Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   12 / 1274
(#) gtk hozzászólása Aug 9, 2007 /

Sziasztok !

Nekem is szuksegem lenne egy kis segitsegre, ha tudnatok segiteni.

Sonic TV-rol van szo.
Kattogast lehet hallani a tapegyseg felol.Mintha le/fel kapcsolgatnank az oszcillatort a FET -rol.Egy ideig kattog, aztan elhallgat.
A tapban levo IC tipusa: 44608P40.(remelem jol irtam le, nem latszik tul jol)
Megneztem szkoppal a FET Gain jelet,kb 600 mV csucsfeszultsegu jel van, 120uS periodusidovel.
Mellekeltem a tapegysegrol es a TV-rol egy-egy fotot.

Segitsegeteket elore is koszonom.
(#) Fery válasza gtk hozzászólására (») Aug 9, 2007 /

Először fogj egy ecsetet és takaritsd le a tápot, utána tegyél fel egy kicsit nagyobb területről egy fotót.
Valószinü valamilyen szekunder oldali zárlatod van azért nem indul a táp, megfogja a rövidzárvédelem.
(#) gtk válasza Fery hozzászólására (») Aug 9, 2007 /

Koszi a tippet.
Ok,.. kepeket csak kesobb tudok.

Oké, valószinü azért van zárlat, mert megfutott a tápod.
Olvasd el ezt a topicot az elejéről egy rakás TV-t csináltam meg itt hasonló hibával. Ha még gondod van vegyél fel MSN-en.

Kozben eszembe jutott hogy: ha be akarom taviranyitorol kapcsolni, akkor hallatszik hogy egy rovid idore beindul a sorkimeno. Igy rovidzar nem kizart?

Kizárni nem lehet, legfeljebb nem a sorvégbe van hanem máshol és nem teljes rövidzár.

Koszi mindent.
Nezd el nekem, hogy szetszorva irok, de elegge faradt vagyok.
Ami meg nem tetszik hogy ~200V van a puffer kondiban.
A Greatz diodakbol van felepitve.Lehet hogy valamelyik dioda megszakadt?
Kondi csere volt (igaz hasznalt), ugyancsak 200V van.

Az nem jó ott meg kell lenni a kb 300-nak. Dobd ki a graetz-et .
Vagy esetleg valaki annyira terheli,hogy azért nincs meg.
És még valamit tanulj meg : ELKÓT csak ÚJAT szabad beépiteni TV-be, mivel akkor is ki tud száradni ha a fiókodba áll egy ideig.

Szia !

Diodakat kimertem, ok. A fesz tovabbra is 200V.
Itt a kep a taprol.

tv_tap2.jpg

Este 7 körül vegyél fel MSN-en. Este rendberakjuk.
(#) ruspy hozzászólása Aug 9, 2007 /

Üdv mindenkinek, nekem van egy Philips TV-m 25st1761/30B típusú. olyan probléma van, hogy nem működik a Teletext, a másik, hogy széthúzza a képet!
Pl a TV2 ből csak a T látszik, és ugyanígy a másik oldalon. ...és mintha egy kicsit "homorúbb" lenne a kép.
Nem igazán bízom a helyi szerelőkben, ha kisebb gond lenne egy szerelő ismerős elforrasztgatna rajta...
(#) Fery válasza ruspy hozzászólására (») Aug 9, 2007 /

Szia. Nincsenek jó hireim. Ez olyan hiba amivel nem olyan egyszerü megbirkózni. Ráadásul kettő is.
A TXT több okból nem mehet. Táp,Proci,Maga a TXT lap,stb....
A raszterhiba esetleg javitható ha alkatrész gond van mert ha service menu vagy eeprom tartalom csere kell az már gázosabb.
Ha nem vagytok felkészülve ilyen hibák javitására akkor meg se probáld, mert esélyed sincs a sikerre.

Ha egy multiméterrel meg lehetne keresni a hiba okát az jó lenne, de nem tudom merre keressem a rasztert, ennyire nem vágom...

A sorkimenő környékén van általában a raszterkorrekciós fokozat. Rajzod van hozzá ?

Szerintem nem pont ehhez a TV-hez való de ezt találtam : http://www.megaupload.com/?d=1MKHLFR4

Milyen link ez ? Nekem csak egy toobar-t ajánl fel.

Sajna nem tudtam, csak ide feltölteni a PDF-et, a megaupload felirat mellett jobbra van a download gomb

Vegyél fel MSN-en
(#) gtk hozzászólása Aug 12, 2007 /

Sziasztok !

Meg tudna nekem valaki mondani, hogy BU 808 DF helyett mit lehet rakni?
(#) Fery válasza gtk hozzászólására (») Aug 12, 2007 /

Úgy tudom nem lehet helyettesitőt kapni hozzá rendelj a Hqvideotól nekik van.Bővebben: Link
(#) gtk válasza Fery hozzászólására (») Aug 12, 2007 /

Ok, Koszi.
(#) saca200 hozzászólása Aug 12, 2007 /

hello az én tv-m univerzum ft81022 digit panel kéne bele ha van valakinek akkor megvenném.
egyébként találtam az ebayon de a kötöjel utáni szám nem stimmel fery mi a külömbség a két panel között.
az eredeti az:11fb28-3 amit az ebayon találtam az:11fb28-2 nem merem megvenni mert nem tudom mi a külömbség ha valaki meg tudná mondani az nagyon jo lenne várom válaszaitokat ÜDV:SACA
(#) Fery válasza saca200 hozzászólására (») Aug 12, 2007 /

Nem tudom ilyet még nem kellett cserélnem.Próbálj a googlival rákeresni.
(#) Norberto válasza Sebi hozzászólására (») Aug 23, 2007 /

Sziasztok!

Most láttam az aprók között egy hirdetést, ESR mérőt árul egy ember. A kérdésem: valóban áramkörön belül szokták ezt a tulajdonságot mérni? Ez számomra érdekes

A mégérdekesebb, hogy a mellékelt fotón sem áramkörön belüli mérést mutat, csak egy egyszerű kézben fogott ELKO-t.

Szakiktól kérdem: hol az igazság?
(#) zenetom válasza Mate78 hozzászólására (») Szept 2, 2007 /

Hali mindenkinek!
Tudom, kicsit régi ez a téma, de nekem is van egy Grundig színes TV-m és a haverom rájött hogy az IC ment tönkre, ez van rajta az IC-n: ==>TDA 8140 ugyanaz mintMate78-nak! Mennyi lehet egy ilyen IC??
Előre is köszönöm
(#) corleone hozzászólása Szept 8, 2007 /

Sziasztok! Van egy Orion CTV 420m, 51cm-es tv-nk, ami az évek során már jópárszor járt szerelőnél. Újabban azt csinálja, hogy a beprogramozott csatornák a beállítástól számítva pár napon belül elmásznak, helyükön hangyaháború van. Nem igazán értek hozzá, mi lehet a baja?
Üdv.
(#) Fery válasza corleone hozzászólására (») Szept 8, 2007 /

Szia
Általában két dolog okozza ezt a jelenséget, vagy a 30 voltos hangolófeszültség mászik el vagy a tuner döglődik.
A tuner környékén van egy 30 volt körüli zéner /30-33 volt/ vagy egy TAA 550 ami egy kétlábu 30 voltos stab IC.
Azt kell cserélni ha nem javul akkor tuner csere.
(#) corleone válasza Fery hozzászólására (») Szept 9, 2007 /

Szia
Köszi a választ. Emlékeim szerint már cserélték régen a tunert. Az áramkörön is úgy látom. Mellékelek 2 képet a tuner környékéről. A stab ic-t nem látom. Egy zenert ugyan látok a környéken, de nem tom a típusjelét leolvasni. Kapcs rajzot kerestem, de sehol se találom. Üdv.
(#) Fery válasza corleone hozzászólására (») Szept 9, 2007 /

Szia
Sajna rajzot nem találtam én sem. Akkor keresgélned kell. A proci környékén nézz körül ,méregess, valahol megtalálod a 30 volt körüli feszt. le kell követni hova megy. A TAA 550 úgy néz ki mint egy BC 109 kis kerek fémtok. Ha zéner van benne az pedig kis üvegtokos keresgélj meglesz.
(#) mlhe_vr válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Szept 9, 2007 /

OFF:
Nekem is volt ilyen tvm. 13 éves koromban videobemenetet akartam rá tenni egy trafóval, mert azt olvastam valahol hogy ráz a saszija.....
ugráló, szürke, alig látható dolog lett bellőle.....
Akkor letettem a dologról...
De hát ilyen az ember 13 évesen!
Következő: »»   12 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem