Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
 
Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   301 / 563
(#) berobbantam válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Aug 24, 2012 /
 
Én egy vidéki kis "városban" lakok.Nálunk az internet kávézót kocsmának hívják és még a fröccshöz sincs rendes borDe megoldom a nyákkészítést.Kicsit időigényes,de nem hajt a tatár
(#) Ricsi89 válasza berobbantam hozzászólására (») Aug 24, 2012 /
 
PDFCreatorral nyomtasd ki a rajzot pdf-be, azt csak ki tudják nyomtatni.
(#) mpisti válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 24, 2012 /
 
A PDFCreator nem egészen méretarányos. Jobb azt eredeti tervezőprogiból csinálni.Egy számítógépes szaküzlet csak van a környéken,ahol az SPL demo verziója rendelkezésre áll/hajlandóak telepíteni. Szerintem néhány száz Ft-ot neki is megér egy rendes rajzolatú lap.
(#) mpisti válasza berobbantam hozzászólására (») Aug 24, 2012 /
 
Egy rendes internet kávézó az kocsma is kell legyen kissé. :yes:
(#) Tubi56 válasza berobbantam hozzászólására (») Aug 25, 2012 /
 
Nem kell telepíteni a lay-t csak nyisd meg! Pendrive-ra felteszed az egész lay-t és amit nyomtatni akarsz! a Pendrive-ról megnyitod a lay-t és megnyitod benne a rajzot és nyomtathatsz is ! Ezért nem fog szólni senki sem! Hidd el. A lay nem marad a sz.gépen!
2db szembe fordított zénert azért használtam több alkalommal is mert én egy korábbi rajzot használtam és más gépeknél is így volt a rajzon!
tudományosan inkább bizzuk pl. mpisti-re vagy valakikre akik jobban eltudják ezt magyarázni jártasabbak az elméleti részekben.
(#) kissadam válasza Tubi56 hozzászólására (») Aug 25, 2012 /
 
Az igbt paneleden, középen miért van 2db kondenzátor? A 2,2µF-osat helyettesítetted két kisebbel? Egyébként ez egy nagyon jól sikerült panel lett úgy látom.
(#) Tubi56 válasza kissadam hozzászólására (») Aug 25, 2012 /
 
Jól látod 2db 1µF kondik! A többi panelterv sem kutya!
Kösz!
(#) mpisti válasza Tubi56 hozzászólására (») Aug 25, 2012 / 1
 
Ha már rám hivatkoztál : a zenerdióda egyik irányba viselkedik csak zenerként, a másik irányban sima diódaként. Ha két zenert egymással szembekapcsolsz, akkor a vágást mindkét irányból egyformán zenerként végzi el,tehát elvileg mindegy hogy a szembekapcsolt zenerdióda páros melyik vége lesz a gate elektródán.Komolyabb gyártók is így csinálják a gate túlfesz elleni védelmét.
(#) Tubi56 válasza mpisti hozzászólására (») Aug 25, 2012 /
 
Köszönöm megint tanultam valamit! Ezt mondtam, hogy van valaki aki ezt el is tudja mondani értelmesen, érthetően! Még egyszer kösz!
(#) berobbantam válasza Tubi56 hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Ez a pendrive dolog eszembe sem jutott.Pedig annyira kézenfekvő a dologA következő már így fog készülni tuti.
(#) zbartalos hozzászólása Aug 27, 2012 /
 
Sziasztok! Sajnos mostanság idő hiányban szenvedek rendesen, így elég lassan készülget a macim! Viszont lenne egy kérdésem. Igaz, hogy sokan U57-es magra(okra) tekerik a főtrafót és én is arra akartam, de találtam jó áron toroid (kép csatolva) magot! Ebből tennék bele 2db-ot. Csak nem tudom jó lenne-e bele? Ebben kérném a segítségeteket! A segítséget előre is köszönöm!

Üdv.
(#) dara válasza zbartalos hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Ebből talán még egy is elég lenne,100A ra,de kettő garantáltan jó lesz.
(#) zbartalos válasza dara hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Köszönöm a gyors választ! Kb. 150A-ra akarnám a gépet azért gondoltam 2db-t ebből!

Üdv.
(#) cimopata válasza zbartalos hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Elég jó árban van biztosan ferrit adatlapja esetleg van?
Mert lehet hogy porvas akkor viszont alkalmatlan főtrafónak.
(#) zbartalos válasza cimopata hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Szia! Sajnos adatlapja nincs meg, mert az eladó nem tette ki. Annyit tudtam meg a gogliban, hogy a zöld jelölés az 30-40kHz frekvenciáig jó! Többet sajna még nem tudok! De írok neki levelet azt utána felteszem ha kapok valami választ! Az a baj, hogy az összes magra metal-t ír anyagnak, még a sárga-fehér-re is!

Üdv.
(#) cimopata válasza zbartalos hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Hát igen ezért gyanús nekem is.
(#) (Felhasználó 46585) válasza zbartalos hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Azt kérdezd meg, hogy mennyi az AL-je. Ha ez van legalább 3000, akkor ferrit. Ha nincs, akkor szinte biztos, hogy porvas és nem jó trafónak, legalábbis a Maciba nem.
(#) cimopata válasza zbartalos hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
De attól hogy ferrit nem feltétlen alkalmas.
Vannak a nagyfrekis jeltranszformátorok amik jelátvitelre valóak. Azoknak is magas az AL-je de mégsem alkalmasak power cuccokhoz.
Főleg toroid formában fordulnak elő gyakran.
(#) zbartalos hozzászólása Aug 27, 2012 /
 
Na írtam a tulajnak hogy szükségem lenne az adatlapra, de ha az nincs akkor az AL-je és az azonosítója kell a gyártóval együtt. Abból már biztosat lehetne tudni. Legalábbis hogy porvas vagy ferrit! Sajna nem tudom mikor kapom meg a választ!

Üdv.
(#) balazswo hozzászólása Aug 28, 2012 /
 
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy valaki (a megfelelő ellentételezés fejében) megtekercselné-e a Maci fő trafóját és a fojtóját nekem? A ferriteket és csévetesteket én adnám. Nekem sajnos sem gyakorlatom, sem huzalom nincsen a tekercseléshez, ezért arra gondoltam, hogy ha valaki, aki már csinált ilyet és vállalná a tekercselést, akkor szívesen megfizetném a munkáját.
(#) Temela válasza balazswo hozzászólására (») Aug 28, 2012 /
 
Hm....!

Talán mások helyett is válaszolok....
Én úgy vettem ki nem az a fórum ahol... , de segítséget mindenképpen kapsz!

pl: én a huzalt tv-k és monitorok demagnetizáló tekercséből gyűjtögetem (neki is kéne már fogni a tekerésnek...), de bármi jó pl: relék, mágneskapcsolók tekercsei stb.
Ez a fórum barkácsolóknak szóló amolyan sk. csináld magad kategória, de nem igazán "barkács szinten"- sokkal többet kapsz! Tanácsolom ennek tükrében átbogarászni - idő igényes, de megéri!
Na meg utoljára, ha tényleg meg akarod fizetni a munkadíjat, - hát a bolti gép nem biztos, hogy túldrága
Bocs tőled és mindenkitől e válaszért, de ez a véleményem
(#) Tubi56 válasza balazswo hozzászólására (») Aug 28, 2012 /
 
És mi lesz a gate trafóval és az áramváltóval?
(#) dara válasza balazswo hozzászólására (») Aug 28, 2012 /
 
Csatlakozom az előttem szólóhoz,az oda vissza posta díj,plusz a munka és anyag díj,inkább probáld megcsinálni nem olyan nehéz.Bontott tévék tekercsek,valahonét csak meg lesz a vezeték.Egyébként kb 6000-ből kijönne a tekercselés.Ez csak az én véleményem,lehget valaki olcsobban is kihozná.
(#) mitibi hozzászólása Aug 29, 2012 /
 
Sziasztok!
Egy bontott tekercsből nyert E vasmagnak, hogyan tudom meghatározni az Al értékét?
Van valamilyen megoldás, mert én próbálkoztam, úgy hogy rátekertem 1,2,3, menetet, és megmérve az induktivítást visszaszámolni az Al értéket, de nem egyértelmű az eredmény.
Segítségeteket előre köszönöm!
(#) Ge Lee válasza mitibi hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
A kapcsitápos topikban válaszoltam.
(#) balazswo válasza Temela hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Oké, értem a lényeget, de azért vetődött fel bennem ez a kérdés, mert jelenleg elképzelésem sincs, hogy a környezetemben honnan szerezhetnék bontott tekercset és azt hogyan bontsam szét úgy, hogy ne sérüljön és ráadásul még működő trafót is csináljak belőle.
Vegyétek úgy, hogy az előző kérdést fel sem tettem, de ha valaki tudna segíteni a huzal vagy tekercs beszerzésben, azt nagyon megköszönném!
(#) Ge Lee válasza balazswo hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Keresel a közeledben kidobásra szánt (vagy már kidobott) rossz TV-t. Lebontod a képcső külső szélén körben lévő lemágnesező tekercset. Általában fekete szigetelőszalaggal van körbetekerve, ritkán műanyag csőbe van húzva, 0,4-es vagy ritkán 0,6-os huzal van benne, ami neked tökéletes. Azért ilyet jó bontani, mert a nagy átmérő miatt a huzal egyáltalán nincs megtörve, és a zománc is olyan rajta mint újkorában. Megszabadítod a csőtől vagy a szigszalagtól, és lesz annyi huzalod ami bőven elég egy trafóhoz. Mindig csak annyit bonts vissza belőle amennyi éppen kell, tehát ha mondjuk a primered hossza 2,5méter, akkor csak annyit (némi ráhagyással), majd vágd el és jöhet a következő 2,5 méter, amiket aztán majd párhuzamosan összefogsz a tekerés során.
(#) balazswo válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Igen, ezt már javasolták régebben, de nem igazán van kilátásban ilyesmi a környezetemben. Az egyetlen esélyem, hogy lomtalanításkor próbálok körülnézni, de a szép szál "napbarnította" legények úgyis előbb gyűjtik be, mint én ráakadnék. Na mindegy.
Esetleg fénycső fojtótekercséről van valakinek infója? Abban mekkora átmérőjű vezeték lehet és milyen? Abból tudnék szerezni egy halommal. Bontott már valaki ilyet?
(#) Temela válasza balazswo hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Helló!

- Na az pl. meddő vállalkozás - az jó le van lakkozva..., de megérhet egy próbát, amúgy ezek szerint azért igaz lehet, hogy a türelem rózsát terem, de nincsen rózs tövis nélkül ,- avagy probléma nélkül semmi nem megy
(#) frank tibor válasza balazswo hozzászólására (») Aug 29, 2012 /
 
Szia

Keress egy motortekercseléssel foglalkozó mestert. Elmondod mit szeretnél, a többsége tuti hogy segít, nem leszel konkurencia az egy kiló drótoddal. Még szigetelőanyagokat is kaphatsz. Ha végképp nem találsz semmit, adok annyi huzalt hogy megtekerd a maci trafóit. A Tt trafóhoz csak 0.18, vagy 0.25mm huzalom van új.
Következő: »»   301 / 563
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem