Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   319 / 1152
(#) Chello.1 hozzászólása Júl 8, 2012 /

Na azt mondjatok meg miert nem indul el a szamitogepem, ha rajta vannak az ides vinyok?
Elegendo csak az elektronika 5 voltjat megvonnom es elindul a gep, ezt kovetoen bekapcsolom oket megkeresi es hasznalhatoak sokaig.
Aztan neha meg alindul anelkul, hogy lekapcsolnam a winyokat. Szoval ez mi?

No raszantam magamat, hogy megszuntetem a hurkote a 7384-bol es lass csodat teljesen elmult a perceges.

Azert durva mennyit szamitott.

Csak azt nem ertem mit csinalt akkor amikor lehuztam rola a bemeneteket es csak a keveron volt jel, de az is percegett.

Ez annyira ki tudja csapni nalam a biztositekot, hogy valamit kihuzok, de ha nem szuntetek meg minden kapcsolatot esetunkben tapkabl az ugyanugy zavarokat okoz a JEL-ben (??)

Mindegy elmult.

A bios latja az egyik winyomat de egy ideje nem tudom elerni.

Hiaba kerestetem nem talalja meg.
(#) kzozo hozzászólása Júl 9, 2012 /

Sziasztok.

Szereztem egy Pentium 4-es procit, S478, 3GHz (SL6WK). Eddig egy 2,6-os celeronom volt. Az alaplap egy ASUS P4S8X-X.
Berakva a gépbe a következőt láttam indításkor:
CPU1*: Pentium 4 processor running at 1500MHz
CPU2 : Pentium 4 processor running at 1500MHz

Két kérdésem lenne: miért van CPU1 és CPU2?
És miért csak 1500MHz-en fut? (Biosból csak 1000MHz-et, és 1500MHz-et lehet választani).

Köszi,Zoli
(#) didyman válasza kzozo hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

Azért, mert nem néztél utána a CPU támogatásnak. Az alaplapod maximum FSB533-as CPU-t fogad, amit beleraktál, az meg FSB800-as. A CPU1/2 meg a hyper threading miatt van.
(#) kzozo válasza didyman hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

Szándékosan nem néztem utána a CPU támogatásának, mert a procit ingyen kaptam egy kidobásra ítélt gépből lesz-ami-lesz alapon. Bennehagyhatom az alaplapban, vagy inkább rakjam vissza a celeront?, még nem teszteltem, csak bekapcsoltam megnéztem minek ismeri fel, és kikapcsoltam.
(#) didyman válasza kzozo hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

HT-s P4 szerintem még így is lenyomja a cerkát napi használatban, de próbáld ki. Én mondjuk inkább lapot néznék alá, van a SiS-nek FSB800-as éccaki hídja, ez a P4 meg eléggé a csúcs közele a NW-ok között.
(#) kzozo válasza didyman hozzászólására (») Júl 9, 2012 /

Köszi. Megfogom nézni.
(#) sardi_hunor hozzászólása Júl 10, 2012 /

Sziasztok!

Az lenne a kerdesem, hogy van egy AMD690GM-M2 alaplapom DDR2-es slotokkal, vajon ebbe mukodne az 1333 Mhz-es DDR2-es memoriak?
(#) _vl_ válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

Nem létezik 1333MHz-es DDR2-es memória...
(#) sardi_hunor válasza _vl_ hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

pedig a googlebe beirtam es azt irja vannak ijenek!

http://www.alibaba.com/showroom/ddr2-1333mhz.html

Na de ha van ijen vajon az alaplap tudna kezelni? Gondolom kisebb 800 Mhz-es sebessegen de mukodne?
(#) sardi_hunor válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

Valaki tudna segiteni ebbe legyszi, hogy mukodne-e az alaplapban az 1333 Mhz-es DDR2-es memoria?

Az alaplap egy ECS AMD690GM-M2, es a konyveben azt irja hogy maximum 800 Mhz-es ramokat tamogat. Most az a kerdes hogy az 1333 Mhz-es modul tudna-e 800-as sebessegen mukodni?
(#) _vl_ válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

Az mind DDR3.
(#) pika75 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

Szia, nem vagyok egy asz, de anyit mondhatok: ddr2-ben nem talalkoztam eddig tobb mint 800MHz-vel. Ha megvan az alaplapod, es a memoria is, es valoban ddr2, tehat bele tudod tenni, akkor kiprobalhatod, biztos nem fog felrobbanni. Legjobb esetben is 800MHz-en fog mukodni. Ha az alaplap nem fogja megenni a memoriat, akkor majd visitani fog. Erdekes / furcsa dolog, hogy elmeletileg 16GB memoriat kepes kezelni, de csak 2 foglalat van a lapon, es mikor gyartottak a 2GB volt a max.
(#) KTobi válasza pika75 hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

Létezik 800MHznél gyorsabb DRR2es RAM, nekem az Alaplap 1200MHzt támogat (O.C.-overclockolva). Létezik olyan RAM ami tuning célokra lett készítve és névleg viszi ezt a frekvenciát. Ezek után el tudom képzelni, hogy létezhet 1333MHzes darab is.
(#) coyote55 válasza pika75 hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

Khmm...
Az én alaplapomban is 1067-es DDR2 modulok ketyegnek, bár az igaz, hogy az effektív órajel csak 533 MHz.
(#) dash9 válasza Dudus hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

Esetleg própáld ki, hogy egy másik konektort dugsz a hdd-re! Nállam is volt ilyen bibi. Kivolt nyúlva az egyik láb. persze az még nem satás volt! de az is lehet a sata-s, hogy picit lemozdult a táp csati....
(#) didyman válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

Persze. Az SPD leírja a kisebb sebességen használatos időzítéseket is, nincs vele gond.
(#) didyman válasza pika75 hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

1066, 1333 simán létező dolgok, tuningban meg 1600 is, de az már szerintem nem is kapott JEDEC besorolást (meg az 1333 sem szerintem). A memóriaméret támogatása sosem annak függvénye, hogy mekkora a modul. Szervezés és akár jövőbeni technológia kérdése.
(#) didyman válasza dash9 hozzászólására (») Júl 10, 2012 /

Sikerült válaszolnod egy 2006-os problémára.
(#) sardi_hunor hozzászólása Júl 11, 2012 /

Sziasztok!

Egy illeto mondta nekem hogy o formazzqa 2-3 honaponta a Memoriakat. Mondtam neki hogy sztem ilyen nincs, hogy a RAM-ot leformazod. Van ilyen vagy nincs?
(#) 1888tibi hozzászólása Júl 11, 2012 2 /

sziasztok vettem egy funai full hd-és tv-ét sé azt használom monitorként de van egy kis problémám full hd felbontsba mikor betölt a windows körbe van kb-2 centimáteres fekete csik kérdés a következö hol lehet áálitani a kép arányon vagy a képet 100 százalkra széthuzzni aki tudja ossza meg velem kösszi.
(#) 1888tibi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 11, 2012 1 /

szia oké de tudnál segiteni a problémámra
(#) didyman válasza 1888tibi hozzászólására (») Júl 11, 2012 / 1

Úgy értette, hogy előbb próbáld meg megfogalmazni emberi nyelven. Tagoltan, érthetően.
(#) didyman válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Hülyeség..
(#) Hury válasza KTobi hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Csak érdekesség, hogy a gyártó, hogy képzelte a jövőt: Abit BE-6 II alaplapom BIOS-ában kb. 200MHz-ig lehetett állítani az FSB-t = memória frekvenciát, amikor a chipek maximum csak 133MHz-esek voltak.
(#) Andr3wJ válasza 1888tibi hozzászólására (») Júl 11, 2012 /

Hali!

Ati videókártyáknál van egy skálázási menü (engem is kiidegelt még az elején)

1. Jobb klikk az asztalon, catalyst controll center.
2. Saját digitális síkképernyő/Méretezési beállítások: és a csuszkát húzd 0%-ra (Teljes méret)

ha frissíted a catalystot újra le kell húzni nullára.
(#) Krisz90 hozzászólása Júl 12, 2012 /

Sziasztok!

Olyan problémám van, ahogy utána olvasgattam külföldi fórumokon, hogy a hangkártyám és a videokártyám között valamilyen interferencia lép fel. Ugyanis ha változik a kép, pl böngészőben görgetek, vagy játékban forgatom a kamerát, akkor ahogy változik, úgy hallom a fülesben a cirregő, zümmögő, zúgó, búgó hangot. van amikor a winchestert is áthallani, hogy tölt. Egyszóval összegyűjti a gép zajait a hangkártya és visszahallom a fülesben.. Elég zavaró tud lenni hosszú távon. Rá van kötve a hangkártyára az első panel is, ott még hangosabb a zaj, ha oda dugom a fülest... Olvastam, hogy ferrit gyűrűt kéne tenni a kábelekre. Ez megoldaná a problémámat? Előre is köszi a válaszokat!

Üdv
(#) ptesza válasza Krisz90 hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

Nekem is ilyen gondom van. A tápegység csere nem oldotta meg . (FSP 500 85+)
(#) Krisz90 válasza ptesza hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

Tápegységre nem is gondoltam, mert alaplapi hangkártyával nincs semmi zaj.. Csak hogy specifikációk is legyenek:
hangkártya: asus xonar d1
füles: roccat kave (USB kábel is van hozzá, onnan kap áramot, lehet, hogy ez is bekavar...)
Következő: »»   319 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem