Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   13 / 1274
(#) mlhe_vr válasza erobi82 hozzászólására (») Szept 9, 2007 /

ez a penel nem gyenge! de az alaplemez sem! tele van kontakthibával.
Van nekem is vagy 2 ilyen telefunken tvm. meg 1 videoton is aminek ugyanaz a bele. és mind kontakthibás! egyszerűen selejtes ez a panel. legalább is sok selejt van benne.
(#) corleone válasza Fery hozzászólására (») Szept 9, 2007 /

Szia
A Panel tetején ez áll. RECOR RC4021A-A.
Mérésre ma nincsen lehetőségem. Sztem a TAA550 nincs benne, valószínűleg felismerném. A képen esetleg nem látsz olyan alkatrészt, ami az általad említett funkciót ellátná?
Szerelőhöz nem szeretném vinni, mert már többször volt ott ilyen-olyan hibákkal, lassan ugyannyi javítási ktg-el, mint a tv eredeti ára volt anno. Ha esetleg 1 alkatrészt kell kicserélni, vagy a tunert akkor azt én is meg tudom tenni.
Üdv.
(#) lorko hozzászólása Szept 15, 2007 /

sziasztok,

egy philips tv-vel lenne gond, és kíváncsi lennék érdemes-e javítatni(megint), vagy nem (tehát mennyibe kerülhet).
Amikor bekapcsolom távírányítóval akkor elkezd szép lassan átmenni magenta színbe, ilyenkor ki kell kapcsolni távirányítóal, majd ujra be. De sokszor ilyenkor is halványan magenta színben van a kép. Ha nem kapcsolom ki időben(távirányítóval) akkor kikapcsol magától, ilyenkor áramtalanítani kell a tv-t és ujra lehet próbálkozni. kikapcsolásnál is van,hogy a képernyő közepén egy 3színű csík jelenik meg, de van hogy spirálos vonalak tűnnek fel.

Előre is köszönök minden hozzászólást.
(#) tomm hozzászólása Szept 15, 2007 /

Hali!
Van egy Orion T 2930-STX S Flat tévém, 2,5 éve vettem. A problémám az lenne vele, hogy kb 3 hónapja elkezdett sípolni. Bekapcsolás után egy 5-10 perccel rázendít és abba sem hagyja kikapcsolásig. Elég zavaró, föleg este. Nem segít ha lehalkítom, vagy lenémítom, próbáltam a képet teljesen lesötétíteni, de az sem segített. Mi lehet a gondja? Valami tápkondi? Vagy sorvégfok (90336 hsz alapján)? Nehéz ezt egy kezdőnek javítani?
Tudna valaki segíteni?
(#) Fery válasza lorko hozzászólására (») Szept 15, 2007 /

Nem tudok pontosat mondani valószinüleg több helyen is elengedhettek a forrasztások, esetleg táphiba, de lehet dekóder vagy szinvégfok.Sajna az ilyet igy nem igen lehet távjavitani. Ehhez látni kellene a gépet.
(#) Fery válasza tomm hozzászólására (») Szept 15, 2007 /

Két dolog van ami hallható frekin járhat, a táp és a sorvégfok. Megpróbálhatod kidobálni a táp kis elkóit,azt amúgy sem árt 2-3 évenként. De előbb vedd le a hátulját és próbáld meg behatárolni,hogy pontosan hol, melyik fokozat sipol.
(#) tomm válasza Fery hozzászólására (») Szept 15, 2007 /

Ok!
Holnap megpróbálom.
Köszi a gyors választ!
(#) lorko válasza Fery hozzászólására (») Szept 17, 2007 /

Azért köszönöm.
Sajns akkor csak be kell vinni szervízbe, majd megmondják mennyi, csak épp 4-ből 3 szor vertek már át eddig.
(#) Fery válasza lorko hozzászólására (») Szept 17, 2007 /

Szivesen. Segitenék de ez sajna olyan amit mindenképpen látni és méregetni is kell.
(#) Kbali hozzászólása Szept 26, 2007 /

Sziasztok!

Nem tudom, hogy tudtok-e segíteni: amióta a UPC átvariálta a csatornákat, azóta vettem észre, hogy vízszintesen csíkos lett a kép (halványan a háttérben látszik, néha lassan, mintha futna is).
A televízió egy 4 éves 55 centis Samsung Plano. Az antenna jelet egy video-n keresztül kapja (eddig is), általában a video ki van kapcsolva. A tv-hez scart-on van csatlakoztatva egy házimozi. A scart mellett fut egy darabig az antenna kábel. A 220-as kábel bezavarhat? Egyébként DVD nézés közben is látható ilyesmi a képernyőn.

Köszi.

BAlázs
(#) szabi83 válasza Kbali hozzászólására (») Szept 26, 2007 /

rajzold le pl paintben, hogy mi és hogyan van összekötve

szvsz mintha földhurok lenne :nemtudom: csak tipp:miaz:

Bővebben: Link:miaz:
(#) saca200 hozzászólása Szept 26, 2007 /

sziasztok keresnék egy kapcsolást Funai tv-1400t mk7 ha valakinek megvan kérem segitsen elöre is köszi:SACA
(#) tomm válasza Fery hozzászólására (») Szept 26, 2007 /

Hali!
Megoldódott a probléma. Kicserélgettem a táp elkóit, eredmény nulla. Aztán a véletlen folytán hozzáértem egy tekercshez és a sípolás elhallgatott. Mozgatásra sípol - elhallgat... A sortrafó mellett van, 22uH van a tetejére írva. Jelen pillanatban egy műanyag pálcával támasztottam ki olyan helyzetbe, hogy ne visítson.
(#) patexati válasza saca200 hozzászólására (») Szept 27, 2007 /

1400a mk7 et találtam talán jó lesz!
(#) Kbali válasza szabi83 hozzászólására (») Szept 27, 2007 /

Ilyesmi, mint amit linkeltél, csak sokkal halványabb, alig látszik, de sötét képháttérnél azért erősebb.
Csináltam egy móricka rajzot az összekötésről.

tv kép.jpg

(#) patexati válasza Kbali hozzászólására (») Szept 27, 2007 /

Szerintem is földhurok lehet a probléma ok!A megoldás kell venni egy kettős galvanikus koax leválasztót (van egyes is mi csak a koax erét választja le galvanikusan de az nem jó!) Lehet gyártani is ha értesz egy kicsit a barkácsolásoz! A lényeg az,hogy legyen a koaxkábel mi jön be a lakásba galvanikusan leválasztva!Ez egyszerűen megoldható ha megszakítod a kábelt külön az eret külön az árnyékolást két 10nF-os kondival és megszűnnek a brummok és a képen a csíkok!

névtelen.jpg

(#) Fery válasza Kbali hozzászólására (») Szept 28, 2007 /

Nem teljesen biztos,hogy földhurok. Mivel azután keletkezett a probléma,hogy mint irtad valamit csinált a UPC,akár az is lehet hogy túl erős a jelszint ezáltal a tuner szelektivitása rosszabb lesz kicsit tulvezérlődik és egyik adó belelóg a másikba. Be lehet szerezni csillabitótagot antennához vagy bedig tegyél be splittert oszd le a jelet többfelé akkor is csökken a jelszint és lehet,hogy megjavul. A földhurok akkor szokot igazán problémát okozni, ha a PC-t is feldugják a TV-re, mivel a kábel TV földpotenciálja szinte soha nem ugyanott van mint a PC védőfőldje. Sok esetben repkedni is szoktak tőle a KF IC-k.
(#) patexati válasza Fery hozzászólására (») Szept 28, 2007 /

Az új lapotévéknél is ez a gond mert az összes földelt dugós!
(#) Bence hozzászólása Szept 28, 2007 /

Sziasztok!
Van egy "sima" samsung tv-m, és kikapcsolás után sípol, vagyis standby módban. írtó zavaró ergo semmit nemér a távkapcs.
(#) rooney hozzászólása Szept 28, 2007 /

sziasztok. van egy 18 éves orion tv-m és olyan baja van hogy bekapcsolás után kb.5 percig remeg a kép jobbra-balra fél centit. ha tudja valaki hogy mi a baja az írjon .előre is kössz!
(#) eltexto válasza rooney hozzászólására (») Szept 28, 2007 /

Tápegységben a 47µF/25v-ot cseréld ki. A BU208 bázis körében van. Talán C712 a poz. száma. De lehet a szekunder oldalon is kondi hiba.

Üdv. Zoli
(#) rooney válasza eltexto hozzászólására (») Szept 28, 2007 /

ok! kössz.majd megnézem
(#) Fery válasza rooney hozzászólására (») Szept 28, 2007 /

Ne majd, hanem minél hamarabb. Ugyanis ha nagyon gyorsan nem cseréled ki akkor megfut a táp és szétveri a fél TV-t. Tegyél bele 100mikro / 63 Voltos kondit és akkor többet nem lesz ilyen gondod.
(#) Kbali válasza Fery hozzászólására (») Szept 30, 2007 /

Köszi a tippet!
Egyébként a bejövő koaxon van 2 erősítő, mert anno csak így volt normál jelszint. Azért kettő, mert egy TV és egy kábelmodem lóg rajta. Akkor lehet, hogy itt bővítettek némi kapacitást és túl erős lett a jel? Akkor lehet, hogy szólok a UPC-s szerelőknek, hogy nézzék át újra a jelerősséget. Ha sokáig ilyen, akkor bántani fogja a TV-t vagy egyéb eszközöket? Sajna a barkácshoz béna vagyok
(#) Fery válasza Kbali hozzászólására (») Szept 30, 2007 /

Nyugi, tönkretenni nem fogja, ennyi túlvezérlést el kell viselni a tunernek.
(#) Kriszfilm hozzászólása Okt 1, 2007 /

Üdv ,imdenkinek!

Van itt nálam egy Philips (28PW6515/05) 16/9 es tv, azt csinálta, hogy bekapcsolt, eltelt 1-2 perc bejött a kép és kikapcsolt. Azóta semmi. Szerintetek érdemes javítani? Mi lehet a baja? Köszi!
(#) Sebi válasza Kriszfilm hozzászólására (») Okt 1, 2007 /

Jó kérdés. Akinek rajza van, ért is hozzá az optimális idő alatt megtalálja a hibát. Ellenkező esetben - ill. egyik feltétel hiányában - rengeteg időt/szerencsét igényel. Olyan helyet keress, ahol láttak már ilyet.
Annyit lehet tudni, hogy ilyenkor vagy a táp, vagy a nagyfesz/eltérítő fokozatban kell keresgélni.
(#) Fery válasza Kriszfilm hozzászólására (») Okt 1, 2007 /

Nagy valószinűséggel a táp környékén lehet a hiba. Elsőre rögtön kicserélném a táp primer oldalán a kis elektrolit kondikat,utána nézz körül nincs-e valahol a táp vagy a sorvégfok környékén valahol kirohadt forrasztás, Ha igy nem találod meg akkor lehet hogy nagyon nehéz lesz, mert ha alkatrész melegszik el akkor kellene hozzá hűtőspray,meg némi gyakorlat is.
(#) Kriszfilm hozzászólása Okt 1, 2007 /

Köszi! Akkor valszeg érdemes javítani, igaz? Ha a táp, akkor nem oly drága agy más baja is lehet, esetleg? A szervízrajza megvan. Köszi
(#) Fery válasza Kriszfilm hozzászólására (») Okt 1, 2007 /

Van rá esély holnap este megtalálsz MSN-en. úgy egyszerübb lesz.
Következő: »»   13 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem