Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   135 / 244
(#) Davidd válasza ptesza hozzászólására (») Júl 15, 2012 /
 
Udv! Egy hidpanel keszen van csak: Hianyzik belole a ket ic,es az iceket a panel aljara kell tegyem,mert ismerosm elvitte a panelt hogy lefujja,mondtam neki tukrozze,elfelejtette,minden alkatreszt beraktam ahogy kell dehat az icket muszaly fejjel lefele.A trafom ami per pillanad van +/-72vdc ad.[egyenirenyitas szures].A hidat kirpobalom es lesz ahogy lesz.[Persze nem errol a feszultsegrol]
(#) ptesza válasza Davidd hozzászólására (») Júl 15, 2012 /
 
Csináld meg normálisan. Lusta vagy ?
(#) Davidd válasza ptesza hozzászólására (») Júl 15, 2012 /
 
Ez jogos kerdes.Most a lustasagot a panelre mondod hogy nincs tukrozve?Erre kifogasom az hogy ez nem kezzel van rajzolva,es eddig egy kezzelrajzolt hidam se indult el.Ezt a panelt igerem megfogom csinalni, csak legyen ra penzem.[Mint irtam masik topikba is meg kiskoru vagyok.Meg azt jegyeznem meg rajzoltam mas panelt kezzel azok mukodnek.]
(#) ptesza válasza Davidd hozzászólására (») Júl 15, 2012 /
 
Ha ellenőrzöd nagyítóval meg műszerrel a panelt akkor mennie kell. A sok kudarctól elmegy a kedved.
(#) Davidd válasza ptesza hozzászólására (») Júl 15, 2012 /
 
Az a baj hogy fogtam ki sok gyari hibas ict,aminek nem megy a bemeneti resze.Volt egy panelom[simatda7294]. Amijovolt mukodott.Vegul aval neztem meg hogy melyk ic jo vagy se,hat 5 bol 1 db ment...Ezzel a temaval majd atballagunk a tda-s topikba.Szerinted a fent emlitett hangszorokhoz eleg 2db hid?Vagy most amig nincs jobbra penzem eleg szepen az is meghajtja?
(#) Moderátor hozzászólása Davidd hozzászólására (») Júl 15, 2012
 
Nézni meg IP cím tiedé, és látni netel te Budapest. Nem érteni írni miért ilyen furán?
(#) Davidd válasza (») Júl 15, 2012 /
 
Oke.Ertem a celzast.Tudok helyesen magyarul, hirtelen felindulasbol rosszul foglamaztam, ezert elnezest kerek.
Anyanyelvem a magyar. Szoval tudok fogalmazni. Ez most a kapkodas jele volt. Probalok ezentul erthetoen fogalmazni ha az elobbi hozzaszolas nem sikerult annak.
Szep estet!
(#) compaqamplifier hozzászólása Júl 27, 2012 /
 
Üdvözletem, Quad 405öm használom két tesla hang(fallal)sugárzóval, studió monitornak, van két pa hang(falam)sugárzóm is, azokat is használom. Sok minden szempontból érdemesebb lenne még egy végfokot építeni ami csak monitorhoz lenne. Most építsek akkor már komplett studió monitor hang(falat)sugárzót ami aktív vagy építsek külön egy u1es rackbe szerelt quad 405öt? Aktiv építése mellet az szól hogy igy bi amp-os lenne, így a hiányzó dolgokat még korrigálni is tudnám. Ellenérv az hogy hang(fal)sugárzóhoz annyira értek, hogy könyvben van 3 rajzom az alapján összerakok pa-ra egyet,ha kell de az nem stúdió.
Studió monitoroknál milyen szempontot vegyek figyelembe? Vagy maradjak csak az u1 rack-nál?
(#) Alkotó válasza compaqamplifier hozzászólására (») Júl 27, 2012 /
 
U1-es rack-be nem lehet "rendes" trafót találni, éppen ezért ilyen felépítésű erősítőt nem is szokás ennyire alacsonyra építeni. Ha már rack, akkor inkább U2.
(#) compaqamplifier válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 27, 2012 /
 
De találtam, vagy külsős lett volna vagy kapcsolóüzemű tápos. Amúgy sem 2x100 as lenne hanem mondjuk csak 20-30 kb. Akkor inkább AKtív hang(fal)sugárzó legyen de akkor milyen hangszórókkal érdemes?
(#) csabacsaba hozzászólása Júl 28, 2012 1 /
 
Sziasztok!
Ezekrol a hang(fal)sugárzókrol is olyan rosz a velemenyetek mint az ibiza erositokrol?
Koszonom.Bővebben: Link
(#) sound.man válasza csabacsaba hozzászólására (») Júl 28, 2012 1 /
 
Ott van mellette jobb /3/]Bővebben: Link ebbe már driver van legalább. Felejtsd el ezeket az ibiza, hollywood hasonló piezos ládákat. 15" felé betesznek egy piezot akkor olyan lyukas lesz a hangkép, hogy az nemigaz. Mellé még a piezot hallgatni se nagyon lehet.
(#) voodoo válasza csabacsaba hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
105dB?, akár 700W terhelhetőség? Kissé Chína gyanús.
Nekem a 102dB, 250W Fane hangszóróm 2watton már igencsak megszólal, (negyed hangerő) újjabb negyed hangerőn 20watt valami eszméletlen 2x hangosabban szól... további negyed hangerőn (200watt) 4x hangosabb és szerintem el is éri a száz-egykét dB-t, majd leszakítja a fejem akkorát szól. Főleg a jó kis csattanós 250-400Hz es basszusokat imádja.... Pedig egy home-made (én csináltam) ládába építettem a hangszórót
Csak azért mondom, mert ezeket a tapasztalatokat, mert az Ibizát nem hallottam még, de nekem nagyon ferde szaga van, annyiba kerül a HANGSUGÁRZÓ mint az én HANGSZÓRÓM árának a fele... pedig az enyém még max terhelhetőségében is csak 250W!
(#) sound.man válasza voodoo hozzászólására (») Júl 29, 2012 /
 
Ezekkel azért ne hasonlítsd össze a Fane hangszóródat !
(#) Davidd hozzászólása Júl 29, 2012 /
 
Sziasztok!Az lenne a kerdesem hogy az itt megemlitett osszeallitas-t hajtani lehetne ket db stk4050-el? Vagy ha mar ilyen komolyrol van szo, inkabb tranzisztoros erositot keszitsek?
(#) voodoo válasza sound.man hozzászólására (») Júl 29, 2012 2 /
 
Miért ne? A kérdező véleményt kér, hát írtam. Mégpedig az a véleményem, hogy a hangszóró ami benne van nem felel meg a valós adatoknak amit rá írtak, maximum a méretekben... Tételezzük fel, ha ezt valóban tudná akkor közel száz ezerbe kerülne, újonnan. De jó, mondjuk 30 ezret megér (kategória csúcsa: így van hirdetve) / darab. Csak az benne a bosszantó, hogy oké ennyit ér, szólni szól, fűteni fűt, de ne legyen már kamu adat odafirkantva. Fárasztó még bele gondolni is, ha picit az ember vissza emlékszik arra, hogy maga is elkezdte valahonnan, és volt dolga ehhez hasonló SALáta, keMeNCe stb fantázianevű hangszórókkal, akkor nyílvánvalóan van egy fajta emlék szinte bele nyilal és próbálod lebeszélni a gyanútlan, érdeklődő usert ezeknek a megvásárlásától. Fane stb közepesen jónak (nem csúcsmodell az enyém se) csak picit kissebb a hőteljesítménye típusok ezekhez képest ha ez 30 papír akkor egy Fane mennyibe kerülne? 5 ezer? 700W@105dB = 30.000Ft/hangsugárzó, pl: Garry 700W@101db = 68.000Ft/ hangszóró. (de viszont ez tuti piszok nagyot szólhat, igaz még nem hallottam ilyet)
Idézek:
Idézet:
„Ezekrol a hang(fal)sugárzókrol is olyan rosz a velemenyetek mint az ibiza erositokrol?”

Igen. Szerintem a belepumpált 200 egykét watt villamos teljesítményt rövid ideig elviseli, maximum 90dB mellett csúcsokban. De akkor már nagyon fűt, és lakk szaga lesz.
(#) sound.man válasza voodoo hozzászólására (») Júl 30, 2012 1 /
 
Azért ne hasonlítsd össze vele mert köszönő viszonyba sincsenek.
(#) bencikusz hozzászólása Júl 30, 2012 /
 
Sziasztok!
Egy elég fura kérdéssel fordulok hozzátok, miszerint egy ABS rack hány kilót bír el ?
Nálam 2 erősítő és egy dupla cd lejátszó lenne. Ennyit kibír még?
Előre is köszönöm.
Üdv.
B
(#) Massawa válasza bencikusz hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
A legutobbi tapasztalataim alapján kb. 100km-es távolságból kerülöm az ilyen konstrukciokat.
A régi jo rétegelt lemez/alu rack szinte mindent kibirt, ezek meg néha egy "szállitást" sem...... (Hiába ad a gyárto Life-Time ganranciát, azaz mindig ujra cseréli, hacsak 1 repülöutat bir ki.....pedig alig 12 kg-s a berendezés ami benne volt.)
(#) compaqamplifier hozzászólása Júl 31, 2012 /
 
Fából, bútorlapból érdemes-e u16-os racket csinálni?
(#) Massawa válasza compaqamplifier hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
Butorlapból biztos nem, mert az marha nehéz és nagyon törékeny.
A (impregnált) rétegelt lemez a legjobb, meg esetleg ujabb könnyü szendvics anyagok (két vékony alulemez között olyan habszerü anyag...)
(#) compaqamplifier válasza Massawa hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
Egy zenésznél láttam, így gondoltam hasonlóakra.
(#) sound.man válasza compaqamplifier hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
Ha vigyázol rá meglehet ám csinálni bútorlapból is. Max ha nem tudsz rá vigyázni akkor vegyél rá alu élvédőket és szerintem tökéletes.
(#) compaqamplifier válasza sound.man hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
Rendben van, hurcolni nem is szeretném, bútor lenne a szobámba szinte
(#) sound.man válasza compaqamplifier hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
Úgy meg simán, lekárpitozod szépen és kész is.
(#) compaqamplifier válasza sound.man hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
Nem lesz kárpit, "fa" kinézetű vagy fehér bútoraim vannak fából.
(#) sound.man válasza compaqamplifier hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
Nekem úgy nem tetszik. Ízlések és pofonok.
(#) Massawa válasza compaqamplifier hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
Ezt korábban nem irtad, ha csak a szobádban áll, akkor bármiböl csinálhatod, akár butorlapból is. Čn már láttam antik butorasztalost is rackkot gyártani. Gyönyörü volt - az is egy zenésznek készült.
(#) compaqamplifier válasza Massawa hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
Fát örököltem, sajnos, nem sajnos... Így tudok csinálni akkor és látni is fogom, hogy mennyire fejlődöm. Ha meg lesz fellépés arra veszek egy 4-6us-at. Apropó Üres u1, u2 rack dobozt hol tudok venni olcsón? Tudom már ez nem ez a téma.
(#) Massawa válasza compaqamplifier hozzászólására (») Júl 31, 2012 /
 
Gondolom berendezések dobozaira gondolsz, mert ilyen kis külsö (transzport) dobozt nem igen kapni. A legkisebbet amit eddig láttam 3 U-s volt.

Üres és nem is rossz 19" rack készülékdobozokat kapni minden jobb elektronikus boltban:
Én itt szoktam venni:

POLLIN
Következő: »»   135 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem