Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alaplap kérdések
Lapozás: OK   8 / 18
(#) david.polgari válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 3, 2011 /
 
Ilyesmire gondoltam én is, ezért nem szeretnék 10 - 15 ezret fizetni egy ilyen munkálatért. Köszi a választ, Toshiba L20 satellite pro egyébként.
(#) articool hozzászólása Aug 19, 2011 /
 
van egy abit ic-7esem, és az egyik fet elszállt.
az a fet: PHD55N03.
Tudtok valami boltot, hogy hol lehet kapni ilyet vagy hasonlót?
am tunigolás közben szállt el. amikor a prescottra 1.6V max feszt adtam.
A másik: hogy kéne cserélni?
(#) abcdabcd válasza articool hozzászólására (») Aug 19, 2011 /
 
A cserét illetőleg, azt mondom, először próbáld meg valami teljesen selejt alaplapon, hogy hogyan tudsz levenni egy ilyen fetet, elvileg amúgy hőlégfúvóval lehetne cserélni a legegyszerűbben, viszont biztos van valami technikája, ahogy lehet sima pákával is, egyszer egy valaki által kidobott alaplapon én próbálkoztam ilyesmivel, annak az alaplapnak már mindegy volt, és az egyik nagy fetet pl sikerült simán levennem, megpróbálkoztam egy másikkal azt valahogy nem sikerült... pedig nagyjából ugyanúgy próbálkoztam... amire nagyon figyelj, hogy a lábak alatti forrpadok nehogy felszakadnak, mert ha a hűtőzászlós résznél sikerül mondjuk lemelegítened, de valamelyik lábnál a látszat ellenére mégse és csipesszel húzod fel a fetet, akkor simán le tudod tépni az adott forrpadot a nyákról, ott meg már nagyobb gond van, bár elméletben epoxival ragasztható, de elég körülményesen... esetleg ha találsz olyan mobil szervizt, ahol elvállalják, illetve láttam már olyan boltot, ami kifejezetten laptop javítás bga csere meg hasonlók voltak (sőt még mindig vannak) kiírva, csak az már bezárt...
Szóval száz szónak is egy a vége, ezt szerintem inkább ne ezen az alaplapon próbáld ki először...

Ja és megoldási ötlet lemaradt, ha csinálod is mindenképpen folyatószer a kulcs, nyomj a lábakhoz és úgy utána melegítsd őket, esetleg amikor megmelegítetted csipesszel próbáld is felhajtani a lábat, mindenképp így kerülheted el a leginkább, hogy felszakadjon a nyákról a forrpad... elvileg pl a "toll" alakban kaphatók egész jók, illetve a Conrad ban kapható "forrasztó méz" (loethonig) is álítólag jó, én még csak sima gyantát vettem azt én nem sok mindenre tudtam eddig használni, bár tény, hogy az is segít, még akkor is, ha jófajta gyantás ónt használ az ember...
(#) trabi007 hozzászólása Aug 24, 2011 /
 
Sziasztok!!! Van egy ASUS P4P800-e tipusu alaplapom , és az a helyzet vele , hogy ha bekapcsolom a gépet a táp megy a processzor hűtő ventilátora szintén megy de a képernyőt be se kapcsolja , meg az alaplapon a processzor mellet van egy alkatrész amin egy hűtőborda van az kb 10 másodperc alatt olyan meleg hogy nem nagyon lehet megfogni , és nem tudok rájönni mi lehet a hiba oka , ebben kérnék tőletek segítséget amit előre is köszönök.
(#) levin hozzászólása Nov 8, 2011 /
 
Sziasztok az a problémám,hogy a minap kaptam egy MSI KT880 DELTA alaplapot. Ráraktam a tápot,és egy PCI videokártyát.Bekapcsoltam,de egyfolytában ujjra indul.Mit lehet ilyenkor tenni.
(#) abcdabcd válasza levin hozzászólására (») Nov 8, 2011 /
 
Vagy a vga kártya, vagy a táp vagy ram, vagy alaplap, én kb ilyen sorrendben nézeném őket meg, vagy ha esetleg tettél rá vinyót floppit cd-t akármit azokat vedd le róla először...

Esetleg az atx csatlakozóban az érintkezőket hajtogasd kicsit kijjebb, hátha csak ott bizonytalan az érintkezés, vagy valamelyik táp megy el néha és azért indul újra, vagy pont a zöld drót, ami a bekapcsolt állapotért van ott, ha az nem érintkezik kikapcsol a gép(nekem már ez lazult ki működő gépben és néha fogta magát és csak kikapcsolt...)
(#) Lale16 hozzászólása Feb 2, 2012 /
 
Üdv!
Több száz forum oldalt végig olvasva végre elhatároztam magam h én is leírjam a problémámat:
Szóval. alaplap :
http://foexsys.hu/sys/letoltesek/data/dokumentaciok/manualok/Man_P5...uk.pdf

Se kép se hang. Hütő, led megy. Két féle speakert is próbáltam. Proci eléggé melegszik, kondig nagyjábol jók , mert végig mértem...
(#) abcdabcd válasza Lale16 hozzászólására (») Feb 6, 2012 /
 
Nekem pl az egyik ram modul szállt el nemrégiben... és hasonló tünet volt a tiedhez minden volt csak nem működött meg nem adott képet de nem sípolt meg semmi... a többi alkatrészt végigjátszottad már, hogyha cserélgeted őket másikra, mi történik?
(#) micsinai hozzászólása Feb 10, 2012 /
 
Sziasztok!

Szeretnék kicsit érdeklődni, találkoztatok-e már olyan alaplappal, amit ha táp alá dugok (20+4pin) akkor tökéletesen pörget mindent, de amint belevágok egy processzort, zárlattal lekapcsol a pát.. ?
Ha lehúzom a plusz 4 pint, akkor tovább ketyeg, de akkor semmi melegedés nincs, csak a déli híd.

?
(#) b-max válasza micsinai hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Sztem simán rossz a lap. Intel v. AMD a proci ?
(#) Zsolt36 válasza b-max hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Szerintem rossz a táp és amikor procival együtt akarod leold a túláramvédő. Amikor lehúzod a 4 pin-t akkor már nincs tűláram és nem old le. Én kipróbálnám egy erőseb táppal.
(#) micsinai válasza b-max hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Szerintem ez nem mérvadó.. mert nálam mind a 2 típusnál csinálja: amd 754 és intel 775.

azt tudom, hogy hibás a lap.. de szeretném megcsinálni. Sikerült belemásznom egy rossz vaterás csomagba.. legalább 2-3at életre kéne keltenem..
(#) micsinai válasza Zsolt36 hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Volt próba mindenféle táppal.
Lehetséges hogy a teszt procim lett időközben zárlatos? :O Honnan tudom én azt meg?
(#) Zsolt36 válasza micsinai hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Ha elvágod a 3.3 voltos szálat ami a procira megy és a legnagyobb állásban sorba kötöd vele árammérésben a multidat akkor kijelzi mennyit vesz fel. Ha van jó videokamerád akkor vedd fel a multi kijelzőjét mert nem nagyon fogod látni ha egyből leáll. Ugye a procnak 3.3 volt kell?
(#) micsinai válasza Zsolt36 hozzászólására (») Feb 11, 2012 /
 
Úgy gondolnám..

Egyik szervizes barátom azt tanácsolta, hogy inkább a feteket nézegessem át.. de mivel azok párhuzamosan vannak kötve, ezért bármelyik lehet hibás..
Úgyhogy eléggé p.csölős dolog lesz, kiforrasztott állapotban méricskélni..
(#) abcdabcd válasza Zsolt36 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Hát az egyáltalán nem biztos, hogy a 3.3V megy a procira, sőt ... a procinak amúgy saját tápfesz előállító áramköre van... viszont ez nem feltétlenül szereti, ha a bekötött multiméter feszültségesése az áram változására beleszór a feszültségbe... szóval ha már árammérés akkor itt leginkább lakatfogó... és akkor még elvágni se kell semmilyen vezetéket a tápból...
(#) Zsolt36 válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Igazad van de sokaknak (nekem se) nincs lakatfogónk.
(#) dokidoki válasza Lale16 hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Szia!

Bár nem írtál azóta a fórumra, így nehéz segíteni. Mindenesetre feltételezem, hogy sok mindent végigpróbáltál és nincs eredmény.
Pedig könnyen kézenfekvő következtetés jön. A mindent lekopasztasz az alaplapról a BIOS-nak akkor is indulnia kellene és minimum képet adnia vagy rosszabb esetben el füttyögetnie a gondját-baját. Ha ezt nem teszi, akkor a BIOS romlott el. Nézd, ott vannak az Acer eepc-k sorba hullanak el valami rejtélyes okból, BIOS újraírassal ismét minden a régi. Ilyen esetben mint írod ezt érdemes megcsinálni, hátha bejön.
(Én már a második döglött gépet hozom vissza az életbe ezzel a módszerrel, ugyanilyen hibajelenségek után. Kellett építenem olyan programozót mellyel tudom írni ezeket a nagyobbacska flash memóriákat akár 32-lábon...)
(#) wirth hozzászólása Feb 23, 2012 /
 
sziasztok nekem olyan gondom lenne hogy van egy Albacomp Clevo M55G típusú laptopom olyan problémája van hogy ha a déli hidat ki póckolom akkor nagy ritkán el indul és minden remek de ha el veszem ezt a ki támasztás t akkor se kép se hang ha el is indul nem látja a meg hajtókat se a hdd-t se az odd-t ezt valahogy tudom házilag javítani ? Válaszotok előre is köszönöm főként ide várom a segítségeket : wirth19@freemail.hu
(#) micsinai válasza wirth hozzászólására (») Feb 23, 2012 /
 
Persze.. Egy Weller hőlégfújóval melegitsd pár percig a lap alját és a tetejét 140 fokon.. utánna célzottan csak a déli hidat 180-al.
De ha nem, akkor pedig csak egy ReBall Station-t kell vásárolnod, meg maszkot és óngojót és akkor újra lehet forrasztani a bga-t.
Az újramelegités csak időszakos orvosság a problémára.
A reball .. hát passz vagy örökre jó lesz.. vagy csak az első felmelegedéséig.. vagy abszolút 0.
Utóbbi akár 20-25e Ft-ba is belekerülhet, ha jó helyre viszed.
(#) Lale16 válasza dokidoki hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
Üdv!
Elnézést hogy nem írtam azóta.Szóval igen, mindent lehúztam és én is arra a következtetésre jutottam, hogy a BIOS.Találtam is egy BIOS író helyet, el vittem az alaplapot.De ekkor jött a nagyobb probléma.Mivel a gép valami Fujitsu-Siemens féle összepakolt kép ezért hiába ASUS az alaplap,ők nem tettek fel frissítést ehhez a típushoz:S Legalábbis sem a srác sem én nem találtunk.Így vagy keresnem kell egy ugyanilyen lapot vagy megkérnem hogy másolja át.Egyenlőre ennyi:S És köszönöm a válaszokat.
(#) Gránátalma hozzászólása Aug 8, 2012 /
 
Sziasztok!
Van itthon 3 alaplapom, egyik sem működik.
Mindegyik ugyan azt a hibát produkálja (valószínűnek tartom, hogy elöregedett táp okozta mindegyiknél a hibát). Bekapcsolom őket és csak szimplán áll a fekete kép...se kép se hang, szó szerint. Csippanni sem hajlandó (ha jól emlékszem) Átnéztem a kondikat, de semmi, nincs púposodás.

Csak a kvarcokra tudok gyanakodni elsőre, illetve a BGA-k túlmelegedésére és elforradására.

Szerintetek mit próbáljak rajtuk, hogy újra működjenek?

(1db ASUS, 1db ASRock és egy darab MSI alaplapról van szó)
(#) abcdabcd válasza Gránátalma hozzászólására (») Aug 10, 2012 /
 
Próbáld ki tutira jó memóriákkal, meg persze egy jó táppal...
(#) Lalle hozzászólása Szept 15, 2012 /
 
Sziasztok
Van egy k8n neo MS 7125 Alaplapom. Probléma hogy nem jön be rajta kép, de az alaplapra csatlakoztatott ventilátorok pörögnek.Pupos kondenzátorok nincsenek
Ötleteket, tanácsokat szivesen fogadnék
(#) abcdabcd válasza Lalle hozzászólására (») Szept 15, 2012 / 1
 
Próbáld meg, lehet, hogy csak a ram vagy a vga kártya ment tönkre... esetleg ha van másik tápod próbálj tápot is cserélni... Amikor ez én gépemmel történt ilyen a legutóbb, akkor pont az egyik ramról derült ki, hogy elszállt, ennek látható nyoma is volt, közelről nézve már, egy enyhén szenes smd hálóellenállás képében... Sőt az alaplapi elemet is cseréld ki, az mindenféle olyan alattomos hibákat okozhat, amire az ember akár nem is gondolna... pl akár ilyet is... vagy ha bekapcsol valami fals bios hibaüzenetet, vagy a windows el nem indulását, szóval sokféle dolgot...
(#) Lalle válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 18, 2012 /
 
Szia köszönöm a segítséget.Erre nem is gondoltam volna, de cserélgetem az elemeket a baj csak az hogy a többi is le volt merülve vettem újat.Most már tökéletesen működik az alaplap.

Köszönöm mégegyszer
(#) abcdabcd válasza Lalle hozzászólására (») Szept 21, 2012 /
 
Örülök Ez valami hülye hiba, sok alaplap egészen megzavarodik ettől, de van amelyik meg csak az órát felejti el...(ahogy a többinek is kéne csak)
(#) Puklee hozzászólása Szept 24, 2012 /
 
Üdv! Két probléma miatt is írnék. Az első. Van egy alaplapom, intel alapú... külsőre semmi nem látszik az alaplapon, szinte újnak néz ki még is ha beleteszem a processzort akkor sem csinál semmit csak felpörgeti a ventiket. A processzor biztos h jó és a ramok, vga is. Semmi nem melegszik, kb kézzel megállapítva semmi nem megy 30 foknál feljebb.

A másik ez a fontosabb, egy Asrock 775Dual-880pro deszka. Van rajta két kissé púpos kondi, az alaplap üzemel a kérdésem az hogy ebbe nem jó a sima elektrolit kondi ugye? A másik h ezt ha házilag cserélem ki , forrasztás közben az alaplap felső részén(a kondi alatt) is odaforrad, mert gondolom mivel két oldalú nyák mint minden alaplap, ott is van valamiféle kontaktusban.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2012
(#) hmzs válasza Puklee hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
A púpos kondi tuti rossz, és valószínű akad ott több rossz is. Alacsony veszteségi ellenállású (low esr) kondi kell, a régin megtalálod a fezsültség és kapacitás értékeket. Figyelj a kondi átmérőjére is (néha a magasság is számít), ha sűrűn vannak egymás mellet, nem fog elférni nagyobb példány. Adatok alapján pl lomexben találsz kondit a low esr vagy az alaplap csoportok alatt.
Amennyiben nincs jó pákád, és nagyon biztos kezed, inkább neki se állj. Nem csak két oldalas, de szinte kivétel nélkül több rétegű is a nyák.
(#) Puklee válasza hmzs hozzászólására (») Szept 24, 2012 /
 
Értem. Hát a legegyszerűbb az, hogy ha pl személyesen vásárlom meg a kondenzátorokat, akkor elviszem őket. Egyébként a pákám hát nem valami profi cucc de azért nem is nagyapám csatornapákája, de már smd-t sikeresen forrasztottam vele ugyancsak alaplapon. Egyébként még kifolyva nincs sem szétnyílva, mennyi idő lehet még a kora a kondinak? Van a szomszéd városban egy bolt ahol elektronikai alkatrészeket is árulnak szinte mindent nem tudom ott kapok e. Üdv!
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2012
Következő: »»   8 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem