Fórum témák
» Több friss téma |
Na akkor még egyszer!
Majd meglássuk Maximum kap egy nagyobb bordát.
Képeket nem töltöttél még a készülő JLH-d ról ?
Szia!
Csak egy tanács: a hűtőbordákat érdemes függőleges bordaállással szerelni, mert úgy jobb lesz a légáramlás.
Szia!
Tisztában vagyok vele, de csak ez volt kéznél. Igaz hogy függölegessen is szerelhettem volna.
Szia!
Nem talaltam meg mit irnak a kondik beepiteserol. Mi modosul ilyenkor? Tehat a felso kondival parhuzamosan 1mikro es az alsoval 1000mikro?
Itt az én JLH tápom , egy nyákon a kettő gyakorlatilag mono blokk lesz .
Képek még kevesen vannak így még nem publikus , ha majd szaporodik akkor lehet sasolni őket.
Mind a 2 1 mikrós és pontosan nem tudom melyik oldalon van írva de kb 100-120-ik oldal környékén.
Picit haladtam ma is. Nem lettek tökéletes nyákok, de nekem megfelel.
Zsírtalanítás, folyasztószer a felületre és befuttatni ónnal és tökéletes. A vastag fóliázat közepén végig lehet vezetni, forrasztani egy vastagabb tömör rézhuzalt, ha keresztmetszetet szeretnél utólag növelni. Ínyenceknek...
Zsírtalanítottam és kapott egy nagyon vékony gyanta réteget oxidáció ellen. Szerintem elég lessz ha végigfuttatom ónnal.
Megerősítő tömör rézhuzalt ráforrasztani nem kell félned jó lesz sokan forrasztanak rá én nem ellenzem.
Ennyi van eddig , amit találtam itthon , gyakorlatilag csak az L idomra kell feltenni a végtranzisztorokat és lehet próbálni , hallgatózni , mérni kalkulálni a dobozolást .
Köszi, hogy feltetted a képeket. Kicsatolónak én is ugyan ilyen 2200µF os kondikat fogok használni. Nekiáltam már a dobozolásnak is, lemezeket méretrevágattam, csak az a gond hogy nem birom kifúrni a 2mm vastag inox lemezt. Kéne jópár 4es furat meg 6darab 30-32 es furat és még 2 nagyobb a rca csatlakozóknak.Es ez csak a hátlap.Nem tudom, hogy mivel lehetne kifúrni.
Biztos, hogy nem akartál vesszőt használni...? Ezzel a későbbiekben ki lehet magyarázni bizonyos dolgokat... ( Bánk bán )
Lehet ezen a héten lesz próba is ?
Az INOX anyagot nagyon könnyű fúrni csak megfelelő szerszámok kellenek neki , a furat mennyiséged kifúrása kb 5 perc .
Szépen haladsz.
Találtam otthon egy 3-mas kemény fúróhegyet azzal sikerült 1-2 perc alatt kifurni 6 furatot. De szerintem a nagyobb furatoknál gondba leszek. Főleg a tápcsatlakozónál.Tudnál írni privátban pár sort arról, hogyan a legegyszerübb megmunkálni ezt a kemény fémet? (csak, hogy ne itt offoljunk)
Egyán talán elég lessz ekkora borda egy oldalnak? Vagy próbáljak beszerezni nagyobbat?
[OFF] Bár CIROKL kolléga a fémek mágusa, elmondom, én hogy tudom. Egyszer csináltak egy helyi cégnél egy nagy kerek lapot és még a meglévők mellé néhány apróbb furatot, menetet kellett ejtenem utómunkálatban. Azt mondta a cég feje, akik egyébként Ny-Eu-ba készítettek mindenféle nagy böhöm készterméket:
Lassú fordulat és nem engedni megpörögni a fúrót, mert leedződik az anyag és többé csak a szegényített uránlőszer viszi át. Nem így mondta, de a munkamenet bevált. Akkus fúróval és mint a tojáspatkoló... Na ja a hűtőbordád nagyon kicsi, felejtős.
Jó estét.
Kb ekkorába gondolkodj. Kb 38x11x3 cm Jobb elhelyezéssel kicsit kisebb is elég ja 25v és 1,1A nyugalmi. Még próbára sem merném azt a méretet.
Jó estét. De nálam csak kb 18-20V és 1-1.2A nyugalmi lessz. De gondolom akkor sem lessz elég a bordám.
Ez a borda el fog olvadni...
Igen! Ahogyan mondták a többiek ez a borda alkalmatlan a JLH nak.Nekem is kb 26-27 v 1.2 A nyugalmit használok és a borda méret oldalanként 30 cm (olyan mint a keszeg01) fotóján látható.Nekem ez az erősitő doboz tetején hejezkedik el -fölfelé álló bordákkal-,ez talán szerencsésebb mint a vízszintes el hejezés.A hütéssel ne spóroljunk -Class A- nél!!!!!
Na ,a délután már be is lőttem a paneleket , a nyugalmi áramot 1,2 A -re állítottam ,majd a későbbiekben meglátjuk kell -e állitani valahová ? A tápfeszültségem az 28,6 -ra állt be .
Annyi biztos hogy amiket kiszemeltem a hűtésre az totálisan kell neki Bővebben: Link oldalanként kettő borda lesz egybevarázsolva . Volt egy kis meghallgatás is de még nem szeretnék érdemben nyilatkozni a hangzásáról , annyit mondanék csak hogy bizalomgerjesztőnek hat , véglegeset csak akkor tudok mondani amikor totálisan belőttem mindent az én elképzelésem szerint.
Remélem, hogy azért egy ekkora borda megbírkózik egy oldallal. Es azért az is figyelembe kell venni, hogy nálam kb 10W-al kevesebbet fog fütteni, ami már nem mindegy.
Üdv! Terhelő impedancia mintegy mennyi? Becsatoló kondi ? nF - uF?
8 Ohm terhelés a csatoló 1 uf a hangszóró kicsatolás 4400 uf
Köszönöm! A minap olvasgattam valamelyik Szakíró RT. évkönyves cikkét tranyó kontra cső. (persze a nagyját régebben is) Ennek kapcsán a 4 Ohm-ra épített JLH-n érdemes az alsó tranyót (még)nagyobb bétájúra választani a lehetőség szerint, hogy az erősítése lineáris legyen lehetőleg a teljes kivezérlés alatt. Emiatt át kell gondolnom a félvezető választást és a nyugalmi áramot - kivezérelhetőséget is.
Meg lehet próbálni egy szép nagy L-idommal de én még mindig keveslem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |