Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kandósok

Témaindító: mspike, idő: Jan 17, 2006
Lapozás: OK   42 / 51
(#) Norberto válasza zotyaxxx hozzászólására (») Júl 29, 2012 /

Idézet:
„Ki hozta meg ezt a szabályt, és miért?”

A miértre: nem is kell tudnunk róla, nekik elég volt az is bőven, hogy "csak" az ország csőlátású 2/3-át vették alapul... ez az egyedüli indok és ezzel bármit megtehetnek, következmények (és átgondolás) nélkül = vagdalkozás a nagy semmibe.
(#) SKY hozzászólása Júl 29, 2012 /

Hello!
Nekem azokhoz a hallgatókhoz ill. felvételizőkhöz lenne kérdésem, akik messziről jelentkeztek, leginkább a koleszos szállással kapcsolatban szeretnék infót megtudni. Volt akinek problémája akadt, pl. nem maradt hely? Melyik az a kollégium, "ami a villamosmérnök hallgatóké"?
(#) _vl_ válasza zotyaxxx hozzászólására (») Júl 30, 2012 /

Idézet:
„Az az érdekes , hogy ha 1993 előtt végezetem volna, akkor elfogadják...”

Hát, szerintem nem.
Én nem tudom, hogy mit végeztél, hogy Híradásipari technikus papírod lett, de én bizony úgy emlékszem, hogy ilyen papírt az én időmben (93 előtt) sima szakközépiskolai 4 év után lehetett kapni, még érettségi nélkül is akár. Azaz ez totál középfokú szakképzettség. Persze ugyanezt a papírt érettségi után, 18 évesen, egy szakközépiskolába beballagva, valami ~2 év alatt is meg lehetett szerezni, de az pont ugyanolyan középfokú szakképzettségnek minősült. Ezekre sem akkoriban, sem most nem lehet plusz pontot kapni.
A megfogalmazás felettébb béna és szerencsétlen, mert csak azt írják le, hogy mivel kell kezdődnie a számoknak, meg hasonlók, holott azt is ki kéne domborítani, hogy alapvetően a felsőfokú szakképzettségnek minősülő képzettségre van plusz pont, a középfokúra nincs.
(#) zotyaxxx válasza _vl_ hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Hogy technikusképesítő bizonyítványom van, az nem vitás. Engedd meg nekem, hogy ezt jobban tudjam. Külön vizsgáztam technikusi tételsorból is, és technikusképesítő bizonyítványt szereztem.
Az évfolyamon volt elektroműszerész osztály is, ők csak sima középfokú végzettséget szereztek, nekik kevesebb volt a tananyag is, és a vizsga is könyebb.
Nem tudom, hogy a te idődben hogyan volt, 93 előtt nem is volt OKJ.
Visszamentem a volt iskolámba, hogy kérjek állásfoglalás, ők is értetlenül néztek, amikor elmondtam, hogy nem fogadtál el.
(#) Collector válasza zotyaxxx hozzászólására (») Júl 31, 2012 /

Nekem elfogadták a technikusit (ipari elektronikai technikus konkrétan), ez volt 2008-ban. De a lényeg, hogy felvesznek, engem nem igazán érdekelt aztán, hogy mit számítanak be és mit nem.
(#) zotyaxxx hozzászólása Aug 30, 2012 /

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy kell a Neptumban a diákigazolvány díját befizetni?
Odáig lejutottam, hogy "befizető hozzárendelése",
de a "2.) Befizetés típusa - Kiírt tétel befizetés" menüponton nem jutok túl.
Van egy olyan, hogy "Gyűjtőszámlás fizetés" és "Gyűjtőszámlák:", de nem tudok semmit kiválasztani a legördülő listából...
(#) KriSama válasza zotyaxxx hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

Szia Zotyaxxx!

Én is idén kezdem a kandós távoktatást a tavaszmezőben.

Csütörtökön Ádám a beiratkozásnál azt mondta, hogy ha nincs átutalva pénz a gyűjtőszámlára, akkor nem jelenik meg semmilyen választási lehetőség.

Tehát vagy nem dolgozta fel a neptun a pénz beérkezését, vagy nem utaltál a gyűjtőszámlára pénzt.

Lehet hogy olvastam, de lehet hogy nem te hova fogsz járni?

Üdv

Ui.: Nekem sem fogadták el a Híradásipari Technikusi papíromat. :XD Szemetek, de legalább így lehetek távos.
2 ponton múlt a levelező. De szerintem nem fogom megbánni.
(#) zotyaxxx válasza KriSama hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

Szia!
Én ha minden igaz Józsefvárosba levelezőre megyek.
Te is Szombathelyen végeztél?

Hogy a fenébe lehet pénz utalni a gyűjtőszámlára?
Én csak kattintgatok mint a hülye, fingom sincs az egészről...
(#) zotyaxxx válasza KriSama hozzászólására (») Aug 31, 2012 /

Kb. mennyi időt vesz igénybe a beiratkozás?
Én hétfőn megyek, és jó lenne legalább kb. tudni.
Üdv.
(#) KriSama válasza zotyaxxx hozzászólására (») Szept 2, 2012 /

Szia!
nem én Pesten végeztem.

A felvételi papírodon rajta kell lennie a bankszámlaszámnak, amire utalni kell a pénz interneten, de nagyon kell figyelni, hogy a közleménybe mit írsz, mert ez alapján kapcsolják a te nevedhez a pénzt.
A pontos formátumot fejből nem tudom, de a felvételi értesítő lapjai közt megtalálod a bankszámlaszámot és a megjegyzés kitöltésére vonatkozó utasításokat.

Hát mi csak kevesen voltunk kb. 60-an, de így is kb 1,5 órát vett igénybe az, hogy mindannyian bejussunk az előadóba. 11-re kellett menni kb 12-12:30-ig csak ültünk és vártunk a többiekre, hogy bejöjjenek.
De kb fél kettőre készen lettünk, úgyhogy a tájékoztató 1,5-2 órát tartott.

Azért tartott ilyen sokáig, mert mielőtt bementünk az előadóba, azelőtt egyeztették az adatainkat és aláíratták a tanulmányi szerződéseket, és még tetézte, hogy új rendeletet hoztak, és így minden távos részösztöndíjat kapott és ezzel is volt kavarodás, három példányban aláírni mindent....

Az ottani kollégák is megjegyezték, hogy nem tudják mit fognak tenni pénteken és hétfőn, ha marad akkorra is ez a 40fő/órás bejutási átlag, mert kb 300-an lesztek , úgyhogy sok türelmet kívánok neked, de sajnos nem sok esély van a gyors végzésre. Amúgy meg korrektek és segítőkészek mindenben.
(#) kocsgab002 hozzászólása Szept 5, 2012 /

Sziasztok.
Nem veszi valaki fel véletlenül Óbudán távoktatáson a Matek3-at, villanytan3-at, vagy Közgáz1-2-őt? Megoszthatnánk a tudást

Köszi,

Gábor

(#) sniperx hozzászólása Szept 17, 2012 /

Valakinek esetleg Kandós jegyzetei a 3. és 4. félévhez nincsenek eladóak?
Fizika + feladatgyűjtemény hozzá? Amennyiben lenne, légyszi dobjatok privit, azt előbb észreveszem!
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2012
(#) HalAnd hozzászólása Okt 14, 2012 /

Sziasztok!

Első éves távoktatásos hallgató vagyok a Kandó Villamosmérnöki kar Tavaszmező utcai telephelyén.
Egy kis segítségre volna szükségem.
Sajna úgy alakult (elsőéves vagyok, a Villamosságtan I.-et elfogadtattam és felvettem a II-t, de ez a példatár a Villamosságtan I.-hez jár), hogy nem kaptam meg a tankönyvcsomagomban a Villamosságtan példatár című jegyzetet és így nem tudom, hogy milyen házifeladataim vannak, mert csak a feladatszámokat ismerem.
Valaki megtenné, hogy bemásolja nekem ide azt a pár oldalt ahol a következő feladatok találhatóak?
(Selmeczi-Schnöller) Villamosságtan példatár:

241. oldal 3.3.1 feladat
311. oldal 3.7.2 feladat
329. oldal 3.7.26 feladat
285. oldal 3.5.16 feladat

Előre is köszönöm.
András

u.i.: keresek eladó Villamosságtan Példatárat, állapot nem lényeges.

(#) JoeCity hozzászólása Okt 19, 2012 /

Hello!

Villanytan II kereszten a Bode diagramoknál tartunk. Sajnos ott elakadok és nem értem mi alapján rajzoljuk fel az átviteli karakterisztikát és a fázismenetet. Hogyan törik, miért, mi alapján...Odáig sikerül eljutnom, hogy az átviteli függvényt bode alakra hozom, kiszámolom a Tau-t és omegát, de utána kész homály a dolog... Valaki tudna egy irodalmat, amiben le vannak ezek írva? NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM!

(Tudom ott a Schnöller tanár úr féle könyv és a Bode diagramos példatár is, de ezekkel nem sokra megyek...)
(#) HalAnd válasza HalAnd hozzászólására (») Nov 4, 2012 /

Időközben megoldódott a problémám, vetettem(műveltető alak :/ ) egy példatárat.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
(#) pizzai válasza JoeCity hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Szia! Dén Gábor féle videókat próbáltad már? Szuperul érthetőek benne a bodés feladatok. 1x kell csak végignézni. A bodés feladatokból a felrajzolás a legkönnyebb sztem, nekem inkább a szorzattá alakítás okozott gondot, de gyakorlás után az is ment...
https://skydrive.live.com/?cid=d0fc63a4b6f065d3&sc=documents&uc=1&i...212213
(#) JoeCity hozzászólása Dec 4, 2012 /

Magamtól rájöttem a Bódézésre, de azért köszi
(#) SKY hozzászólása Dec 17, 2012 /

Sziasztok! Van köztetek olyan, aki levelezőre jár? Szeretnék feltenni pár kérdést. (Rám írnátok privátban?)
(#) Leimszi hozzászólása Jan 23, 2013 /

Mi a különbség a Kandó és a BME között? Azt hallottam, hogy a BME jobban elismert, azonban a Kandón nagyobb hangsúlyt kap a gyakorlati oktatás és ott is van már MSc.
(#) _vl_ válasza Leimszi hozzászólására (») Jan 23, 2013 / 1

Egyik felsőoktatási intézményben sem fogják megtanítani a szakmát!
Mindenhol alapvetően az elméleti tudáson van a hangsúly, ill. próbálnak a szakmai oldalból is mutatni valamit, de az általában "gyenge utánzat" a valósághoz képest. Nem véletlen, hogy minden intézmény próbál a versenyszférával kapcsolatokat kiépíteni, nem véletlenül létezik a szakmai gyakorlat nevű fogalom.

A másik dolog, hogy ellentétben az alacsonyabb szintek tanítási módszereivel, a felsőoktatásban nem tanítanak, hanem a diákoknak kell tanulni. Van előadás, ahol mesélnek dolgokról, aztán az ember megveszi a jegyzetet, kiveszi a könyvtárból a szakkönyvet, és ezekből megtanulja az anyagot. Az óralátogatás nagyon sokat segít (pláne, ha az ember készült, és a nem egészen tiszta részekre rá tud érdemben kérdezni), de hacsak nincs valakinek nagyon-nagyon komoly alapozó tudása, akkor nem elegendő a sikeres vizsgázáshoz önmagában.
Az órák színvonala erősen oktatófüggő, ebben akár nagy különbségek is lehetnek intézmények között, de jónevű intézményekben is találsz csapnivaló oktatókat, akiknek az óráján maximum aludni lehet.
(#) bankimajki válasza _vl_ hozzászólására (») Jan 23, 2013 / 1

Teljesen korrektül összefoglaltad a dolgot. És saját tapasztalatok alapján van pár neves intézmény, akiknek a diákjait a nagy cégek jobban szeretik interjúra hívni. De a valós tudás az interjún fog megmutatkozni. (Személyes tapasztalataim alapján nem tudok olyan végzett villamosmérnök hallgatót, aki ne kapott volna a szakmájában munkát. (Persze azokról beszélek akiket érdekel is a dolog, akit nem érdekel az meg úgysem akar a szakmájában dolgozni.)
A tudás pedig valóban attól függ, hogy te mit tanulsz meg. Az egyetemeken csak az irányt mutatják meg. (Igaz néha jó az, ha az egyetem által vannak kapcsolatok is. )

Üdv.: Miki

(#) Musli hozzászólása Jan 25, 2013 /

Sziasztok!
Van köztetek olyan aki Szfehérvárra jár levelezőre? Oda szeretnék jelentkezni szeptembertől.
Köszike!

Musli
(#) szasza1987 hozzászólása Jan 25, 2013 /

Sziasztok,

olyanoktól érdeklődnék, akik neki álltak az MSc képzésnek az Óbudai Egyetemen (Kandón) az Ipari felügyeletek szakirányon. (csak ez van) A Kandón végeztem 5 éve energetika szakirányon és most, hogy van rá lehetőség államilag finanszírozottként levelező tagozaton elvégezni, nagyon elgondolkodtam rajta. Esetleg ha van olyan, aki részt vesz már a képzésben, azoktól nagyon megköszönném, ha bármi információt írnának róla pár mondatban hogy milyen, illetve érdemes - e nekiállni. Előre is köszönöm.
(#) zenetom hozzászólása Jan 26, 2013 /

Sziasztok!
Mennyire lehet diákmelót találni/végezni nappalin a suli mellett (fizetni a koleszt/albit)?
Most akarok jelentkezni, csak még nem teljesen tudom hogy mi lenne a legjobb.
(#) bankimajki válasza zenetom hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Van sok diákmelós cég (500-1500Ft /órás fizuval.) De jobban jársz ha jól tanulsz és kapsz ösztöndíjat.

(#) zenetom válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Csak jó felkészülni minden esetre.
(#) Haszuboy válasza zenetom hozzászólására (») Jan 26, 2013 / 1

Ha kapsz egy kis szoctámot, és ösztöndíjat, meg mellette dolgozol egy keveset (van sok diákmeló), akkor simán ki lehet jönni még úgy is, ha otthonról nem kapsz pénzt.
(#) zenetom hozzászólása Feb 10, 2013 /

Hol tudom megnézni, mennyibe kerül az önköltséges levelezős?
Esetleg aki tudja, ne kíméljen!
(#) Norberto válasza zenetom hozzászólására (») Feb 10, 2013 / 1

Ezen a linken egy csomó, sulival kapcsolatos - viszonylag aktuális - szabályzatot és leírást elérsz:

Bővebben: Link
(#) duzo hozzászólása Feb 11, 2013 /

Sziasztok!
Valaki át tudná küldeni a kando.tk új jelszavát?
Köszi!
Következő: »»   42 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem