Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
És ha kapcsolási rajzot nézünk?
Ágoston féle ??? (pár hozzászólással előbb)
Jó lehet, de ha egyszerűbbet akarsz akkor 6e5p-vel meghajtva.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/84/84beb73ca5398e49bdb67...1a.jpg
Na ez jó!! Alapból teljesen oroszt akartam (ha már a végcső az , miért ne legyen a többi is)
Ehhez milyen kimenő kell x/8Ohm és mi az a y3O jobb fent? KöszI!
Ha nem párhuzamosan kötött csöveket használsz akkor mondjuk 5 k-s trafó megfelel. Az valami szűrőtag, stabilizátor?). Oda megfelel egy CLC (kondi-fojtótekercs-kondi) kombináció.
És még egy pár kérdés, utána abbahagyom, és magambafordulok
a MK? az ugyebár a uF akkor mi a mkf ? És a GU 50 -eseknél, a vezérlőrácsból lejövő kondi alatt van szöveg, az micsoda?
MikroFarad mind a kettő. A "szmes"-re gondolsz, az a negatív előfesz. Ugye oda a egy poti jön amivel ezt szabályozni lehet.
Oroszok így mondják a mikrofarádot, így is írják rövidítve.
És mekkorára kell beálítani ???
És akkor kell egy asszimetrikus trafó is gondolom, hogy legyen 400V+ meg xV-
A GU50 nyugalmi áramát állítod vele. 70-100 mA között. Amit itt a kolléga nem tud beállítani valamiért.
Aszimmetrikus trafó ? Kell egy olyan hálózati amin megvan az anódfeszültségének a tekercs, meg van a fűtéseknek a tekercs és van egy tekercs a negatív előfesznek.
Késleltető-szűrőtagnak jó az hogy fojtott csöves egyenirányítás mellett kondi?
Már beállítottam!!! A csatolókondi volt hibás.
Puskás-börzén vásárolt Remix-ex..... Betettem egy vadiújat (sajna csak 275 V-os) és rendben. Köszönöm a segítséget! A 275 V-os maradhat, vagy cseréljem ki nagyobbra? Itt van néhány kép, a belseje lehetne szebb is, de elsőre... Már sokmindent másképp csinálnék!!! Még van egy kis brumm... A sasszit hol kössem a negatívra?
Elől vannak azok
Nincs baj vele de El34-ből van itthon 5 db, 6l6-ből pedig egy sincs.
Biztonságosabb lenne ha legalább 400 V-os lenne az a kondi, mert ez szerintem bármikor elszállhat.
A 275V-os névleges feszültségű kondi lehet, hogy váltóban tud annyit. (Ott járatosabb ez az érték). Akkor nem kell kicserélni. A 275V után nézd meg, AC vagy DC.
Ha X2 vagy hasonló jelölést találsz, akkor pedig egyértelműen váltófesz.
Még annyit hagy kérdezzek, hogy ez a kapcsolás hány Wattos zenei teljesítményt ad le?
Jó lesz ez kérem , nekem egy kicsit sok a drót de ez nem gond.
A trafókat nem akartad elforgatva beszerelni , lehet túl közel vannak egymáshoz ? A brumm ebből adódóan is lehet .
Sziasztok. Kész lett a kis csövesem GU50SE formályáhan, kb fél év után. Számomra nagyon szép hangja van.
Szép darab!
Jó lehet az elrendezés, de a trafókat nem így kell elforgatni. A legkisebb egymásrahatás akkor van, ha az egyik trafó állítva, a másik fektetve van (tehát egyik mag hossztengelye, merőleges a másik mag hosszengelyével). A 6V6-os "soványan" EL84 kategóriájú cső (csak sugártetróda), nem jó helyette az EL 34 vagy a 6L6, ezekhez eléggé át kell tervezni a kütyüt, beleértve a kimenőtrafót is.
Látom 6l6-ot ír a kapcsolás, hát ha az jó bele, akkor jó az eL 34-is.
Elforgatom őket, erről megfeledkeztem! Köszönöm!
Köszönöm. Trafótakarót azóta már lefestettem matt feketére. Holnap jön a kimenők burkolása és kész is lesz.
Énis valami hasonlót akarok, csak kicsit több csicsával:
a oldalfák felül-alul le lesznek gömbölyítve , középen belemarok 1 cm mélyen ,a fa keret teljesen matt fekete, és középen csillogó szép fém lap, amin a csövek és a trafók lesznek, nomeg a csövek alá LED .
Én a letisztult formákat szeretem de lehet hogy a csövek alá lehet teszek én is ledet. ( ez jó ötlet) Életem első csövese, igaz ráférne még egy kis szépítgetés de elfogyott a lőszer. Kíváncsi leszek milyen lesz a tiéd!
Szeptember vége fele rakom össze (akkor lesz trafó) , kék ledet tegyél, az nagyon szépen elvan a vörös lidérces csőfénnyel De ne legen túl erős, ne vegye el a cső hangulatát.!
Akkor vennem kell kék ledet. A fűtésről lecsapolhatom neki a tápot? (Mind a négy cső párhuzamosan van kötve 12.5voltról mennek)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |