Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba

Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 77
(#) djusee válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 4, 2012 /

Köszönöm, megpróbálom. Öszintén megvallva féltem az ecettöl, nehogy kárt tegyen benne.
(#) kávészem válasza Brown hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Szia! A darálómotorral párhuzamosan kötnek egy 230v ac számlálót, az EXPOLYGON-nál kapni. Vagy megkeresed a panelen a darálót meghajtó graetzhidat ,és az ac felére bekötsz egy 230ac/12vdc adaptert és 12v-os számlálóval oldod meg a feladatot. (Olcsó bontott játékgépes számláló..)
(#) djusee hozzászólása Máj 6, 2012 /

Csak 9% os ecetet lehet kapni, de ráakadtam a használati utasitására és ott ha jol értelmeztem az angol szövegböl azt irja hogy soha se használjak ecetet! Akkor most mi legyen? Csak ijesztgetnek hogy megvegyem a tisztitoszert? De hol a csodában?

Note: for this purpose, use a descaling prod-
uct suitable for coffee machines. Never use
vinegar to clean the machine; it might
damage it.
(#) kávészem válasza djusee hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Szia! Budapesten a Bláthy Ottó u 6-8 alatt , a készülék importőrénél, a CADY-TRADE 95 kft-nél kapod meg a gyártói ajánlásoknak megfelelő vízkőoldót.
(#) Gafly válasza djusee hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

"Might damage" az nem "soha se".
Inkább azt mondanám hogy mossuk kezeinket
Azaz ha utána beviszed a szervizbe és elmondod hogy mit csináltál akkor azt fogják mondani hogy "tetszett volna a gyári folyadékot használni"...

kávészem leírta neked hogy hol lehet kapni a gyárit...

Nem foglalok állást, csak nyelvészetileg szóltam hozzá...
(#) djusee válasza Gafly hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Köszönöm a helyes forditást Galfy nak és a cimet kávészemnek, de messze van Budapest, nem Magyarországról irok
Akkor mégiscsak megkockáztatom az ecetet.
(#) mugab válasza djusee hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Kicsit kiegészíteném a témát.
Használható még citromsavas és/vagy foszforsavas vízkőoldó is.
Egyedül a sósavas vízkőoldó kerülendő.
(Mondjuk az még a csempénél sem ajánlott...)
(#) hemo válasza kávészem hozzászólására (») Máj 11, 2012 /

Bocs, hogy megint irok.. még mindig az xp7220..
Az a hiba megoldódott de most van egy másik..

A dugattyú nem mindig megy le a helyére. ez már az öntesztelésnél és látszik..
Mikor nem akkor 6 hibakód vagy tisztitsd a tartályokat vagy el sem indul a dugattyú.. aztán gondol egyet és jó egy darabig..
Ez mitől lehet? Nem kerül oda viz? vagy nem nyom a szvattyú vagy átenged a tömitése a dugattyúnak?
(#) Brown válasza kávészem hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Köszönöm, tökéletes segítséget adtál, remélem nem baj, hogy csak ilyen hosszú idő múlva köszönöm meg, úgy látom profi vagy a kávéfőzők terén, még egy kérdésem lenne a Saeco Royal Classic kávéfőzőn lehet állítani az egy adaghoz felhasznált kávéőrlemény mennyiségét, a géphez kapott leírás szerint csak a De Luxe készüléken lehet. Kb. 110 adag jön le 1 kg kávéból, erősnek találják a vendégek és nem akarom úgy megoldani, hogy akkor igyanak hosszú kávét.
(#) kávészem válasza Brown hozzászólására (») Máj 25, 2012 / 1

Szia! Úgy emlékezem ennél a tipusnál a szervizajtó kinyitása után, a főzőegység felett található egy kis kar + és - jellel. Ezzel tudod beállítani az egy adaghoz felhasznált kávé mennyiségét cca6 és 9 gr között. Ha nem találsz ilyen állítószervet, akkor vidd hozzáértőhőz, mert belülről biztosan megoldható.
(#) tibistor hozzászólása Máj 29, 2012 /

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Moulinex Q85 tip. presszókávé-főző hővédő reléje (klixon) hány fokon bont?
A jelenlegi tönkrement, hőfokjelölés nincs rajta. A kávéfőző kifutott termék, gyári alkatrész nincs hozzá.
Más típusú klixonok kaphatók ugyan, de a höfoknak stimmelnie kellene.
(#) Brown válasza kávészem hozzászólására (») Máj 29, 2012 /

Talált, tökéletes a megoldás!!!!!!!!!!!
(#) Adry86 hozzászólása Jún 27, 2012 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni 7825-ös típusú senseo kávéfőzőmmel kapcsolatban. Használtan vettem, és jelzi, hogy vízkőteleníteni kell. Megpróbáltam elkezdeni a vízkőtelenítő folyamatot, de egy idő után a gép magától kikapcsol. Ilyenkor újra kell kezdenem az egészet. A kávéfőzésnél ugyanez a probléma. Van, hogy lefőzi az egész adagot, de van, hogy pár másodperc után kikapcsol.
Nem tudom, hogy összefüggésben lehet-e azzal, hogy még nincs benne kávépárna tartó (az ugyanis hiányzott belőle, most akarok hozzá venni), vagy összefügghet-e a probléma vízkövességgel? Már megnézettem egy vill. szerelővel, de azt mondta, hogy ránézésre teljesen jó, viszont nincs megfelelő eszköze ahhoz, hogy kimérje, valóban minden oké-e.
Nincs esetleg valakinek valamilyen tippje, hogy mi lehet a gond? Ha nem lehet javítani, akkor inkább nem veszek hozzá párnatartót sem.
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
További szép napot!

Adrienn
(#) D Erka hozzászólása Szept 20, 2012 /

Sziasztok!

Én is a segítségeteket kérném.
Vettem egy 6 személyes átlagos -nevesincs- kotyogós kávéfőzőt.
Annak módja szerint átfőztem szódabikarbónás, majd tiszta vízzel is.
Ezeket szépen ki is főzte. Jött a kávé, először csak félig, majd semennyit. Csak forr a víz. Valamennyi kávét kiköp, de tele van zaccal.

Mi lehet a hiba?
Köszi előre is.
(#) zolika60 válasza D Erka hozzászólására (») Szept 20, 2012 /

A szűrőt nem felejtetted ki belőle? Ami lenyomja a kávét a tartóban.
(#) D Erka válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 20, 2012 /

Nem, az benne van.
(#) D Erka válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 20, 2012 /

A másik kotyogónk az 2 személyes, annak kisebb a lyukazata. A mostaninak nagyobb az lenne a baj?
(#) Brown hozzászólása Nov 9, 2012 /

Sziasztok! Saeco Royal Classic gépem rendesen lefőzi a kávét viszont a csepptálcája nagyon hamar megtelik, nem számoltam hány adag után de szerintem visszagondolva kb. 10 kávé után tele a tálca. Valaki tudja, mit kellene megnéznem, ha szétszedem, valahol esetleg dugulás van benne és nem jó helyre megy a víz?
(#) Travolta hozzászólása Nov 9, 2012 /

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, egy Krups KP 5000-es KVfőző szétszedéséhez.
A hátlapot sikerült leszednem, de innen sehova tovább.
Hiába tolom ki a rögzítő füleket, sajnos nem jön szét, törni meg nem akarom.
Ha valaki tud segíteni, hálásan köszönném.

Travolta
(#) zolika60 válasza Travolta hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Egy vékony kemény műanyag lapot (bankkártya) beszorítasz a két alkatrész közé az egyik rögzítési pont közelében és közben csavarhúzóval kiakasztod a rögzítőt. Aztán ugyanígy körbe amíg szét nem jön.
(#) Travolta válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

A rögzítő fülek mind ki vannak akasztva, de így se engedi el egymást a két fél. Próbáltam kicsit erősebben széthúzni egymástól a két felet, de semmi. Aztán próbáltam a tetején lévő karnál kezdeni a bontást,de ott is semmi.

A benne lévő gumilábak alatt nincsen rejtve csavar?

Sajnos nincs. A talpán lévő fülek is ki vannak akasztva, de akkor sem engedi. Olyan, mintha belül fogná valami az oldalában.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2012

Sajnos így messziről nincs több tippem.

Az a baj, hogy nekem se innen közelről. De nagyon szépen köszönöm a tippeidet.
(#) imitro hozzászólása Nov 11, 2012 /

Sziasztok! Segítségre lenne szükségesm!

Ufesa Capricciosa kávéfőzőm üzemmódkapcsolóját szerettem volna szétszedni, mert nagyon önkényesen kapcsol ki-be, utoljára BE állapotban maradt, azóta a 220-as dugóval kapcsolgatom.
Már mindentől lepucoltam a gépet, de a kapcsoló forgatógombját sehogy se tudom eltávolítani! Először azt hittem, lehúzható, de úgy tűnik nem.

Van tapasztalatotok, vagy tippetek, mivel próbálkozzak?

Előre is köszi!
(#) kávészem válasza Brown hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Szia Brown! Talán még nemkéső a válasz... Ha az eddig beállított mennyiségeken nem kellett változtatnod , akkor a szivattyúra szerelt biztonsági szelep lehet a ludas nagy valószínűséggel.
(#) Brown válasza kávészem hozzászólására (») Dec 8, 2012 /

Köszi a választ, igen a biztonsági szelep volt a hibás!
(#) Timcsi26 hozzászólása Dec 19, 2012 1 /

Remélem itt tud nekem valaki segíteni. Beszereztem egy Hauser ce-930 4in1 kávégépet. A problémám annyi, hogy csak a teafőző része működik. Az eszresszó rész kapcsolója világít, de nem indul el. Mi lehet a baja? Házilag lehet ezt orvosolni?
(#) Sebi válasza Timcsi26 hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Ahogy a képen látom, ez nincs telepakolva elektronikával, tehát akár házilag is - képességeidtől függően - javítható. Valahol a fűtőáramkörben szakadás van: ez legrosszabb esetben lehet maga a fűtőbetét (ritkán), a túlmelegedés elleni védelem (klixon), vagy lerohadt kábelcsatlakozók. Ha szét tudod szedni, sokszor szemmel látható hibákra találsz... (De ha vetted, vidd vissza)
Szükséged lesz egy szakadásvizsgálóra, amivel végig kell menni az áramkörön.
Pl. jobb híján egy lapos zseblámpából is könnyen kialakítható: a kapcsoló helyére 2 vezetéket teszel, amit összeérintve világít a lámpa.
Következő: »»   6 / 77
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem