Fórum témák
» Több friss téma |
Megnéztem az adatlapokat, de csak néhány diódánál írnak sebességet, a nyitófeszeket meg magasan adják meg (0.5-1V!); kis Ge diódáknál nem magas ez?
Szia! Köszönöm a választ, valójában reménykedek benne, hogy kondi lenne, bár egyes források tekercset emlegetnek, ami szerintem nem nagyon passzolna az áramköri környezetbe
![]()
Germánium diódáknál nem nagyon lehet értelmezni ezt a nyítófeszültség dolgot, mert a nyitóirányú karakterisztikájában nincs olyan hirtelen törés, mint egy szilícium diódánál. Ezért van az a bizonyos, viszonylag széles feszültség tartomány. A sebességeket meg általában kifejezetten kapcsoló diódáknál szokás megadni, egyébként a kapacitásaiból lehet némi következtetéseket levonni.
Sziasztok!
Egy olyan csapágyszerű alkatrész érdekelne, aminek a palástjában egy mélyedés van. Olyan, mint az ékszíjtárcsa, csak kicsiben. Emlékszem régen videókban is volt sok kis műanyag kerék. Ezeknek mi a neve? Vagy ha tudtok ajánlani valamit, ami hasonló. Akár fém csapágy is jó lenne. Lényeg, hogy pár centi átmérőjű legyen, a közepén lukkal a felfogatás végett, és a mélyedés ugye, hogy a huzal futhasson benne. Csináltam egy kezdetleges rajzot is, hátha nehéz elképzelni a leírásom alapján. Link: KÉP Bármi, ami hasonló érdekel. A válaszokat előre is köszönöm!
hellósztok ! kérnék egy két jó tanácsot ! van egy 55cm-es vestel tv és az a bajom hogy a kép csak fehéren jön be és víszíntes csíkok vannak benne ! mi lehet a baj? egy páran arra tippelnek hogy a :stv 2248h kép vezérlő icét verte ki akkor most mit cseréljek ki hogy vissza jöjön a kép rendesen? segítégeteket írátok meg köszike előre is!
Adok egy email címet oda küldjétek el köszike!! email: * köszike mindenkitől! A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2012
Ezt a kérdést miért nem itt teszed fel? Itt vannak a szakik
Hello!
Nem "olyan, mint az ékszíjtárcsa", hanem az is. De hol itt a csapágy? De sok régi kazettás magnóban volt hasonló kerék, nézd meg azokat, ha találsz. Vagy kérj meg valakit, esztergáljon egyet a szükséges méretre. üdv! proli007
Sziasztok!
A képen látható alkatelem pótlásával akadt gondom. Három fázisú DC motort tekert a kínai biciklikben kedvelt MC33035 IC vezényletével 48V-os tápról. Sajna rengeteg cicoma,bonyodalom van még a készülékben, de a nyákot kémlelve arra jutottam hogy van három kimenete,hat bemenete,egy gnd,két táp. Rajz,gyári support nincs. Sajna nem tudom kitalálni hogy a valszeg három híd FETből, bipoláris tranyóból van-e,ezek azonos polaritásúak vagy sem. Köszönettel venném ha valaki tudna valamit erről az izéről.
Sziasztok!
Már kerestem az st honlapján is és google-ben is, de nem nagyon találtam konkrétan ilyet, csak hasonló alkatrészeket. Egy tápban egy 3 lábú feltehetően tranzisztorról van szó. A nyákon q-val van jelölve. Sajnos a tokozás megsérült, de annyit sikerült kihámozni, hogy 17003 jb 714 (st gyártmány). Továbbá még egy szintén kis tranyó méretű tp218 6504. Ezek mik lehetnek, milyen értékekkel?
Szia! Nem nagyon értem, ez nem egy motor vezérlő? Amiben ezek vannak az ez egy dvd-nek a tápja. A dvd egy philips MCD 728 DVD Tuner Amplifier tápja.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2012
Motorvezérlő, de a rajzról láthatod azokat az alkatrészeket, amit az általad betett bigyó tartalmaz.
Az a helyzet, hogy a tranyókat szeretném cserélni, mert azok mehettek ki. Csak nem tudom milyen értékekkel bírnak, mert nem találtam meg őket a neten.
Bocsáss meg. A válasz szines kollégának szólt. köbzoli-é is csak eltévesztette a válaszgombot, én meg nem is néztem kinek válaszolt csak elolvastam a motorvezérlős választ meg a te reakciódat.
![]()
Próbálj a helyére egy kondit, hibát nem okozhat; ha működik, nyertél. Kinézetéről amúgy szinte biztos, hogy kondi, és lehet tantál, mert nekem ilyen színben tantálok vannak.
Ilyen tokkal és színnel kondik gyakoriak, szerintem utóbbi lessz ez is.
Itt egy(két) sottki-dióda-híd helyettesítéséről volna szó (5V fesz. néhány mA, viszonylag nagy sebesség /1-5 MHz talán). A kapacitásból hogyan jön össze a sebesség, erre nincs semmilyen emlékem. Lehet, sokat felejtettem? (Kapacitással többnyire kapacitás diódáknál találkoztam az adatok között.) Mondj róla valamit légy szíves.
Sziasztok!
Ajándékba kaptam egy nagy halom alkatrészt és ráleltem közte néhány diódának tűnő alkatrészre. A furcsa az hogy soha nem volt beforrasztva és ennek ellenére semilyen paraméterét nem tudtam megmérni multiméterrel. Az első szakadt diódának tűnt ezért a szemétben landolt. Aztán még találtam belőle 5db.-t hasonló állapotban. Izgat hogy mi lehet ez. A bal oldali sáv barna és fehér, a jobb oldali zöld.
Itt a bibi.
Cicomák alatt azt értem hogy az izé és a meghajtó IC közé van biggyentve valami tranzisztorokból,zénerekből,stb. csinált szERINtem szinteltoló ami invertál is. A bipoláris tranyó pontosan a tranyók feteknél nagyobb meghajtás igénye miatt merülődött fel bennem. Aztán ki tudja. A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2012
Ezek TV-ben (hasonló nagyfeszültségű eszközökben) használatos túlfeszültség levezetők (hasonlóan, mint egy szikraköz). Sajnos a színjelzésüket nem ismerem.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2012
Nagyon köszönöm a válaszod. Erre biztos nem jöttem volna rá.
Hello!
NTC ellenállások is szoktak ilyen üvegtokban lenni. Ezek szobahőmérsékleten akár Mohm-os értékűek is lehetnek. üdv! Proli007 A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2012
Szia!
Ez egy túlfeszültség ellen védő szikraköz: Surge protector Egy kisméretű gáztöltésű cső, lavinaszerű begyújtással. A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2012
Szervusz István!
Tudtam, Rád lehet számítani! De hiába néztem az általad adott linket, nem jöttem rá a színjelzésre sem, sem pedig az értékek megadására.(pl. NTC-k) Lehet több időt kell rászánnom, de most megyek kajálni, mert "gyomoridegem" van, ha valamit nem értek. Esetleg ha tudsz valami mérési módszert az azonosításukra, azt megköszönöm.
Minden diódának vannak kapacitásai, több kevesebb. A kapacitás diódáknál direkt erre fejlesztve. A PN réteg határán feszültség függő kapacitás keletkezik, mivel záróirányban előfeszítve a két réteg határán a töltések távolodnak egymástól, és ezzel csökken a kapacitás, ami még a szemben álló felületektől is függ. A Schottky által felfedezett közbenső réteges felépítés (PIN) diódáknál ez csökkenti minimális értékre a rétegkapacitást, ezzel gyorsítva a dióda nyitás-zárás közti időt. Ezzel pedig jelentősen kitolható a működési frekvencia. A régebbi germánium tűs diódáknál a kis érintkezési felület miatti kis kapacitás növelte a magasabb frekvencián történő használhatóságot. Pl. az OA1160 több száz MHz ig használható, speciális technológiával előállított schottky dióda akár több száz GHz -ig is használható. De ha megmérsz egy zener dióda záróirányú kapacitását, az akár több nF is lehet, egy baja, hogy nagyon rossz a Q -ja.
Keresgess a megadott angol keresőszavakkal, hátha rábukkansz valamilyen azonosítási listára.
proli007, kadarist
Köszönöm a segítségeteket. Ez most egy túlfeszültség védő. A 20MOhm határértékű multiméter ki sem mozdul.
Az nem is fog mert szakadás egész addig míg a szikra át nem ugrik benne.
Köszönöm, a lényeg (amire jól emlékeztem) "pl. OA1160 több száz MHz-ig". Tehát használhatóak a Ge tűs diódák ilyen helyen (lmf), Schottky helyett.
Hello , tudna valaki segiteni nekem v nem tudom hogy ez pontosan mi is akar lenni , valami regulator chip ?
Sehol nem talalok egy adatlapot errol az alkatreszrol , egy laptopba kellene. |
Bejelentkezés
Hirdetés |