Fórum témák
» Több friss téma |
Törölve.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2012
Hello! Lehet, hogy egy vízszintes IC? üdv! proli007
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2012
Köszi, ez lesz az inkább.
Proli 007: nem TV-ből van, frekimérőből.
Sziasztok!
Az alábbi 2 alkatrészt milyenségét szeretném megtudni. Az egyik szerintem egy tranzisztor, annyi van ráírva hogy 1207, a másik pedig egy dióda amin 15-ös számjelzés van. Bocsánat a képek minőségéért, telefon . . .
Az első tuti, hogy valami dióda, a második meg lehet egy ilyen: 2SD1207
Erősítőt javítok és szerintem emiatt a két alkatrész miatt nem kapcsol be az egész cucc...minden tranyót, diódát átnéztem már...jó lenne tudni mit pakolhatok be a helyükre...
Azé' TO92-es tokban nem fér el 40W.
![]()
A piros egy 15V-os Zener-dióda, a másik meg ez a kapcsolótranzisztor lesz.
Üdv. Valaki meg tudná mondani, hogy milyen alkatrész is ez, és ha igen akkor mire lehet használni? ( A számozás rajta 82 x SDB - 100.)
Szia!
Ez egy 100A-es dióda és egyenirányításra lehet használni.
Diódának nézném így kép alapján. Kadarist gyorsabb volt és ismeri is.
![]() A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2012
A tranzisztor 2SA1207 lesz!
Ha esetleg van 4 db ilyenem valahogy hegesztésre nem lehetne használni?
De lehet. A 100A-es határt azonban ne közelítsd meg.
Sziasztok!
Megtaláltam közben az erősítő doksiját (Aiwa XA 006) A tranzisztor RN1207 A dióda egy zener, HZ15-3L És most a kérdés, mivel tudnám helyettesíteni? Köszönöm a segítséget!
Lehet Graetz hídba kapcsolva, de én korábban már csináltam ilyet de semmivel sem lett jobb a hegesztés. Gondolom bázikus pálcával szeretnél hegeszteni...
Az én ismereteim szerint az alábbiak szerint nem működik: Az a baj hogy hiába egyenirányítasz, nullátmenetek miatt nem lesz ívképződés, pufferelni meg ekkora áramokra nem lehet! Ha 3fázisú trafód van akkor már megoldás lehet (ahhoz viszont nem 4db kell)
Sziasztok!
Ennek az elektrolit kondinak melyik a + kivezetése?
Valami tipp amit tehetnék a helyükre? Ilyet szerintem nem tudok beszerezni :/
Sziasztok ! Egy elromlott autós készülékből szedtem ki egy 6x7 mm-es SMD-nek kinéző (lapos de elég nagy hasáb) Zener Diódát. A NYÁK-ra van szitázva, hogy Z2, innét tudom, hogy Zener. Zárlatos, azaz mindkét irányba átenged ki kellene cserélnem. A diódán ez látható : 135 , alatta pedig : GFP
Nem tudom beazonosítani, csak sejtem, hogy viszonylag nagy áramú 10-12V-os Zener lehetett. Tudna segíteni valaki ? Esetleg mivel helyettesítsem ? A másik kérdés : a NYÁK-on szitázáson a diódák egyik fele letörve ábrázolt. De magukon a diódákon levő jelölések ennek ellenére következetlenül állnaka szitázáshoz képest. Namost a fentebb említett dióda házán az egyik láb felöli oldalon van egy kis félkör-alakú bemélyedés. Az lehet a katód ?
Nagyon pici feszt. ráadsz egy pillanatra (0,X V) és amelyik irányba megtartja azt az a jó polaritás. Sokszor a digit multiméterrel méregetve is rá lehet jönni, nem is kell más eszköz. Mérsz vele ellenállást, utána pedig feszültséget, aztán fordítva is.
Így képről az alsó tűnik a pozitívnak.
Sajnos ilyen vacak képet tudok csak készíteni...
Köszönöm a segítséget de egy kicsit belezavarodtam. Bekereteztem a képen a két alkatrész helyét, csak az ellenállásos dolog magas nekem, segíts még ebben, köszönöm!
Mindjárt mellékelem a képet! A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2012
A kép
Sikerült sokkal jobb képet csinálnom makróval :
Megtaláltam a választ is ha valakinek esetleg hasonló gondja akad :
http://www.onsemi.com/pub_link/Collateral/1SMC5.0AT3-D.PDF
Köszönöm, kipróbálom és remélem sikerrel járok!
A biggyesztgetés helyett inkább vegyél egy pár darab ellenállásos digitális kapcsolótranzisztort.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |