Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   171 / 582
(#) frázis válasza Mameszka hozzászólására (») Aug 13, 2012 /
 
Szia! Ne szidd, mert amikor jól dolgozik akkor sem dicséred! Vsznű a mágnesszelep halt meg, azt is ki tudják cserélni fiaid. Tudod ezek a gépek olyanok, mint mi, öregszünk, azzal a külömbséggel, hogy nekik lehet alkatrész cserélni, bennünk viszont nem nagyon.
(#) natureins válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 13, 2012 /
 
Az az amit fújni kell és kattan, vagy ami lenn van a mosógép alján, amihez csatlakozik a vízhálózat csöve?
(#) botesz válasza natureins hozzászólására (») Aug 13, 2012 /
 
Amit ha fújsz és kattan az a viszint szabályzó.Amúgy akkor szivattyúzik állandóan és ezzel egy ütt ereszti a vizet(elviekben van benne ilyen)amikor bekapcsol a túltöltés védelem.Valószínűleg ez lesz a hiba.Ez a védelem a vízszintszabályzó legmagasabb lépcsője.
(#) natureins válasza botesz hozzászólására (») Aug 14, 2012 /
 
Köszi! Tehát véleményed szerint egy megoldás van, mégpedig a vízszintszabályzó cseréje? Mivel ha lepattintom az alját szerintem az szét is reped.

üdv.
(#) botesz válasza natureins hozzászólására (») Aug 14, 2012 /
 
Valószínüleg igen!De elötte mérd ki hogy ha fújsz bele akkor tényleg átkapcsol e .Mert ha igen akkor máshol van a bibi.De ilyen nem mai whirlpool ok nál általában a vizstintszabájzó csinálja ezt.Én ezzel már találkoztam ott ua. ez volt.De csere elött mérd ki a a szabályzót!És készülj fel hogy nem 2 fillér.Ezért inkább bontottat vegyél.
(#) gaga1 hozzászólása Aug 14, 2012 /
 
Elin 160 as mosógép összerakásával van egy kis gondom.
Sajnos a programkapcsolóról ugy szedtem le a vezetékeket,hogy nem jelöltem össze.A vezérlőpanel be van számozva illetve a csatik is,de nem egyezik a jelölés.
Segitsen egy hozzáértő legyen szives! Előre is köszönöm!
(#) natureins válasza botesz hozzászólására (») Aug 14, 2012 /
 
Rendben és köszi! A fújás és kattanás elgondolkodtatott, mert szerintem sokan beleesnek abba a hibába, hogy kattan akkor jó! Először is akkor miért van rajta a 3 állítható csavar? gondolom valami finomhangoló.. A másik, hogy ha csavargatom, akkor van amikor erősen kell befújni a csőbe, hogy kattanjon, és van amikor alig...és van olyan állása, ahol egy nagyot kattan, majd egy halkat..és ha abbahagyom a fújást, újra egy nagyot. Szóval sztem a nyomás se mindegy, mekkora kattintja be. Megnéztem, új ára 9ezer.. Szerintem azért kitakarítom a csöveket is, hátha a nyomás nem megfelelő valami kisebb eltömődés miatt..

üdv.
(#) botesz válasza natureins hozzászólására (») Aug 14, 2012 /
 
Vagyis elállítottad???? Öreg hiba........ azt nem szabad állítgatni mert úgy már soha nem fog pontos szintet állítani.Az így mindenképp cserés.A három állító csavar gondolom a mosásszint öblítés szint és a túlfolyás védelem szint.........gondolom.......És az a nyomás amit mondasz azt a víz csinálja.Az meg hogy majd 10 rugó az ára?......azért mondtam hogy bontott kell.Ja és takarítsd ki a légsűrítőt!
(#) pepe2000 hozzászólása Aug 14, 2012 /
 
sziasztok!
Van egy Whirlpool awm 247/3 mosogépünk . Már egy ideje
azt csinálja hogy mosás közben hirtelen irányt vált de ugy hogy csakugy nyikorog az ékszij ezt egy mosásnál töbször megcsinálja mi lehet a baj!
üdv!
(#) zolika60 válasza pepe2000 hozzászólására (») Aug 15, 2012 /
 
Laza, vagy kopott az ékszíj. Az irányváltás normális dolog.
(#) natureins válasza botesz hozzászólására (») Aug 15, 2012 /
 
Nem elállítottam, hanem a hiba miatt kezdtem el tekergetni, hátha...és volt amikor abbahagyta a vízbeeresztést, ha csavartam az egyiket. Azért mondom, hogy a kattanás egy dolog.. A csövezést mindenképp kipucolom és majd jelentkezem mi lett a vége a történetnek.

üdv.
(#) Mameszka válasza frázis hozzászólására (») Aug 15, 2012 /
 
Köszönöm a segítséget, holnap szétkapjuk és meglátjuk mit látunk. Nekem ugyan fogalmam sincs róla, hogy néz ki egy mágnesszelep, de szerintem rá fogunk jönni. Mégegyszer köszi.
(#) botesz válasza natureins hozzászólására (») Aug 15, 2012 /
 
Amikor tekergetted akor a vízbeeresztéssel a szivattyúzás is leállt?Ha igen akkor azt lehet .....talán.....csavargatni mert akkor az a védelem szint ez álatlában a 3 dik szint hogy kattanjon a legerősseben ezt kell fújni.
(#) pepe2000 hozzászólása Aug 17, 2012 /
 
normális az lenne ha az irányváltás elött némi szünetet tartana de nem tart vagyis amikor egyik irányba forog és meg kellene álnia kontrázik eggyet és ugy áll meg majd megy ellenkezö irányba. egyébként az ékszij feszes.
(#) vargaz82 hozzászólása Aug 17, 2012 /
 
Sziasztok!Segítségre lenne szükségem.Van egy BOSCH WFD 1661 típusú mosógépem.Nemrég elromlott, nem ment a motorja, persze elfogyott a szénkeféje, kicseréltem, a motor azóta forog, egy kis problémával.Mikor elindul a program, csak egy kis ideig pörög a motor majd leáll illetve ugyanezt csinálja centrifuga állapotban, értelem szerűen gyorsabb forgási sebesség mellett.Olyan mintha valami letiltamá a forgást 1-2 másodpercen belül.Rámértem a tachogenerátorra digitális multiméterrel táltakozó állapotban, bekötöttem direktbe a motort, kezdtem mérni a feszültséget és nem egyenletes értéket mutatott, hanem ugrált az érték a motor sebességgel arányosan minél nagyobb értékekkel, a végén egyszer 5 majd 10V jelent meg ugrálva.Lehet egyenfeszt kellet volna mérnem?Tudna valaki segíteni?A program elvileg megy.
(#) vargaz82 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 17, 2012 /
 
Én is először a triacra gondoltam, csak azon vacilláltam, hogy pici időtartam erejéig miért is engedi át az áramot a triac ha tényleg tönkrement, de gondolom ennek is megvan a magyarázata.A triacot kicserélem, nem gond, aztán remélem csak ez a baja.
Amúgy köszönöm a segítséget.
(#) vargaz82 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 19, 2012 /
 
Kicseréltem a triacot, de ugyanaz a jelenség játszódik le.
(#) vargaz82 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 19, 2012 /
 
Megpróbálom még egy kicsit járatni a motort direktbe, hogy rendesen kopjanak be a szénkefék, mert az még szerintem problémás lehet az áramfelvétel szempontjából, gondolom én.
(#) lukovicsek hozzászólása Aug 19, 2012 /
 
Sziasztok.
Van egy gépem amivel nem bírok zöld ágra vergődni. Indesit wia82 ami azt csinálja hogy véletlenszerüen náha ugy indul el, hogy a motor egy kicsit gyorsban forog, de csak egy nagyon kicsit és agresszívebben indul minden induláskor vagyis megrántja a dobot de viszont müködik rendben a program egész addig amig a centrihez nem ér ott viszont rákezdi forgatni egy irányban és csak forog a végtelenségig szó szerint, amig ki nem kapcsolom, de ha mondjuk elinditom a gépet és utána bármikor menet közben áramtalanítom akkor helyre áll minden és forog szépen lassabban és centrizik is és menet közben ez a probléma már nem jön vissza sose. Nem találkoztam még ilyennel még soha semmivel nincs összefügésben.
Ha van valami ötletetek szivesen várom, amugy a kicsi panel van benne.

Üdv. Laci!
(#) zolika60 válasza lukovicsek hozzászólására (») Aug 19, 2012 /
 
Nem ismerem a masinát, de kondenzátor hibára tippelnék.
(#) lukovicsek válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 20, 2012 /
 
Szia.
Igazából rájuk mértem de lehet hogy akkor inkább kicserélem őket.

Kösz. Laci!
(#) csocsoszan hozzászólása Aug 20, 2012 /
 
Sziasztok!
Candy GOY 105 2 éves mosógép bizonyos programjai nem fejeződnek be. Van, hogy el sem indul. Időnként nem centrifugázik. Kuka?
köszi
(#) botesz válasza csocsoszan hozzászólására (») Aug 21, 2012 /
 
Én a vizszintszabályzót nézném meg ha nem centrizik.És lehet hogy ki kéne venni az epromját egy pár napra.Amúgy mikor nem indul az ajtó bezár?
(#) freechat hozzászólása Aug 23, 2012 /
 
A mosógépek hogyan melegítik a vizet?
Ha pl 40 fokos vizet kapnak és 30 fokos a program akkor megvárják amíg kihül?
Illetve, ha pl 50 fokosat kapnak és 60 fokos a program akkor pontosan annyira melegítik vagy csak időre van beállítva?
(#) frázis válasza freechat hozzászólására (») Aug 24, 2012 /
 
Jó pofa lenne, ha a hideg víz 40 C° lenne! Minden mosógépnek a viz betáp HIDEG víz hálózatra van kitalálva Tehát a kérdésed jó szerinted?
(#) lukovicsek válasza freechat hozzászólására (») Aug 24, 2012 /
 
Üdv.
Nem várják meg mig kihül, mennek normálisan, a melegítés az géptől függő, a régebbi tipusoknál vannak amik időre vannak beálítva de a mostaniak már mérik a víz höfokát. Gondolom valahonnan van melegvíz forrásod.

Laci!
(#) Mameszka válasza frázis hozzászólására (») Aug 24, 2012 /
 
Na, a drága Bosh-om mostmár nem is centrizik, vagyis csak akkor, ha kedve van. Villog összevissza ész nélkül, ráadásul két nap alatt olyan hangja lett, hogy a rakéta hajtóműve suttogás mellette. Szivattyúja megint kezd halódni. Szerelő nagyon kedves volt, nem kért egy fityinget sem, megbeszéltük, hogy 35ezer+munkadíjért nem javíttatjuk meg. Most megrendeltem egy "óccsót", mert inkább azt dobom ki 4-5 év múlva, mint a 120ezreset.
(#) vgyre válasza vargaz82 hozzászólására (») Aug 24, 2012 /
 
Szia!
Vizsgáld meg a kommutátort. A szeletek közötti szigetelő nem emelkedik e ki, illetve a közöttük lévő hézagot takarítsd ki. Bele szokott rakódni a szénpor, ami zárlatot okoz a szegmensek között. E miatt is megnőhet a motor áramfelvétele.

Üdv
Gyula
(#) freechat válasza frázis hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Természetesen van meleg víz és nonszensz, ha a kollektorral melegített vizem helyett a drága árammal melegített vizet kell használni.
Ezért is kérdeztem, hogy mit csinál, ha ráadok 40-50 fokos vizet?
Úgy is kérdezhetném, hogy mennyire hibatűrő a rendszer.

Láttam a neten olyan rendszert ahol előhűtik a vizet, de az költségesebbnek tűnik, mintha olyan mosógépet veszek ami megoldja.
Ha jól tudom régen igen elterjedt volt a meleg vizet is használó mosógép.
(#) otto54 válasza freechat hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Hello!
Én mosógép paneleket javítok és az NTC értékét potival szimulálom.
Még egyik típusnál sem volt belőle problémám, amennyiben magasabb hőfokot állítottam be,mint amivel egyébként a program mosott volna. Azt hiszem,hogy azzal nem foglalkozik,hogy magasabb a hőfok,de azzal igen,ha alacsonyabb és nem melegszik fel,hiába kapcsolja be a fűtést. Van amelyik program képes órákig mosni,mert nem elég meleg a víz.
Üdv. Ottó
Következő: »»   171 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem