Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Sziasztok,
Hangdoboz megépítésében kellene segítség. Van egy bxc-2520 típusú hangszóróm ADATLAP. A méret számításról nem sokat tudok sajnos. Valaki le tudná írni nekem a méreteket vag y a kiszámítás mikéntjét? Sokat segítene. Köszönöm.
Ezt a projectet megépítheted hozzá, habár a linkelt adatok szinte biztosan nem fedik a valósakat.
A hangszoró igy néz ki a képen.
Köszönöm a terveket, de kisebb doboz rontana a hatásokon? Nem terveztem ekkorát építeni.
Ezt előbb kellett volna mondani... Legfeljebb az alakján tudnék módosítani. Szubláda lenne? Vagy többutas fullrange? 1 db van?
A lehetőségekhez képest a legkisebb dobozra gondoltam. Kb. akkorára mint vicsys-é.Bővebben: Link
Köszönöm a terveket. Megépítettem a dobozt, már csak a reflexcsövet kell be erőszakolni valahogy.( kicsi lett a lyuk és nincs szerszámom )Meglátjuk milyen lesz a hangja.
Még egyszer köszönöm.
Sziasztok . Tanácsotokat kérném egy adott fix méretű mély láda doboz esetleges hangolására . (A méretek nem módosíthatóak !) Méretek 40x40x50 cm 20mm MDF az anyaga . 2db 5cm átmérőjű reflexnyílás és egy 30Cm-es Jensen Turbine hangszóróból áll .
hangszóró adatokat csak ennyit tudok : Bővebben: Link Sajnos módosítani nem lehet a méreteket , de esetleg a reflexcső hosszával , méretével lehet-e javítani a dobozon ? Köszönöm
Meg kell mérni a hangszóró T/S paraméterit.
Köszönöm a választ , csak a gondom az hogy ezt nem tudom kimérni . A gyári adatlapon a FS/Vas adat felszokot tüntetve leni de sajnos nem lelek ilyen részletes adatokat a hangszóróról . Jensen Turbine 1200 a tipúsa a hangszórónak.
Sikerült valami adatokat lelnem . (google fordította orosz oldalon)
Az oldalak száma - 1 ? Érzékenység - 92 dB ? Frekvenciaátvitel - 20 200 Hz ? További információ - mélysugárzó Méret 300 (12 ") mm. Impedancia 4 Ohm. QTS, elektro-mechanikus jósági tényező 0,35. Vas, egyenértékű levegőmennyiség 130 l. Fs, természetes frekvenciája 30 Hz. Anyag polipropilén mélysugárzó. súlya 4 kg
Sziasztok!
Egy sztereó hangfalat szeretnék építeni, lenne két Visaton W300 S8 mélyhangszóróm, ehhez talán négy 165mm-es Wharfedale - 1770, dómból is vacillálok két típus között, Monacor-DT280 és Monacor DT28N között. Szerintetek melyiket érdemes a kettő közül beszerezni. Érzékenységre a DT280 passzol a legjobban,de a DT28N-et dicsérik nagyon, nehéz lenne illeszteni, vagy érdemes azt választani? Középre esetleg valami ötlet, mert még igazán az se fix, csak a mélyhsz. dt280 dt28n közép sub
Ezekből nem lehet hangfal rendszerű hangsugárzót építeni.
Mi az a sztereó hangfal?
Egy pár egyforma felépítésü hangsugárzó, amit két monoblock erősitő hajt meg, amiket egy drága hangkártya ellát egy sztereó audió jellel... csak röviden sztereó...
Udv,
Valassz inkabb olyan kozepet aminek az adatlapja ismert(ebb), megbizhato(bb) mint a Wharfedale hangszoro. Ilyen pl. a Seas MCA15RCY. Magasnak is inkabb valami jobb minosegu, megbizhatobb domot valassz, pl. Peerless DX25TG09-04. A Seas kozep nem olcso, a Peerless magas is dragabb mint a Monacor magasak de szerintem lenyegesen jobb eredmeny erheto el ezekkel mint az altalad javasolt hangszorokkal.
Peerless nem tünik rossznak, meg még az ára is jó, csak nem találtam 8ohm-t belőle. A Seas középnél nem gond szerinted a 89,5 érzékenység, mert kettő már drága lenne belőle vagyis négy? Ezeket itthon lehet kapni?
Sziasztok,
Építettem egy mélynyomót, vagyis még készülget. Kérdésem az lenne, hogy mivel béleljem ki? 100wattos reflex csöves. A boltban kapható erre a célra szánt szivacsok elég drágák. Nincs valami olcsóbb ami megfelel? Köszönöm
Köszönöm.
Ez a lehető legolcsóbb az már egyszer biztos.
Sziasztok,
Reflexcső méretezésében valaki tudna segíteni? Pteszától kaptam terveket, de nem volt pontosan olyan cső, így vettem egy kah 505 típusút. pár centivel vékonyabb, mint kellene. Hosszát hogyan változtassam, hogy megfelelő legyen? Köszönöm
Abból 160mm kell. A 110-es csőnél megfelelt volna a PVC lefolyócső is.
Sziasztok!
Ebbe a topickba irom mert ebbe sok hangszoro ismero forum tars van. Valaki ezt a hangszorot ismeri?( Alien AN-2718 nevre halgat) Magnes 150Oz Bobina 4 inch SPL: 99dB/W/M Teljesitmeny 800w Suly 13,2Kg Vaz durraluminium. Az ara olyan 45.000 ft fele van. Szerintetek olyan jo hangja van ahogy kinez? Hogy viselkedne martin wsx-be? Remelem valaki segit!
Elnezest a kep lemaradt.
Ez így egy kicsit nehéz lesz. Nem írtál, és én se találtam normális paramétereket. Lehet más többet talál róla, viszont ha nem akkor nem igazán javasolnám, mert nem lehet tudni mire lesz jó.
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy egy 3utas hangsugárzót szeretnék építeni, melyekbe, menne: 2 db,- 4ohmos hangszóró, és 1db 8ohmos hangszóró. Csak kondikkal lesz megoldva a hangváltó "szerepe". Kérdezném hogy ezeket hogyan tudom úgy bekötni hogy az erősítő 4ohmot kapjon. Válaszokat előre is köszönöm. üdv
Mégis, vázolnád hogy hogyan képzeled a hangváltót csak kondikból elkészíteni?
Törésponti frekikre, impedanciákra, frekiátviteli görbe egyenletességére, hangnyomás szintek, érzékenységek összehangolására, rajzokra, ábrákra, számításokra kíváncsi lennék.
Belenézel egy öreg videotonba és ott a megoldás. A mélyre teszel párhuzamosan egy kondit (de nem muszáj), a középpel és a magassal pedig sorba kötsz egyet. Azt nem írtad hogy melyik a 8 ohmos, az igazi az lenne ha a közép lenne az mert akkor az lenne halkabb, legalábbis nekem nem tetszenek az egyenes frekimenetű dobozok (Sokol rádió jut róluk eszembe).
Üdv mindenkinek! Abban kérném a segítségeteket, hogy van nekem egy erősítőm, és annak a kimenetére szeretnék építeni egy mély hang kiemelő kapcsolást, amely azután egy hangszóróra menne rá. Tudnátok javasolni valamilyent? RC kapcsolással már próbálkoztam, csak azzal az volt a gondom hogy fele hangerőt elvitte. Tekercsnél meg ha túl nagyot teszek be annál meg torzít.
Köszi!
Szia. Köszönöm a megoldást. Egyébként szamócának is köszönöm a kérdést/hozzászólást. Válaszolnák szamóca kérdésére is. A hangváltó kérdést valahogy igy gondoltam ahogy leírta Ge Lee. Azért nem akartam külön hangváltót bele, 1 mert nem akarok érte pénzt kiadni, 2 mert készítek egy 5.1es hangsugárzó szettet/erősítőt, amit pc-röl fogok hajtani. Az 5.1es hangkártya pedig úgy gondolom hogy az első, hátsó és a közép hangsugárzóknak pl. nem ad mély hangokat, mivel a mély láda kapja azt. Csak ugy gondoltam volna a kondis hangváltó megoldást hogy csak a magas hangszóró elé raktam volna kondit. A közép és mély pedig kapott volna azt amit az 5.1 leválasztott volna. Ezek a hangszórók egy tv-böl lettek kiszedve. Ha majd érdekelnek benneteket hogy milyenek is ezek a hangszórók szívesen teszek fel képeket róluk és a már majdnem elkészült hangsugárzó(k)ról is. Egyébként pont a közép hangszóró a 8ohmos. És ma megtaláltam a tv-ben a hangváltóját is a hangszóróknak csak eléggé bele van ragasztva egy műanyagba de majd valahogy kibányászom. És igy már szinte a kérdésem lényegtelen is lett .
Köszönöm a hozzászólásokat és az elolvasást . Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |