Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   96 / 282
(#) Szebence válasza bbalazs_ hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Idézet:
„Ja, es ha kerhetnem, ezeket a 'kiraly ki van konyokolve az ablakon' germanizmusokat mellozzuk...”

Nem tudom mire gondolsz..
(#) Szebence válasza bbalazs_ hozzászólására (») Aug 1, 2012 /

Egy kis segítséget kaptam és kiderült, hogy a háttérvilágítás LED-es
Bővebben: Link
(#) sprofan hozzászólása Aug 2, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Acer Aspire 3694WLMI laptopom, lassan 7 éves lesz, napi rendszeres használat mellett semmi különösebb gondja sem volt soha. Ma észrevettem hogy az lcd-n a legfelső vízszintes pixelsorok közül az egyik nem működik. Konkértan halvány kék színűen világít és semmi több. Nem túl zavaró mert legfelül van és csak egyetlen pixelsor vastagságú, viszont a teljes képernyőt szélességet átéri szóval észrevehető... Ha magát a gépet fixen tartom az asztalon, és a kijelzőt mozgatom pár mm-errel akkor hol eltűnik hol pedig újra látható ez a csík. Ebből gondolnám én hogy valahol kontakthiba van vagy lesz. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy az idő már kikezdte a kicsikét és nincs mit csinálni ezzel a csíkkal?
(#) bombika2 válasza sprofan hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Szia! VGA hibát úgy gondolom kizárhatjuk. Szerintem az alaplapról az LCD-re átvezető kábel hibája sem valószínű, mert a hiba akkor több sort is érintene.
Én legvalószínűbbnek a kijelzőn belüli átvezetés hibáját gondolom. Elvileg javítható, ám a tartósság/eredménnyesség kérdéses. Ráadásul nagyobb a kockázat, hogy javítás után más sorok is meghibásodnak....
Ha nem zavaró, én nem nyúlnék hozzá, esetleg ha van ismerőseid között szakember mutasd meg neki is. Ha látja az ember, más is eszébe juthat.
Üdv
(#) bbalazs_ válasza Szebence hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

OK, akkor biztosan nem hattervili hiba. Szerintem a kovetkezo legeselyesebb akkor a vezetekek szakadasa odabent a forgocsatlakozoban vagy a konnektor kicsuszasa. Durvabb hibara nem merek gondolni, mint pl. a BGA levalas...

Arra van gondolva germanizmus alatt, amikor igy lett leirva minden, hogy szet van huzva, le lett tiltva, macska fel van maszva a fara, nyelvem ki van logva a szambol.
(#) bombika2 válasza Szebence hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Meg kellene tudni, hogy a tiszta rózsaszín kijelző azt jelenti-e hogy a kijelzőn ugyan volt valami megjelenítve, csak rózsaszín árnyalatú volt a kijelző, vagy semmi nem is jelent meg, azonos árnyalatú minden pixel egyforma.
Ráadásul engem az a mondatod igen zavar, hogy nem is bootolt a rendszer. Egyszerű kijelző problémánál nem fordulhatna elő. Persze, ha egy hölgy nem lát semmit a kijelzőn, gondolhatja, hogy nem működik....
gy külső kijelző képe valóban sokat segítene.
Üdv
(#) Szebence válasza bombika2 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Jó ötlet a külső kijelző! Lehet, hogy majd személyesen is látni fogom, akkor elképzelhető, hogy többet fogok tudni mondani róla.
(#) zolika60 válasza Szebence hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Mindenképp egyszerűbb egy masinát úgy javítani, ha látod is. Igen nehéz hasznos tanácsot adni valakinek, akinek elmeséltek egy hibát, amit nem is értenek igazán.
(#) da.mage hozzászólása Aug 3, 2012 /

Sziasztok!

Acer aspire 3100
Mekkora feszültség kell az LCD háttérvilágítás működtetéséhez.
(#) Szebence válasza Szebence hozzászólására (») Aug 3, 2012 /

Közben megoldódott a probléma... egy szétszedés és kitakarítás után újra jól működik.
(#) vladcepes hozzászólása Aug 5, 2012 /

Sziasztok! Segítséget szeretnék. A laptopom egy Advent 7209-es nevezetű. Próbálok keresni hozzá alaplapot de nem igazán találok ilyet.(de még ha képet találnék róla az is elég lenne). Azt vettem észre hogy egy pár alaplap talál bele. (annyi hogy van amelyik nem DVI-s hanem VGA van rajta). Miben különbözne a mostanitól ha minden talál hozzá legalábbis úgy tűnik. Itt az enyém 1-3 kép. Aztán találtam ilyet hogy Advent 7111 Bővebben: Link és alaplap Bővebben: Link még talál is bele ahogy elnézem. A kérdésem az lenne hogyha az alaplapot kicserélem minden marad a régi vincseszter stb, akkor el fog indulni a Windows vagy újratelepítés stb,gondolom más a driverei ennek a lapnak. Köszöntem a válaszokat és elnézést ha ökörséget kérdeztem. Üdv.
(#) Hury válasza vladcepes hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Üdv!

Nézz szét ezen a fórumon. Bővebben: Link

A 7209-hez pont nincs semmi. Kéne egy fotó a noti címkéről.

Ha nincs itt valaki szervizes aki azonnal megmondja, akkor keresned kell képeket, hogy melyik hasonlít külsőre teljesen. A ventillátor, és a csatlakozók helyét érdemes megfigyelni. Kezeli-e majd az alaplap a régi procit? Aztán kitalálni, hogy a nyákon átmenő csavar helyek ugyanott vannak-e...

A 7209 User manualja mire vonatkozik még?
Pl: 72xx, 720x, 7x09 ehhez hasonló szériaszámok mentén is el lehet indulni talán. (Mondjuk a link alapján nem úgy tűnik..)

Szóval nem az oprendszer lesz a legnagyobb gond, hanem, hogy működik-e amit megveszel, vagy azt kapod-e messziről amit szeretnél.

Win7-nek indulni kéne, de az aktiválás miatt lehetnek gondok, ha változott alatta a hardver és OEM verzió volt.

XP: kellene az új chipset (sata) driver. Meg lehet próbálni telepíteni előre, ha a driver inf, cat fájlokra jobbk-likk és telepítés. Ez csak tipp, még nem próbáltam. Ha ugyanaz a chipset-család akkor mennie kéne.
Ha ATA emulációval ment a lemezvezérlő, akkor indul az XP, de időbe telik míg összeszedi magát. Aztán jöhetnek az új driverek.
(#) vladcepes válasza Hury hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Köszi a választ! Közben találtam egyet ez is 7111. Ha összehasonlítom az én alaplapommal ami a 3-ik kép minden stimmel. Akkor gondolom jónak kell lenni. Köszi a linket,ja és Windows7 van a mostanin. Üdv.
(#) Hury válasza vladcepes hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Üdv!

A 7111-ben Intel 945GM chipset + integrált VGA van. Egy hirdetésben a 7209-ben Geforce VGA van.

(A képek alapján igaznak tűnik, a ventitől délre az egyiken van üres hely, a másikon a gpu és hűtés nyomai, és talán 2 memória chip is)

- Milyen chipset van a 7209-ben? és milyen CPU-d van?

Egyébként mi az alaplap csere oka? Úgy néz ki, gyengébbet találtál annál ami van.

A házból kivezetett csatlakozók nem látszanak az alaplapod fényképén. Ha nem akarod leflexelni őket, stimmelniük kéne.

A hirdetett kép bal felső sarkában ha az egy DVI csatlakozó, akkor nem jó helyen van..

Szia! Köszi a választ. Itt van a lap a kezembe. Hát ott valóban van egy üres rész a lapon amit írtál. Amugy a többi minden talál képek alapján. Mennyivel butább ez a lap mint az enyém? (persze ha fog működni) ,kérdésedre válaszolva az enyémnek a hang IC-je ment tönkre a Max9755E nevezetű IC aztán ezért néztem másik lapot de olyat mint az enyém sehol nem találni.
Üdv!

Üdv! Reméltem, ha válaszolsz a kérdésekre, akkor rájössz-rájövök, hogy jobb-e.

- Milyen chipset, milyen proci, milyen videokártya van a gépekben? Ennyi a kérdés.
(#) zolika60 válasza vladcepes hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Már bocsánat, hogy belekotyogok, de nem egyszerűbb kicserélni (kicseréltetni) az IC-t?

Szia! Ezt van benne a gépbe.
(#) vladcepes hozzászólása Aug 6, 2012 /

Gyorsan írtam aztán el is írtam,mert siettem. Ezek vannak a gépbe. Remélem jó képeket linkeltem. Az új alaplapon semmi nincs.
(#) vladcepes hozzászólása Aug 6, 2012 /

Kicseréltem,mindent rendesen,bekapcsolom a venti pörög mint állat,nem áll le de se kép se hang. Valami nem talál bele?
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Visszaraktam az enyémbe mindent de most már ennél is ugyan azt csinálja. Mi lehet a gond?
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Kiszedtem még egyszer mindent visszaraktam és Rambol is csak 1-et most bejött. ,megpróbálom még egyszer az új lappal.

Üdv!

Ha próbálkozol bármilyen gép élesztéssel, csak minimálisan szükséges dolgok legyenek beépítve: 1 ram, cpu - így megmenekül a hdd,dvd,wifi modul, másik ram ha gond van. Ha bios szinten stabil, jöhet a dvd meghajtó, és hosszas tesztelés valami Live Linuxszal.

De tényleg értelmetlen egy Mobil GeForce-os lapot olyanra cserélni amin nincs rendes videokártya - iszonyatos sebességkülönbség, ha 3D-t is használsz.

Bocs, hogy régimódi volt a kérdésem chipset = lapkakészlet.
- Még mindig nem kaptam használható infót, amiből kiderülne. Írd meg akkor az Intel chipek feliratát!

Ebből lehet következtetni a proci támogatásra, de igazából még sok mindentől függhet. A foglalat elég régi, sok mindent bevesz, de attól még nem működik.

Mi lehet a gond? - bármi...

- Az eredeti hűtés hogyan hűtötte a GeForce GPU-t? Az egyik fotón látszik, egy idom, gondolom bordát tart a lap túloldalán, de nincs fotó róla. Érdekelne, hogy azt hogy oldottad meg.

- Nem sarkaztad le a procit? - ha tudod mit jelent.

- szerelés közben a homlokodról egy izzadtságcsepp...

- elektrosztatikus feltöltődés-kisülés valami érzékeny alkatrészére

- képernyő kábelezés rendben? - Próbáld külső monitorral is indítani.
(#) vladcepes válasza Hury hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Üdv!
Köszi a hasznos tanácsokat. Nos miután az enyém elindult,gondoltam teszek még egy próbát a másik lappal de semmi. Holnap visszaviszem. Most későre olvastam az üzeneted,mert közbe összepakoltam a gépe.Mivel tudom még kiolvasni hogy milyen chipek vannak benne? (hogy ne keljen szétszedjem még egyszer)? progira gondoltam ha van ilyen. "Az egyik fotón látszik, egy idom, gondolom bordát tart a lap túloldalán, de nincs fotó róla." pontosan melyikre gondolsz?
(#) Hury válasza vladcepes hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Üdv!

Everestben: Alaplap- Lapkakészlet.

http://www.laptophardware.hu/files/images_product/20111114090459_0.jpg

Ilyen alakú a hűtőrendszer? A bal alsó kis fül van a GPU-nál ugye? Az újabb lapon nem ér el valamit az a fül?

Egyébként az se tuti, hogy működőképes az alaplap amit vettél, ez is lehet hiba.

Végül - tényleg nem érdemes rendes videokártyás lapot cserélni egy megosztottra. Egy USB-s hangkártya mindent megoldana üzembiztosan.
(#) vladcepes hozzászólása Aug 7, 2012 /

Üdv!
Az Everest: Alapfeltételezésnél ezt írja.
A hűtőrendszer nem egészen olyan alakú amit linkeltél. Kár hogy nincs róla teljes fotóm de ami van azt berakom.
Tehát az a kicsi fűl bal alsó résznél az fekszik rajta,hanem az általam belinkelt képen látható jobb alsó résznél az van a levegőben annak a résznek az alaplapján amit írtál délelőtt hogy ott van egy üres rész a lapon,és hogy az enyémen ott még van egy chip.
(#) vladcepes hozzászólása Aug 7, 2012 /

Az Advent 7093-ason Bővebben: Link meg az ADVENT R55 Bővebben: Link látok olyan chipet mint az enyémén.
(#) lsilent válasza vladcepes hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Bocs, hogy beleszólok. De ekkora sületlenséget, hogy azért veszek másik lapot mert tönkrement az audio codec a lapon. Kicserélni filléres tétel, főleg ha egy másik lap árát nézem. De te tudod.

Mellesleg itt az ic. ic

De ez sosem volt audio codec. Kicsit jobban nézd meg, vmit igencsak benéztél.

Én maxim audioról még nem halottam. Ez neked vmi táp ic, nem audió.
(#) vladcepes válasza lsilent hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Semmi gond ,bírom a kritikát. A "kicserélni filléres dolog" az azt jelenti hogy a szervizek többsége 24 ezertől 26 ezerig + Áfát beszélnek. Az sosem volt audió
o IC akkor ez mi? Bővebben: Link na mindegy azért köszöntem a segítséget. Üdv.
Következő: »»   96 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem