Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR égetők

Témaindító: eastar, idő: Aug 21, 2014
Témakörök:
Lapozás: OK   20 / 56
(#) fredandjoe válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

Ja bocs, azt elfelejtettem írni, hogy TavIR STK500 volt.
A fuse biteket nem bántottam, az úgy maradt ahogy volt eredetileg.
(#) TavIR-AVR válasza fredandjoe hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

Akkor a hiba a programozás alatt...
A firmware működik sok-sok helyen.
(#) fredandjoe válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Máj 11, 2012 /

Köszönöm, sejtettem, hogy így van!
Akkor az AVR Studio-nak fel kell ismernie biztosan.
Akkor még próbálkozok...
(#) TavIR-AVR válasza fredandjoe hozzászólására (») Máj 11, 2012 /

A firmware frissítés pont a Studio 5.0/5.1 és 6.0 miatt volt

Tesztelve
(#) tomeedey hozzászólása Jún 13, 2012 / 1

Aki Ponyproggal és a legegyszerűbb LPT portos STK200-assal próbálja beállítani a fuse biteket, annak ajánlom a Kanda programozó szoftvert:
AVR ISP - (Parallel only. As supplied with STK200/300.)

Ez a program legalább kiirja hogy milyen állapotban vannak a config bitek, high-low 2-es számrendszerben lehet ellenőrizni, illetve a verify-je is korrektebb.

3 napot babráltam el vele amíg feltámadt a programozóm.
3 ellenállásos STK200-al és Atmega8-al tesztelve.
(#) zombee válasza tomeedey hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Igazad van, nem lehet mindenki olyan őrült mint én, aki álmából felriasztva is tudja hogy a beikszelt az 0,
az üres az 1, és fejből megmondja hogy egy FUSE beállítás hexa kódja pontosan milyen konfigot rejt...
(#) pluto hozzászólása Jún 21, 2012 /

Tiszteletem az Uraknak!

Építettem egy MkII clone-t. AT90USB162 és GTL2003 szintillesztővel. Az AVR-Studio 5.1 alatt tökéletesen működik, pont úgy ahogy kell. Viszont BASOM-al (2.0.7.3) képtelen vagyok összehozni. Feltöltöttem rá a LIBUSB-s fw-t, így legalább felismerte a programozót, majd hiba hegyek.
A kérdésem az, hogy valakinek esetleg sikerült már megoldást találnia? Azt tudom, hogy Zombee fórumtársunk is belefutott ugyanebbe. Valami ötlet?

Itt egy fotó a kicsikéről.

USB_MkII.PNG

(#) TavIR-AVR válasza pluto hozzászólására (») Jún 21, 2012 /

Csillagállás, oprendszer, fekete kakas állapotától függ....
(#) zombee válasza pluto hozzászólására (») Jún 21, 2012 /

Szép darab!

Ha nagyon muszáj Bascom alól tolni és nagyon kényelmetlen az ALT+TAB nyomogatása,
akkor külső porogramozó beállítását javaslom. Az AVR Studio-val települő stk500.exe kezeli a programozót,
ennek a parancssorát kell megadni a paraméterekkel. Hátránya hogy minden hex fájlt külön kézzel kell beadni.

Ha ez megoldást jelent, elkészült a "korrekt STK500" klónváltozatom, amit majd egy cikkben közzéadok
a tesztek után. A Bascom és AVR Studio is lazán lekezeli, egy hátránya, hogy TPI-t és PDI-t nem tud.
(#) pluto válasza zombee hozzászólására (») Jún 21, 2012 /

Zombee, TavIR-AVR, nem sikerült szebbé tennetek a napomat!

Nem az a bajom, hogy nem tudnék BASCOM-al dolgozni és Studióval égetni. Hanem hogy a BASCOM pont az egyszerű és gyors munkához kitűnő, közben pedig ilyen varga betűket kell vele csinálni. (Hozzá szoktam a gyári MKII-hez) És így nekem kicsit tökéletlennek tűnik az eljárás. Bár az is igaz, hogy a programozó megépítése a LUFA Project megismerését szolgálja (Ha lesz már végre időm rá) és természetesen a kihívás.
(#) pluto válasza pluto hozzászólására (») Júl 13, 2012 /

Szervusztok Urak!

Időközben működésre lehetett bírni a programozót BASCOM alatt. Meglehetősen banális ügy volt. Az ugye gyanús volt, hogy AStudio 5.1 alatt tökéletesen működött. Mindkét firmware - Studio és LibUSB -verzió a 120318-s build volt. Egy hirtelen ötlettől vezérelve, feltettem a 120219-s LibUSB verziót. Vagyis az előzőt. Láss csodát tökéletesen dolgozik BASCOM-al. Ez azért megnyugtató volt. Gondoltam megosztom Veletek, hátha más is harcolt a problémával.
(#) TavIR-AVR válasza pluto hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Tegyél fel régebbi LibUSB-t és a dude-hez való firmware-t...
Onnan Bascom alól is megy
Tesztelve
(#) Shance hozzászólása Júl 22, 2012 /

Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.Megépítettem ezt a STK200/300-as égetőt.
Bővebben: Link
Egy ATtiny2313-ast szeretnék vele felprogramozni.Rádugtam a ATtiny2313-as áramkörre,tápot adtam rá és az égetőn alapból világít mind a két led és a DB-25 csatlakozó 10-es lábán 4,3V-ot mérek.
Ez normális jelenség vagy van valami hiba?
Rámerjem dugni a gépre?
Mindkét áramkört többször is ellenőriztem nem találtam hibát.A segítséget előre is köszönöm.
(#) TavIR-AVR válasza Shance hozzászólására (») Júl 22, 2012 /

Ha jól ápítetted meg, akkor mennie kellene...
Mindkét LED?
-> nincs a port programozáshoz inicializálva...

Orosz helyett nem találtálk másik oldalt? Angol/magyar?
(#) Shance válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Júl 22, 2012 /

Köszi!Ez azt jelenti,hogy rádugom a számítógépre és a CodeVisionAVR-be beállítom,hogy Kanada Systems STK200+/300 és úgy már jó lesz?Én még attól a 4,3 volt-tol félek amit a 10-es lábon mértem mert úgy tudom hogy párhuzamos portra nem mehet feszültség.Nem szeretném az alaplapot tönkre tenni.Azért választottam ezt az oldalt mert közzé tette a nyáktervet,és ugyan így meg tudtam építeni.
(#) TavIR-AVR válasza Shance hozzászólására (») Júl 22, 2012 /

Az LPT 2irányú!
A nyomtató is visszajelzi, ha kifogyott a papír

Az oprendszerhez kellhet direkt hozzáférést biztosító kiegészítő program. Ebben viszont passzolom a fentebbi programot...
(#) Shance válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Júl 22, 2012 /

Köszi a segítséget!A programhoz amit szeretnék beégetni mellékeltek egy readme-t abban volt egy link hogy mit kell letöltenem hozzá.Bővebben: Link
Letöltöttem,megnéztem,de fogalmam sincs hogy mit kezdjek vele.Nagyon megköszönném ha tudnál segíteni ebben.Vagy ha tudnál ajánlani más programot amivel egyszerűbben megoldhatnám,mert csak ezt az egy programot szeretném beégetni,teljesen kezdő vagyok ebben a témában.Előre is köszönöm.
(#) zombee válasza Shance hozzászólására (») Júl 22, 2012 /

Szerintem Robitól ne kérdezz ilyeneket, szívbajt kap a Dopertól...

Én a PonyProg-ot használom ha nyomtatóportos progizóval akarom tolni. Feltételezem hogy
csak erre az egyre van szükséged, hiszen ha már működik a Doper akkor a fiók mélyére rakod az LPT-set.
Csatolok egy SOKKAL egyszerűbb kapcsolást amivel ugyanúgy fel tudod programozni az ATMega8-at.
Természetesen PonyProg használatával, de STK200-at ismerő szoftvernek kötelessége ezt is tudnia...
(#) Shance válasza zombee hozzászólására (») Júl 22, 2012 /

Hello!

Elég sokáig tartott mire leeset hogy mit írtál.Én a STK200/300-al az ATtiny2313-at akartam programozni.Ezt a AVRDoper-t nem akartam megépíteni,nem is tudtam hogy mi az.De ezek szerint kénytelen leszek?Mellékelem a kapcsirajzot hogy mit szeretnék csinálni.Én erre a kapcsolásra kötöttem az STK200/300-at,gondolom ezek után nem csoda hogy nem működött.
(#) hbal hozzászólása Júl 23, 2012 /

Sziasztok!

Én egy AT24C02B tartalmát szeretném kiolvasni, majd egy másikba beleírni. Milyen lehetőségeim vannak?

Előre is köszönöm!
(#) Stefan válasza hbal hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

Szerintem ha van a közelben pickit2 akkor akár azzal is meg lehet próbálni kiolvasni. Támogatja az I2C EEPROMok írását, olvasását. Ahogy nézem a 24LC02 az ekvivalens a tiéddel.
(#) hbal válasza Stefan hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

Szia!

Van PICKit2-m, most már csak ki kellene találni, hogy lehet-e vele olvasni programozni. Mit-mire kell...
(#) Stefan válasza hbal hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

(#) zombee válasza Shance hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

Nah, én értettem félre: a linkelt cuccban ott a Doper és azt gondoltam hogy azt akarod felprogizni.
Természetesen az ATTiiny2313 felprogramozásához nem kell Doper-t építened, a nyomtatóportos is megteszi!
(#) kzolt hozzászólása Júl 24, 2012 /

Sziasztok!

A csatolt kapcsoláson nem tudom értelmezni a C8 kondit. Két VCC csatlakozás van, mindkettőre rá kell kötnöm az egyik lábát? Ez egy AVR programozó adapter.
Köszönöm!

avr8p.gif

(#) pluto válasza kzolt hozzászólására (») Júl 24, 2012 /

Szia!

A 8-s és a 4-s láb közé kötöd.

Üdv, Pluto
(#) kzolt válasza pluto hozzászólására (») Júl 24, 2012 /

Köszi!
(#) kzolt válasza kzolt hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Elnézést, még egy kérdést szeretnék feltenni. A csatolt kapcsolással szeretnék ATTiny25-öt programozni. Úgy tudom ehhez nem kell külső táp. Ha úgy választom le a külső tápot, ahogy a rajzon jelöltem az helyes?
Köszönöm!
(#) b10up hozzászólása Aug 7, 2012 /

Sziasztok!
A kapcsolások között szereplő AVR programozóval lenne egy problémám. AVR studio 4 felismeri, WinAVR és egyéb driverek fel vannak (XP 32bit) rakva, de törléskor és íráskor is csak ennyit ír:
"Enter programming mode - Failed
Leave programming mode - OK", majd utána ír egy hibatáblát, de előtte a programozón lévő led egyszer röviden felvillan. Az áramkör és az AVR közötti kapcsolat elvileg rendben van. Az AVR típusa ATMega8-16PU.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma?
(#) zombee válasza b10up hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

1: rossz a programozandó AVR-ed(vagy nincs órajele)
2: mégsem biztos hogy jó a kapcsolat: sokszor hallottam már hogy 1000x átnézte, aztán mégiscsak...
Következő: »»   20 / 56
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem