Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
 
Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   289 / 563
(#) Tubi56 válasza berobbantam hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Nem! a kapcsolási rajzon úgy van, hogy a klixon nyitott állapotban van és így működik a gép!
(#) berobbantam válasza Tubi56 hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Helló
Én ezt a rajzot nézegetem.És nem akarnék elméleti vitába bonyolódni veled,mivel közel sem vagyok azon a szinten.De:A nagy relé a tápnál nyitott állapotban van a rajzon.És a hőfokvédelemé is.Ebből én úgy gondoltam,hogy ez a kikapcsolt állapot.Inkább csak egy megjegyzés ez részemről.Végül is én is rájöttem a hibára.Márpedig ha én rájöttem akkor gyakorlatilag bárkinek rá kell jönniAzt már csak tényleg nagyon halkan írom,hogy a főkapcsoló is nyitott állapotban van a rajzon.
(#) erdgab válasza Tubi56 hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Sanyi,igazad van,de még sincs.Az első rajzokon nyitott hőkapcsoló van és így működik a gép,ebben van igazad,de tudod,emlékszel,nem kaptunk alapban nyitott kapcsolót,ezért lett a relé,hogy az alapban zárt hőkapcsolót a relével nyitottá konvertáljuk,így már ok?
(#) dara válasza ati790731 hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
Szia.
IRFP460 kat használok,de ha tudsz nagyobbat szerezni,az még jobb lenne.A 180A hoz 4-4 oldalanként elég.
Gábor.A hővédelemmel kapcsolatban,mint régebben írtam énKb70 fok körülire állogatom a hővédelmet.Az egyik gépemet kisebb műhelykocsiban használják,és panaszkodtak hogy a hővédelem korán lekapcsol.Kinti hőmérséklet napon 50fok,a kocsiban Kb 65 fok,marad 5-10 fok a működésre.Aki ilyen körülmények között is intenziven használni akarja a lehető legnagyobb légszállítású ventit rakja bele,vagy akár 2-3 is.Igen,nem gondoltam én sem hogy ilyen melegek lesznek,erre figyeljetek.
(#) Tubi56 válasza erdgab hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
Így van igazad van! Pontosan ezt írtam, hogy kell egy fordító relé, csak nem biztos, hogy értette az illető!
Én tisztába vagyok ezzel, hiszen már számtalanszor ki tárgyaltuk!
(#) berobbantam válasza erdgab hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
Helló
Ma kicsit átalakítottam a hőkapcsolók vezetékelését,mivel a multkor elfogyott a zsugorcsövem.Utána kb negyed órát járt a gép kimondottan csak a 200 ohmok miatt.A ventit nem járattam.Így kb 40 fokosak voltak a 200 ohmok.Meg tudtam még fogni de érződött hogy meleg valamennyire.
(#) Tubi56 válasza berobbantam hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
Annak így is kell működnie!
(#) berobbantam válasza Tubi56 hozzászólására (») Júl 3, 2012 /
 
Akkor eddig minden hepiNézgelődök nagyáramú félvezetők után.A hfa dióda az stimm,a többit még válogatom.Esetleg annyit tudnál segíteni,hogy az igbt-k és egyenirányító diódákat kb hány amperre kalkuláljam blokkonként?A gépet 130 amperre akarom belőni és nem tudom mennyivel illik túlméretezni ezeket.De azt sem szeretném,hogy potyára kidobjak pár ezer forintot.
(#) berobbantam válasza berobbantam hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Hello ismét mindenkinek
Tényleg úgy tűnik ha én nem kérdezek csend honol erreSzerintetek érdemes hirdetési oldalakról venni igbt-t?Találtam irgp50b60pd-t 4 darabot ami állítólag új.Amennyire néztem ez jó a maciba,de kéne egy kis megerősítés.Ha minden igaz ez 150 khz-en megy.Az nem probléma ha én csak 35 körül járatom?Vagy valamit megint benéztem?
(#) Ricsi89 válasza berobbantam hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Én annó az E-bay-ről vettem az igbt-ket és semmi gond velük. Kb 3000Ft volt a postával együtt 4db vadi új, ami amerikából jött.
(#) berobbantam válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Hát én külhonból nem nagyon vásárolok mert nem erősségem az angol.De pl van vaterán is egész jó áron,csak nem tudom az jó-e nekem.A hgtg-ket ott találtam és ha jól értelmeztem 1700+posta 4 darab
(#) kissadam válasza berobbantam hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Jó ajánlatnak tűnik, ránéztem én is a vaterán és van neki készleten egész jó kis mennyiség. Már csak az a kérdés, hogy párhuzamosítható-e. Mert úgy tudom nem mindegyiket lehet, de ezt majd a hozzáértők megmondják. Ezt a HGTG12N60A4D típust találtad te is?
(#) (Felhasználó 46585) válasza berobbantam hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Finom kis jószágok, használható párhuzamosan kötve is. ( pozitív hőfoktényezője van és még egy rakás jó tulajdonsága )

A frekvenciában való használhatóságot nem lehet ilyen egyszerűen meghatározni, de amire te fogod használni, arra nagyon jó lesz.
(#) (Felhasználó 46585) válasza berobbantam hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Nem nagyon figyelem az árakat, de ha 1700-ért adnak 4 darabot, az nagyon olcsó. Persze, lehet, hogy lementek az árak. 2...3 éve darabja volt ennyi. Lomexben, Konthánál nincsen? A Kontától érdemes árajánlatot kérni akkor is, ha nincs az adott alkatrész a honlapjukon.
(#) berobbantam válasza kissadam hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Igen azt néztemTényleg jó áron adja.Erdgab kolléga már épített 30-as és 20-as tipussal gépet és neki bevált ez a tipus.csak nem tudtam,hogy a 12-es is jó e.Már csak azt kéne tudnom hány darab kell ebből a maciba.Nekem max 6 darab fér a hútőbordán.
(#) berobbantam válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
A lomexes árak kicsit borsosnak tüntek nekem.A legnagyobb bajom a kevéske hozzáértésem.Nem nagyon tudom milyen paraméterek alapján kéne keresnem,így csak az oldalon fellelhető tipusokra kerestem rá.Azok pedig nem éppen mondhatóak olcsónak.Ez a párhuzamosíthatóság pl eszembe sem jutott eddig.Pedig ezt is olvastam már itt.Valakinek volt problémája ebből ha jól rémlik.A konthát átnyálazom még.Letöltöttem az árlistájukat.
(#) mpisti válasza berobbantam hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Csak igyekezz, mert erősen fogyóban van a készlet.
(#) Ge Lee válasza berobbantam hozzászólására (») Júl 11, 2012 /
 
Mivel a 12-es nagyjából fele akkora áramot bír mint a 20-as ezért 2x, de legalább 1,5x annyi kell belőle. Ebbe az alkalmazásba egyébként a HGTG az egyik legjobb, de ha találsz olcsón izmos bontott feteket azok is jók.
(#) berobbantam válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 11, 2012 /
 
Köszi a választ.Akkor inkább nézek 20-ast vagy 30-ast.Ha lehet inkább túlméretezném az igbt-ket,mintsem nagyon kihegyezzem a teljesítményt.8 darab nem fér el a bordán sem mivel elég nagy a bimetálom is,meg a panelon is 6 hely van csak.
(#) mpisti válasza berobbantam hozzászólására (») Júl 11, 2012 /
 
Csak óvatosan azzal a túlméretezéssel. Nem biztos hogy az lesz az eredmény amit vársz. A több kapcsolóeszköz több bekapcsolási és kikapcsolási veszteséget termel,amit ugyanúgy el kell disszipálni a hűtőbordán mint a vezetési veszteséget. Ha nem elég jó a meghajtó az adott félvezető készlethez, lehet hogy az 1 párral több kapcsolótranzisztor csak többletveszteséget(hőt)generál. Én már jártam így gyári 90A-es géppel.Az 1 pár 30A-es IGBT sokkal kevesebb hőt termelt mint a 2 pár 20A-es. Eredetileg 2 pár 20A-es volt a gépben mielőtt tönkrement. A javítás után kísérlet képpen raktam bele 30A-es IGBT-ket(akkor az volt itthon)azzal próbáltam ki. Majd amikor megérkezett az edetetivel egyező 4db 20A-es IGBT azokat forrasztottam be. A próba során azt tapasztaltam,hogy a kapcsolótranyók hűtőbordái sokkal melegebbek, mint az egy pár 30A-es esetében, ezért a 30A-es tranyókat forrasztottam vissza. A gép azóta is megy, immár 2 éve.
(#) Tubi56 válasza mpisti hozzászólására (») Júl 11, 2012 /
 
Az én tapasztalataim is hasonlóak, egyet értek a véleményeddel!
(#) berobbantam válasza mpisti hozzászólására (») Júl 11, 2012 /
 
Megint tanultam valamitVégül is van logika abban amit mondasz.Ha 2 helyett 3 igbt-t teszek akkor 50%-al nő a kapcsolási veszteség.Végül is tartaléknak sem árt 2 darab
(#) dara válasza berobbantam hozzászólására (») Júl 11, 2012 /
 
A javitottba nekem 30A volt raktam bele 50A ,azota jól működik.A tulajnak az volt a heppje,hogy maxra tekerte az áramot és úgy kezdett heggelni,és utána kezdte visszatakerni a potit.Máig nem értem hogy ez miért jó?Azt mondja ő mindig így csinálja.!!!
(#) berobbantam válasza dara hozzászólására (») Júl 11, 2012 /
 
Mert nem tud heggeszteni ,még taknyolni sem.Nálunk is van egy srác 2.5-es elektroda 3 milis szögvas, a gép 130 amperen volt.
(#) (Felhasználó 46585) válasza dara hozzászólására (») Júl 11, 2012 /
 
Vannak, akik fordítva csinálják... A múltkor láttam egy fazont, egy tele ajtót úgy festett le Trináttal, hogy az ajtó közepére kiöntött egy fél bödön festéket, aztán a szélek felé széthúzta ecsettel. Érdekes...
(#) Ge Lee válasza berobbantam hozzászólására (») Júl 12, 2012 /
 
Múlt héten kellett csinálnom egy távcső állványt 25-ös szögvasból, vigyázva hogy lehetőleg ne tekeredjen semerre hegesztés közben. 1,6-os pálca, 45A, 6db szorító, rövid varratok, és még így is lett benne egy pici kifli. Az ilyet 130A-el csak vágni lehet, hegeszteni nem. :no:
(#) erdgab válasza berobbantam hozzászólására (») Júl 12, 2012 /
 
Én a legutóbbi gépemben SWG30N60 típusú IGBT-ket használtam 2-2 oldalanként a 130A gépben.Lentebb mpisti is erre a típusra hivatkozik úgy emlékszem,anno beszéltünk is róla,hogy a 100A gépbe ilyet tett javításkor.Akkor ezer volt darabja.Természetesen vannak ennél jobbak is.
Kikapcsolódásnak egy orosz filling,hát van mit tanulnunk. :wow1:
(#) dara válasza erdgab hozzászólására (») Júl 12, 2012 /
 
Hát az a fa kasztnis gép,vastagabb a faboritás mind a kész gép.Eddig miniatürizáltak,most fordult velük a világ.
(#) dara válasza dara hozzászólására (») Júl 12, 2012 /
 
Én is javítottam gyári gépet amiben 1-1 SGw30 volt,130A tudott.ezek után átmentem spórolosba,azota nem rakom bele csak a szükségest.Kevesebb veszteség,ha valami gond van.
(#) berobbantam válasza erdgab hozzászólására (») Júl 13, 2012 /
 
Helló
Hát ezt a tipust most nem Találtam.A neten volna hgtg30n60a4 ezresért darabja de óckodok megvenni.Egyszer már megszívtam apróhirdetős oldalt.Ráadásul 10-et árul a gyerek és valszeg egyben.Meg 2 helyre kéne postát fizetnem,szóval maradtam a lomexnél.Ott van minden nagyáramú félvezető.2 maradt az igbt-k közül a befutó.Az egyik az irg4pc50udpbf a másik hgtg20n60a4d.Mindkettőből 4-4 kell a gépbe ha jól tudom.Árban egy ezres van a kettő közt szóval az sem számottevő.Ti melyiket ajánlanátok a kettő közül inkább?
Következő: »»   289 / 563
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem