Fórum témák
» Több friss téma |
Ez a joule thief elrendezés,ezt írd be a youtube-ba. Ez energia töbszöröző rendszer,egy ferrit korong,egy ellenállás,és egy tranzisztor kell hozzá.
Szia!
Helyesen nem energiatöbbszöröző, hanem feszültségtöbbszöröző.
Ki is próbáltam a kapcsolást,de nem működik.Nem tudom miért nem? BC 547 tranyóval kötöttem de nem csinál semmit,tudom hogy 2N3904 tranyó kell hozzá,de az nincs a boltban. Kérdéseim:
-a tranyó nem jó? - mi a alapján kell méretezni a toroidot? -ferrit korong kell vagy mágneskorong?
Szia!
Cseréld meg az egyik tekercs kivezetéseit és úgy próbáld ki.
Hello!
Mert az áramkör, egy Blocking oszcillátor, ami csak pozitív visszacsatolással működik. Az pedig a tekercsek tekercselési irányától függ, vagy is az egymáshoz képesti bekötéstől.. üdv! proli007
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy ez a kapcsolás elbírna egy kismotort (1,5V) is? Ha igen akkor a ferritgyűrűnek az átmérője mekkora és mennyi menet kell rá? A másik hogy egy olyan napelem ami 1,8V tud produkálni az elég ennek a kapcsolásnak?
Hello!
Megméreted Te, hogy mekkora áramfelvétele van a "kismotor"-nak a Led-hez képest? üdv! proli007
Van itt olyan 2 tranzisztoros kapcsolás, amibe nem kell tekercs. Az is jól működik, próbáld meg inkább azt!
Üdv Inhouse
Igen AAA as elemről megy mikor elindítom felugrik 190mA de utána szinte egyszerre beáll 150mA-re. Simán a napelemre is rákötöttem, de az csak pár mA-t tud kipréselni magából. Attól tartok hogy még a kapcsolás se fog ezen segíteni
Hello!
Energiát kapcsolásokkal csak átalakítani lehet, "gyártani" aligha. Ahhoz áramforrás kell. Minden vacaknak, még hatásfoka is van, tehát még plusz veszteséget okoz.. üdv! proli007
Köszönöm a válaszod.
Akkor erről leteszek. Egy off kérésem lenne ha nem gond: a NYÁK-rajzban segítség, ellenőrzés kellene című topikba tettem fel még nyár közepén egy lézershow vezérlőt és ha lenne időd átnéznéd hogy jól csináltam-e? Nagyon megköszönném! üdv szaky27
Hello!
Ha off, miért nem kapcsoltad be az OFF gombot? Amúgy meg egy link, meg egyszerűbb lett volna,mint megkeresni. esetleg privát.. üdv! proli007
Én egy ilyet csináltam ma. Kipróbáltan jó pár tranyót,a legtöbbel ment is! Elég erősre sikerült,mert telepakoltam leddel,és alig változik a fényereje. Hogy lehet a kimenetet változtatni? (feszültség) A vasmagon mindkét tekercs egyforma menetszámú. Ha ezen változtatok,akkor a kimeneti feszültség is változik? Elég szépen fütyül a vasmag,1 méterről hallani Nem mértem frekvenciát,de a terhelés függvényében változik. Most kb 14 Khz fülre Ki lehetne ebből hozni 100V körül?(Ennyi kell kb a töltőnek hogy beinduljon) Egy akksitöltőt kötnék rá... A bemenet lehet akár 20-30 V is.Napelem lenne.
Joule thief deszkamodell A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2014
Sziasztok, megépítettem ezt a "joule thief" nevű szerkentyűt, de nem akar működni. Csatoltam a képet amit megépítettem, meg ami alapján elkészítettem. A tranzisztor bc546, működik kimértem, jól kötöttem be. A fehér led szintén jó. Az ellenállás 1K az is jó. A tekercselés is jó 6 és 8 menet. Forrasztások is jók. A 1,5v-os elem is jó, de próbaképp 1,5v tápról indítottam, mutat áramfelvételt kb 70mA, de ennek ellenére nem világít a led! Mi lehet a gond? (A fotón úgy tünik mintha világítana a led, de az csak a telefon vakuja miatt van )
Megcseréltem ami az ellenállásra megy, de még mindig nemjó.
Újratekercseltem az egyiket, fordítva, 2 kivezetést is megcseréltem, de semmi. Nem értem olyan egyszerű kis kapcsolás, talán kevés a menetszám?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |