Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sony STR DE598 kibővítése HDMI vel
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Gabó hozzászólása Aug 3, 2012 /
 
A feladat a következő lenne. Adott egy ilyen erősítő Sony STR-DE598 és a korral kicsit haladni kellene. Új egységet nem akarok venni és a keret se engedi meg, ezért gondoltam, hogy ki kellene egészíteni a video bemenetváltót HDMI bemenetváltóra. Az nem lényeg, hogy a dobozba legyen beszerelve, mert már pár módosítás lett a hátulján és nem biztos, hogy elfér. A video bemeneti részt is szeretném megtartani, mert még van pár egység, ami arról menne.
A szervíz manual
Ez kivitelezhető egyszerűen, és ha igen pontosan hogy?
(#) sny válasza Gabó hozzászólására (») Aug 3, 2012 /
 
Szia!
Ehhez a művelethez kelleni fog egy kis gyakorlat....

Először is a vezérlést kellene megoldani, hogy mi vezérli a HDMI switchet? Ez az egyszerűbbik oldala: A 35. oldal jobb szélén láthatók a video jel átkapcsoló vezetékek, sorra Video SW1...Video SW4. (CNS252 csatlakozó) Innen tudod legegyszerűbben levenni a vezérlőjelet. Magas szint (+5V) lesz az aktív állapot.
A következő lépés, hogy kiválasztasz egy HDMI switchet, és megméred, hogy milyen jel kell neki az átkapcsoláshoz. Ha magas szintre vált, akkor egyszerűen 10k soros ellenállásokkal a megfelelő helyre kötöd a vezérlőjeleket.
Ha alacsony szintre vált, akkor használj invertert, pl. 74HC04.
Itt kelleni fog +5V táp is az erősítőből, meg legalább egy 100nF hidegítő kondenzátor közvetlenül az inverter lábaihoz. A HDMI switch felé is soros ellenállással kell menni.
Természetesen a GND-t is be kell kötni, arra figyelj, hogy ilyen erősítőknél több földelési rendszert szoktak kiépíteni. A hálózati földet erre a célra használni tilos! (és életveszélyes)

Arról, hogy a HDMI switchen belül hova kell kötni, látatlanban, mérés nélkül vélhetően senki nem fogja tudni megmondani.

Természetesen ez megoldható mikrokontrollerrel is, csak így egyszerűbb.
(#) Gabó válasza sny hozzászólására (») Aug 4, 2012 /
 
Köszönöm a választ!
A HDMI switchből honnan tudom megállapítani, hogy jó lehet e a projekthez? Ill tudnál ajánlani?
Amit írtál a 35. oldal azzal az a bajom, hogy ami nekem van az nem az svideós, hanem a sima video bemenetes (sárga RCA). Mert az a DE698on van. Ami nekem van az a 32. oldalon szereplő videojel választó van. Gondolom célszerűbb lenne egy ilyen switchet venni a HDMI sok vezetéke miatt.

Mikrokontrollerrel még nem nagyon foglalkoztam ezért ebbe a projektbe még hanyagolnám.
(#) _vl_ válasza Gabó hozzászólására (») Aug 10, 2012 /
 
Ne chipben gondolkozz, hanem komplett dobozos termékben (kimenet, bemenetek, áramkör, chip), aminek a vezérlését (ami lehet alapból valami kapcsoló) módosítod. A HDMI GHz-es jeleket használ, ott még egy paneltervezés is igen komoly kihívás tud lenni.
Bővebben: Link
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem