Fórum témák
» Több friss téma |
Valami olyasmi lehet a baj, hogy eddig ha túl sok program sor volt omlott össze, most viszont akkor ha túl kevés. xx??
Aztán ha még vagy 300 nopot beteszek meginfelborul. Tehát azt tapasztalom hogy eddig 256 sor alatt ment felette nem. A megoldással pedig 256 felett megy alatta nem és 512 felett megint nem.
Szia!
Nem azok a nop -ok okozzák!!! 1 - A megszakítási rutimból vedd ki a GIE törlését. 2 - A megszakítási rutinban szépen mentesz, de a
utasításokkal visszaállítás nélkül térsz vissza.... Szimulátor, Szimulátor, Szimulátor, ..... Nekünk is azzal megy...
Köszi kijavítottam! Én is néztem, de nem cselekedtem. A Simulatorban pl a késleltetéseket a breakpint-tal kell kivenni, mert nagyon hosszadalmas lenne végigzongorázni.
Ja és így jó lett csak látszik a multiplexálás
Nem olyan hosszú a késleltetés, ha a CALL utasításnál nem F7-et, hanem F8-at nyomsz !
Vagy van a feltételes fordítói direktíva is, de majd sorjában! Steve
Nagyon szépen köszönöm, hogy végre túl lendültem ezen a problémán. A segítség teljesen jó lett a multiplexálás sem látszik a tmr0 flag törlését a végére tettem így nem villódzik.
Köszönöm... kipróbálom...
Kell valamire figyelnem még? Órajel-azonosságnak kell lennie hogy ne legyen sok átviteli hiba? (Elvi kérdés: hármat is lehet összekötni?)
Sziasztok. Abban szeretném a segítségeteket kérni hogy a kapcsolásokban található 500mhz-es frekimérőhöz tudna-e nekem valaki egy nyákot készíteni mert nekem itthon nincs ijen fajta nyák készítéséhez felszerelésem. Az árban megegyezünk privátban. Előre is köszi.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy jól van-e bekötve igy a pickit2, szóval hogy nem fognak-e bekeverni a programozásba a LED-ek, amelyek az RB6,7 lábra vannak kötve.(mellékelem a bekötést is, hogy átlátható legyen) Egyébként ez 1 Bináris óra lenne + visszaszámláló hangjelzéssel, csak azok még nincsenek bekötve. Köszi előre is.
Bombát csinálsz? Nem tudom megnézni a kapcsolást. Tedd fel jpg-ben. Köszi.
Hát igen, valami bomba design-ja lesz
itt a kép
Üdv!
Természetesen a topik elején lévő néhány soros alapinfókat elolvastam, de nekem nem egyértelmű: a Mclr lábat akkor is fel kell húzni 10K-val tápra , ha a Mclr belsőre van állítva ?
Illik valami fix szintre kotni, mert CMOS bemenet, nagy impedanciaval, es felso vedodioda nelkul. Sztatikus toltes meghulyitheti.
Szia !
Az ellenállásértékeket nem látom ( de biztos a szokásosak ), úgy meg jó lesz! Steve
Ok, köszönöm!
A védődióda kihagyását miért írtad ? Én mindig teszek egy 5,1V-os Zenert azokra a lábakra, amikkel egy tranyón keresztül pl 12V-ot kapcsolgatok... Idézet: „mert CMOS bemenet, nagy impedanciaval, es felso vedodioda nelkul” Úgy értette, mert CMOS bemenet, nagy impedanciával, és belső felső védődióda nélkül... A chip -en belül nincs védődióda a Vdd felé a Vpp fogadása miatt. Ha egy kimenettel egy tranzisztor bázisát vezérled, nem kell a kimentre zéner. A bázisellenállás korlátozza az áramot. Egy kimenet nem annyira érzékeny, mint a bemenet, a fel nem használt lábakat lehet kimenetnek is állíítani. Sajnos a MCLR láb csak bemenet lehet...
Sziasztok!
Azon gondolkozom, hogy csak szükségem lenne egy Pickit 3-asra. Szerintetek szabad klónt venni? Pl.: Bővebben: Link Jelenlegi árfolyamon 7e Ft körül van.
A ChipCad ajánlata:
PG164130 PICkit 3 programozó 10 700 Ft + Áfa
Tudom, hogy ott mennyibe kerül. Az eByen olcsóbb a klón.
Vagy ezzel azt akarod mondani, hogy a klónok nem olyan jók, mint az eredeti? Mivel a Pickit3 adatlapjában benne van a kapcsolási rajz, feltételezem, jól másolták le. Az is érdekes, hogy míg a 2-es esetében nagyon elterjedtek a klónok, addig nincs annyi klónépítési leírás a 3-assal kapcsolatban.
Ha neked megér annyit az a pár ezer forint, hogy esetleg az ebay-es gyártási hibás vagy felhasználás során elromlik akkor válaszd nyugodtan azt... Nekem nem érné meg, hogy utána jarkálgassak csere ügyében.
A Microchip a Pickit 3-ra élettartam garancát vállal: http://www2.chipcad.hu/tartalom.aspx?hir=74 A ChiPCAD-nél ha vásárolsz utána számíthatsz Microchip-es műszaki segítségre is. Az ebayről nem hiszem, hogy elmondhatná bárki... Szóval tiéd a döntés.
Igazad van.
Közben az is az eredeti mellett szól, hogy ha van raktáron, akkor kb Szerdán megkaphatom.
Hali!
Nem tudok továbblépni a PIC18F4550 USART kommunikációval. (PICCOLO projekt) Igaz megcsináltam a: Idézet: „az USB és USART egyidejű működését. Az USART hurok teszt működik. PC-röl USB-n küldött adat a hurkolt USART-n (RX/TX) USB-n keresztül vissza érkezik a PC-re.” viszont nem értem és nem tudom megcsinálni egy soros portról érkező adat feldolgozását. A PIC RX bemenetére érkező adatokat (1200 bps) látom (USB-n küldöm a PC-re) de nem tudok vele mit kezdeni. A RS232 kommunikációján átrágtam magam (startbit,adatbitek, paritásbit, stopbit) viszont nem megy a szürkeállományomba hogyan tudom jelen esetben az adás elejét, végét és persze a küldött adatokat kinyerni. Valószínű ismételtem valami alapvető hiányosságom az oka, kérem világosítsátok meg. üdv.
Szia!
Eljutottál a protokoll szintre. Az üzeneteknek dekódolhatóknak kell lenniük. Pl. minden üzenet elejét valamilyen karaktersorozattal meg kell jelölni. A vevő a karakter sorozatot várja, ha megjött, a többi adatot már tudja értelmezni...
Hali!
Ezt kb. kapisgálom, de gyakorlatban hogyan lehet megvalósítani? Én most egy kapunyitó adó és egy RF. vevővel próbálkozom és azt látom hogy folyamatosan jönnek az adó adatai. Üdv.
Szép napot!
Most megint a 433Mhz-es modulok vannak a palettán. Azt kérdezném, hogy egy általam állított x érték a 0 és 2x az egy bit. A vevőben rb0- megszakítással, vagy capture móddal érdemes feldolgozni?
Segítség
Az Mplab-ban a breakpoints hogyan használható? Ha kiteszem a nyíl megy tovább nemérdekli. Gondolom ez jól jön ha külső port feltétel van, amin nem megy tovább. |
Bejelentkezés
Hirdetés |