Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   415 / 1178
(#) granpa válasza granpa hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Megnéztem az adatlapokat, de csak néhány diódánál írnak sebességet, a nyitófeszeket meg magasan adják meg (0.5-1V!); kis Ge diódáknál nem magas ez?
(#) 6C4C válasza granpa hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Szia! Köszönöm a választ, valójában reménykedek benne, hogy kondi lenne, bár egyes források tekercset emlegetnek, ami szerintem nem nagyon passzolna az áramköri környezetbe
(#) pucuka válasza granpa hozzászólására (») Szept 10, 2012 /

Germánium diódáknál nem nagyon lehet értelmezni ezt a nyítófeszültség dolgot, mert a nyitóirányú karakterisztikájában nincs olyan hirtelen törés, mint egy szilícium diódánál. Ezért van az a bizonyos, viszonylag széles feszültség tartomány. A sebességeket meg általában kifejezetten kapcsoló diódáknál szokás megadni, egyébként a kapacitásaiból lehet némi következtetéseket levonni.
(#) predat000r hozzászólása Szept 11, 2012 /

Sziasztok!

Egy olyan csapágyszerű alkatrész érdekelne, aminek a palástjában egy mélyedés van. Olyan, mint az ékszíjtárcsa, csak kicsiben. Emlékszem régen videókban is volt sok kis műanyag kerék. Ezeknek mi a neve?

Vagy ha tudtok ajánlani valamit, ami hasonló. Akár fém csapágy is jó lenne. Lényeg, hogy pár centi átmérőjű legyen, a közepén lukkal a felfogatás végett, és a mélyedés ugye, hogy a huzal futhasson benne.

Csináltam egy kezdetleges rajzot is, hátha nehéz elképzelni a leírásom alapján. Link:

KÉP

Bármi, ami hasonló érdekel.
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) gyurka26 hozzászólása Szept 11, 2012 /

hellósztok ! kérnék egy két jó tanácsot ! van egy 55cm-es vestel tv és az a bajom hogy a kép csak fehéren jön be és víszíntes csíkok vannak benne ! mi lehet a baj? egy páran arra tippelnek hogy a :stv 2248h kép vezérlő icét verte ki akkor most mit cseréljek ki hogy vissza jöjön a kép rendesen? segítégeteket írátok meg köszike előre is!
Adok egy email címet oda küldjétek el köszike!! email: * köszike mindenkitől!
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2012
(#) zolika60 válasza gyurka26 hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Ezt a kérdést miért nem itt teszed fel? Itt vannak a szakik
(#) proli007 válasza predat000r hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Hello!
Nem "olyan, mint az ékszíjtárcsa", hanem az is. De hol itt a csapágy?
De sok régi kazettás magnóban volt hasonló kerék, nézd meg azokat, ha találsz. Vagy kérj meg valakit, esztergáljon egyet a szükséges méretre.
üdv! proli007
(#) szines hozzászólása Szept 12, 2012 /

Sziasztok!
A képen látható alkatelem pótlásával akadt gondom.
Három fázisú DC motort tekert a kínai biciklikben kedvelt MC33035 IC vezényletével
48V-os tápról. Sajna rengeteg cicoma,bonyodalom van még a készülékben, de a nyákot
kémlelve arra jutottam hogy van három kimenete,hat bemenete,egy gnd,két táp.
Rajz,gyári support nincs. Sajna nem tudom kitalálni hogy a valszeg három híd FETből,
bipoláris tranyóból van-e,ezek azonos polaritásúak vagy sem.
Köszönettel venném ha valaki tudna valamit erről az izéről.

P1010134.jpg

(#) Mather hozzászólása Szept 12, 2012 /

Sziasztok!

Már kerestem az st honlapján is és google-ben is, de nem nagyon találtam konkrétan ilyet, csak hasonló alkatrészeket.

Egy tápban egy 3 lábú feltehetően tranzisztorról van szó. A nyákon q-val van jelölve. Sajnos a tokozás megsérült, de annyit sikerült kihámozni, hogy 17003 jb 714 (st gyártmány).

Továbbá még egy szintén kis tranyó méretű tp218 6504.

Ezek mik lehetnek, milyen értékekkel?
(#) Mather válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Szia! Nem nagyon értem, ez nem egy motor vezérlő? Amiben ezek vannak az ez egy dvd-nek a tápja. A dvd egy philips MCD 728 DVD Tuner Amplifier tápja.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2012
(#) zolika60 válasza Mather hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Motorvezérlő, de a rajzról láthatod azokat az alkatrészeket, amit az általad betett bigyó tartalmaz.
(#) Mather válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Az a helyzet, hogy a tranyókat szeretném cserélni, mert azok mehettek ki. Csak nem tudom milyen értékekkel bírnak, mert nem találtam meg őket a neten.
(#) zolika60 válasza Mather hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Bocsáss meg. A válasz szines kollégának szólt. köbzoli-é is csak eltévesztette a válaszgombot, én meg nem is néztem kinek válaszolt csak elolvastam a motorvezérlős választ meg a te reakciódat.
(#) Mather válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Semmi gond
(#) granpa válasza 6C4C hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Próbálj a helyére egy kondit, hibát nem okozhat; ha működik, nyertél. Kinézetéről amúgy szinte biztos, hogy kondi, és lehet tantál, mert nekem ilyen színben tantálok vannak.
(#) mindenes válasza 6C4C hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Ilyen tokkal és színnel kondik gyakoriak, szerintem utóbbi lessz ez is.
(#) granpa válasza pucuka hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Itt egy(két) sottki-dióda-híd helyettesítéséről volna szó (5V fesz. néhány mA, viszonylag nagy sebesség /1-5 MHz talán). A kapacitásból hogyan jön össze a sebesség, erre nincs semmilyen emlékem. Lehet, sokat felejtettem? (Kapacitással többnyire kapacitás diódáknál találkoztam az adatok között.) Mondj róla valamit légy szíves.
(#) bbatka hozzászólása Szept 12, 2012 /

Sziasztok!
Ajándékba kaptam egy nagy halom alkatrészt és ráleltem közte néhány diódának tűnő alkatrészre. A furcsa az hogy soha nem volt beforrasztva és ennek ellenére semilyen paraméterét nem tudtam megmérni multiméterrel. Az első szakadt diódának tűnt ezért a szemétben landolt. Aztán még találtam belőle 5db.-t hasonló állapotban. Izgat hogy mi lehet ez. A bal oldali sáv barna és fehér, a jobb oldali zöld.

dióda.gif

(#) szines válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Itt a bibi.
Cicomák alatt azt értem hogy az izé és a meghajtó IC közé van biggyentve valami
tranzisztorokból,zénerekből,stb. csinált szERINtem szinteltoló ami invertál is.
A bipoláris tranyó pontosan a tranyók feteknél nagyobb meghajtás igénye miatt merülődött fel bennem. Aztán ki tudja.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2012
(#) granpa válasza bbatka hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Ezek TV-ben (hasonló nagyfeszültségű eszközökben) használatos túlfeszültség levezetők (hasonlóan, mint egy szikraköz). Sajnos a színjelzésüket nem ismerem.
(#) bbatka válasza granpa hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Nagyon köszönöm a válaszod. Erre biztos nem jöttem volna rá.
(#) proli007 válasza bbatka hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Hello!
NTC ellenállások is szoktak ilyen üvegtokban lenni. Ezek szobahőmérsékleten akár Mohm-os értékűek is lehetnek.
üdv! Proli007
(#) kadarist válasza bbatka hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Szia!
Ez egy túlfeszültség ellen védő szikraköz: Surge protector Egy kisméretű gáztöltésű cső, lavinaszerű begyújtással.
(#) granpa válasza kadarist hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Szervusz István!
Tudtam, Rád lehet számítani! De hiába néztem az általad adott linket, nem jöttem rá a színjelzésre sem, sem pedig az értékek megadására.(pl. NTC-k) Lehet több időt kell rászánnom, de most megyek kajálni, mert "gyomoridegem" van, ha valamit nem értek. Esetleg ha tudsz valami mérési módszert az azonosításukra, azt megköszönöm.
(#) pucuka válasza granpa hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Minden diódának vannak kapacitásai, több kevesebb. A kapacitás diódáknál direkt erre fejlesztve. A PN réteg határán feszültség függő kapacitás keletkezik, mivel záróirányban előfeszítve a két réteg határán a töltések távolodnak egymástól, és ezzel csökken a kapacitás, ami még a szemben álló felületektől is függ. A Schottky által felfedezett közbenső réteges felépítés (PIN) diódáknál ez csökkenti minimális értékre a rétegkapacitást, ezzel gyorsítva a dióda nyitás-zárás közti időt. Ezzel pedig jelentősen kitolható a működési frekvencia. A régebbi germánium tűs diódáknál a kis érintkezési felület miatti kis kapacitás növelte a magasabb frekvencián történő használhatóságot. Pl. az OA1160 több száz MHz ig használható, speciális technológiával előállított schottky dióda akár több száz GHz -ig is használható. De ha megmérsz egy zener dióda záróirányú kapacitását, az akár több nF is lehet, egy baja, hogy nagyon rossz a Q -ja.
(#) kadarist válasza granpa hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Keresgess a megadott angol keresőszavakkal, hátha rábukkansz valamilyen azonosítási listára.
(#) bbatka válasza kadarist hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

proli007, kadarist
Köszönöm a segítségeteket. Ez most egy túlfeszültség védő. A 20MOhm határértékű multiméter ki sem mozdul.
(#) zolika60 válasza bbatka hozzászólására (») Szept 12, 2012 /

Az nem is fog mert szakadás egész addig míg a szikra át nem ugrik benne.
(#) granpa válasza pucuka hozzászólására (») Szept 13, 2012 /

Köszönöm, a lényeg (amire jól emlékeztem) "pl. OA1160 több száz MHz-ig". Tehát használhatóak a Ge tűs diódák ilyen helyen (lmf), Schottky helyett.
(#) Albert-M hozzászólása Szept 13, 2012 /

Hello , tudna valaki segiteni nekem v nem tudom hogy ez pontosan mi is akar lenni , valami regulator chip ?
Sehol nem talalok egy adatlapot errol az alkatreszrol , egy laptopba kellene.

VT357F_1.jpeg

Következő: »»   415 / 1178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem