Fórum témák
» Több friss téma |
Ja, ez is 2008 as évjáratú gép, és 160 e be fájt akkor... Akkor új gépet vegyek..? Éljen a piacgazdaság, soha többé notebookot nem veszek, ez spec a nejemé volt azért kapta mert kis helyet foglal a kégliben. Egyébként jó lett volna egy mezei asztali PC is csak ez ugye gy bútordarab, viszont nem ennyire körülményes és drága a javítása. Asztali gépből van itt 2 komplet terminal is, soha semmi bajom nem volt velük..(lekopogom)
A hiba egyértelműen az akku csere után jött elő (vagy jó volt az időzítés..) És nem tudom ellenőrizni azokat (ledek villogásai, csipogás..stb) amiket leírtál mert 3 - 5 mp múlva leáll a gép, ideje sincs eljutni még a BIOS ig sem. Egyértelműen valami tápellátással kapcsolatos hiba lehet ez. Ami furcsa számomra..ma hoztam el a szervizből, szétszedtem és van pár modul hely ami üres. Lehet hogy kivettek ezek valamit a gépemből...? A wifi panel alatt van egy üres hely, és van egy DDR gyanús foglalat ami üres...pl. Most ezek gyárilag is üresek vajon (bővítésekre szánt modul helyek..) vagy volt ott valami csak kivették? Mivel nem áll fel a gép nem tudom kontrollálni hogy mit hiányol bootolás közben után.. Ránéznétek hátha valaki tudja mi lehetett ott..? Köszi
Az egyik a RAM helye (ahol kettő van egymás felett) a másik valószínű PCIe csatlakozó mini verziója. Lehetett ott bármi. A wifi az általában bővítőkártyán van, de nem biztos. Gyárilag hagynak némi bővítési lehetőséget a lapokon, meg variálják a memória mennyiségét. Mielőtt a képernyőn látod a BIOSt előtte az megnéz mindent és ellenőriz, ha nincs RAMja azt 3mpnél gyorsabban le kell, hogy reagálja. A képernyővel történik valami egyáltalán? Létezik alaplapra integrált RAM is, én is találtam, szóval megesik, hogy az integrált grafikusnak van saját RAMja.
Lehet, hogy ma is tudnak jót csinálni, csak nem ez az ára, a saját laptoppomat nem tudom kinyírni. Legrosszabb, mikor élire esik és megnyílik a proci foglalata. Egy régi P2es vas. Nem is vettem, kaptam már régen. Csak hát ugye a 256MB bővítő RAMnak csak felét látja.
Ezek szerint kivették a RAM ot a gépből..? Ezt jó lenne konkrétan tudni mert ha így van akkor már most visszamegyek és minden kérdés kérdés nélkül szájbaverem a szervizest, az a minimum..
Nem csipog ez semmit... bekapcsolóm felgyullad a wifi aztán a HDD led je winyo felprörög (legalábbis elindul) aztán kattanás és leáll az egész...
Üdv!
A gépben 2 memória foglalat van, de gyakorlatilag egyben van. Általában az egyik kicsit beljebb. Jó lenne tudni, hogy hány MB memória volt/van a gépben és hány modul volt, mielőtt szájbavered. Ha úgy emlékszel, hogy Dual-Channel módban ment, akkor 2 modul lehetett benne. Ne legyen benn HDD ha mindenfélét csinálsz a géppel, az nem szükséges kimondottan a gép működéséhez.
Szia!
A felső karikázott rész csak az egyik ram foglalat, a másik az alaplap ellentétes oldalán van, ugyanazon a helyen. Ha csak egy Ram modul van a gépben, azt a billentyűzet felőli helyre szokás rakni. Így az általad jelzett helyen nem, biztos, hogy volt ram. Üdv. Gabi
Köszi, akkor egyelőre nem megyek be hőzöngeni a szervízbe, de ha valóban kivettek valamit a gépből (mert azt mondtam nem éri meg nekem megcsinálni, így gondolták úgysem viszem máshová, így mindegy...) az felháborító lenne..Gondoltam erre különben, áfás szálát is kértem a bevizsgálásról rajta a noti gyári száma, hogy legalább nyoma legyen hogy ezek egyáltalán belenyúltak. Nem mintha ez valamit is számítana... Lehet hogy ők tisztességesen csinálják amit csinálnak, de a pakliban azért benne van, (főleg a mai lehúzós világban) hogy egy menthetetlennek ítélt gépből kikapkodnak ezt azt ami még menthető...
Egyértelműen látszik, hogy az egy dupla memória foglalat, és az alsó beljebb van. (Szerintem) 4 ram menne bele?
No várjunk...erről a képről beszélünk..? Mert a felső karikázott rész nem hiszem hogy a RAM helye lenne, én inkább az alsó karikára tippelnék. A felső karikázott részen felüli csatlakozóban ül a wifi kártya, az alsóban jelenleg semmi. A kép egyébként egy netről szedett kép, de mindjárt szétszedem és felrakom az eredeti noti fényképét is.
Bal alsó: Ramok helye, a középsőt wifinek saccolom.
Az egyik korábbi képeden ugyanaz a foglalat látszik közelebbről. Ha üres, az nem jó, de akkor is ram hibával kéne sípolni a gépnek.
fogalmam sincs, sosem szedtem még szét...ezek szerint lehet hogy a billentyűzet a felső oldalon alatt nincs is RAM és alulról kiszedték az összeset..?
Mivel táp hibával leáll, nincs is ideje sípolni...szerintem...
nem tudok képet feltölteni, pedig azt írja a fáma max 5 db / darabonként 2Mb méretben..nos nem tudok feltölteni 1 db 1 Mb os képet sem...
Szerintem nincs több memória foglalat...
Van kettő, ami könnyen elérhető - ennyi, ilyen alacsony árkategóriában nincs több foglalat. A memória-csere kb pár perces művelet. Csúnya dolog lenne miatta kivenni az egész alaplapot. Pár kérdés: -Az eredeti és régi akksi meg van? Össze kéne hasonlítani őket, legalább címke szerint. -Az új akku honnan van? (Interneten nem találtam fényképet az alaplap túlsó feléről és nem dolgotom Fuji szervízben sem. )
Felhívtam őket, azt mondják a billentyűzet alatt van a RAM, nem volt benne több és kikérik maguknak a számonkérést...Nem tudok mit csinálni, hiszek nekik. Bár tény hogy a billentyűzet alatti RAM hoz atomjaira kell szétszedni a gépet. Lehet ezért van az alsó a RAM socket, ha bővíteni akarom akkor belerakom. Ha az eredetit cserélni kell Miért kéne ...elvileg..? Akkor az szívás... Ez talán életszerű..
Pont ez az, hogy valószínűleg az új (utángyártott) akku verte haza a gépet. Ebay es rendelés, de más az akku kódja mint amit kértem. Ezt jeleztem is az eladónak, erre kaptam tőle egy linket ahol egy kompatibilitási táblázat szerint az ő általa küldött akku jó ebbe a gépbe is. Ezért kínoztam meg vele a notit. Ugyanaz a forma, ugyanaz a csatlakozó, bele is megy..stb De mióta beraktam az újat azóta nem megy a gép a régivel sem. Se akkuról se hálózatról, pedig előtte ment a régi akkuról hálózatra csatlakoztatva.
Nem jól látod szerintem. Ez csak magasabb a szokásosnál, ezért tűnhet úgy. Rögzítő fül, ami a ramot oldalról fogja meg, is csak egy van. Ha dupla lenne az alsó füleknek kb. 1.5 cm-el kellene eltolva lennie a felsőtől.
De ahogy látom már kiderült...
Köszi akkor ez is kilőve, mert nem volt benne se BT se tuner és semmi egyéb...ezek szerint az a hely üres is volt. De én vagyok a hülye mert nem jutott eszembe szervizbe adás előtt szétkapni és lefényképezni. Akkor ezen már túl is ennénk.
Mindenképpen szét kell szedned a gépet, hogy tovább tudj hibát keresni. Vizuális ellenőrzés első körben.
Jaja, gondolom..kipukkant tetejű IC (K) látható melegedés nyomok..stb...Már előre félek tőle...
Így van. Ha nem lesz ilyen, akkor az összes fet-et átmérheted, illetve a készenléti feszültségeket is megmérheted, ahogyan ezt már más is írta. Az 5 és 3.3V-ra gondolok. A táp ic-t kell megkeresni, az adatlapjában benne lesz minden szükséges info. De egy komplett rajz lenne az igazi, amit viszont nem találtam még.
Azt hol találom? Ki kell vennem az alaplapot? A túloldalon van? Sajnos kapcsolási rajzot csak fizetős oldalakon találok, ráadásul olyanokon ahol bele se tudok nézni. Így közel se biztos hogy a PayPal on kifizetett 5 - 10 USD ért (ennyit még meg is érne..) azt a rajzot kapom ami nekem kell..
Sajnos egyik alkatrész forgalmazónál sincsen...RET SOS...stb kilőve. Ez egy QFN tokozású 32 PIN es táp IC, ez itthon senkinél nem beszerezhető szerintem. Marad a MAXIM tól a minta kuncsorgás...ha egyáltalán valóban az a baja, ami ugye majd csak a csere után derül ki.
A pontos helyét nem tudom, ki kell venned az alaplapot mindenképpen. Rajzot más típus alapján is kereshetsz: xi2428, uniwill p55im1, stb. Ezekben is ez az alaplap van. Google megmondja miben van még.
Ebay viszont tele van vele free shipping és 4 - 5 USD az ára...
Előbb mérni kell (sokat), aztán kell csak cserélni. Bontani is lehet másik alaplapról. Sok típusban előfordul ez. Közel sem biztos, hogy ez a baja, de ezt mindenképpen meg kell nézni. A töltésvezérlő környékét is nézd át, illetve az akku csatlakozó környékét is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |