Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia.
Hosszan - át kellene alakítani a demag. áramkört. Röviden - nem. (minden boltban lehet kapni PTK-t)
Szevasztok hoztak1 sony KV-C252 1D tvét készenlét van.gombokra nem reagál .csak a hang gombra és ütemesen kattog mi lehet a gondja?
Valami zárlat van. Kösd ki a sorvégtranzisztort, vagy zárd rövidre az E-B-t, ha így elindul,természetesen kép nélkül, akkor sortrafó. Ha nem, akkor nem tudom. Sonyt soha nem szerettem javítani, abban minden alkatrész eredeti Sony gyártmány, mással nem pótolható. Pl. egy IC ezekben így néz ki: típusa: Sony 25. Ebből találd ki, mi a funkciója?
köszi a választ.de az e-bt rövidrezárva ugyanaz a jelenség még mi lehet a hiba
Ha a tranzisztor zárlatos, akkor hiába zárod rövidre. Előtte kimérted? Ha a C-E közt nagy az ellenállás, akkor a legdrágább alkatrészed jó. Most jön a fekete leves. Valamelyik másik tápban a hiba. Ha ohm mérővel hidegen nem mérhető, akkor egyesével kellene kiszedegetni az egyenirányító diódákat, de meg kellene kérdezni egy nálam jobban hozzáértő szakit, hogy melyik táp nem szüntethető meg büntetlenül, mert a kapcsolóüzemű tápegység sem szeret üresen működni, és sok tévénél (pl.Philips) ezerféle dolog van rá visszavezetve, és ha bárhol bármi nem stimmel, nem engedi magát bekapcsolni. (Ezt kellene tulajdonképpen elérni, a bekapcsolást standby-ból, akkor már biztosan a kiiktatott részben a hiba, az adott funkció nélkül, természetesen. Ellenőrizendők a táp elkók, egyenirányító diódák, elég gyakori pl. a zéner dióda zárlat, Ha IC zárlat van, az a legrosszabb, csak annak az eltávolítása után tudod meg a tutit, de vigasztaljon, a zárlatos IC-k általában nagyon forrók lennének, ha a táp engedné magát bekapcsolni. Ezt úgy szoktam én megoldani, hogy kívülről adok neki ugyanannyit, tápról, amennyinek ott lennie kellene, hadd füstöljön, ami rossz, de ez veszélyes, mert a sasszin rajta lehet a fázis, vigyázz! Csak egy kapcsolási rajz kellene, a nélkül nemigen mernék komolyabban belemerülni.
Sziasztok!
Szeretnélek tájékoztatni a fejleményekről a javítás ügyben.Beraktam egy Sony tévé sortranzisztorát, ami diódás,próbáltam 1 n-os kondival a kollektorán, utána 500 pikóval de a helyzet ugyanaz volt.Nagyon melegedett mindkettővel a tranyó, és a képe is rettenetesen elvolt torzulva! És hát ekkor jött a felismerés, h ismételten én néztem el a dolgot. Ugyanis az ellenállás amit én kicseréltem,mert rossznak véltem,az a rajzon 22ohm volt.Valójában pedig a tévébe 0,22ohm volt, és én hülye nem néztem meg a vonalkódját,csak a rajz után mentem,ami persze jól megszívatott! Visszatéve az eredeti ellenállást,tökéletes lett a tévé! Járattam már egy pár órát ,és tökéletesen működik,így rendelni fogok bele,egy eredeti ST2310-es tranzisztort és akkor jó lesz megint!Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki hozzászólásával segített nekem! Üdv mindenkinek Karesz!
A sortranyó tövébe elég nagy ellenállás egyébként
A rajzon jól van jelölbe, mert a ".22R" az nem más, mint 0,22 ohm. Tehát a rajz jó, csak rosszul értelmezted a jelölést.
PTC - Positive Thermal Coefficient, hőre növeli az ellenállását, fix ellenállással nem helyettesíthető.
Áramkört kellene megváltoztatni, nézd meg a kapcsolási rajzát.
Sajna azt nem figyeltem, hát hiába nem vagyok szerelő,csak hobbiból szerelem. De a segítségedet ezúton is nagyon köszönöm,nélküled nem ment volna!És persze a többieknek is köszönöm!
Itt csak tanulhatsz, mert többen, több szemszögből vizsgálunk egy problémát, ami nem rossz módszer az okulásra. A többiek nevében is köszönöm!
Hali!
Ha kidobod belőle a Tv működik, csak a színtisztaság nem lesz megfelelő, (foltos lesz a kép). A PTC ha zárlatos a biztosítékot kiégeti!
Hali!
Itt találsz, fényképes lista: 256 Ft-tól 1560 Ft-ig PTC alkatrészt. http://shop.eurobeat.hu/ A cikk keresésbe írd be PTC
Köszi a segítséget a tranzisztor volt a ludas kicseréltem.minden tökéletesen múködik mégegyszer köszi a segítséget. Üdv ligyakeli
Találtam 9 ohmosat 3 lábút.
Cserélhető a 7 ohmossal? Köszönöm a segitséget!
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni egy Panasonic Quintrix TX32DK20P típusú televízió hibakereséséhez ill. javításához.
A gond a következő: mikor bekapcsolom a TV-t kb. 1sec-ig piros kép fogad vízszintesen halvány csíkkokal ezután szépen bejön a kép. Ez még nem is lenne gond, csakhogy ahogy melegszik (kb. 5sec) újra előjön a piros képernyő melyet rögtön kikapcsolás követ. Ezzel a lendülettel vissza is kapcsol egy újabb piros képernyőt követően. Az idő teltével a jelenség gyakoribbá válik. Mi lehet a baj? Hogyan tudnám megjavítani? A válaszokat előre is köszönöm!
Szia!
Úgy tudod megjavítani, hogy megkeresed a rossz forrasztást a képcsőpanelen.
Megnéztem a katód feszültséget (200V), az egész vonalon végigmentem nem találtam hibás alkatrészt.
A képernyő nyakán a panelen egy 10 mik. 250V-ra elkót kicseréltem mérve nem volt rossz, de nem változott semmi. A jelenség továbbra is ugyanaz. A katód feszültséget az egyenirányító után mérve 183 V.
Ebben Philips képcső van Made In France felirattal?
Még annyit, hogy három lábú helyett ne rakj be két lábút.
Sziasztok.
A masina "S16A" alaplappal van felépítve, ez már kemény falat. G2-t lassan vedd visszább, közben mérd a katódokat, van e változás. TDA6107 vídeo IC 5. lábon feszt ellenőrizt, itt is történhet tiltás. (protekt áramkörök) Proci következik, feszeket a rajzon megtalálod. http://elektrotanya.com/samsung_s16a_p_cw29m064n2xxec_sm.pdf/download.html
Sziasztok!
Egy tv-nél halványan visszafutáscsíkok jelentek meg, ezért a sorvégtrafón az segédrácsfeszt egy kicsit lejjebb vettem, de akkor meg függőleges sötét csíkok jelentek meg rajta, ami a kép jobb oldala felé szélesedett és halványodott. Tudnátok nekem abban segíteni, hogy hol keressem a hibát? Köszi.
A videovégfok tápfeszültségének szűrését ellenőrizd le.Az okozhatja a fényerő növekedését is.Ha a 200V nem kevesebb lesz.
Köszi! Holnap meg is próbálom. Amúgy mennyire valószínű, hogy csak ennyi a baja?
Sziasztok! Javítok egy Sport 251 31centis képátlójú román fekete-fehér kistévét. Alaphiba az egyenirányító diódasíd hibája volt,amelyet cseréltem,majd tettem bele BU406D-t mert ez volt itthon. Kb másfél napot ment aztán előtte. Kadarist javaslatára tettem bele BU508D-t és a BU kollektorán a 22n-t cseréltem.. meg egy két ELKO-t is.. (C310,C611,(C705,1,8uf sima kondi,mert fura repedés volt rajta),C706).. Illetve cseréltem még a 6DRR2P diódát is egy 6A8-ra. Bekapcs és müködik, de a sor nem teljes.. a BU kollektorán 22V.. a kép széle cikkcakkol. A sorkimenő viszont üzem után még csak nem is langyos,ha az lenne a hunyó szerintem azért 5 perc alatt legalább is langyosnak kéne lennie de semmi.. Hol lehet esetleg még baj? Ha mégis trafós akkor nem szívnék vele többet.. mert még hang problémái is vannak.. Illetve az egyáltalán nincs neki.
ÁÁÁ nem lehet nagyítani ezt az átok kapcs.rajzot.. belinkelem az oldalt ahol van eredetileg..
http://www.azp.ro/scheme-electronice/schemetvalbnegru.html
Helo.
Hang nem azért nincs, mert OIRT normás? |
Bejelentkezés
Hirdetés |