Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vibrációs búvárszivattyú
 
Témaindító: Pixi, idő: Jún 24, 2012
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 14
(#) sniperx hozzászólása Szept 5, 2012 /
 
Egy kérdés még a szakikhoz: a nagy központi membrán felett nem lehet víz, ha jól értettem?
Ha oda felkerül, akkor mi van?
A tekercs be van öntve.
(#) zoo84 válasza sniperx hozzászólására (») Szept 6, 2012 /
 
En ezt egy aukcios oldalon vasaroltam, ott meg nem volt hozza gari.
(#) erbe válasza lukovicsek hozzászólására (») Szept 6, 2012 /
 
Látom, nem akar hozzádszólni senki.
Először is tisztázni kellene, melyik fajta és mekkora teljesítményű orosz búvárról van szó, mert 25-30 évvel ezelőtt már 5 fajtával találkoztam. Azóta meg kissé bővült a választék.
A leggyakrabban előforduló 220 W-osba 2*440 menet kellett. 0,65-ös huzalból könnyen belefért, 0,7-essel kicsit trükközni kellett. Ha lerajzolod és beméretezed a vasmagot, könnyebben tudunk segíteni.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2012
(#) lukovicsek válasza erbe hozzászólására (») Szept 7, 2012 /
 
Üdv.
Hát igen, egy pár napig néztem hátha valaki ir de tegnap már nem néztem tovább, lemondtam róla, kösz hogy észrevettél.
Nos ez egy 350 w-os és egy u alaku vasmag van benne aminek mérete remélem érthető lessz, a teljes hosszuság 7cm, és a két szár mérete egyenként 2x3 cm vagyis amin a tekercsek vannak.
Én öszesen 420 menetet raktam rá de többet nem tudtam rátekerni a drót szerintem 0.8 körüli lehet amim volt és rátekertem, vagyis akkor dupla menyiség kellene, vagyis még annál is több mert ez a drót vastagabb, vagy véknyabb drótot keressek?

Üdv. Laci!
(#) erbe válasza lukovicsek hozzászólására (») Szept 7, 2012 /
 
Nem akartam elkapkodni, hátha valaki jobban tudja.
Ha 350 W-os a szivattyú, akkor a 0,8-as huzal és a 420 menet meg is felelne. A 420 menetet oldalanként tekerted? Azaz két tekercs, kétszer 420 menet?
A vasmagot soványnak találom kicsit, mert a régi 220 W-osokban 21*36,5 mm-es volt (most mértem meg). De hát ugye fejlődik a technika.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2012
(#) lac08 válasza erbe hozzászólására (») Szept 7, 2012 /
 
Egyáltalán nem a tekercselés lesz majd a kimondottan nagy gondod, hanem az egésznek az összeragasztása, műgyantázása, impregnálása, hogy a víz a tekercsrészbe soha ne kerülhessen bele.
Ezt meg házilag megoldani? Hmmm.

Mellesleg itt küldök egy rajzot, hátha valaki még hasznát venné.
Meg a kezelési útmutatóját (amit kb. 30 éve kaptam a szivattyúhoz, de megőriztem)
(#) lukovicsek válasza erbe hozzászólására (») Szept 7, 2012 /
 
Hát én összesen raktam 420 menetet mivel olvastam a korábbi bejegyzésedet ahol 440-t irtál de azt nem irtad, hogy 2x440, csak az a baj, hogy a kettőre összesen alig fért rá a 420.

Laci!
(#) lukovicsek válasza lac08 hozzászólására (») Szept 7, 2012 /
 
Ugy szedtem széthogy a vasmag alján meghagytam a ragasztóréteget ugyhogy visszahalyazésnél pont olyan magasságba fog állni mit eredetileg, és gondoltam beöntöm epoxi gyantával azon keresztül nincs az a folyadék ami behetolna .

Laci!
(#) erbe válasza lac08 hozzászólására (») Szept 7, 2012 /
 
Idézet:
„az egésznek az összeragasztása, műgyantázása, impregnálása, hogy a víz a tekercsrészbe soha ne kerülhessen bele.
Ezt meg házilag megoldani? Hmmm.”

Kishitű vagy. Olvasgass vissza!
Lukovicseknek is ajánlom!
Idézet:
„2*440 menet”
???
Bármilyen ismeretlen dolog szétszerelését azzal kell kezdeni, hogy visszaszámoljuk a meneteket.
(#) lac08 válasza erbe hozzászólására (») Szept 8, 2012 /
 
Én nem vagyok kishitű.
Csupán láttam a szétszedett szivattyúmban a műtrutyiba beöntött vasat. .... aztán inkább kidobtam az egészet, holott le sem volt égve. Viszont a háza vagy 10 helyen kilyukadt, kiette a vízkő az évek során. Éngem jó harminc éven át kiszolgált, lenn volt a kútban télen-nyáron. Egyszer kellett rajta lábszelepet cserélni a teljes alsó résszel együtt.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2012
(#) erbe válasza lac08 hozzászólására (») Szept 8, 2012 /
 
Úgy 30 évvel ezelőtt akadt olyan szivattyú, ami leégéskor szétrepedt. Az alu meghegesztése után az új tekercselést beöntve tökéletesen működött még jó néhány évig. Sokat javítottam úgy, hogy a szelepfészket kiette a kavics, homok. Rozsdamentes lemez betétet beragasztva használják azóta is. Amit annyira szétevett a korrózió, azzal persze nincs mit kezdeni, de a "műtrutyi" a legkisebb gond.
(#) erbe válasza lukovicsek hozzászólására (») Szept 8, 2012 /
 
Tekercsek összekötése és bemérési lehetőség. A tekercseket úgy kell sorbakötni, hogy ha elméletben kiegyenesítenénk az U alakú vasmagot, a rúdon kövessék egymást a menetek. Összekötés után a vasmagokat satuban összeszorítva a sorbakötött égőnek gyengébben kell világítania. Ha teljes fénnyel ég, fordított a bekötés.
(#) lukovicsek válasza erbe hozzászólására (») Szept 8, 2012 /
 
Kösz választ, annyit kerestem erről képeket de nem találtam sehpl ezért én is azon az elméleten indultam el, hogy ugy tekerjem minthe egy rud lenne amit később elméletben meghajlitok és elosztódik a tekercs, akkor nálam a legalább 440 menet hiánya a baj ugyhogy szerintem keresek véknyabb vezetéket és rátekerek többet.

Laci!
(#) lukovicsek válasza erbe hozzászólására (») Szept 8, 2012 /
 
Nem értem ezt a satuba szoritást, a vasmatot a vibrációs részével szotitsam össze? ami zárja a vasmagot? Nekem az u alaku rész egyben van.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2012
(#) erbe válasza lukovicsek hozzászólására (») Szept 8, 2012 /
 
Azt hittem, eléggé érthető a rajz.
Az U-val szemben egy középen átfúrt (szaggatott vonalakkal jelölt) tömb van. Ami ugye a húzórúdra lenne felfogatva. Csak a húzórúddal együtt túl nagy satu kellene. De jó az asztalos szorító is. Akkor már befogja rúddal együtt is. Nem kell túl nagy szorítás, csak hogy összefeküdjön a két vastömb.

A régi 220 W-osra 0,8-as cerimel (vastagabb szigetelés) huzalból is sikerült a 2*440 menetet rátekerni speciális tekercstesttel. Felül majdnem kilógott a műgyantából. Végül elég hamar leégett, de nem a tekercselés és a beöntés hibájából. A gazda hagyta kifogyni a vizet és szárazon járatta.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2012
(#) lukovicsek válasza erbe hozzászólására (») Szept 8, 2012 /
 
Jóvan értem az az a rész ami zárja a vasmagot azt kell hozzászorítrani.

Laci!
(#) nagy m hozzászólása Okt 17, 2012 /
 
Mondja meg valaki,hogy lehet e víz a vibrátorrész belsejében a tengelynél.
üdv:nagy m.
(#) CUNGI44 hozzászólása Jan 15, 2013 /
 
Üdv.
Nem találtam olyan topicot amelyben az én problémámra segítséget kérhetnék, ezért itt próbálkozom hátha valakinek volt már hasonló gondja és tudna segíteni.
Van egy Pedrolo úszós merülő szivattyúm, ha vízbe teszem csak búg, gondoltam vagy leégett vagy kondi baja lehet . Kicseréltem a kondit /mert nem égett le a motor/ de a jelenség ugyan az. Szárazon megyen , de mihelyst a vízben van csak búg. Eldobhatom vagy javítható, tudna valaki segíteni? Köszönettel : U J . Hajdúsámson, Sámsonkertből
(#) kaqkk válasza CUNGI44 hozzászólására (») Jan 15, 2013 /
 
Nem biztos hogy csak búg , valószínűleg megy is . Én úgy jártam hogy a ház két fele közt lévő tömítés szakadt át és az oldalán lévő illesztő vájaton nyomta ki a vizet , ha szét tudod szedni , próbáld meg a tömítést cserélni , ha nem akkor ragaszd be a a kis szögletes illesztő"likat"
(#) korgs2 hozzászólása Márc 19, 2013 /
 
Sziasztok!
Itt a tavasz,szép az idő,és kicsit megtelt a vízóraaknám vízzel.Neki is álltam kikészíteni a már eddig megismert típusú szovjet szivattyút,csak azt vette m észre,hogy kb 15-20 centi után teljesen el van érve a kábel,a kábel rézmagja is kilátszik.Rá toldottam,az óraaknából kiszívtam vele a vizet,csak az a baj,hogy nyáron ez kútba van letéve és nem tudom,hogy is lehetne elszigetelni a kábelkötést,nehogy víz érje.Gondolkodtam olyasmin,hogy egy kis szatyrot ráteszek és kiöntöm epoxyval,vagy valami hasonlóval,de nem bízok benne,hogy így jó lenne.Valakinek valami ötlet?
(#) bandita84 válasza korgs2 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /
 
Helló,
Van egy main systems nevű cég és elég profi zsugorcsöveik vannak, én valami ilyesmivel próbálkoznék a helyedben. Én most vettem a tescoban 2 darab power force-t akciós volt 6 rugó/darab. Gyerekkoromban sokat szereltem ilyeneket, persze mindig leégés vagy beázás volt a vége, úgyhogy a sikerélmény elmaradt Azért, most vettem kettőt, szerintem nem rosszak ezek a szivattyúk, régen nagyszüleimnél egy 25 méteres kútban használták vagy 20 évig, igaz naponta 1m3 vizet szivattyuztak vele.
üdv
András
(#) kssthomas hozzászólása Ápr 21, 2013 /
 
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem. Van egy orosz membrános szivattyúm. Leégett. Elég nehezen, de kiberheltem belőlle a vasmagot. Sajnos a tekercs megsérült és nem tudtam megszámolni, hogy mennyi menet van rajta.
A huzal vastagság 0,6mm-es rézhuzal. Legalábbis tolóméővel mértem.
Hány menet kell rá ?
A szivattyú 185W-os.
Ha esetleg megtudnám tekercselni, akkor mivel tudom ujra kiönteni a vasmagot és a tekercset.
És / vagy hol tudom beszerezni ezt az anyagot.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2013
(#) misjacek hozzászólása Júl 29, 2013 /
 
Sziasztok!

Van egy ukrán búvárszivattyúm (Ún.: 3 membrános). Kb. két hete vettem. Jól működött, aztán elromlott. A kút 20 m mély, van benne kb 3 m víz. A szivattyú kiemelve egy vödörből prímán szívja a vizet, de erre lentről már képtelen. A membránt már többször kitisztítottam, nem volt soha homokas. Mi lehet a baja?
A segítséget előre is köszönöm.
(#) Bakman válasza misjacek hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
Lehet, hogy valami miatt szorul a mechanika és a csökkent leadott teljesítménnyel már nem tudja olyan magasra felnyomni a vizet.
(#) erbe válasza misjacek hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
A vibrációs búvárszivattyúban semmi nem szorulhat. Minden gumiba van ágyazva. Ha a gumi elhasad, átszakad, a két membrán között feltelik vízzel, megszakad a menet és lelazul az anya, esetleg a húzórúd eltörik, ezek okozhatják a jelzett problémát.
Szétszedés és alapos vizsgálat nélkül sajnos nem lehet rá választ adni.
(#) zoliee válasza misjacek hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
Szia!

Anno nekem is ezt csinálta a tecskós verzió, eltört a tengelye.
Ha szétszeded, a membránt tartó kb. 6mm vastag tengely eltörik. Cserélhető alkatrész, van hozzá a piacon minden.
(#) zoliee hozzászólása Júl 29, 2013 /
 
Sziasztok!

Olvasom, hogy elég sok embernek ment tönkre a piacos verzió, én azt tapasztaltam, hogy a tecskóban vásároltból 3 ilyet vittem vissza a 6ezer forintos szériából, az első 2 órát ment, a második 3 hetet, az utolsó 5 hetet. Itt szakadt el a cérna, és a Váci piacon vettem egy 280W-os ukránt, ami már 5 hete naponta megy...
A kút 17 méter mély, 1.5 méteres gyűrűkkel, 2 méter vízoszlop nyugalmi helyzetben.
(#) Pixi hozzászólása Júl 29, 2013 /
 
Sziasztok!
Nekem ugyan ilyen szvattyú van, már második éve megy, és ha meleg van akkor napi 10-12 órát megy igaz csak hétvégén, de hétköznap is 3-5 órát működik. Olyan 12 méter mélyen van, és 5-7 méter a vízoszlop. Előbbi esetben a kútklíma megy róla, egyébként meg öntöző, az a pisztoly forma ami mehet körbe is és oda vissza is, de semmi gond sincs vele, pedig az öntoző elég jól fogja, és olyan 5-6 méter sugarú körben öntöz.
Vettem előtte egy másik Straus márkájú 3 membránost, de az meg sem közelíti sajnos!
Ezt csak ajánlani tudom, nekem bevált!
üdv
PIXI
(#) Pixi hozzászólása Júl 29, 2013 /
 
Erre mondjuk kíváncsi lennék, mert savállónak írja a ház anyagát, és ugye sok esetben az öntött alu a gyege pontja az ilyen szivattyúknak. Vajon tényleg savállóból van?
közben rákerestem és van olyan oldal ahol alunak van ahol savállónak írják! Sosem értettem az ilyet. . . :S
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
(#) zolika60 válasza zoliee hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
Nekem is tacskós van, már ötödik éve. Igaz csak akkor használom, ha locsolni kell. A kút 33m mély, de probléma nélkül megy. Igaz naponta csak egy köbméternyi vizet kell felhoznia, mert ekkora tartályom van.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
Következő: »»   4 / 14
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem