Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   640 / 1274
(#) ligyakeli válasza ABU hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Még nemjutottam el a javitásig,mindkettő egyszerre füstölt el rajzom van hozzá, mitkellene megnéznem még a javítás elött
(#) ABU válasza ligyakeli hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Hát elsőnek a táp primer részét. Valami biztosan zárlatba ment. Kezd egészen a graetz-hídtól, azután egyre beljebb. Diódák, kapcsolótranzisztor, kondik, ellenállások (pl nincs e valamelyik szakadva), kh, pwm ic... Az UC3842-t régi AT tápokból tudsz kiszedni, ha van. Nagyon sok ezzel épült.
(#) kérdező hozzászólása Júl 5, 2012 /

Sziasztok! Egy Videoton TS 4325 SP tv-ben be szeretném állítani a sugáráram-korlátozót, a beillesztett leírás alapján. Az egyik kérdés az, hogy a multimétert egyen, vagy váltóáramra állítsam? A könyv szabványos, nagyfrekvenciás monoszkópábrát említ. Az adásszünet alatt adott monoszkóp megfelel erre a célra? Mennyit ront a pontosságon, ha VHS-ről adom a jelet?

DSCF9167.JPG

(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Szia!
Bele van írva a szövegbe, hogy "egyenáramú" műszerrel kell mérni.
(#) kérdező válasza kadarist hozzászólására (») Júl 6, 2012 /

Köszi a választ, alaposabban is megnézhettem volna. A TV-ben adott monoszkóp megfelel?
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Júl 6, 2012 /

Megfelel, de szinte akármilyen vegyes képtartalom jó ehhez a beállításhoz.

Köszi. Ezek szerint egy RF-modulátor tesztábrája (két csík) is jó?

Rendesen szinkronizált kép kell, tehát egy világosabb és sötétebb részeket is tartalmazó állóképpel állítsd be a sugáráram korlátozást. A tesztcsík nem igazán jó ehhez.

Akkor marad a monoszkóp.

Nem kell monoszkóp, hanem állókép kell, de ha van egy jó monoszkópod, az a legjobb.
(#) kérdező válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 7, 2012 /

Sikerült trafót, és sorvégtranzisztort szereznem az említett VL-100 készülékhez. Most az a probléma, hogy túl nagy a képméret, és homályos is. Hiába állítom a fókuszálófeszültséget a legmagasabbra, akkor sem teljesen éles. A fényerő is elég gyenge. A képcső valószinüleg nem emissziószegény, mert beletettem egy másikat, és a hiba ugyanaz.
Hol lehet a hiba?
(#) hantosf hozzászólása Júl 7, 2012 /

A 472 oldalon a 1245243 hsz-ben leírt problémámra "barnaPili" kérte a TV készülék típusát (elment az opciója?) Típus:ORION T-2020 MTX-S.
Most legutóbb a távirányító hangerő gombjai működtek, de a készüléken lévő hangerő növelő gomb továbbra is csak a programot viszi el. egy másik csatornára. Csak a hangerő csökkentő gombja működik rendeltetés szerűen. Tudsz ebben tanácsot adni?
(#) Qeeman válasza kérdező hozzászólására (») Júl 8, 2012 /

Szia
Elég nehéz dolgot találtál magadnak,a tisztán tranzisztoros tv-ket a legnehezebb javítani.A képcső segédrács feszültsége alacsony lehet,a rákötöt kondenzátor átvezethet, az ellenálás értéke meg növekedhetett .Ez okozhatja gyenge fént,és a homályos képet.Több Megaohmos ellenálásoknál gyakori probléma.Elég magas +feszültségnek kell lenni rajta.A képméretet,a képeltéritőfokozat trimmerpotmétereivel jól belehet szabályozni.Ha a sorméret is nagy akkor,esősorban sorkimenetnél,vagy tápegységben biztos lehet állítani.
(#) Qeeman válasza garamszegiroland hozzászólására (») Júl 8, 2012 /

Szia
Továbra is a tda8357-áramkörébe levő átvezető vagy szakadt condikban,vagy ellenálásokban,vagy diodában keresd a hibát.Az eltérítő tekercsekben,szinte kizárt a hiba lehetőség.
(#) Qeeman válasza ligyakeli hozzászólására (») Júl 8, 2012 /

Szia.
Ha folytótekercsként müködik akkor lehet.Ha pedig tranzisztorral vezérelt okkor nem csak az eredeti.Vigyázz mert valószinüleg zárlat van a tápban.
(#) Qeeman válasza Wiver hozzászólására (») Júl 8, 2012 /

Szia.
Először lemágnesezném a képcsövet./váltó áramu mágnessel/Ha ez nem jön be,akkor RGB mátrix áramkör beállításait ellenöriznémle./trimmerpotik/Vagy hibát keresnék benne.
(#) Qeeman válasza Doncso hozzászólására (») Júl 8, 2012 /

Szakadt kondira/kondikra/ gondolok a soroszcilátor fokozatba.Egyszerű vezérlési hiba.
(#) Qeeman válasza kérdező hozzászólására (») Júl 8, 2012 /

A soroszcillátor hibája lehet,vagy nem jut el a jel a sorvégerősitő bázsisára./a sorkimeneti trafó ritkán hibásodik meg de nincs kizárva/
(#) Qeeman válasza lala0606 hozzászólására (») Júl 8, 2012 /

Szia.
A csíkok természetesek nemlehet rajta változtatni.A kép törés már sokkal komolyabb probléma,Nem mernék rá fogadni.Szerintem processor ic működésizavar.A legnagyobb ic mi csak van benne.Ezt bízd gyakorlott szakemberre.
(#) 1888tibi hozzászólása Júl 8, 2012 /

Sziasztok vetünk egy philps flat tv-ét 1 hét után amikor kellö hömérségletre melegedett lett benne egy 12 cm piros csik a képernyön vajon kilyelzös lett vagy valami más lehet
(#) DRAWS hozzászólása Júl 8, 2012 /

Sziasztok! Volna nekem egy SEG 37cm-es crt tv-m és a gondom a következő. Bekapcsolom ,szép a kép és kb 2-3 perc után el kezd benne cincogni valami csattogó hangon. ( ezt nem tudom másképp elmagyarázni ) Eközben a kép is át vált kb. másodpercenként színesről fekete-fehérre és vissza addig még ki nem kapcsolom. Hol keressem a hibát? Előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza DRAWS hozzászólására (») Júl 8, 2012 /

Szia!
Vedd le a hátulját és nézd meg, hogy hol húz át a nagyfeszültség. Lehet, hogy csak a port kel kitermeni belőle és utána jó lesz.
(#) zsa hozzászólása Júl 8, 2012 /

Sziasztok . Segítségeteket kérném mivel már régóta nem boldogulok ezzel a tv-vel . A tv grundig chassis k5 alaplappal szerelt . Hibája Standbay van de nem indúl el .

Tápegységet átnéztem (kondikat is ) a kapcsolási rajzon pirossal feltüntetett feszültségek mind megvannak a tápon minimális eltéréssel .
Egyéb észrevételem az erősítő végfok IC-je standby állapotban is melegszik .

Valami tippetek ha van nagyon jól jönne mert tanácstalan vagyok .
(#) 1888tibi válasza zsa hozzászólására (») Júl 8, 2012 /

szia zsa ugy látom te gyakorlott szakember vagy az én problémámra nem tudod véletlen a választ 15-47 kor kérdeztem ha igen oszd meg velem elöre is köszönöm
(#) zsa válasza 1888tibi hozzászólására (») Júl 8, 2012 /

valószínűleg fólia elválás javítható.
(#) 1888tibi válasza kadarist hozzászólására (») Júl 8, 2012 /

szia kadarist! 15.47 kor kérdeztem a tisztelt forumozokat egy kérdeésr mellékeltem hozzá egy képet is de még nem kaptam rá választ ha van rá idöd nézd már meg légysz és ha tudol rá gyogyirt kérlek összd meg velem elöre is köszönöm
(#) DRAWS válasza kadarist hozzászólására (») Júl 8, 2012 /

Utána nézek. Köszi a gyors választ!
(#) Qeeman válasza zsa hozzászólására (») Júl 8, 2012 /

Szia
A TV nagyon bonyurult,televan tranzisztorokkal és fetekkel,ez egy amatör szerelőnek szinte megoldhatatlan kihívás.A készenlét azt írod hogy működik,tehát üzemkész állapotba van.Az IC gondolom a hang végfok,nemszabadna készenléti állapotban áramot kapnia.Gondolom a szivárgó áram miatt a processzor IC letiltja az indítást.Csak egyet tudok javasolni,mégpedig azt hogy vidd el szervizbe.
(#) DRAWS válasza kadarist hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

Szia! Kitisztítottam, de még mindig ugyan az a hibajelenség.Üdv!
(#) kadarist válasza DRAWS hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

De látsz valami szikrázást vagy ívhúzást? Nézd meg sötétben is!
Következő: »»   640 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem