Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
De az nem jó akkor nem tudok akkora teljesitményt kiveni.
hali! az erősítő kimenetén ha dc-t mérek, az melyik alkatrész meghibásodása miatt lehet? egy tda2050 mono van most, de a tda22030as hídnál is megesett már. valószínüleg ezért nem müködik a hangszóróvédőm sem, mert rögtön lekapcsol a dc miatt. egyébként 10, 3 voltokat mérek általában a kimeneten. köszönöm a válaszokat
Valószínűleg a tda rossz.
Akkor egészisd ki vég tranzisztorokkal pluszba.
Most a meglévő 2 mellé még tegyek 2 ugyan olyat valahogy igy.
Mekkorát nem tudsz kivenni? Ha a feszültség csökken, a terhelő impedancia csökken, akkor a teljesítmény szerinted mit is csinál? Pki=Ut2/2Rt
(pl. 50V2/2x8Ohm=156W Ha 35,4V2/2x4Ohm=156W) A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2012
Helló !
Szerintetek használható megoldás, ha nincsen +/- tápom , de úgy akarom megoldani hogy a sima táp egyik ágát egyenirányítom +/- -ra tehát a másik meg a GND lesz. 2x 40 000 µF -om lenne rá. 20 W -os erősítő lenne (mono).
Rajzolj inkább, mert ez nem értelmezhető.
Kettéosztom a nem szimmetrikus táp egyik ágát és nem graetz-el hanem csak sima diódával egyenirányítom. Így lesz (+) meg (-) .
A másik ág mag a GND. Csak ugye fele annyi félhullámom lesz, mint graetz egyenirányítással, tehát sokkal jobban kell pufferelni. A kérdés: elég-e nekem a 40 000µF ?
Szia! Találomra nem lehet belenyúlni egy erősítőbe. Rajzod van róla?
Ahogy a rajzszeletét nézem, ez egy Vidi RA6363,,83S vég lehet.
Mindig megjelennek olyanok, akik pár alkatrész cseréjével megawattokat akarnak kicsikarni az ősi cuccosokból.
Hali!
Ez ugyan csak 40w, de szerintem az az 5W semmit nem számít. Elvileg tök jó hangú, tranyós erősítő. Építesz 4db-ot és kész is. Esetleg ha egyszerűbbet szeretnél, akkor 4 csatornás TDA erősítő IC-t keress. Ebből van is cikk itt HE-n.
igen az egy videoton ra 6363s nek egy darabjaebbe szeretném a 8 ohmot le vini 4 ohmra a hangfalak miatt. Hangfalak 4 ohm 100w darabja. Mert igy kis hangerőn füt mint a kazán.
A helyesírásra figyelj oda! A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2012
Szia! A transzformátor, és a hőtőfelület is kevés lenne ehhez az átalakításhoz. Ha ezeket le tudod cserélni, elég egy erősebb végtranzisztor párra váltani pl.: 2SC5200/2SA1493.
Akkor tegyek bele nagyobb teljesitményü tranzisztort. Meghajtó tranzisztorok azok nem maradhatnak a régiek?
Szia reelop szeretnék kérdezni hogy amit küldök rajzot mit kellene a végtranyókon kívül,meg a meghajtókon kívül cserélnem hogy rendes többletem legyen wattból?
A végek MJ15024-25 a meghajtok MJE15032-33 Mje340 kistranyók MPSA42. kell e módosítani még valamit,ellenállás STB. Köszönöm A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2012
Olvasd el újra amit írtam! Trafó és hűtőborda csere nélkül ne nyúlj a kapcsoláshoz.
Szia! A kimenő teljesítményt alapvetően a tápfeszültség és a terhelőimpedancia (hány ohm-os a hangsugárzó) határozza meg. Ezekről adj némi tájékoztatást.
+/-70V táppal 4 ohm-ra 300W-ot stabilan ki lehetne hozni belőle. Ezzel a topológiával nem láttam magasabb tápfeszültségű ajánlást. Az alkatrész értékekbe nem szükséges beavatkozni, a csillaggal jelölteket értelemszerűen kell belőni.
Köszönöm 75v+- van 1000w toroid 4-8ohm mindegy,ez is az is van,akkor csak a tranzisztorok cseréje és akkor kész van.
Egyet már megépítettem a lejjebb irt meghajtókkal,de 2SD-SB 1047-817 végekkel és igy se rossz, de csinálok még 4 darabot de már MJ tranzisztorokkal/TO3/ mert ezeket tudom nagyon jutányosan beszerezni,és esetleg majd a 4 panelből 2-2 hídba kötni,gondolom akkor jön meg az ereje rendesen.A képen az elkészült darab van a 2SD-SB változat. Köszönöm még egyszer a választ,egy lelkes amatőr
Sziasztok. Az erősítőm tápját szeretném egy kicsit stabilizálni, a bejövő feszültséglökések, és zavarok ellen, és persze a másik célom az, hogy a pillanatnyi nagy teljesítményfelvétel ne okozzon feszültségesést, vagy csak minimálisan. Ezért összekombináltam 2 kapcsolást, hátha jó lesz így. A_B osztályú az erősítőm, és kb 120W de nem mértem soha, és ennyit soha nem is ad le,(nem tekerem feljebb, mert nem bírja a trafó) de 40-50W-ot azt biztos. Szerintetek, ez jó lenne hozzá. A Tina-ban mért kimeneti feszültség különbség 0,02v ha a bemeneten 12 voltos színusz, vagy háromszög zavarjel van. Mit gondoltok? Segítséget előre is köszi.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2012
Tiszteletem!
Szeretném a segítségeteket kérni egy pioneer erősítővel kapcsolatban. elszállt a végfok tranyópáros agy egyik oldalon. eredetileg 2sc4688/sa1803 dolgozott és ezeket valaki kicserélte tip35c/36c-re. na ezek szálltak el benne,meg egy 100mikrós kondi és egy 0.33ohm+0.33ohm varistor. vettem a végtranyókat (mjl21193/21194) beletettem de recsegő hangja van. ezt kondi okozza? segítségeteket előre is köszönöm!! itt van 2 kép talán segít. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2012
Hello. Milyen 2 kép? Mi a típusa az erőlködőnek?
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2012
nem tette fel a képet
sx221r küldtem képeket mail-be,mert ide valamiért nem tudom feltenni.. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2012
Hello.
Szerintetek ez az erosito menyi futt?http://www.psc-audio.ro/catalog/product_info.php?cPath=151_72&produ...id=344. Eleg lenne egy huttoborda egy kitnek ventilator nelkul. Az erosito 8-ohm lenne hasznalva/
Szia! Egy AB osztályú erősítő a leadott teljesít legalább felét elfűti. A kiszemelt borda nem valami praktikus a félvezetők felfogatása szempontjából. Csak ventilátorral tudom elképzelni.
Pont belefer oda a sulyesztesbe.Azert gondoltam amugy venti nelkul hogy a rack dobozt ne kellene elcsufitani vagasokal.
A passzív hűtés akkor hatásos, ha a lamellák függőleges helyzetben vannak. A meleg levegő kisebb fajsúlyán alapuló áramlás úgy tud igazán beindulni. Furcsán mutatna az erősítő állítva szerelt bordákkal
|
Bejelentkezés
Hirdetés |