Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Közben kicseréltem egy másik kondira de még mindíg sistereg, ez azomban biztos gondot okozott, hogy eleve fordítva volt bekötve, ami benne volt ezért hibásodhatott meg. Itt a kérdés most az, hogy nem történhet-e meg az, hogy még vannak fordítottan kötött elkók melyek nem melegednek de elegendőek ahoz hogy sisteregjen a cucc...
Erre mondj valamit.
Be kell határolnia hibát, azután meg lesz mihez kell nyúlni
Bocsi de a linken "még" nem tudok eligazodni... Le tudnád írni a hsz számát, amire válaszoljak?
Röviden az van, hogy ha nincs bemenő jel akkor akármeddig tekerhetem, nem zúg. Ha jelt adok rá(két bemeneten is tudok), mindkettőn érződik a sitergés halk üzemmódban, olyan torz... Minél jobban tolom föl a hangerőt, annál kevésbé érződik a sistergés és tisztul a hang(mikor már dőlnek a közfalak viszonylag tisztának mondható).
Idézet: „egy halottat(25V 10 uf), kiszedtem, mondtam megvan amit keresek, beraktam helyette egy 63V 100uf -t” Ezt megmagyaráznád? Nekem úgy jött le hogy egy 10µF kondit kicseréltél egy 100µF os kondira.
Igen kérlek, természetesen! De 47uf -el is ugyanazt a zajt produkálja... Amúgy én azt tanultam az erősítőbe ne spóroljunk... Egyébként a 47uf-s kondikat is 100asra cseréltem, de semmi változás...
Bár lehet, hogy neked van igazad.
De én úgy tudom, hogy a kapacitás értékét ne változtassam meg csak úgy egy kondinak. A fesz tűrésével meg nem kell spórolni.
Sajnos csak egy bolt van a városban és nem elég tág a választék a kondikból, így csak ez jutott... de gondolom ha túl sok lenne, akkor más irányba indult volna meg a hangja... Amúgy szerintem nem gáz, mert a nagy erősítőből is kidobáltam tavaly a kondikat és mindeniket nagyobbra cseréltem, csak tisztább hangot produkál... De lehet neked van igazad... Azt nem tudom most mihez kezdjek, holnap átpásztázom a nyákot, csak olyan régi szerencsétlen hogy esik szét...
Alakul, mondhatom úgy - a halk részek zizegve szólnak? Hívják ezt keresztmodulációs torzításnak is, de STK-nál nem volna szabad jelentkeznie.
A kondenzátor polaritással jó helyen tapogatózol. Ezen a rajzon 47µF jelű kondikat érdemes ellenőrizni. Az ábra kondenzátor rajzjelén a vonal mínusz, a doboz plusz.
Sok sikert! Remélem meglesz a hiba forrása.
Csak szólok éjfél elmúlt már
Az a baj azok már szerintem 100 asok, majd délután végigmegyek a nyákon és úgy próbálom kideríteni, hogy mi az ami jól és mi az ami rosszul lett bekötve... Azt nem vágom, lehetséges hogy fordított polaritású kondi ne melegedjen? Mert lehet a szervízben még megrakták kondikkal, én azokat kidobtam és új kondikkal helyettesítettem, de nem néztem a nyákon a polaritást sem a rajzot, csak a kiszedett kondik pillanatnyi helyzetükről jegyeztem meg, tehát ahogy kiszedtem úgy tettem be, így előfordulhat hogy hibásan kiszedtem és visszaraktam az újat, de annak melegednie kéne vagy nem?
Még egy kérdés, mik azok a 47 neutonos objektumok? Azok a csúnya ződ valamik ott a nyákon?(tuti nem elkók mert csak két vonallal lövi be)
Fóliakondenzátorok.
Köszi!
Ha kevés áram folyik rajta nem lesz feltétlenül forró. De idővel felpúposodik. Úgy emlékszem volt ilyen köztük. A rajz segít az eligazodásban, a 47µF pozitív láb a 7 illetve 10-es IC lábakhoz megy. Szakadásvizsgálóval tudod ellenőrizni.
A nagyobb kapacitás érték nem okoz problémát, ezért nem kell aggódnod. A 47n -> 47 nano-farad, polaritás független fóliakondenzátor, mint speed kolléga írta.
Majdnem kifolyt a szemem rajta, de nem találtam hibát... A 47 mikrós kodik szerintem azért voltak púposak, mert a pozitív águk egy-egy 1k-s ellenálláson keresztül találkoztak, majd a hibásan kötött kondin át mentek a földre. Az a kondi volt hibásan a negatív és a föld közé kötve.
Lehetséges az, hogy ruszki elvtársak szerint ennek 26V kell?
http://pryriz.org.ua/spravochnik%20UNC/39.htm
Az elődjének (STK459) 21V -ot írnak ruszkiék, az elég is kellett legyen, ennek 26V -ot jósolnak, bár nem tudom ha eltávolítom a terhelő ellenállásokat mekkorát ugrik a feszültség, ez az IC 38V -ig bármit el kéne bírjon... A maradék kondenzátorok azomban kérdőjelesek...
Na de megvárom míg fölkelnek a nálam okosabbak, egyszer már kapott pofán kondenzátor, nem volt egy kellemes érzés.
Ok, ic dilid van. De szerinted az ic-be mi van belül?
Ennél a kötés fajtánál nem muszáj a táptól GND pont, a két kondi ahogy összekötötted úgy a kettő között GND pont van.
Heló! Esetleg tudnál képet föltenni? mert így nem sok mindent tudunk segíteni.
Szia! Lelkesen foglalkozom a virtuális GND-vel. Több kapcsolást is módosítottam ilyen táplálásúra. Alapvetően arról az aszimmetrikus áramról kell gondoskodni, melyet a kimeneti offset hiba folyat a hangszórón.
Érdekes módon azok a kísérletek, melyeknél a hangszóró test és az erősítő test külön hidegpontra került, sikertelenül záródtak.
Sziasztok!
Valaki ki tudná számolni nekem, hogy ha egy 2,2k -s terhelő ellenállással 24,5V -t kapok, akkor ha kiveszem az ellenállást mennyit kapok? Illetve a végeredményre hogy reagálnak a 25V -os kondik(tudomásom szerint kicsit túltölthetőek azok... )?
Csak ilyen képekkel tudok szolgálni. A végfokok a színes szalagkábeleken keresztül csatlakoznak a panelhoz.
Hát nem igazán tudok segíteni,ellenben hol vannak a meghajtók és a végek?elég össze-vissza panel.
Igen halk üzemmódban zizeg, de megfigyeltem a basszust jólkiadja, az éles az ami szörnyen torzít... Szinte minden elkót kicseréltem, a tápba is ujakat raktam be ideiglenesen. Maradt egy pár kis kondi egy kis 16 lábú IC körül, de azok szerintem jók és nem zavarnak be... Találtam ilyen ződ lapos varisztorhoz hasonló objektumokat, melyeknek a tetejük pici barnás, de szerintem azok is élnek még...
Ha a zöld földönkívüli fóliakondik tönkre mennének benne, akkor a tetejükön egy repedés keletkezik. Nem lehet, hogy a hangszínszabályzóval lesz valami baj? Mert lehet, ha van benne az az ic okoz galibát.
A 24,5 v ra is alul vannak méretezve a 25v os kondi. Ha nagyobb feszt kötsz rá valószínűleg átüt, és vagy elfüstöl vagy lesz a nagy bumm. A kondikat régen 1/3 al fellül méretezték (most soha).
hát eléggé össze-vissza panel...
mármint milyen meghajtók és végek?
Hol vannak a BD-k?
Sziasztok
Tudom, ez inkább a pc táp témába illene, de az erősítőm kapcsán vettem észre a dolgot, ezért inkább itt kérdezem, hátha nem a táppal van a gond... TDA1558Q IC-vel építettem 2 csatornás erősítőt, és jobb híján PC tápról kell hajtanom egyenlőre. Sajnos elég csúnya kopogó hangja van. Mitől lehet ez? |
Bejelentkezés
Hirdetés |