Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangváltók (készítése)

Témaindító: crom3x, idő: Okt 30, 2005
A mértékegységeket a mérőszámtól szóköz választja el. A személynevekből képzett mértékegységek (Volt, Ohm, Amper, stb.) nagybetűvel írandók!
Lapozás: OK   78 / 132
(#) dudassandor1 válasza ptesza hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Nekem is van hangváltóm ami Wima kondikkal épült. Semmi bajom sincs velük. (mint írtam "az alsóbb kategóriát képviseli (sokak szerint)")

P1070670a.jpg

(#) erikabanhidi válasza dudassandor1 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Csak a sznob hájend őrültemnek nem felel meg, amúgy PKN -nek megfelel a neves végfokaiba: kép http://forum.speakerplans.com/the-amplifier-internals-thread_topic2...8.html
Teljesen rendben van a WIMA márka, semmivel sem rosszabb mint a jó öreg REMIX...
(#) dudassandor1 válasza erikabanhidi hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Igen, ez elég meggyőző! Mint mondtam, nekem is megfelelő!
Engem az alábbi kép miatt győzött meg a Wima - highend?!

highend.jpg

(#) Bolli hozzászólása Aug 5, 2012 /

Sziasztok!Az lenne a problémám, van egy eredeti orion HS 480 as hangfal párom,úgy érzem nem "vág" a hangváltó.Kérdésem ha az eredeti nyákra másik megfelelőbb alkatrészeket forrasztok,jo lesz?Illetve ennek a hangszóróiról sem tudok infót.Ha valaki tud segitsen.Köszönöm
(#) erikabanhidi válasza Bolli hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Íme az infó ami a neten fellelhető, nem tudom erre gondoltál-e:
(#) Bolli hozzászólása Aug 5, 2012 /

Nem erre gondoltam,hanem hogy a hangszórók milyen tartományokban dolgoznak.Azért köszönöm a segítőkészséged!
(#) peter1995 hozzászólása Aug 5, 2012 /

Sziasztok. Mi mehetett tönkre a 3 utasom hangváltójában ha a magas nem szól csak néha. A hangszóró jó mert rákötöttem a piezo helyére és szólt. Mértem a magas vezetékén AC feszültséget 200mV határban is csak pár tized V volt..
(#) dudassandor1 válasza peter1995 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Eltörhetett a magas hangszóró csatlakozójáról a membrán felé menő vezeték. Valami kontakt hibára szavazok.
(#) peter1995 válasza dudassandor1 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Igen valami ilyesmi lesz Kivettem a hangváltót egy forrazstás ami a magas kondijánál és atekercsnél van az el volt engedve. Megforrasztottam de még mindig nem szólt. Rákötöttem egy másik hangszórót és szólt. Az a nagy baj van hogy ez egy zárt hangszóró szerintem nem javítható
(#) peter1995 válasza peter1995 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Próbáltam hogy a saruknál felolvasztom az ónt de nem javított a helyzeten. Esetleg nem tudtok helyette valamit ajánlani? Sajnos semmi felirat nincs rajta a 8 ohm-on kívül...
(#) erikabanhidi válasza peter1995 hozzászólására (») Aug 5, 2012 / 1

Kuka! Tönkrement!
(#) dudassandor1 válasza peter1995 hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Ezt javítani nem éri meg! Sajna venni kell helyette másikat. Kinézete alapján válogass a neten. Tudod, a Gugli az nagyon jó haver tud lenni....
(#) peter1995 válasza erikabanhidi hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Értem. ÉS mitől tud ez elromlani? User error vagy lejárt az ideje?
(#) erikabanhidi válasza peter1995 hozzászólására (») Aug 5, 2012 / 1

Ezt nekem kell tudnom? Gőzőm sincs, ezt csak te tudhatod, hogy használtad, volt -e rendellenes reccsenés...stb. Mekkora a mérete amúgy a hangszórónak?
(#) peter1995 válasza erikabanhidi hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

100mm az átmérője.
Nem újkora óta van nálam így nemtudom. Olyan volt hjogy a jel nem volt tökéletes és recsegett a hangszóró...
A használata mondható kímélőnek mivel 2db ilyen hangsugárzó van sorba kötve egy TDA7294 hídnak. Egyenként 250W-osak a hangsugárzók. A torzításra pedig figyeltem persze ez csak a füllel hallható torzítás...
(#) Kiszsan hozzászólása Aug 6, 2012 /

Van ehhez a hangszóróhoz vkinek egy jó eladó hangváltója? vagy ötlete vagy kapcs. rajza vagy bármi?
http://profesional.beyma.com/pdf/SM-115%20NE.pdf
(#) ptesza válasza peter1995 hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Az szokott a baj lenni a kínai gyártóknál ,hogy túl kemény a huzal amivel tekerik.(olcsó) Az ilyen kisebb hangszóróknál ahol nem lehet nagy mechanikai igénybevételre számítani simán beforrasztják a terminálokra. A nagyobb hangszóróknál rendes kivezető szálat használnak , ott néha a hosszával szokott baj lenni.
(#) peter1995 válasza ptesza hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Ja értem.... Majd szerzek helyette valamilyet...
(#) Kiszsan hozzászólása Aug 7, 2012 /

Ugye ez olyan kondi,ami jó hangvaltomba magashoz akarom.....nem polarizalt vagy h nevezik..?
http://www.hestore.hu/prod_10031084.html
(#) dudassandor1 válasza Kiszsan hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Igen, jó lesz!
(#) Kiszsan válasza dudassandor1 hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Nagyon szépen köszönöm!
(#) erikabanhidi válasza Kiszsan hozzászólására (») Aug 7, 2012 / 1

Igen fóliakondi, de itt sokkal olcsóbban megkapod: http://logotech.hu/index.php?module=termekek&sub=termekek.php&akt_m...art=24
(#) Kiszsan hozzászólása Aug 7, 2012 /

én vagyok vak vagy tényleg nincs hestore.hu-n 3,3 mikros kondi??hangvaltoba)
(#) Kiszsan válasza erikabanhidi hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Mintha előbb azt olvastam vna h szünetel a webaruhaz ott.tévedek??
Mert akk onnan rendelnék minden mást is...
(#) lajos1969 hozzászólása Aug 8, 2012 /

Sziasztok!
Lenne egy kérésem, egy hangváltóra lenne szükségem. Van egy top ládám/megavox hangszóró/ meg egy bass láda, a top ládában van egy kétutas hangváltó HV 228 /sal/ A mély láda PA 4010-as hangszóróval szerelt.Egy olyan kéne ami a mélyre kb 400Hz-ig enged, a top-ra meg mehetne 400Hz fölött. Vagy valami képlet, elvi rajz, teljesítmény kb. 600W. Vagy, hogy oldjam meg szerintetek minden segítséget szívesen várok.
Köszönöm.
(#) erikabanhidi válasza lajos1969 hozzászólására (») Aug 8, 2012 / 1

Egyszerüen: Mélyre 12dB 400Hz-es aluláteresztő szűrő
Topra: bemenetre: 400Hz-es felül áteresztő szűrő (elég egy kondi pack),
(#) lajos1969 válasza erikabanhidi hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Köszönöm a választ!
Egy kicsit gyakorlatiasabb válaszra vártam. Valaki?

Mélyre: Soros + ág: 4,0mH -s légmagos (vasmagos) tekercs min. 1,4mm -es huzalból + 1db 50µF 250v-os fóliakondenzátor párhuzamosan.

CROSSOVER.jpg

A mélyládából van továbbfűzve a topláda, és a végfokból csak a mélyláda kapja szuflát?
(#) erikabanhidi válasza erikabanhidi hozzászólására (») Aug 8, 2012 / 1

Ha igen így (kell) kinézni:

Cross.jpg

Következő: »»   78 / 132
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem