Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Egyenirányító
Ez egy középcsapolásos trafóhoz való egyenirányító. "b" rajz
Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy van egy autós erősítőm, amiben tönkre mentek az egyenirányító diódák.
ESAC25M-02C és ESAC25-02N. Nem találtam sehol ilyeneket. Az lenne a kérdésem h. mivel lehetne őket helyettesíteni. Adatlapok mellékelve. Köszönöm
Sziasztok!
Van egy 230/12v 63 A -os trafóm, ezzel kellene meghajtani egy ablaktörlő motort . valaki tudna segíteni, egy "nagyon amatőrnek" elmondani mi kell még hozzá és hogyan ? Előre is köszönöm!
Szia!
Kell egy ilyen vagy hasonló diódahíd, amivel egyenirányítod a trafó áramát a motor számára.
Nem felejtettél ki egy tizedesvesszőt? 63 A-es trafóról túlzás ablaktörlőt üzemeltetni.
Induláskor 10A felett kell neki az biztos. Az nem baj, ha nagyobb a trafó, csak kisebb ne legyen mert az elfüstöl.
Üzemi áramfelvétele ~2 A. ~24 VA. 800 W-os trafó üresjárati teljesítményfelvétele több.
Itt egy skoda ablaktörlő motor adatlapja. Bővebben: Link Ez nem tartozik a nagy darabok közé. Némelyik autóban ennél jóval nagyobb van.
Elhiszem neked.
Én egyelőre a tapasztalataimra hagyatkozok. Több CO2 hegesztő előtolót raktam már össze ablaktörlő motorral. Az általános a 0,7-1 A közötti áramfelvétel. Gondolom, a terhelés kisebb, mint ablaktörlésnél. Az már nagyon gyatra motor, ami 2 A-t, vagy többet vesz föl. Az adatlapon szereplő Skoda ablaktörlő motor pálinkafőző keverőként üzemeltetve megelégszik 2 A-rel. Ott pedig jókora, 40 cm hosszú, 4-5 cm széles lapátot kell forgatnia a maszatban. Persze, nem kell 12 V-ig feltekerni, elég, ha lassan forgatja.
Az igazság az, hogy sem azt nem tudjuk milyen a motor, sem azt mire szeretné használni.
ez egy opelből lett kiszedve, és egy grillsütőn a nyársrúd forgatására használom, csak az aksi ami volt hozzá már teljesen megpuszulta magát
atrafó meg : ollan -volt
Ahhoz valóban nem kell sok áram. Jó lesz az a trafó, nem grillezel éjjel nappal nem lesz tragikus a fogyasztása.
Az adatlap szerint ennek 2 fázis kell (380V), a sec. 48V. kissé magas a motorhoz. 230V-ra kötve is csak 48/21/2 lesz a fesz.-sok.(kb. 34V!). Tekerd át a szekundert; vagy ha van megcsapolás, párhuzamosíts.
Ez bizony tekerés nélkül nem jó, mert nem 230/12V. Az adattáblán az aláhúzott értékek számítanak. Tekerd át, szerezz másikat.
A másik oldali kötési utasítás szerint műkszik ez 220-al is
Na megvan a diodahíd most mitis meg hova? a poz meg van de most a jobb oldali két láb az AC a bal 2 meg a DC?
[OFF]Nincs rajta több tábla?
A d.hidak átlósak szoktak lenni, mérd ki.
Igen, átlósan van a bekötés: Bővebben: Link
Sziasztok!
Nos ne nevessetek ki de sok amatőr kérdésem lesz! Egy szélgenerátort építettem, mert mindig is érdekelt. Ez egy kezdő kis szélerőmű. Ami a lényeg hogy egyenáramom van és ebből szeretnék váltóáramot készíteni, mit vegyek hozzá ami nem fél millió forint Előre is köszönöm a segítséget.
12 V 4 A-hez jó a pc tápból kibontott MOSPEC S30D4OC? A tokozása szerint két szembefordított diódából áll ez az izé.
Ha nem jó, ehhez milyen gréc macskát ajánlotok? S milyen kondi kell mindehhez? Sima akkus fúrógéphez kell. (Akku nélkül). Köszi
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem.
Baloldali panel van nekem ez egy ac vízpumpa vezérlőpanelje. Olyan gondom van hogy elindul a pumpa 5-10 másodpercig megy aztán leáll és jelez a visszajelző led vagyis gyorsan villog hogy valami hiba van. Kimértem és mikor villog eltűnik a 12v a kimenő ágon amire a motor van kötve. Nem tudom pontosan hogy mekkora feszültségnek kellene lennie de "szerintem" 12v-nak mert mikor megy akkor ennyit mutat a multiméter. Néztem az R470-es ágon nincs feszültség vagy nem is kel hogy legyen? Az mitől van hogy ha egyből újra áramot kap akkor el se indul egyből villog a led, esetleg valami melegedés lenne? A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2013
Sziasztok, rajzoltam egy váltó áramból egyenáramot generáló dolgot, azt szeretném megkérdezni tőletek ha így összerakom jól lesz e a dolog.
Feltaláltad egyenirányító hidat! Tökéletesen működőképes lesz ha összerakod.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |