Fórum témák
» Több friss téma |
Nos jöttem megint érdekeset kérdezni!
Van egy bugázott aeg mosógép motorja itthon , mondom jó lessz köszörülni. Igenám de őkelme szénkefés ez még nem is lenne baj de az állórészből 3 vezeték jön ki valószínű két sebességű a lelkem. Itt jön a kérdés hogy kössem be? Addig oké hogy a szénkefére megy a 230 de a másik három madzagot hová kössem? Szénkeféről jön egy zöld és egy sárga vezeték, az állórészből jön egy fekete ,egy sárga és egy zöld. A tekercseket mértem eggyik 1,1ohm a másik 1,5 a két szélsőt mérve meg 1,9-et kaptam .A forgórészt mérve 3,9ohm.Hirtelen azon gondolkodtam hogy eggyáltalán a szénkefét direkte a 230-ra kellene-é kötni vagy a két tekercs közé vagy hová.
Konkrét bekötést nem tudok adni,de volt már ilyennel dolgom. Sorosan kötöttem,de nagyon nagy fordulatot kaptam. Félhullámú egyenirányitással is forgott vagy hatezret,úgyhogy kénytelen voltam szabályzót késziteni hozzá. Gyárilag a motor kefés része mögött kell lennie egy induktiv jeladótekercsnek,ezt felhasználva épithető pontos nyomatéktaró fordulatszabályzás. Az eredeti alkalmazásban is ezzel figyelték a fordulatot.
Ez okés de nekem mindegy lenne hogy mien a fordulat mert úgy lessz áttételezve hogy jó legyen .
Nekem az a bajom hogy mit hová kössek hogy elinduljon dendesen. Próbálkoztam variálni a bekötéseket de valamiért fordítva indult el az meg nem jó és ráadásul még az automatát is lelőtte ergo szerintem nem jól kötöttem be.
A kondit el ne felejtsed, mert különben szeginyem nem tudja majd melyik irányba induljon el!!!
A szóban forgó motor univerzális,kefés,kondi csak a zavarszűréshez kell.
Sziasztok!
Teljesen új vagyok ebben a fórumban, az elektronikában a zöldfülűnél kezdőbb. A problémám a következő: kiszedtem egy mosógépből egy motrot, amiből köszörűt szeretnék készíteni. Bekötöttem, ahogy értem a 220-ba szikra a stekkernél, szikra a motron és enyhe zúgás plusz egy elszállt biztosíték. Ezután vettem kézbe a kondenzátort, ami szintén benne volt a gépben. Nekem sajnos semmit nem mond az egész ami rajta van. Van neki 4 lába, amiből kettő L, kettő U jelzésű. Próbaképpen rákötöttem a 220-at az U jelzésű lábakra, majd az L eken át a motorra. Eredmény ugyanaz, leszámítva a biztosítékot. Gondolom a kérdésem egyértelmű Hová kössem a bementi szálakat, melyikek a kijövő lábak, illetve a bementiből hogyan tudom eldönteni melyik a + illetve a -? Semmi jelzés nincs, mégcsak vastagított vonal sem a rajzon, ami rajta szerepel. A kondi adatai: 4011.10.7219 MKP 0,68mikroF +- 10% (X2)+ 2X0,027mikroF +- 20%(Y)+2X1 mH+0,47Mohm legalábbis ez minden amit rajta ír plusz egy rajz Kérlek, ha tudtok segítsetek! Hálás köszönet
Hello!
Ez milyen motor lehet? Mi lehet a bekötése? Semmi infóm nincs róla
motoron lévő csatlakozon, ennyit találtam:
1|2|3 4|5|6
Helló!
Szerintem ő lessz az. Automata mosógépé, de már nem emlékszem melyiké.
Köszi akkor ez a motor is felejtős 60 perces üzemidő :eek2:
Egy gépet csinálok, ami 8-16 órát menne..
Lehet hogy keverem, de ilyen motorja van a "vjatka" gépeknek is. Ha jól emlékszem, az Eurika mosógép motorján csak egy sorban van a csati.
ilyen motor ból csináltam körfűrészt (180W volt a cetlin)
gyenge nagyonn de OSB és padló lapokat vágni vele nekem elég, egyszer bekapcsolva felejtettem el kellet rohannom valahová de 2-2,5 óra múlva még midig pörgött
Ez az Eurika rajza. Jól emlékeztem, itt 5 csatlakozó van egy sorban.
És, egy Bio-automatáról nem lenne rajzod?
Köszi!
Arról sajnos nincs, de majd szétnézek a neten.
Köszi!
Próbálkoztam én is, de semmire nem jutottam. Neked, hátha sikerül. Igazából a motor bekötése is elegendő lenne.
Sziasztok!
Van egy automata mosógép motor amit beszeretnék kötni ez a motor Cseh gyártmányú gépből való és a kivezetéseket elvágták, így nincs semmi tám pontom.Amit tudok róla 6 kivezetése van + a test. a pontokon megmértem az ellenállásokat, de csak ennyi !
Hi Mesterek
A gondom nekem is ugyan az mint a többi hozászolásban van. Nekem is 6 db vezetékem van. Ebből 2 db valamilyen hall-os fordulatszám érzékelő lesz, ez engem nem nagyon érdekel. Tehát maradt 4 db, ebből 2 a szénkefékre megy. Mardt 2 ami az álló rész tekercseiből jön, egy tekercsből egy kivezetés. Próbáltam párosítani öket mint egy "normális" villanymotornál pl.: dekopír fürész, de csak az automatát csapkodta le. Igaz hogy menni ment de csak nagyon rövid ideig. Szóval nyagyon megköszöném ha valaki adna valamilyen bekötési alternativát. A vezérlő panelom ill. a kondim is meg van hozzá. Tehát alkatrész az van csak valamilyen bekötés kellenne amiből köszörű/kés élező lenne. Erre pedig szeretnék rakni egy fordulatszám szabályzót, ez megvan egy triac-os dekopírból kimentett kütyü. Fúró gépre rákötve szépen csinálja amit kell. Előre is köszönöm a válaszokat.
Na, megcsináltam
A többieknek írom le hogy eredetileg a motor álló részébe a tekercsek sorosan vannak kötve, na ezt kell szétszedni, méghozzá úgy hogy egy tekercs "bemenetére" a fázist vagy a nulát kötöd a másik végére meg a szénkefét, ugyanigy a másik tekercset is. És megyen
Sziasztok,
Segítséget kérek, megfejtette-e már valaki a Hajdú mosógépmotor bekötését körfűrészhez? Ami nekem van annak 6 pólusu csokija van és jó nagy kondija, de sajna nem értek hozzá pedig a gép már mechanikusan készen van. Tudom gyengécske lesz de hobbi célból elég. Ha valaki tudja nagyon hálás lennék. Üdv: Andras
Mivel nem otthonról válaszolok, ezért csak emlékezetből rajzoltam le a mellékelt bekötést. A lényeg, hogy a nagy fordulatu bekötésnél nincs lehetőség irányváltásra, mert a fő és segédfázis egyik vége a motorban össze van kötve. Ha szükséges, akkor meg kell bontani a kivezetéseket és a segédfázisu tekercs közös végét a főfázis tekercsel átkell tenni oda, ahol most a kondi van. Értelem szerűen a kondi főfázis tekercsre menő végét át kell ilyenkor tenni a tekercs másik végére.
Elnézést de fejből nem érdemes hozzászolni semmihez. Az előbbi hozzászólásom csatolt rajza hibás. Az nem a HAJDÚ motor bekötése, hanem az a VJATKA mosógépé. Most már itthonról a rajzot leellenőrizve az ide csatolt kép már tuti HAJDÚ.
leono,
Hálás vagyok és nagyon köszönöm a segítségedet. Ha jól látom a kondinak mindegy a polaritása, így nekiállok a bekötésnek. Üdv. Andras
Tudom hogy nemegészen idevág a kérdésem, de nemakartam csak ezért uj topicot nyitni.
Van egy Whirlpool felültöltős mosógépem(analóg, programkapcsolós) és a víz szivattyúzáson nemaakar túljutni, sőt tul is szívja magát vízzel. Először arra gondoltam hogy a programkapcsoló motorja romlott el, de gondoltam megnézem a vízállás kapcsolóját is, amibe 4 kábel van bekötve(azonos vastagságúak), Gondlom 2 külön áramkör, de csak az egyik zár ha belefújok. Sajnos nemtaláltam semmi képet meg dokumentációt az interneten a felépítéséről. Tehát úgyérzem aza bűnös, és ezért nem lép tovább a programkapcsoló mert "azthiszi hogy nincs tele a dob vízzel". Légyszi erősítsétek meg a kétejem, hogy feleslegesen ne vegyek bele egy szintérzékelőt (mert a lakó helyemtől 75km-re van az ahonnan betudnám szerezni. Előreis köszönöm a válaszokat. üdv hinar83 |
Bejelentkezés
Hirdetés |