Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   371 / 608
(#) Alkotó válasza Szlacek hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Használj valamilyen áramkorlátot, hogy ne kelljen IC ket csereberélni (macerás ki be forrasztgatni, és drága is).
(#) Szlacek válasza reloop hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Az out- test között 25v van az out+ és test között 0,4v
(#) reloop válasza Szlacek hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Az "out+" IC ezek szerint elfogadható állapotban van. A másik IC 2-es láb és a test között mekkora a feszültség?

0,5-0,6v között változik

Ha csak valamilyen fatális hiba miatt nem pont ugyan ekkora feszültség van a 3-as lábon, akkor az IC kampec.
Van már fent fotó erről a panelről? A vezetékezés is érdekes lehet, mint korábban írtam gerjedésre gyanakszom.
Szerk.: Lezárt bemenettel nincs szokatlan (gerjedésre utaló) melegedés?
(#) Gabó válasza Szlacek hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Egyszer nekem is játszogatta ezt egy tda 7293as végfok. Megelégeltem, hogy IC csere után kinyírta az új IC-t és lecseréltem mindent a végfokpanelen ( kondik, ellenállások, dióda) sőtt még a táp graetzet is újra. Élesztésnél égővel indítottam és elsőre elindult.
(#) Szlacek válasza Gabó hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Kondikat lecseréltem icket lecseréltem ellenállásokat kimértem egyedül a 100nanos kerámia kondik a régiek meg az ellenállások

Ugyanakkora a 3as lábon is a feszültség mint a 2esen .. csak felülről tudtam lefotózni a a panelt de alulról már átnéztem 3x és lekapartam róla minden koszt szóval nem értem már kicsit sem hogy mi lehet a hiba.

A 3-as láb tájékán szét kell nézni. A test és a 3-as láb közötti 22k ellenálláson ~10mV a normál feszültségesés. Ha ott 0,5-0,6V-ot mérsz akkor azt IC hiba, vagy átvezetés okozhatja.
(#) kuka88 hozzászólása Aug 8, 2012 /

Sziasztok,EHHEZ az erősítőhöz tudna nekem valaki nyáktervet adni? Eagle-ben vagy pdf-ben kellene, mert máshogy nem tudom kinyomtattatni.
Köszönöm : )
(#) reloop válasza kuka88 hozzászólására (») Aug 8, 2012 / 1

(#) kuka88 válasza reloop hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Köszönöm,
Látom van benne 4 is . Szükségem is lesz rá.. Sajnos nem igazán megy a vasalás.
(#) reloop válasza kuka88 hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Egy cipőben járunk
(#) Szlacek válasza reloop hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

értem mit mondasz de kimérve minden ok feszültséget rákapcsolom akkor már nem ok, ic csere után megint nem oké pedig ellenállás értéke jó átvezetést nem találtam ..kerámia kondenzátor okozhat ilyen hibát?
(#) reloop válasza Szlacek hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Emeld ki az "OUT+"-ról jövő 22k egyik lábát. Így tisztán vizsgálható a híd második IC-je.
Mérj feszültségesést közvetlenül a 3-as lábra menő 22k ellenálláson, vagy a vele párhuzamos kondin. Ott 10mV körül kéne lennie. Nehéz elképzelni, de már nem merem kizárni, hogy feszültség esik a NYÁK GND vezetőjén.
Vagy egyszerűen csak rossz az IC
(#) Gabó válasza Szlacek hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Remélem miután felrögzítetted az IC-t megnézted a borda és az IC közti szigetelést, hogy nem e "üt" át?
(#) Gabó válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Ez a kérdés Alkotóhoz szól. A TDA7294 HÍD v1.1a kapcsolást lehet használni tda7293hoz? Ha igen milyen módosítás kell hozzá?
(#) reloop válasza Gabó hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Üdv! A TDA7293 használható a TDA7294 helyén. (Fordítva nem minden esetben.) Azért ehhez másik kapcsolást ajánlok, mert a feszültség-utánhúzás mehetne a 12. lábra kivezetett független meghajtóról, valamint a Clip-et tudja a TDA7293, egy tranzisztor közvetítésével mehet rá a LED.
(#) Szlacek válasza Gabó hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

Persze mindig elszigeteltem a hűtőbordától mindig ellenőriztem és nem ütött át 1x sem
(#) Szlacek válasza reloop hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

ellenállás kihúzva testhez képest kimeneten 13v. 3as lábra menő ellenálláson 0,24v . a másik ic-nél 0,1v szóval akkor az jó ezek szerint csak valami rendellenesség van a 2es ic-vel csak azt tudnám hogy mitől van ha már kapott új ic-t és akkor is ezt csinálta..
(#) reloop válasza Szlacek hozzászólására (») Aug 9, 2012 /

A 2. IC 2-es lábra menő 680 ohmot is emeld ki. Ha ettől sem megy le a kimeneti DC akkor az vagy IC hiba vagy átvezetés van a panelen.
A két IC-t összekötő ellenállás kivétele következtében csak azzal a 0,4V-tal lett volna szabad változni a kimeneti feszültségnek, ami az 1. IC-ről jött.
Más. A múltkor is volt egy hasonló jelenség!
Ott a táp nem jutott be az IC lábig (biztosíték kontakt). Kellő óvatossággal kezelve a mérőcsúcsot, mérj a 13. és 15. lábakon.
(#) jakec hozzászólása Aug 9, 2012 /

Valaki Tda7296-hoz egy müködő áramkör jól látható nyákrajzát eltudja küldeni? Sehol nem találok Ne legyen hidba, mivel csak egy ilyen TDA-m van... kösz előre is
(#) reloop válasza jakec hozzászólására (») Aug 10, 2012 /

(#) Szlacek válasza reloop hozzászólására (») Aug 10, 2012 /

kicseréltem az összes ellenállást és a jobb oldali ic-nél a kerámia kondikat most nincs negatív táp a kimeneten de hang sincs. Vettem egy uj kitet gyors összerakom mert holnap bulit kell tartani! aztán majd utána szenvedek még ezzel
(#) Szlacek válasza Szlacek hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Jajj figyelmen kívül hagytam hogy nem csatlakoztattam a bemenetet rendesen, most működik csak a kimeneten van 0,8v alapba de legalább tudom hogy nem az ic volt a gond.. most van egy fölösleges összeszerelt végfok ha esetleg megint szétmenne Köszönöm Reloop a sok segítséget!
(#) steve68 hozzászólása Aug 11, 2012 /

Készítettem 2 db TDA7294-el sztereo erősítőt. Kérdésem lenne, szerintetek, hogy lehet veszteség és rövidzár nélkül a két csatornát összekapcsolni, hogy monoban is működjön?
(#) reloop válasza steve68 hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Közös hangszóróra szeretnéd kötni a két végfokot?
(#) peter1995 hozzászólása Aug 11, 2012 /

Sziasztok. TDA7294 mno egy darab IC ki tud hajtani egy 100W 6ohmos 2 utas hangsugárzót?
(#) reloop válasza peter1995 hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Szia! Az IC-n nem fog múlni. A hangsugárzó teljesítményadata elég megbízható? Próbáltad már ezzel a teljesítménnyel? El ne füstöljön!
(#) peter1995 válasza reloop hozzászólására (») Aug 11, 2012 /

Jelenleg 2db ilyen hangsugáró van egy hidon. Ez csak sima nem híd és egy hangsugárzó lenne rá. Van poti azán mikor nagyon kezd ordítani akkor állj van Szombaton lesz egy buli a szervezésemben oda kellene. Vaterán találtam egy nagyon korrektet komplettem. 2db mono sima 1IC vég hatalmas borda ventivel 2 nagy toroid 2 nagy puffer graetzel. Dobozolva. Akartam én csinálni egyet de mivel sürget az idő így vásárlás lesz. Panasonic hifi hangsugárzó az adatot a matricájáról írtam.
Következő: »»   371 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem