Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Találkozó
Egy tétel pipa akkor, köszönjük, Attila!
A bevásárlást/pakolást mikorra tervezed (nap, időszak)? Mármint Topi, természetesen. Ha nem dolgozom akkor éppen, abban szívesen segítek. (Sajnos a szállításos dolgokban idén nem tudok segíteni, mert már eléggé messze lakom Pesttől, így nem esik útba a tavalyelőtti útvonali beszállítás, ill. csak nagyon nagy kerülővel.) A kitűző-dolgában (nyomtatás, tokozás, ha tok van!) szívesen segítek ismét. Szerk.: Attila vállalását akkor kiszürkítem.
Kaja szempontból én POROS mesterben bízom:
Idézet: „Sziasztok! Már a vadásztársaságtól is megkerestek mivel már korábban előjegyzésbe vették igényünket. Jelenleg két fajta vadhús beszerzésére van lehetőség, disznó vagy őz. Még nincs eldöntve Topi mester válaszára várok!” Ha jól emlékszem akkor van annyira komoly ember, hogy még előfőzné is, valamint ha az emlékeim nem csalnak akkor előzőleg csomagtartónyi tűzfát is küldött amikor nem tudott eljönni. Ha elvállalja, akkor szól hogy miben kell még segíteni... Személy szerint én őzre szavazék és TOPI beszéljen vele hogy "egy őz rendel"... Botfát tudok vinni (tüzelő), meg két bográcsot (14+22 L) állvánnyal... Pakolni meg hasonlók természetesen számíthattok rám. 8-ra ott leszek megint... Tombolára is viszek cuccokat, mint mindíg. Tombola szelvényt is vegyétek fel az elintézni valók listájára... A szabad pisilés jogáról nem vagyok hajlandó lemondani, Attila ezt is külön tételnek említsd meg... Hűtőt nem tudom ad-e megint a Bókay??? Travolta?
Szia Topi!
Július 5-én már írtam egy privát üzenetet a vadhús beszerzésével kapcsolatban! Találkozó fejléccel. Mivel nem érkezett válasz megkértem Köbzolit hívja rá fel a figyelmedet. A módiknak biztosan van olyan csatornája ahol közvetlenül elérnek. Válasz még nem érkezett sem privátban sem a fórumon.
A korábbi ígéretem természetesen még mindig érvényes.
Beszerzés. Feldolgozás. Tárolás. Előfőzés. Szállítás. A köret készítését Granpa már tavasszal vállalta. disznónál-dödölle, őz-tőrt burgonya. Az anyagi részét TOPI mesternek kell eldöntenie.Sajnos azt nem tudom magamra vállalni. Erre nem is tettem ígéretet. Hiszen Ő és a HEstore a találkozó fő szponzora ,szervezője. Úgy érzem nincs jogom a dolognak ebbe a részébe beleszólni. Azt csak Ő tudja mit bír el a találkozó költségvetése. Úgy,hogy a részvételi díjat lényegesen ne befolyásolja egy vadpörköltes ebéd. Már értesítettem a részletekről. Egyéb elfoglaltságai miatt eddig még nem kaptam választ. Azt már most mondom sajnos 1DB őz nem elegendő annyi embernek mint ahányan a múlt évben is voltunk a találkozón. Mivel a pörkölt készítésénél 1főre repeta nélkül is 40-50Dkg nyers hússal számolnak. /szakácsokat is kérdeztem/ Gulyás készítése olcsóbb mivel ott más alap anyagok is felhasználásra kerülnek így a pörkölt húsigényének KB a harmadából elkészíthető. A beszerzés részleteiről még annyit szeretnék megjegyezni. Mivel ez vadásztársaság nem kilózzák ki a húst hanem egyben meg kell vásárolni az állatot trófea és belsőségek nélkül./zsigerelten/ Természetesen nem akarom ráerőltetni senkire a vadpörköltes ebédet sem magamat. Várjuk meg TOPI mestert majd kalkuláll és dönt a részletek felől. A kérésem csupán annyi,hogy lehetőleg minél előbb szülessen döntés ,mert a vadásztársaságot jó előre értesítenem kell. A vadászat természetéből kifolyólag sajnos nem úgy működik a dolog mint egy tyúkvágásnál falun. /kimegyünk az udvarra és elkapunk egy csirkét./ Bocs a hosszúra nyúlt írásért! ![]()
Azt hogy kivel kell felvennem a kapcsolatot és hogy őt mikor és hol, hogyan érem el, azt majd én megoldom.
![]() Viszont: Pontosan hány órától hány óráig foglaljam le és hány főre?
Hogy hány főre, azt nem tudom, hiszen ugye még nincs jelentkezési lap, de szerintem a tavalyi létszámra számolhatunk, körülbelül. A kezdést 8 óra körülre tenném, akkortól várható az első érkező (lásd: Gafly mester alábbi hozzászólását), a befejezést 16, usque 18 óráig lehetne kérni - szerény véleményem szerint...
Én azt javaslom, mivel célszerű ezt a kérdést nem nekem eldönteni, így mindenki írja meg véleményét. Hogy vadpöri vagy gulyás.
Személy szerint én a vadpörit jobban szeretem, viszont a gulyás sokkal közkedveltebb, alapanyagok árához és térfogatához képest mégis laktató. Szóval ugyan egy vaddisznó vagy őz pörköltért megvesznék, mégis a gulyásra adom a voksot, mivel az sokkal "közkedveltebb".
Időközben szavazásra bocsájtottam a kaja kérdést. Mindenki keresse meg oldalt a szavazó boxot és nyomjon egy szavazatot arra, amit szeretne!
Remélhetőleg csak azok szavaznak akik komolyan is gondolják részvételüket a találkozón!
![]()
A mostani eredmények mindegy hogy mit mutatnak, mert a végleges döntéskor én összevetem a két halmazt.
A szavazatok személyenként külön-külön tároltak, így könnyen kivehető a szavazatok közül azoknak a száma illetve az a konkrét szavazat aki nem jelentkezik.
Szeretnélek megkérni,hogy a július 5-én privátban küldött üzenetemet olvasd el. Abban leírtam a dolog anyagi vonzatát. A gépem még mindig olvasatlannak jelöli azt a levelemet. Ha nem így van és olvastad akkor elnézést a zavarásért.
Üzenetedet nemrégiben elolvastam, és az ott közölt infók komolyabb megfontolást igényelnek.
Tekintettel arra, hogy a HEStore jóvoltából úgy néz ki jelképes összegű belépővel is megoldható maga a találkozó de ez még függ a Bókay kert által igényelt összegtől is, így a vadhús árai ezekhez képest nagyon borsos. A többieknek is célszerű tudni hogy a tavalyi létszámmal számolva csak a vadhús ára 60E Ft fölött van, sehol a köret és a többi szükséges. Tekintettel arra hogy a Bókay kert egész napi bérlése ennek harmada volt, én nagyon meggondolom a vadhús kérdést, mivel szerintem nem kajálni jövünk össze. Kaja kell természetesen, de az összes többi költséghez képest sokallom. Tudom hogy ennyi az ára mindenhol, tisztában vagyok vele, csak pusztán mérlegelem, hogy a belépő díj 80% a kaja költség a 20%-a az amiért valóban a találkozó létrejött.
Ez a gondolatmenet teljesen jogos. Bár én is a vad-ra szavaztam, de talán mégis jobb a gulyás ebből a szempontból.
Bár a vadhús beszerzésének ötlete az enyém de sajnos a beszerzés anyagi részét mint már említettem nem tudom vállalni. Ezért is szeretném, ha TE döntenél ebben Te tudod mit bír el egy találkozó költségvetése.
És szerintem sem szabad csak a kajáról szólnia a találkozónak. Azt sem tartanám helyesnek ha kalkuláció után egy brutális, sokak által megfizethetetlen belépő árat kellene meghatározni. Hiszen sajnos van akiknek még az odajutás költsége is gondot okoz. Én magam is beérem akár zsíros kenyérrel is csak minél több résztvevő legyen.
Teljesen egyet értek. Nem is szóltam eddig soha hozzá a kaja témához, mert szerintem túl nagy jelentőség van neki tulajdonítva. Ez nem egy gasztronómiai fórum találkozója!
![]() Tavaly és tavaly előtt sem ettem egy falatot sem a fórumtalálkozón. Úgyhogy nekem aztán teljesen mindegy hogy mi lesz vagy hogy lesz-e egyáltalán. Idézet: „Tekintettel arra, hogy a HEStore jóvoltából úgy néz ki jelképes összegű belépővel is megoldható maga a találkozó de ez még függ a Bókay kert által igényelt összegtől is, így a vadhús árai ezekhez képest nagyon borsos.” Intézkedtem, lefoglaltam a Bókay-kert azon részét ahol szoktunk lenni, augusztus 11.-ére délelőtt 8-tól este hatig. Viszont: A hölgy azt mondta hogy a Bókay-kert minden tekintetben megváltozott. Megváltozott maga a kert, a szervezés, a személyzet, minden. Az árszabás is. 50000Ft-ot kérnek el a bérlésért. Valamelyik nap megyek el bejárni a kertet és elmondani a szervezőknek hogy pontosan mit és hogyan szeretnénk (sörsátrak, asztalok, padok, áram, tűzrakóhely...). Ezzel kapcsolatban mondjátok meg hogy miket tolmácsoljak nekik! Egyéb instrukciók híján elmondom hogy minden ugyan úgy nézzen ki mint tavaly (sátrak, asztalok, padok száma és helye). Tüzelőt sajnos nem tudnak biztosítani, azt vagy magunk oldjuk meg, vagy ők rendelnek nekünk.
Köszönjük Attila!
Na most csak ha gyors számolást végzek, a Bókay kert bérlés + vad kaja + köret + pia + egyéb bőven 160E Ft fölött van "csak az ellátás", azaz máris 2000Ft fölött lenne a belépő. Ez csak tájékoztató számolás volt, legyetek szívesek erre ne reagáljatok. Emiatt én azt mondom, hogy a szavazást már le is vettem, bogrács gulyás lesz a kaja. További pénzügyi kalkulációt nem fogok közreadni, zárt berkeken belül intézem a HEStore-al. Amint tudok valami információt, jelentkezem. Következőként igyekszem a "jelentkezési lappal jelentkezni".
Ami kaja vonatkozásban megfontolandó, hogy több kicsi, vagy 1 nagy edény legyen? Az üsttel, üstházzal az elmúlt két alkalommal gond volt. Az igazat megvallva nekem személy szerint az első találkozó tetszett ebből a szempontból a legjobban, amikor három kicsi bográcsban hárman háromfélét főztünk. Sajnos a Bókay kertnek nincs már saját bográcsa mert tudtommal ellopták, így most tőlük nem tudunk igényelni. De például nekem van egy 22 literes bográcsom, ahhoz van állvány, fa minden. Ha több kisebb mellett döntünk, akkor egy 1-et tudok biztosítani (lehet hogy kettőt is).
A sok kicsivel az a baj, hogy akkor nagyon kevés kaja készült, rengeteg embernek nem jutott!! Ennyi embernek legalább 100-120 liter gulyás kell, ami még a nagyobbacska kis bográcsokból is túl sokkal teljesíthető. Én személy szerint az egy nagy üst híve vagyok.
A sok kicsi: elvonja a figyelmet, amúgy is szűkös hely még szűkebb. Mindenki füstös lesz ha 4-5 külön tüzet rakunk. Egyáltalán nem támogatom a 4-5 kis bogrács megoldást. Tavaly előtt is volt amelyik kiömlött, fel lett lökve, stb. Még mindig azt mondom, átestetek a ló túl oldalára és már a találkozó a kajáról szól. NEM! A találkozó az eszmecseréről, a jó hangulatról, a csereberéről, a kincskeresésről szól, és mellette aki megéhezett ehet is! Ebből kiindulva meg megint központilag kell megoldani a kaját. Én anyagilag pedig csak az egy közös bogrács gulyást szeretném megoldani, nem kellene 4-5 külön bográcsozó egyéni igényét figyelni és nem kellene az sem hogy kihasználjunk bárkit is.
Még egy apró kiegészítés. Tekintettel arra, hogy a múltban is mindig ekörül volt a vita, én az idei évet egyfajta végleges választásnak tekintem. Így a jövőben minden HE találkozó a mostanihoz hasonlóan fog lezajlani, így a jövőben nem kell heteket vitázni a kajáról, mint azt korábban minden évben.
Továbbá 2009, 2010, 2011-ben is jól látszott hogy nem a kajáról van szó a találkozón és ez jól is van így!
Na végre már hogy ez ki lett jelentve.
![]() Egy üstházat üst-el meg lehet venni, ahogy beszéltük is tavaly előtt veled. Mondtad is hogy tárolni tudod hol, s minden éven szükség van rá. Így csak a fáról kell gondoskodni.
Szerintem is jobb az egy nagy, mint több kisebb. Viszont kérdés, hogy kinek van 100-120 literes üstje.
Ha nincs üst, az sem baj. Veszünk egy üstöt, mert szerintem ez a HE találkozó nem az utolsó HE találkozó, így egy igen hosszú időre szóló beruházás lenne ez.
Mivel nekünk van teherautónk is, így nem lenne gond a szállítása sem. Hely is van tárolni bőven. Kérdés, hogy tud-e valaki beszerzési forrást: - Üstre (100L), - Üstházra Akár ismerős aki eladná, akár megbízható bolt.
Aki eladná, vagy egy bolt? Kérdezz légyszíves árat: 100L üst + üstház.
Plusz esetleg füstcső könyökkel, ha nincs Topinak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |