Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   82 / 314
(#) Kuni0169 válasza kemenygolya hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Az inverterre gyanakszok, wolt már nekem is ien, ha wan benne kép csak sötét, nézd meg közelröl, wagy wilágits rá.
(#) Hercooles hozzászólása Aug 6, 2012 /

Sziasztok! Samsung 943N-nél elment a kép. Kicseréltem két púpos kondit, invertertrafót. Ment pár napig, de most bekapcsolás után épp, hogy felvillan a kép és azonnal kikapcsol. Van ennek a típusnak még valami típushibája? Merre keresgéljek tovább?
Csak a fénycsövek bekötésével is ugyanezt csinálja, másik monitor elektronikáját nem kapcsolja ki a fénycső.

Köszi
(#) martinus hozzászólása Aug 6, 2012 /

Sziasztok, Laptopom egy Acer Aspire 5810TZ, ment lecsuktam a képernyőt, majd fel (közbe ment) és nincs kép. Nah mint kiderült kép van csak háttérvilágítás nincs.

Szét is kaptam és szembesültem ez már LED háttérvilágításos, amúgy a kijelző tipusa B156XW03 V.1

Kiéghetnek a ledek vagy keressek kontakt hibát?

Köszönöm a segítséget!
(#) zolika60 válasza martinus hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Az szinte kiárt, hogy a LED-ek mentek tönkre. Nem tudom hogyan érzékeli a fedélnyitottságot, de ott vizsgálódnék.
(#) a-tech válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 13, 2012 /

Üdv!A kijelző paneljén a csatlakozó magasságában van egy bizti,nem szakadt meg?Ha igen,lehet hasonló cipőben jársz,mint én.Kikerültem a biztit,és a LED meghajtó IC elkezdett füstölni: L1101-14 a típusa...Kicseréltem,de az is elszállt...én itt tartok vele.Üdv:a-tech
(#) 1984white hozzászólása Aug 13, 2012 /

Sziasztok!

Volna egy lcd monitorom ami a következő hibát prdukálja: Bekapcsolás után kb fél óra múlva amikor bemelegszik, időnként szabálytalan időközönként kiakapcsol 1 másodpercre majd vissza. A kék led is elalszik, majd visszakapcsol. Van hogy 1perccenként van hogy sűrűbben kapcsolgat.

Kondikat kicseréltem, de sajna nem oldódott meg a gond.

Ti merre indulnátok el?? Hogyan és mit nézzek meg.

KÖSZÖNÖM!

Típus: LG W2234 16:9
(#) martinus válasza a-tech hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Elvittem a helyi noti javítóba. Bizti el volt szálva és a PWM ic, ez a kettő csere és most már jó
(#) isti03 hozzászólása Aug 16, 2012 /

Sziasztok! Fujitsu Siemens L9ZA monitorom javítom és segítséget kérnék tölletek a javításhoz. A Scaler panelen kicseréltem a 24LC16B eepromot és a Pm25LV010 flashromot de a monitor nem indul. Azt tudtam meg hogy az eepromot üressen kell betenni a panelbe de, a flashromba valami szoftvert kell írni. A neten vadásztam egy rajzot amit megépítve com porton keresztül a PonyProg felismeri az alkatrészt. Csak nem tudom honnan lehet megszerezni azt a bizonyos szoftvert amit ebbe az alkatrészbe írnom kell. Ha valaki tudja hogy hol lehet ezt megszerezni, letölteni kérem írjon. Köszönöm.

untitled.png

(#) Blockbuster hozzászólása Aug 22, 2012 /

Sziasztok!
A következő monitor tápegység és inverter okoz egy kis problémát, egy alkatrész beazonosításához kérném a segítségeteket. A képen egy zöld színű ... általam biztosítéknak ítélt alkatrész után érdeklőnék, hogy miként lehetne ennek az értékét meghatározni?
Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza Blockbuster hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Szia!
Elviekben rajta kell, hogy legyen az értéke. Forraszd ki és nézd körbe.
(#) Blockbuster válasza kadarist hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Köszönöm, ebbe lehet valami, ha nem csak a színjelzés számít.
(#) poci261 hozzászólása Aug 22, 2012 /

Sziasztok.
meg tudja mondani nekem valaki hogy lehet törölni a már felrakott fájlokat?köszönöm
(#) isti03 válasza Blockbuster hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Szia. Lehet hogy hülyeséget írok, majd a nagyok eldöntik. Én a biztivel sorba kötnék egy A müszert. Persze csak ha a bizti jó. Ha nem akkor bizti nélkül kötném be a müszert. Így látod mekkora áram folyik abban a körben, és nagyából meg tudod a bizti értékét.
(#) agressiv válasza Blockbuster hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

4A a biztosíték.
(#) Zadia hozzászólása Aug 24, 2012 /

Sziasztok.

Van nekem 1 Fujitsu Siemens Scaleoview C19-4 Model: P900-as monitorom.

A következő a gondom vele.Bekapcsolás után kb. 3-5másodperc után lekapcsol a monitor,de van úgy is,hogy egész délelőtt hiba nélkül megy.Olyan is előfordult,hogy Win betölt és csak utána kapcsol le.Visszajelző led ilyenkor sárgán világít.
Mi lehet a probléma vele?
(#) verwolf9999 hozzászólása Aug 24, 2012 /

Van egy GERICOM MJ9BNK 19"TFT LCD monitorom . Az a helyzet vele ha a kijelző rá van dugva semmit sem csinál viszont ha lehuzom a kijelzőt bejön a zöld led és világít a háttérvilágítás is .Elösször a kijelző hibájára gyanakodtam de a HP monitoromra kötve tökéletes képet ad . A táp panelnak szaga van de semmien pupos kondi sem feketedett alkatrész nincs rajta . A táp panelja Emax .
Viszont egy kis szaga van az LCD panelnak is , de ott sem látok semmi hibát . A feszek a táp és a monitor között nagyjából megvannak 5 volt helyett 4.7-8 V 12 volt az 11,6-8 V . Valami ötlet hogy mi baja lehet ?
(#) Székely istván hozzászólása Aug 25, 2012 /

Sziasztok

Van egy ACER FP751-es monitorom.Néha elmegy a fény ereje,villog aztán jó.néha pedig eléggé sötét.Van mikor egy hónapon keresztül nincs semmi baja,van mikor megmakacsolja magát, és átmegy elég sötétbe.Játszani se lehet rajta.Próbáltam rajzot szerezni , siker "zéró"Lehet nem olvastam át mindent.Bizonyára többet értetek a dologhoz.Van-e valami ötletetek, vagy tanácsotok.Persze a "jobb kéz bal váll és nem utána néz eseten" kívül.Egyáltalán mi világít benne?Hol van?
Minden segítséget köszönök,üdv mindenkinek.Legyen szép napotok.
(#) verwolf9999 válasza Székely istván hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Hát nem mernék rá mérget venni de lehet hogy az eggyik kondid halódik a háttérvilágítás paneljén de lehet akár a fénycső hibája is . ritkábban kontakt hiba
(#) Székely istván válasza verwolf9999 hozzászólására (») Aug 26, 2012 /

Köszi az ötletet.Veszek egy nagy levegőt és szétkapom.
Ha nem boldogulok akkor írok,meg úgyis ha siker van.
(#) verwolf9999 válasza Székely istván hozzászólására (») Aug 26, 2012 /

Ha jól látom a BENQ ugyanezen a néven adott ki monitort . Namármost ha közös az alkatrészek legyártója akkor valószínű hogy a háttérvilágítás lesz . Mert a BENQ monitoroknál szinte mindig ez a hiba nálam is van belölle 2 hibás példány . Viszont azt vettem észre hogy ott nem igazán puposodnak a rossz kondik sem . Úgyhogy mindent át kell majd mérned . Szerintem a tranzisztoroknak nincs baja mert akkor egyszelrre ledöglött volna a háttérvilágítás , már ha van benne ami ilyenkor letilt .
(#) Clapko hozzászólása Aug 26, 2012 /

Sziasztok!

Van nekem egy LG Flatron W1934S monitorom. Semmi gond nem volt vele eddig (pár év), de ma egyszer csak elment a kép. Teljesen magától, nem is ült senki a gépnél. Az állapotjelzője rendesen égett, de a képernyő mintha lekapcsolt volna. Megigazítottam a kábeleket, nem történt semmi. Újraindítottam a gépet, pár másodpercre bekapcsolt a kép, majd megint ki. Összekötöttem a laptopommal ugyanez volt. Amikor rányomtam, hogy észlelje a másik monitort pár másodpercre bejött az asztalom, aztán megint eltűnt. Ez a pár másodperc változó volt, általában 1 másodperc, de volt egy 5-6 másodperces működés is. Mint teljes hozzá nem értő, úgy vélem valami belső védelem kapcsolja le. Talán a táppal van gond?

Ha sejtitek mi lehet a gond kérlek írjátok le, hogy mennyibe kerülne kicserélni a hibás alkatrészt, vagy megjavíttatni!

Előre köszönöm a válaszokat.
Üdv,
Clapko
(#) verwolf9999 válasza Clapko hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Itt szerintem az inverter a ludas ha a led ég de nem látsz semmit akkor valószínű hogy a háttérvilágításnak annyi . Lehet hogy zárlatos . DE akár lehet a tápnak a problémája is ahogy te irtad . De lehet hogy az inverterért felelős chip tilt le valamiért . Itt sok probléma lehet sajnos ehez szét kellene bontani a monitort és megnézni mi sülhetett meg benne . Lehet hogy mázlid van és csak egy kondi ment tönkre .
(#) verwolf9999 válasza verwolf9999 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Ezzel vagy hasonló kérdéssel indult a fórum is . Lapozz vissza . Még a service manual linkjét is kirakták . Árat szerintem senki sem tud majd mondani . Hacask nem az aki feltette a kérdést nem olvastam végig de lehet hogy szervízbe vitte . Próbáld árral kapcsolatban őt kérdezni
(#) Clapko válasza verwolf9999 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Köszönöm a választ. Beviszem szervizbe...
(#) suhancos hozzászólása Aug 27, 2012 /

Üdv,

A topicot nem volt időm átolvasni remélem még senki sem vetette fel ezt a kérdést. Adott egy LG Flatron L1717S LCD monitor. Remekül üzemel azt leszámítva, hogy néha 1-2 másodpercre elsötétül majd minden megy tovább. Biztosan a hálózathoz van köze mert csak akkor csinálja ha ugyan abba a konnektorba dugok még valamit (telefon/laptop töltő, forrasztó), illetve akkor ha a fal másik oldalán lévő kis helységben fel vagy le kapcsolják a villanyt. Néha akkor is ha a szobában kapcsolom fel de az ritkább. A lényeg hogy magától nem csinálja csak ha ilyen kapcsolás történik vagy közös konnektorba dugok vele valamit.

Első kérdésem hogy ez mitől lehet, második pedig hogy ez mennyire lehet ártalmas, engem annyira nem zavar a dolog viszont aggódom hogy szépen lassan kipurcan. Ha eszemben van akkor kikapcsolom és csak úgy csatlakoztatok más eszközt majd aztán kapcsolom vissza de azért ez sem lehet megoldás.

A válaszokat előre is köszönöm, ha egyéb információra van szükség válaszolok minden kérdésre amennyiben tudok.

Üdv, Gyula
(#) imre. hozzászólása Aug 29, 2012 /

Sziasztok! samsung s22a300n led monitortom kijelzöjén a job lenti sarokban egy nagyobb szürke folt jelentkezett.nem tudom mi lehet és mitöl lett..nyomásra elkezd viszajönni,de ha leveszem az újjam viszafut,mintha fojadék lenne....kérdésem:javitható-e? És erre érvényes e a garancia? Hol kaphatok belé kijelzőt? Előre is köszönöm!

Kép0435.jpg

(#) xyxx válasza imre. hozzászólására (») Aug 29, 2012 /

Szia
Sajnos kijelző panel sérült, ha még garis próbáld megy kicseréltetni. De szerintem el fognak küldeni mert nagyon úgy néz ki mint amit külső fizikai behatás (ütés) ért.
Nem javítható.
(#) mrrack hozzászólása Aug 30, 2012 /

Sziasztok!

SyncMaster 710v

Először a PCre, vga kártyára gyanakodtam, de most már egyértelmű, a monitorom halt be.

A jelenség: az alacsonyabb felbontásokon (640x480, 800x600, 1024x768) minden ok, megszokott, szép kép, de magasabb értéken nagy feketeség.
Nem kapcsol stand-by módba (a led folyamatosan világít, mintha menne) a háttérvilágítást lekapcsolja, és csak a nagy feketeség.

Szerintem scaler, vagy proci gond van, de nem vagyok szaki a területen.
Kérdésem: hogy a táp hibát kizárjam ,gondoltam végig méregetem a feszültségeket, de melyik a gnd, hol milyen fesz-t kell mérnem? A táp és scaler panelt összekötő vezetéken (lásd 2. kép) próbálkoztam, van egy piros vezeték, de pasz, hogy melyiken mit kellene mérni.

Köszi
(#) verwolf9999 válasza verwolf9999 hozzászólására (») Aug 30, 2012 /

Na megoldottam a gondokat az egész táppanelt át kellett kondizni . De most megy . Habár érdekes hogy a beépített hangfalainak nincs hangerőszabájzója . A gericom kihagyta .
(#) bbalazs_ válasza verwolf9999 hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

HangeroszabaLYzo.
Gondolom, azert hagyta ki, mert ugyis a lineout-rol megy, az meg szabalyozhato a geprol.
Következő: »»   82 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem