Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   165 / 581
(#) petiiii válasza lukovicsek hozzászólására (») Júl 18, 2012 /
 
Hello! A tárcsa ugyanaz. sőt teljesen ugyanúgy is néz ki a motor. tengely is megfelel. akkor meg is veszem. köszi a válaszod.

Még egy kérdés. A gépem teljesen szétszedett állapotban volt.csak a motor volt benne hogy megnézzem működik e. És mikor bekapcsoltam akkor elindult a program pörgette is néha a motort. de volt olyan hogy a program tekerő végigment "gyorsan" és semmit nem csinált a gép. ez lehet attól mert nem volt benne víz. érzékeli a vizet? Azt hogy a programhibás e a gép megállapíthatom ugy is hogy nem megy nincs összerakva? szal látom azt hogy vmi kivan sülve vagy ilyesmi?
(#) szepi003 válasza petiiii hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
Szia. Ezek egységes motorok mindig az elektronikában lévő program határozza meg a fordulatszámot,úgy hogy nyugodtan tedd bele,nem fog 1000 rel forogni.
(#) lukovicsek válasza petiiii hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
Üdv.

Ha ráteszed centrire akkor kell neki centrizni, va akármi másra ahoz már víz szügséges neki, amugy mi volt a motor baja ami végett cserélni kell?

Laci!
(#) petiiii válasza lukovicsek hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
hello!

csapágyas volt. úgy zörgött mint egy traktor. meg sztem csak az egyik szénkefe ért hozzá a forgórészhez mert bevolt szorulva és csak egyirányba forgatta mindig.
(#) pipacs8871 hozzászólása Júl 19, 2012 /
 
Sziasztok!
Segítséget kérnék egy Electrolux EWF 12470 W mosógéppel kapcsolatban. A hibajelenség, hogy elindítok egy programot és a mosás résznél egyszer csak hirtelen felpörög mintha cenrifugázna ettől gondolom letilt és utána nem megy tovább. A relék nem kattognak, viszont az óra számol visszafelé. utána csak úgy tudom elindítani, ha kihúzom a konnektorból. Már a panelt elküldtem egy műszerészhez, mert egy helyen volt rajta valami fekete por, talán korom. Kicsrerélt benne 2 kondenzátort, meg 1 ellenllást. Ez után kétszer tökéletesen végig ment a program, de harmadjára már megint ugyan az a probléma jött elő. Valakinek van ötlete mi okozhatja? A válaszokat előre is köszönöm!
(#) zolika60 válasza pipacs8871 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
A tachogenerátorra gyanakodnék.
(#) pipacs8871 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
Köszönöm a gyors választ. Azt esetleg meg tudnád mondani, hogy ezt lehet javítani, vagy cserélni kell (ha igen lehet ilyet kapni valahol)?
(#) zolika60 válasza pipacs8871 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
Attól függ mi baj vele. A motor tengelyén van egy mágnesgyűrű, ami a jeladóban feszültséget indukál ami fordulat arányos ez alapján szabályoz az elektronika. Forgasd meg kézzel a motort, a nagy szíjtárcsán keresztül és mérd meg a jeladón van-e feszültség. Ha nincs, mérd meg az ellenállását és azt nem szabadult-e el a mágnes a tengelyről. Azt nem tudom mekkorának kell leni pontosan az ellenállásnak, de valamelyik szaki biztosan megírja. Ha ezek rendben akkor a vezetékek, csatlakozók, panel irányba kell vizsgálódni. Venni például itt tudsz, Bővebben: Link vagy itt: Bővebben: Link
(#) pipacs8871 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
Szédszedtük, megmértük, úgy tűnik minden rendben van vele. Ahogy forgatjuk a motort változik az érték is. Esetleg lehet olyan baja, hogy hidegen jól működik és amikor bemelegszik akkor jön ki rajta a hiba? Mert általában a mosás elkezdése után 15-25 perc körüljelentkezik a probléma. Esetleg valami más ötlet, hogy mi okozhat még hasonló hibát?
(#) lukovicsek válasza pipacs8871 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
Üdv.

Valószinüleg az lesz a baj amit az előző kolega irt, csak hiába méred ugyis jó értéket mutat mivel csak valmikor nem működik, val.szinüleg kezd megszakadni, esetleg a csatiát meg lehet pucolni hogy nincs e érintkezés hiba ha nem akkor cserélni kel.

Laci!
(#) pipacs8871 válasza lukovicsek hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
Szia! Köszönöm neked is a választ! Most már csak az a kérdés, hogy jó bele bármilyen tachogenerátor? Úgy értem ha méretileg pontosan megegyezik? Mert itt a neten nem találok kimondottan ehez a típushoz. Ezt a kettőt találtam ami hasonlóan néz ki: Link és ez: Link
(#) lukovicsek válasza pipacs8871 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
Ha a méretek egyeznek, mármint a külvilága és a belvilága akkor működni kell bármelyikkel.

Laci!
(#) lukovicsek válasza pipacs8871 hozzászólására (») Júl 19, 2012 /
 
Ezek a linken amit küldtél nem azok, neked tachogenerátor kell de itt nem találtam olyat, neked ilyen kell: http://shop.euras.com/detailsseite.php?pic=2082981&&vgl=1&g7=3150936N

Laci!
(#) botesz hozzászólása Júl 19, 2012 /
 
Üdvözlök Mindenkit!
Most volt időm foglalkozni az Indesit witp 82 mosógéppel.Az ajtózár triac cserélve a hiba maradt.Viszont annyi a csavar benne hogyha megint programindítás után csukom le akkor nem pörög fel hanem ki alszik minden és se kép se hang.kihúz visszadug szintén ezt csinálja.És most is lezár már akkor ha bedugom a 220 ba.Esetleg új ajtózár?Ha meg rendesen indítom szintén meg se nyikkan.Valami ötlet?
(#) szepi003 válasza botesz hozzászólására (») Júl 20, 2012 /
 
Szia Próbaképpen zárd rövidre az ajtózárat. A 3 vezetékből a 2 barnát ,úgy próbáld elindítani, ha működik akkor biztosan az ajtóretesz a rossz üdv szepi003
(#) szepi003 válasza pipacs8871 hozzászólására (») Júl 20, 2012 /
 
Szia Mérd meg a tagho generátort kb80- 130 ohm az ellenállása,ha jó akkor kövesd végig a vezetéket a panelig.Keress vezeték szakadást, vagy kontakt hibát.Legjobb ha az elektronikánál méred és közben mozgasd a vezeték köteget.Ha ez mind jó akkor elektronika hiba,ami lehet a programban is.üdv szepi003
(#) pipacs8871 válasza szepi003 hozzászólására (») Júl 20, 2012 /
 
Szia! Köszönöm! Majd újra megmérjük egy ismerősömmel, mert én nem értek ezekhez a dolgokhoz. Ha elektronika vagy program hiba akkor azon tud nekem valaki segíteni?
(#) pipacs8871 válasza lukovicsek hozzászólására (») Júl 20, 2012 /
 
Nem értek az elektronikához, én azt hittem ugyan az a kettő, mert ugyan úgy néz ki. Egy ismerősöm segít méregetni az alkatrészeket. Az ebayen találtam olyat amit linkeltél, de elég drága kb. 11 ezer lenne. Ha valóban ez lenne a baja rászánnám ezt az összeget, de fölöslegesen nem szeretnék ennyi pénzt kidobni. Jó lenne valahogy meggyőződni róla, hogy valóban ez a hibás alkatrész és nem program vagy elektronika hiba, mint ahogy szepi003 írta.
(#) lukovicsek válasza pipacs8871 hozzászólására (») Júl 20, 2012 /
 
Üdv.
Hát ez elég borsos ár, 5000-ért veszel egy használt motort amiről csak átraktad, amugy a tövénél is ahol kijön belőle a vezeték ott is szokott megszakadni és hol van átvezetőképessége hol nincs, meg lehet próbálni ott levágni a tövétől még bejjebb megbontani és cserélni a vezetéket, esetleg még a panelen szokott lenni forrasztáshiba amitől hol érzékeli a gép hol meg nem de ez a ritkább, ha nem haladsz előre sehogy akkor keress meg privátban lehet hogy meguszod jóval olcsóbban.

Laci!
(#) totikukac hozzászólása Júl 21, 2012 /
 
Whirlpool AWM-6102 típusú mosógép vezérlőpanelhez kapcsolási rajzot kérnék . Aki tud , kérem segítsen ! Sürgős lenne !! (saját gépről van szó )
Köszönettel: Tóth Tibor
(#) lukovicsek válasza totikukac hozzászólására (») Júl 21, 2012 /
 
Üdv.

Hát rajzot nem hiszem, hogy valaki is tudna keriteni, inkább mond a problémát vagy esetleg valaminek az értéke kell? Rakj fel képet a panelről hátha van ilyen.

Laci!
(#) pipacs8871 válasza lukovicsek hozzászólására (») Júl 22, 2012 /
 
Köszönöm! Lehet hogy élek a lehetőséggel és foglak keresni. Ha panel vagy program baja van abban is tudsz segíteni?
(#) pipacs8871 válasza szepi003 hozzászólására (») Júl 22, 2012 /
 
Megmértük. Ennek 181 ?. Ez jó vagy túl sok??
(#) palko0125 hozzászólása Júl 24, 2012 /
 
Üdv Mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni, hogy nem találkozott e valaki ilyen típusú géppel: Elektra bregenz opal wa 2350?
Az a probléma, hogy mutatja az órát, de bármit akarok indítani rajta, meg se nyikkan csak sípol kettőt és ennyi. Se az ajtózárat nem zárja be, de viszont az működőképes. Ha valaki találkozott egyáltalán ilyen géppel, megköszönném, ha szólna egy-két szót. Kösz előre is.
Bye,
Palkó.
(#) zolika60 válasza palko0125 hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Nem láttam még ilyen gépet, de elsőnek a vízbeeresztő szelepet nézném meg.
(#) lukovicsek válasza palko0125 hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Szia.

Egyszer volt ilyennel dolgom, elég faramuci progi van ezekbe, meg kellene próbálni valahogy törölni a programot, aztán meglesni, hogy kap e áramot az ajtózár mert ha nem zár akkor igysem ugysem fog elindulni, de ha jól emlégszem a két sipolás hibát jelent, vagyishogy már vagy program alatt van vagy ilyesmi.

Laci!
(#) petiiii hozzászólása Júl 24, 2012 /
 
sziasztok! megvettem a motort amiről a múltkor kérdeztem. hálistennek jó a gépbe és jól is működik.
Csak lenne egy kérdésem.Először van felültöltős mosógépem és azt akarom kérdezni hogy a dob miért nincs kiegyensúlyozva???? nem értem. ez nem rossz a gépnek? és így még üresjáratba is kalimpál picit.
a kinyitó része nehezebb mint a többi és hát nemértem miért.
(#) zolika60 válasza petiiii hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Mert a benne lévő ruhát sem lehet kiegyensúlyozni. A dobot üresen meg nem kell mosni.
(#) petiiii válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Hát igaz a ruhát se lehet.de akkor is fura. nyugi nem mosok üresen dobot D csak legelső összerakás után néztem meg hogy egyáltalán működik e a gép.
köszöntem szépen a választ
(#) maria1982 válasza pipacs8871 hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Szia!

Nekem is volt egy ilyen típusú géppel ugyanilyen problémám. Egy idő után jelentkezett ez a hiba, miután már melegedett a tekercs. A végső megoldás az lett hogy a tachotekercset kiszedtem, a műanyagot amibe belevan öntve a tekercs a kivezetéseinél pákával leolvasztottam. A kivezetések mellet haladtam végig óvatosan, amíg megtaláltam a tekercs vékony vezetékét. Ott szépen átforrasztottam. A gép megjavult.

Üdv:Józsi
Következő: »»   165 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem