Fórum témák
» Több friss téma |
Na azt mondjatok meg miert nem indul el a szamitogepem, ha rajta vannak az ides vinyok?
Elegendo csak az elektronika 5 voltjat megvonnom es elindul a gep, ezt kovetoen bekapcsolom oket megkeresi es hasznalhatoak sokaig. Aztan neha meg alindul anelkul, hogy lekapcsolnam a winyokat. Szoval ez mi?
No raszantam magamat, hogy megszuntetem a hurkote a 7384-bol es lass csodat teljesen elmult a perceges.
Azert durva mennyit szamitott. Csak azt nem ertem mit csinalt akkor amikor lehuztam rola a bemeneteket es csak a keveron volt jel, de az is percegett. Ez annyira ki tudja csapni nalam a biztositekot, hogy valamit kihuzok, de ha nem szuntetek meg minden kapcsolatot esetunkben tapkabl az ugyanugy zavarokat okoz a JEL-ben (??) Mindegy elmult.
A bios latja az egyik winyomat de egy ideje nem tudom elerni.
Hiaba kerestetem nem talalja meg.
Sziasztok.
Szereztem egy Pentium 4-es procit, S478, 3GHz (SL6WK). Eddig egy 2,6-os celeronom volt. Az alaplap egy ASUS P4S8X-X. Berakva a gépbe a következőt láttam indításkor: CPU1*: Pentium 4 processor running at 1500MHz CPU2 : Pentium 4 processor running at 1500MHz Két kérdésem lenne: miért van CPU1 és CPU2? És miért csak 1500MHz-en fut? (Biosból csak 1000MHz-et, és 1500MHz-et lehet választani). Köszi,Zoli
Azért, mert nem néztél utána a CPU támogatásnak. Az alaplapod maximum FSB533-as CPU-t fogad, amit beleraktál, az meg FSB800-as. A CPU1/2 meg a hyper threading miatt van.
Szándékosan nem néztem utána a CPU támogatásának, mert a procit ingyen kaptam egy kidobásra ítélt gépből lesz-ami-lesz alapon. Bennehagyhatom az alaplapban, vagy inkább rakjam vissza a celeront?, még nem teszteltem, csak bekapcsoltam megnéztem minek ismeri fel, és kikapcsoltam.
HT-s P4 szerintem még így is lenyomja a cerkát napi használatban, de próbáld ki. Én mondjuk inkább lapot néznék alá, van a SiS-nek FSB800-as éccaki hídja, ez a P4 meg eléggé a csúcs közele a NW-ok között.
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, hogy van egy AMD690GM-M2 alaplapom DDR2-es slotokkal, vajon ebbe mukodne az 1333 Mhz-es DDR2-es memoriak?
Nem létezik 1333MHz-es DDR2-es memória...
pedig a googlebe beirtam es azt irja vannak ijenek!
http://www.alibaba.com/showroom/ddr2-1333mhz.html Na de ha van ijen vajon az alaplap tudna kezelni? Gondolom kisebb 800 Mhz-es sebessegen de mukodne?
Valaki tudna segiteni ebbe legyszi, hogy mukodne-e az alaplapban az 1333 Mhz-es DDR2-es memoria?
Az alaplap egy ECS AMD690GM-M2, es a konyveben azt irja hogy maximum 800 Mhz-es ramokat tamogat. Most az a kerdes hogy az 1333 Mhz-es modul tudna-e 800-as sebessegen mukodni?
Az mind DDR3.
Szia, nem vagyok egy asz, de anyit mondhatok: ddr2-ben nem talalkoztam eddig tobb mint 800MHz-vel. Ha megvan az alaplapod, es a memoria is, es valoban ddr2, tehat bele tudod tenni, akkor kiprobalhatod, biztos nem fog felrobbanni. Legjobb esetben is 800MHz-en fog mukodni. Ha az alaplap nem fogja megenni a memoriat, akkor majd visitani fog. Erdekes / furcsa dolog, hogy elmeletileg 16GB memoriat kepes kezelni, de csak 2 foglalat van a lapon, es mikor gyartottak a 2GB volt a max.
Létezik 800MHznél gyorsabb DRR2es RAM, nekem az Alaplap 1200MHzt támogat (O.C.-overclockolva). Létezik olyan RAM ami tuning célokra lett készítve és névleg viszi ezt a frekvenciát. Ezek után el tudom képzelni, hogy létezhet 1333MHzes darab is.
Khmm...
Az én alaplapomban is 1067-es DDR2 modulok ketyegnek, bár az igaz, hogy az effektív órajel csak 533 MHz.
Esetleg própáld ki, hogy egy másik konektort dugsz a hdd-re! Nállam is volt ilyen bibi. Kivolt nyúlva az egyik láb. persze az még nem satás volt! de az is lehet a sata-s, hogy picit lemozdult a táp csati....
Persze. Az SPD leírja a kisebb sebességen használatos időzítéseket is, nincs vele gond.
1066, 1333 simán létező dolgok, tuningban meg 1600 is, de az már szerintem nem is kapott JEDEC besorolást (meg az 1333 sem szerintem). A memóriaméret támogatása sosem annak függvénye, hogy mekkora a modul. Szervezés és akár jövőbeni technológia kérdése.
Sikerült válaszolnod egy 2006-os problémára.
Sziasztok!
Egy illeto mondta nekem hogy o formazzqa 2-3 honaponta a Memoriakat. Mondtam neki hogy sztem ilyen nincs, hogy a RAM-ot leformazod. Van ilyen vagy nincs?
sziasztok vettem egy funai full hd-és tv-ét sé azt használom monitorként de van egy kis problémám full hd felbontsba mikor betölt a windows körbe van kb-2 centimáteres fekete csik kérdés a következö hol lehet áálitani a kép arányon vagy a képet 100 százalkra széthuzzni aki tudja ossza meg velem kösszi.
szia oké de tudnál segiteni a problémámra
Úgy értette, hogy előbb próbáld meg megfogalmazni emberi nyelven. Tagoltan, érthetően.
Hülyeség..
Csak érdekesség, hogy a gyártó, hogy képzelte a jövőt: Abit BE-6 II alaplapom BIOS-ában kb. 200MHz-ig lehetett állítani az FSB-t = memória frekvenciát, amikor a chipek maximum csak 133MHz-esek voltak.
Hali!
Ati videókártyáknál van egy skálázási menü (engem is kiidegelt még az elején) 1. Jobb klikk az asztalon, catalyst controll center. 2. Saját digitális síkképernyő/Méretezési beállítások: és a csuszkát húzd 0%-ra (Teljes méret) ha frissíted a catalystot újra le kell húzni nullára.
Sziasztok!
Olyan problémám van, ahogy utána olvasgattam külföldi fórumokon, hogy a hangkártyám és a videokártyám között valamilyen interferencia lép fel. Ugyanis ha változik a kép, pl böngészőben görgetek, vagy játékban forgatom a kamerát, akkor ahogy változik, úgy hallom a fülesben a cirregő, zümmögő, zúgó, búgó hangot. van amikor a winchestert is áthallani, hogy tölt. Egyszóval összegyűjti a gép zajait a hangkártya és visszahallom a fülesben.. Elég zavaró tud lenni hosszú távon. Rá van kötve a hangkártyára az első panel is, ott még hangosabb a zaj, ha oda dugom a fülest... Olvastam, hogy ferrit gyűrűt kéne tenni a kábelekre. Ez megoldaná a problémámat? Előre is köszi a válaszokat! Üdv
Nekem is ilyen gondom van. A tápegység csere nem oldotta meg . (FSP 500 85+)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |