Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok. Daewoo dty 28a8 s tv készülék, bekapcsolás után kép teteje beszakad, kb képernyő feléig vízszintes csíkokat halmoz fel. Kép azért ettől még látszik. Panelen szemmel minden normális, kapcsolási rajz szerint viszont
a tda 8358-as 3-as lábán fesz 14v helyett 16, a 9-es lábon 45 helyett 54 mérhető. Környékbeli elkók rendesen melegszenek. Aztán hiba eltűnik, fesz adatok nem változnak. Tudnátok segíteni?
Ha melegre megjavul, akkor szerintem keress púpos elkókat.
Átnéztem őket, szemre mind normálisnak tűnik. Hiba egyébként idővel újra visszajön, majd újból eltűnik. Több órás járatás alatt kb 2-3 alkalommal. Ettől eltekintve minden tökéletes.
Egyik stk ic elfáradt. Kerekesben lehet kapni, 040 végűt vegyél. Érdemes mind a kettőt cserélni, általába pár hónap különbséggel döglenek.
Köszönöm, de nekem akkor sem kellene projektoros tévé, ha ingyen adnák.
Bocsi, Erdei94-nek szántam. Egyébként nekem se kéne.
Lehet végfok tranyó hiba,érdemes kimérni.(BU)
Megnézném a végfok tranyónál az 1700v-os kondenzátort is nem e zárlatos. Nekem már volt ilyen hibám. De előbb csináld meg mit a BarnaPali írt!
Sziasztok
Még mindég kérdésem lenne Thomzon projektoros tv ICC19. kadarist koléga jovoltábol rajzhoz jutottam, kisebb javitás után már nemvillog öszevisza a led de mivel hiba codot ir ki 12.( 2.Audio-MSP nem válaszol) sajnos ezzel már nemtudok mit csinálni Ehez a hibához kérnék segitséget hogyan tovább Mi az a MSP
Sziasztok!!!
Köszönöm a segítséget mindenkinek aki segített, de úgy néz ki, hogy a képcsőnek van baja. Már mindent végig néztem hibát nem találok, ennyi volt. Még egyszer köszönöm.
Sziasztok!
Van egy sony kp-48PS1 tipusú projektoros tv-m aminek a hibája hogy a színek el vannak csúszva és mikor a finom beállításoknál szeretném be állítani a rácsokat a piros és zöld rácsokat tudom fel le jobra balra viszont a kék rácsokat csak oldalra tudom mozgatni és ez végett nem tudom szépen be állítani mert egy homórú el csúszás van benne Szervíz leírás :Bővebben: Link
Köszi szépen.
Sziasztok a minap egy Funai TV2000A Mk6-os tévét hoztak olyan hibával, hogy egy vékony vízszintes csík van a közepén. Nem kapcsoltam be a kitakaritása előtt. Ecsettel kiporoltam majd bekapcsoltam és a kép előjött. Nem nagyon értettem a dolgot de találtam a nyákon egy kapcsolót amit ha átkapcsolok a vizszintes csik lesz ha vissza rendes kép. Valószinűleg az ecsetelés közben sikerult átkapcsolni. A rajzon ez a kapcsoló valami SERVICE-nek van irva. A kérdés az hogy ez igy normális vagy sem?
Szia a probléma megoldódott forrasztási gond volt . Köszönöm a segítséget.
Szia!
Ugyan nem vagyok tv szerelő, de az MSP az a hangproci. Megnéztem a kapcsi rajzot a neten, és van egy dolby panel 3 procival. 2 msp, és egy dsp procival, ott keresd a hibát. De ha rossz ötletet adtam ne haragudj! Majd a szakik megmondják a tutit.
Nézd meg a képeltérítő IC lábainak a forrasztásait.Egy kapcsoló nem kapcsolja át magát .
István
Köszi de a kapcsoló átkapcsolásakor minek kell történnie?
Szevasztok!
Bár a témától kismértékben elüt, de CRT TV tápköri hibájához kapcsolódik kérdésem. Egy STP3NA80FI FET-et találtam ma a tápkörben kipurcanva, viszont ahogyan elnézem manapság már nem lehet ilyet kapni, szóval valamilyen hasonló karakterisztikával rendelkező FET típus száma érdekelne, lehetőleg olyané, amit mostanában forgalmaznak is, és nyugodt szívvel ajánlanátok a fenti helyére. Ahogy a kérdésemből is kiderül amatőr vagyok elektronikában, ezért kérdezlek Titeket! Kösz a segítséget, adatlapot csatolom.
http://www.allxref.com/stmicroelectronics/stp3na80fi.htm
Ezt találtam. Remélem tudtam segíteni. Nem vagyok tvszerelő, csak egy kicsit kutakodtam a neten.
Sziasztok az a gondom hogy haldoklik a tv-m
mikor bemelegszik csak világít fehéret és nem reagál semmire csak ha kihúzom és újra bedugom a 220 as hálózatba szétszedtem hogy kiporolom és egy kapcsoló üzemű tápegységet látok benne és nem tudom mi lehet a baja. kezdetnek a kapcsolási rajza jól jönne Harwa LC-32M5S jó lenne ha valaki tudna segíteni köszi előre is
Szia a kitakarítás az jó dolog!!Ezzel illik kezdeni.
Szerezzél be hiba kereső spray-t. Az sokat segíthet.üdv.
Szia Érintkező tisztítom az van de hibakereső spray arról még nem hallottam de köszi szépen a segítséget de nekem egy kapcsolási rajz segítene igazából de nem találtam hozzá sehol sajna
Ezt a terméket keresd úgy, hogy hűtő spré. egyébként a kapcsolási rajzzal nem mennél sokra, mert nem tudjuk, hogy hol keresd a hibát. Első körben a forrasztásokat kellene átnézni a nyáklapokon.
Köszi szépen, meg fogadom a tanácsodat
de egy rajz sokat számít, tudnám hol és mit mérjek.
Itt egy angol nyelvű SM ha ez segít.Bővebben: Link
Kattints a "letöltés"-re vagy a pár másodperc múlva megjelenő "get manual" feliratra.
Szia köszi szépen.
egyébként jobban megnéztem azt a tápot, és kapásból 5-darab púpos kondenzátort találtam, csak az a baj hogy 680-as nincs, raktam 470-est, remélem nem lesz baj, nincs pénzem egyenlőre ujj tv-re. |
Bejelentkezés
Hirdetés |