Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   97 / 282
(#) vladcepes válasza Hury hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Üdv!
Köszönöm a segítőkész válaszokat meg a segítséget. Tegnap végül visszapakoltam teljesen az enyémét. A lapot visszavittem az illetőnek mert semmit nem akart csinálni. (na meg ahogy írtad egy gyengébbet belerakni ...). Tegnap du-án végül rendeltem egy IC-t,nem lesz húzós mert 1.600 ft.,de ha valamelyik lap jó az enyémébe és ebben tud(tok)sz tanácsod adni azt megköszönöm. Üdv.
(#) Ricsi89 válasza vladcepes hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Nekem egy srác egy 10-esért északi hidat cserélt a gépemben, ezt pár ezerért egy hőléges pákával rendelkező ember lecseréli 10 perc alatt.
(#) Hury válasza vladcepes hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Üdv!

Intel 945PM van a tiédben, a másik 945GM volt, elvi akadálya ez nem lett volna a proci-cserének.

A 7093 ugyanannak tűnik - http://www.uktsupport.co.uk/advent/laptop/7093.htm GeForce 7400 van rajta ugyanúgy. 26ezer Ft...

A kis fül csak a chipsethez megy, a GPU-nál nagyobb a borda és a vastagabb ferde cső indul onnan. Nem meglepő
(#) Hury válasza vladcepes hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

A lapcserékkel minél többször szeded szét rakod össze, annál jobban belejössz, gyorsabban megy, de annak is nő a lehetősége, hogy hibázol.
És az se biztosan működik amit messziről rendelsz.

Szerintem van itt olyan szaki, aki pillanatok alatt kicseréli neked az IC-t.
(#) zolika60 válasza Hury hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Idézet:
„És az se biztosan működik amit messziről rendelsz.”
bizony nem és nehezebb is érvényesíteni a jótállást. Hiszen miután kicserélődik az alaplap ebből is lesz egy bontott, ami ugyanúgy néz ki mint a hibátlan. Természetesen nem gondolnám, hogy vladcepes kolléga továbbadná, de sajnos a mai világban nem lehet becsületességre számítani. Nekem is sikerült az USA-ból vásárolnom egy alaplapot ami nem működött. Így aztán két rossz alaplapot tudtam elajándékozni. No meg vehettem egy másik gépet.
(#) vladcepes válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Szó sincs róla,akinek ma vittem vissza az is korrekt volt. Ha megrendelném csak reménykednék hogy működik. Az a baj hogy itthon nem találok,igaz eddig úgy kerestem hogy Advent 7209 de most már keresem úgy is hogy 7093-as.
(#) vladcepes hozzászólása Aug 7, 2012 /

Ha minden igaz akkor ez is talál..? Bővebben: Link csak hogy tudjam hogy milyen néven keressem. Ez is Intel 945PM-es.
(#) Rwin hozzászólása Aug 7, 2012 /

Fujitsu Siemens Amilo pro V3405 kaptam egy barátomtól ami több sebtől vérzett, ugyan futott rajta xp de kiírta hogy bad sectoros, rossz ezért megpróbáltam a vincsit kicserélni ekkor ért az új meglepetés a bios kódot kért. Megkérdeztem akitől kaptam ő biztos nem állított be semmi kódot sehová. Fujitsu forumokon olvasható több esetben ugyan ez a hiba. Megpróbáltam elem ki, de nem használ. Frissítettem a biost, amíg azt is sikerült elrontanom, most bebútol cd-ről de nincs kép. Elvittem szervízbe a bios frissítést 18e-ért akarták megcsinálni ami vetekszik ezen laptop árával.
Ha valakinek van ötlete a kép nélküli bios frissítés mikéntjére mint például ugyan ezzel a hibával Acer mini laptopok usb-ről frissítésénél azt nagyon megköszönöm!!
(#) da.mage hozzászólása Aug 7, 2012 /

Sziasztok!

Lehet hogy butaságot kérdezek?
Acer aspire 3100-nél mekkora feszültség kell a kijelző háttérvilágításának működtetéséhez?

Előre is köszönöm!
(#) lsilent válasza vladcepes hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Ha vetted volna a fáradságot, és megnézted volna az adatlapot, amit valószínűleg nem tettél, rájöttél volna, hogy nem audio codec, hanem végfok. De semmi gáz, bírom én is a kritikát.

adatlap

Mellesleg látom már irták, hogy hőléges csere. Ha tudtál kérdezni a lappal kapcsolatban, akkor tudtál volna kérdezni, ki cserélné ki neked és mennyiért, ha neked nem megy. Van néhány jó szakember aki nem hivatalos szerviz áron dolgozik. De jobban és lelkiismeretesebben megcsinálja mint a szervizek. Lehet, hogy az is célravezető, ha megnézed néhány ember adatlapját. Már is iránymutatást találsz.
(#) lsilent válasza da.mage hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Az inverter, a mindenkori tápfesszel működik. Ha adapterről, annak a kimeneti fesze hajtja, ha aksi üzem van, akkor pedig az akku fesz van rajta. De fényerő ennél kicsit komplexebb.
(#) lsilent válasza Rwin hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Fujin, nem tudok, crisis flashről. Ha tudod milyen tokozású a bios, akkor elképzelhető, hogy tudok segíteni benne, és nem 18e-ért.
(#) da.mage válasza lsilent hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Köszönöm a választ!
Az inverter kimeneti feszültsége érdekelne.
Szeretném közvetlenül meghajtani a világítást. Sajnos herélt a laptop, nincs benne az inverter és lehet, hogy a kijelző panel is el van törve. Szeretnék róla meggyőződni mielőtt beruházok egy inverterbe.
(#) lsilent válasza da.mage hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Na az nem fog menni. A kijelző törés, jellemzően látszik külső fényforrással is.
(#) Hury válasza Rwin hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Üdv!

Honnan tudod, hogy bootol CD-ről de nincs kép? Külső kijelzővel megy?

A bios frissítés vakon, szerintem egyszerű. Ha nem írja le részletesen a frissítő használati utasítása, akkor:

Érdemes egy virtuális gépen kipróbálni, hogy mi történik, a frissítő progi indítása után.
Nem szokott sok lenni, Y, Enter lenyomás ilyesmik. Talán van 1 soros parancs /kapcsolók Enter féle megoldás is. Persze BIOS szinten még angol a billentyűzet.
(#) Rwin válasza Hury hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Üdv!
Ha bios frissítő lemezről indítom elég sokáig "dolgozik" ebből gondolom hogy bebútol. Külső kijelzőröl sem működik. Köszönöm a tanácsot, kipróbálom a virtuális gépben!
(#) Rwin válasza lsilent hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Szia!
Sajnos nem tudom milyen tokozásu a bios, valamelyik nap szétszedem ha a virtuális gépes megoldás nem sikerül. Köszönöm.
(#) vladcepes válasza lsilent hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Üdv. Igen megnéztem már régebben is ,csak én írtam el,tehát végfokot akartam írni. Visszamenőleg kb 1-2 hónapja segített itt két kolléga is hogy lemérjem az IC-t és a körülötte lévő alkatrészeket hát nagyon úgy tűnt hogy az IC végfokával van baj,a fejhallgató része tökéletesen működött de a hangszórókhoz a hangnak már csak a 25-30 % ért el. Építettem is 2db mini 2x1W-os erősítőt aztán a bemeneti jeleket az IC előtti lábról vettem és így működött a dolog jó hangos lett volna a ketyere csak már fél hangerőnél torzított rendesen.,a második erősítőnél volt poti is de az sem segített sokat kb két fokkal volt jobb az előzőnél de ez is torzított mint állat. Most rendeltem 1 IC-t majd kiderül utána hogy mi van. Te milyen audio codekre gondolsz? Volt amúgy kérdezve kicseréléssel kapcsolatosan is persze privibe de nem volt rá jelentkező. Na mindegy. Köszöntem a választ. Üdv.
(#) lsilent válasza vladcepes hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Az audio codec, szolgáltatja a jelet a végfoknak. Pl via, vagy realtek. De ha van hang, csak nem erősít megfelelően a saját hangszóróira lehet végfok. De egyáltalán nem biztos. Azért irtam, hogy a csere filléres tétel, egy "új" lap árához képest. Keress privátban és megbeszéljük. Nagyban függ attól, hol laksz.
(#) da.mage válasza lsilent hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Ha a kijelző törésnek kívülről is egyértelműen kell látszania akkor pláne kéne a tipp az inverter kimeneti feszültségéről.
(#) lsilent válasza da.mage hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Nagy fesz van rajta, ne akard mókolni, abból jó nem fog kisülni. Néhány 100V-tól akár 2000V gyújtófesz kell a neonnak benne. Én nem javaslom a házibarkács megoldást.
(#) da.mage válasza lsilent hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Köszönöm!
Akkor beruházok egy inverterpanelbe
(#) bombika2 válasza da.mage hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Hali!
Ha értesz angolul akkor ajánlom a következő oldalt: pchub.com
Általában ingyen fuvarral küldik a terméket.
Én onnan szoktam rendelni noti alkatrészt, mert nálunk igen el vannak szállva az árak még az aukciós portálokon is.
Nem olvastam az előzményeket, így nem tudom a Tiédbe milyen kell, de nekem az egyik utolsó rendelésben 3 a másikat nem egész 4 dollárért sikerült szereznem (Gericom és HP notihoz).
Ha nem akarsz külföldről rendelni, és egyébként is azt írtad, hogy hibás lehet az LCD is, akkor meg érdemes egy komplett, de hibás gépet venned mondjuk Vaterán. Mint írtam, nem tudom milyen géped van, de 5000 körül már lehet kapni alaplap/VGA hibás P4-es notikat 14-15"-os kijelzővel, míg bontott inverter 2500-3000 körül van nálunk, bár néha ki lehet fogni olcsóbbat is.
(#) da.mage válasza bombika2 hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Köszönöm a tippeket!
Sajnos csak a régebbi hozzászólásomban említettem.
ACER Aspire 3100-om van
(#) sanykaraj hozzászólása Aug 10, 2012 /

Üdv van egy fujisu siemens amilo pa3553 am amit nemrég vetem és tegnap egy erősebb játék használta közben megállt és fél órán át nem volt hajlandó elindulni. szétszedtem portalanítottam és alaposan bekentem hővezető pasztával de így sem vagyok elégedet a hűtésél ezért szeretnék valamilyen programot amivel lehet mérni a processzor hő mérsékletét.
(#) menyus hozzászólása Aug 22, 2012 /

Sziasztok!

Volna egy kis gondom...van egy Fujitsu Siemens Amilo PI2530 notebookom. Akku csere után nem akarta tölteni az új akkut, rajta hagytam egy éjszakán át a töltőn, hátha mélykisülésben van az új akku (mitől mikor 80 % ban töltöttek általában..?) és majdcsak magához tér...Nos azóta nem hajlandó bekapcsolni a régi akkuval sem (amivel még azért 10 percet elmenne, illetve hálózatról gond nélkül..) Elvittem egy szervízbe...diagnózis: "alaplapi vezérlő" (? milyen vezérlő...) hiba, javítása kb 35 - 40 e (?) . Kicsit szkeptikus vagyok mert ennyiért már komplet alaplapot is kapok, de lehet hogy egy működő gépet...használtan.

Tudna valaki segíteni esetleg a javításában? (kapcsolási rajz, stb) esetleg találkozott valaki ilyen hibával és megoldotta...stb stb.

Hibajelenség:

Kikapcsolt állapotban hálózatról az akkut "látszólag tölti" (töltés led ugyan villog, de a hálózati töltő nem melegszik tehát szerintem nem tölt...) Ilyenkor ha be akarom kapcsolni a gépet, elkezd felbootolni (ledek világítanak HDD felpörög..stb) de 5 sec múlva leáll a az indítás. Ha nincs csatlakoztatva a hálózati töltő akkor tök halott az egész gép, semmire nem reagál. Nincs valakinek valami ötlete (aki látott már ilyet közelről, ne adj isten javított is ilyen problémás gépet..) mit nézzek meg? Esetleg ha tud segíteni valaki a komplet javításában, azt is szívesen veszem, ez esetben privátban folytassuk...

Köszi
(#) KTobi válasza menyus hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Csak javaslat, nem biztos. Szétszedve az alaplapon meg kellene keresni egy kis chippet, valami 30lábas 1*1cmes méretben, valami MAXIM IC lesz, ami a fő táp IC. Ez biztosítja a készenlétet, és ha megkapja a kapcsolójelet akkor ez adja a fő tápot. Típus alapján meg lehet keresni az adatlapját, és kimérni, rendben van-e a készenléti áramkör. Ha nincs akkor még mindig kérdés, hogy a táp a rossz, vagy valami máshol zárlatos.
(#) bombika2 válasza menyus hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Szia! Én a helyedben megpróbálnám akkumulátor nélkül, csak töltőről, hogy mit csinál.
Ha valóban IC hibás, akkor sokat nem tudok segíteni, mert ilyen hibát nem szereltem még.
Esetleg érdemes lehet megvizsgálni az akku feszültség szintjét, meg a notiban az akku helyén a csatlakozón megmérni a feszültséget, miközben "tölt"
(#) menyus válasza bombika2 hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Ezt most kipróbáltam, a helyzet változatlan. A noti akku nélkül elindul de ugyanúgy leáll 3 - 5 sec múlva. Az akku helyén a tüskesoron jó lenne tudni hol mérjek....van összesen 7 késes csatlakozó, ebből kettő vaskosabb, gondolom ezen kapja a nagy delejt (töltést) és ezen adja vissza a nagy áramot a táp áramkörök felé. Nos, ezeken semmit nem mérek töltés közben kivett akkunál, bár nem tudom ez mennyire releváns mert gondolom azért "érzi" a notii hogy van benne akku vagy nincs. Ha nincs akkor lehet nem is kísérletezik a töltéssel. A csatlakozók egy bizonyos ponntján mérek 3,3 V ot, de ezen kívül semmit. Jó lenne egy sorkiosztás az akku csatlakozóról, hol mit kéne mérjek. Még mielőtt szétszedem a gépet.
(#) KTobi válasza menyus hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Nem akarlak elkeseríteni, de a köznépnek szánt laptopok 5 éves korukra valamelyik híd, vagy grafikus chip BGA kontakthibával vagy chippen belüli kontakthibával meghalnak. Nincs óriási tapasztalatom, tesóm laptopja hasonló jelenséget produkált, 4év körül lehetett a gép, annak idején kifejezetten drága volt 150kHUF felett. Szedj ki mindent, RAM hiányára csipog-e? Ha igen már jó jel. A HDD ledje a HDD miatt villog, vagy a CD meghajtó miatt? Meglepő, de esetemben a DVDt kezelte az IDE porton, a HDDt viszont csak tápot kapott a SATAn.
Megközelítőleg 100Euróból be tudod szerezni a netten a két hidat, azt ha kicseréled, elvileg működhet, de nem garantál senki. Én nem tudom megállapítani melyik híd a hibás, próbálhatsz lottózni is.
Volt szerencsém valami Amilohoz, ott az egyik chippet nagyszorítóval megszeretve felállt a rendszer és hibátlanul működött. Átmelegítés nem segített, végén sehogy se indult be.
Adj hálát a környezetbarát ólommentes technológiának
Következő: »»   97 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem