Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   658 / 1274
(#) vmikolka hozzászólása Aug 21, 2012 /

Sziasztok. Daewoo dty 28a8 s tv készülék, bekapcsolás után kép teteje beszakad, kb képernyő feléig vízszintes csíkokat halmoz fel. Kép azért ettől még látszik. Panelen szemmel minden normális, kapcsolási rajz szerint viszont
a tda 8358-as 3-as lábán fesz 14v helyett 16, a 9-es lábon 45 helyett 54 mérhető. Környékbeli elkók rendesen melegszenek. Aztán hiba eltűnik, fesz adatok nem változnak. Tudnátok segíteni?
(#) blikkk válasza fordkapcs hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Ha melegre megjavul, akkor szerintem keress púpos elkókat.
(#) vmikolka válasza blikkk hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Átnéztem őket, szemre mind normálisnak tűnik. Hiba egyébként idővel újra visszajön, majd újból eltűnik. Több órás járatás alatt kb 2-3 alkalommal. Ettől eltekintve minden tökéletes.
(#) blikkk válasza vmikolka hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Cseréld ki körülötte az összes elkót.
(#) blikkk válasza kadarist hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Egyik stk ic elfáradt. Kerekesben lehet kapni, 040 végűt vegyél. Érdemes mind a kettőt cserélni, általába pár hónap különbséggel döglenek.
(#) kadarist válasza blikkk hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Köszönöm, de nekem akkor sem kellene projektoros tévé, ha ingyen adnák.
(#) blikkk válasza kadarist hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Bocsi, Erdei94-nek szántam. Egyébként nekem se kéne.
(#) szauron válasza compaqamplifier hozzászólására (») Aug 21, 2012 /

Lehet végfok tranyó hiba,érdemes kimérni.(BU)
Megnézném a végfok tranyónál az 1700v-os kondenzátort is nem e zárlatos. Nekem már volt ilyen hibám. De előbb csináld meg mit a BarnaPali írt!
(#) 2herceg hozzászólása Aug 22, 2012 /

Sziasztok
Még mindég kérdésem lenne Thomzon projektoros tv ICC19. kadarist koléga jovoltábol rajzhoz jutottam, kisebb javitás után már nemvillog öszevisza a led de mivel hiba codot ir ki 12.( 2.Audio-MSP nem válaszol)
sajnos ezzel már nemtudok mit csinálni
Ehez a hibához kérnék segitséget hogyan tovább
Mi az a MSP
(#) kentaur4 válasza kentaur4 hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Sziasztok!!!
Köszönöm a segítséget mindenkinek aki segített, de úgy néz ki, hogy a képcsőnek van baja.
Már mindent végig néztem hibát nem találok, ennyi volt.
Még egyszer köszönöm.
(#) Erdei94 hozzászólása Aug 22, 2012 /

Sziasztok!
Van egy sony kp-48PS1 tipusú projektoros tv-m aminek a hibája hogy a színek el vannak csúszva és mikor a finom beállításoknál szeretném be állítani a rácsokat a piros és zöld rácsokat tudom fel le jobra balra viszont a kék rácsokat csak oldalra tudom mozgatni és ez végett nem tudom szépen be állítani mert egy homórú el csúszás van benne

Szervíz leírás :Bővebben: Link
(#) compaqamplifier válasza BarnaPili hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Köszi szépen.
(#) gubík gábor hozzászólása Aug 22, 2012 /

Sziasztok a minap egy Funai TV2000A Mk6-os tévét hoztak olyan hibával, hogy egy vékony vízszintes csík van a közepén. Nem kapcsoltam be a kitakaritása előtt. Ecsettel kiporoltam majd bekapcsoltam és a kép előjött. Nem nagyon értettem a dolgot de találtam a nyákon egy kapcsolót amit ha átkapcsolok a vizszintes csik lesz ha vissza rendes kép. Valószinűleg az ecsetelés közben sikerult átkapcsolni. A rajzon ez a kapcsoló valami SERVICE-nek van irva. A kérdés az hogy ez igy normális vagy sem?
(#) bakaruha válasza Cs István hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Szia a probléma megoldódott forrasztási gond volt . Köszönöm a segítséget.
(#) bubu1978 válasza 2herceg hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Szia!
Ugyan nem vagyok tv szerelő, de az MSP az a hangproci. Megnéztem a kapcsi rajzot a neten, és van egy dolby panel 3 procival. 2 msp, és egy dsp procival, ott keresd a hibát. De ha rossz ötletet adtam ne haragudj! Majd a szakik megmondják a tutit.
(#) BarnaPili válasza gubík gábor hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Nézd meg a képeltérítő IC lábainak a forrasztásait.Egy kapcsoló nem kapcsolja át magát .
István
(#) gubík gábor válasza BarnaPili hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Köszi de a kapcsoló átkapcsolásakor minek kell történnie?
(#) 2herceg válasza bubu1978 hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Köszi az ötletet utánna nézek
(#) Béla82 hozzászólása Aug 24, 2012 /

Szevasztok!

Bár a témától kismértékben elüt, de CRT TV tápköri hibájához kapcsolódik kérdésem. Egy STP3NA80FI FET-et találtam ma a tápkörben kipurcanva, viszont ahogyan elnézem manapság már nem lehet ilyet kapni, szóval valamilyen hasonló karakterisztikával rendelkező FET típus száma érdekelne, lehetőleg olyané, amit mostanában forgalmaznak is, és nyugodt szívvel ajánlanátok a fenti helyére. Ahogy a kérdésemből is kiderül amatőr vagyok elektronikában, ezért kérdezlek Titeket!

Kösz a segítséget, adatlapot csatolom.

datasheet.pdf

(#) bubu1978 válasza Béla82 hozzászólására (») Aug 24, 2012 / 1

http://www.allxref.com/stmicroelectronics/stp3na80fi.htm

Ezt találtam. Remélem tudtam segíteni. Nem vagyok tvszerelő, csak egy kicsit kutakodtam a neten.
(#) kadarist válasza Béla82 hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Szia!
A BUZ91A is teljesen megfelel.
(#) kovacsj76 hozzászólása Aug 24, 2012 /

Sziasztok az a gondom hogy haldoklik a tv-m
mikor bemelegszik csak világít fehéret és nem reagál semmire csak ha kihúzom és újra bedugom a 220 as
hálózatba
szétszedtem hogy kiporolom és egy kapcsoló üzemű
tápegységet látok benne és nem tudom mi lehet a baja. kezdetnek a kapcsolási rajza jól jönne
Harwa LC-32M5S

jó lenne ha valaki tudna segíteni köszi előre is
(#) konam válasza kovacsj76 hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Szia a kitakarítás az jó dolog!!Ezzel illik kezdeni.
(#) konam válasza kovacsj76 hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Szerezzél be hiba kereső spray-t. Az sokat segíthet.üdv.
(#) kovacsj76 válasza konam hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Szia Érintkező tisztítom az van de hibakereső spray arról még nem hallottam de köszi szépen a segítséget de nekem egy kapcsolási rajz segítene igazából de nem találtam hozzá sehol sajna
(#) kadarist válasza kovacsj76 hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Ezt a terméket keresd úgy, hogy hűtő spré. egyébként a kapcsolási rajzzal nem mennél sokra, mert nem tudjuk, hogy hol keresd a hibát. Első körben a forrasztásokat kellene átnézni a nyáklapokon.
(#) kovacsj76 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Köszi szépen, meg fogadom a tanácsodat
de egy rajz sokat számít, tudnám hol és mit mérjek.
(#) vidfred válasza kovacsj76 hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Itt egy angol nyelvű SM ha ez segít.Bővebben: Link

Kattints a "letöltés"-re vagy a pár másodperc múlva megjelenő "get manual" feliratra.
(#) kovacsj76 válasza vidfred hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Szia köszi szépen.
egyébként jobban megnéztem azt a tápot,
és kapásból 5-darab púpos kondenzátort
találtam, csak az a baj hogy 680-as nincs,
raktam 470-est,
remélem nem lesz baj, nincs pénzem
egyenlőre ujj tv-re.
(#) vidfred válasza kovacsj76 hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Nagy baj nem lehet belőle, de legalább akkora feszültségű legyen, mint az eredeti és 105 fokos. Érdemes az egész tápot átkondiznod, mert az is lehet hibás, ami nem púpos.
Következő: »»   658 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem