Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   134 / 244
(#) sound.man válasza Tetye hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Pedig általába ilyen esetbe a félvezetők szoktak tönkre menni. Érdekes.
(#) Tetye válasza sound.man hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Nah. Meg is van. Amit hibának mértem az a 60R felhúzás volt. Igazából nem értem a koncerten a gerjedés okát, de a védelemben(hőmérséklet érzékelőnél) volt a hiba azért nem is kapcsolt be. Gyanús is volt hogy semmi nem volt kormos. Már hajtom 30perce clip-ig és szépen szól, de ha már így szétkaptam újra pasztáztam a végtranyókat meg a bc212-t ami a munkapontért felel.
Köszi!
(#) bankimajki hozzászólása Júl 7, 2012 /
 
Sziasztok, hogyan döntitek el, hogy meddig lehet felnyomni a hangerőt, ha az erősítő nagyobb teljesítményű, mint a hangsugárzók? Mert ma tesztelgettem, de nem tudom hogy mennyi a max. amit több órán bírnak a sugárzók.

Üdv.: Miki
(#) sound.man válasza bankimajki hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Ha nem vészesen nagyobb a végfok akkor clip-be ne menjen és úgy jó lesz.
(#) bankimajki válasza sound.man hozzászólására (») Júl 8, 2012 /
 
Vészesen nagyobb teljesítményű és mivel én építettem még nincs clip jelzés. De ma rájöttem hogy valami visszajelző mindenképp kell. Plusz a limiter megépítése is igen fontos. (Ezek a vacak zenék persze hogy nem egyforma hangerővel szólnak.) Az a fő kérdés hogy a legelső beállításnál mennyire lőjem be? Mivel már egyszer hazavágtam az egyik hangszórót és nem keresgélném ismét a határait.

Üdv.: Miki
(#) ptesza válasza bankimajki hozzászólására (») Júl 8, 2012 /
 
Használjad a füled. Ha torzítani kezd ,akkor már tovább ne , illetve attól 10 % al kisebb hangerő biztonságos lesz.


A zenéket lehet szoftveresen normalizálni ,és egyforma lesz a hangerejük.
(#) sound.man válasza bankimajki hozzászólására (») Júl 8, 2012 /
 
Nálam volt már olyan, hogy 250W RMS teljesítményű nyomó 800W RMS-t kapott, de clip nélkül. Semmi baja nem volt a buli végére. Viszont ha belement volna clip-be egyből repült volna. Szóval lehet nálad lehet ez volt a baj.
(#) ptesza válasza sound.man hozzászólására (») Júl 8, 2012 /
 
A clip az erősítő kimenetén figyeli a torzítást. Viszont a torz jelet egyik sem szereti , talán azért is bírta és fogja bírni is. Amúgy a hangszórók terhelhetősége eléggé képlékeny, mert nagyban függ a doboztól és hangváltótól.
(#) sound.man válasza ptesza hozzászólására (») Júl 8, 2012 /
 
Igen persze, azért tanácsoltam, hogy clip ne legyen és jó lesz mert úgy a hangszóró névleges teljesítményének többszörősét is képes elviselni. Viszont ha nagyobb sokkal a vég és úgy megy clip-be akkor.. Amúgy azt vettem észre elég sok végfoknál, hogy amíg 0dB-en megy addig alig mozog a hangszóró, de amikor beleszalad clip-be pillanatok alatt eléri az Xmax-ot gondolom ez a torz jeltől lehet, a négyszögtől.
(#) Tetye hozzászólása Júl 8, 2012 /
 
Az lenne a kérdésem hogy magasra ti milyen összeállítást használnátok nem túl vagy cucchoz kisebb szabadtéri koncertre?
Most arra gondoltam hogy vettem 2 db somogyi khs120 at, adatai:
Termékleírás:
Pz (4 Ohm): 300 W
Pz (8 Ohm): 150 W
f: 2.000 - 20.000 Hz
SPL(1W/1m): 92 dB
impedancia: > 1000 Ohm
max. fesz.: 35 V~
és 2-2db khs 105a
Termékleírás:
Pz (4 Ohm): 300 W
Pz (8 Ohm): 150 W
f: 2.000 - 20.000 Hz
SPL(1W/1m): 94 dB
impedancia: > 1000 Ohm
max. fesz.: 35 V~
De illene valami rendes sugárzót is beletenni nem nem csak 3 piezót, csak nem tudom mit kellene, kb max 300w magasra gondoltam.azért néztem ezeket is 92-94dB azért nem olyan rossz szerintem. Mit gondoltok mit kéne még bele tenni? És hogy kéne össze rakni/bekötni a ládát? mindre külön kondi szűrésnek? vagy bízzam az active crossover-re a leválasztást?
(#) szabi992 válasza Tetye hozzászólására (») Júl 8, 2012 /
 
Szerintem a 3 piezót nyugodtan dobd ki, helyettük használj egy ilyet mondjuk, és ennek a szűrésére használj egy aktív hangváltót, és külön hozzá erősítőt. Gyorsan utána néztem, és ha nem vetted volna meg a a piezókat, akkor a piezzókra költött pénzhez oldalanként 500 Forintot kellett volna pluszba rákölteni.
(#) bencikusz válasza Tetye hozzászólására (») Júl 8, 2012 /
 
Szia!
Van nekem két házi építésű hangsugárzóm, amiben nagyon komoly magas(sugárzók) hangszórók vannak.
Bővebben: Link
Ez adja a magasakat, valamit még ki van egészítve ezzel :
Bővebben: Link
Sima passzív hangváltó van benne, valamit a piezzo elé be van téve még egy 15 Ohm-os ellenállás, mert nagyon "agresszív" hangja van anélkül.
Szerintem a magas(sugárzók) hangszók világában elég kevés az a 92-94 dB. Érdemesebb lenne valami normális magashangszórót választani és a piezzót meghagyni kis csipogónak, ami csak a nagyon magas hangokat adja ki.
Minden jót.
B
ui: látom már megelőztek
(#) sound.man válasza Tetye hozzászólására (») Júl 8, 2012 /
 
Ha kintre kell, akkor driver+tölcsér. Piezokat felejtsd el !!! Az nem való semmire. Ring-et se raknék kintre, mert az inkább közelre jó meg nekem a hangjuk se tetszik. MNC-nek vannak olcsón használható driver-ei, nem a legjobbak de használhatóak.
(#) bajtaig válasza Tetye hozzászólására (») Júl 8, 2012 /
 
Szia!
Ez alá sem,árban sem minőségben nem szabad menni!
(#) Tetye válasza Tetye hozzászólására (») Júl 8, 2012 /
 
Köszi a tanácsokat, de 80-100W os cuccokat linkeltetek az pedig szabadtérre nem kevés ? Oké hogy 100dB felett vannak de 250w os erősítővel hajtanám.
(#) sound.man válasza Tetye hozzászólására (») Júl 8, 2012 /
 
A magasnál már 30W is sok.
(#) bencikusz válasza Tetye hozzászólására (») Júl 8, 2012 /
 
Ezért is kell a jó kis passzív hangváltó, nem csak a frekvenciákat vágja, hanem a megfelelő teljesítményeket is beállítja.
(#) djcrash válasza sound.man hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Szia nallam ez nem pont igy igaz hogy belemegy a clip be es eleri rokton az X max -ot... uatanna olwastam az erositom utan es ha bewillan a clip led akkor 1% os torzitas megy ki a kimeneten... akkor mirol beszelunk? Yamaha 1000W 8ohm os vegfok rol beszelek...
(#) sound.man válasza djcrash hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Igen és most mivan? Tudom miaz a clip led és azt is tudom mire való. Amikor torzításba megy az erősítő és a szinusz tetejét elkezdi vágni magyarul négyszögesíti a jelet, amit a hangszóró nem szeret. Amúgy se azt írtam, hogy a clip led azt mutatja, hogy a hangszóró elérte az X-maxot, hanem azt írtam amikor belmegy clip-be általába a hangszóró eléri az x-maxot gondolom a torz jel miatt és gondolom csökken a damping faktora is az erősítőnek.
(#) fehrudi válasza djcrash hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Arról nem is beszélve, hogy 1-2dB túlvezérlést nehéz észrevenni, különösen bulikörülmények között vagy tölcséres kialakítású (mély) hangdoboznál. Az pedig már nem 1% torzítás.
3dB már észrevehető és ilyen mértékű túlvezérlés könnyen előfordulhat bármikor. Nem ritkán hallok olyan rendszert ami vagy 10dB-lel túl van vezérelve.
Nem egy 'neves' DJ-t nem érdekli a kivezérlésjelző, vagy épp két zene között 10-12dB jelerősség-különbség van..
Személy szerint limitert javasolnék minden valamire való hangrendszerhez, ma már megfizethető áron kapható, vagy aránylag könnyen építhető (ha már hobbielektronika )
(#) bencikusz válasza fehrudi hozzászólására (») Júl 11, 2012 / 1
 
Egyet kell veled értenem. Egy buli onnantól kezd "veszélyes" lenni, amikor a dj veszi át a hangtechnikus/hangmérnök szerepét
(#) sound.man válasza bencikusz hozzászólására (») Júl 11, 2012 /
 
Azért kell Beyma nyomók helyett BMS-t rakni a mélyekbe, mert egy 4" lengővel bírja a T-amp proline-t úgy, hogy néha alszik ki csak a clip led.
(#) fehrudi válasza sound.man hozzászólására (») Júl 11, 2012 /
 
Hűtőbordát a hangszórónak!
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) djcrash válasza fehrudi hozzászólására (») Júl 11, 2012 /
 
Es ehhez mit szolsz?

PICT2823.jpg
    
(#) sound.man válasza fehrudi hozzászólására (») Júl 11, 2012 / 1
 
Csak ha közbe a tekercs szétfőtt már akkor.. Viszont a Cerwin Vega is csinált ilyet. Bővebben: Link Mondjuk olyan pici kamrába nem is nagyon tud mennyi a hő sehova.
(#) Davidd hozzászólása Júl 14, 2012 /
 
Udv!Megfelelo erositovel lenne kerdesem: 8 ohmos top ladakat hajtana[most csak 2 db-ot]Belinkelem milyen hangszorok es hangvalto van egy dobozban:melykozep ,magas , Hangvalto, ez az oszealitas 2x. Most kineztem egy erositot,ami szamomra eleg borsos aru[nem rendelkezem sajat keresettel]O lenne az Csak az remit meg hogy 8 ohm-ra 125wattot tud.Nem keves az az arahoz kepest?~38k Huf. Kerdesem az lenne,hogy ez az erosito ezt a rendszert szepen megtudja-e hajtani,vagy kicsi hozza? Vagy lehet hogy wattmanias vagyok nemtudom ,de nekem kicsinek tunik ez az erosito.
(#) ptesza válasza Davidd hozzászólására (») Júl 14, 2012 /
 
Azt a 125 W-ot úgy tudja ,hogy 0.5% a torzítása. A 250W-ot úgy tudja hogy a torzítás 1%.

(Ha tudja.)
(#) Davidd válasza ptesza hozzászólására (») Júl 14, 2012 /
 
Ugye az az 1% torzitas mar clip ha minden igaz. Most meg csak nezelodok szejjel hogy mik vannak,milyen aron mert hat nincs penzem ,gondolkodom valami hasznalt cuccon. Eredetileg 2x 270w vf2 ot akartam,de sorra lovi el a feteket, ami ment jo panelem[mukodott mar nem 1 orat],beszerelem es megy nagylazan,egyszercsak vilagit az ellenalas,megint megfutottak a fetek.Biztos azert van,mert hamisak latszik rajtuk.[vekonyabb tok]Mar nem birom anyagilag, es gondoltam probatteszek.Hiaba, mar ez is eleg borsos aru,es meg ez sem tudja a megfelelo teljesitmeny.
(#) ptesza válasza Davidd hozzászólására (») Júl 15, 2012 /
 
Ha alkalmasak a trafóid akkor dobjal ki a Vf3-akat ,mert nem ilyen célra lettek tervezve. És építs tda 7294 hidat. Annak tényleg jó a hangzása az biztos nem megy tönkre minden alkalommal...
(#) isti95 válasza fehrudi hozzászólására (») Júl 15, 2012 /
 
építhető? na ez engemet érdekelne bonyolult egy ilyen limiter? és kb mennyiből jönne ki?
Következő: »»   134 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem