Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   669 / 1274
(#) canon1990 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Videoton TS 4317 SP. igen Vízszintes irányban. alul felül kb 1,5 cm, de csak ha rá van kötve az antenna.
(#) kadarist válasza canon1990 hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Ne szórakozz már! Ha alul-felül, akkor függőleges irányban kicsi a képméret, amire van beállító trimmerpotméter.
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Szia!
Az összetett szinkronjelet (videojel) a szinkron-sormodul videobemenetére kösd.

Az a gáz, hogy nem lehet velük beállítani. Az volt az első amit próbáltam.

De találtál olyan szabályzót, amellyel változott a képméret?

persze! kettőt is a kis panelen Annyit értem el vele hogy vagy felül volt jó vagy alul. Próbáltam vele mindent. Most is próbálgatom, de nem adja magát.
(#) kolja28 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Szia! Köszönöm a tanácsot. Ha a digi kábel tv-t dugom be , ugyanilyen a kép, nem csak a dvd lejátszónál.

Cseréld ki az elkókat a függőleges eltérítés modulján (kis panel).
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2012

Rendben. Köszi!
(#) kadarist válasza kolja28 hozzászólására (») Szept 19, 2012 /

Ebben az esetben a szinkronjel (videojel) csatoló elkó száradott ki és a sorszinkronjel kicsinysége miatt bizonytalankodik a szinkronbehúzás. Megpróbálhatod a belső szinkron-trimmerpotit állítani, hátha javul a helyzet.
(#) kortez17 hozzászólása Szept 20, 2012 /

Sziasztok!
remélem nem baj, hogy ideírom, mert végülis tv-hez van köze
Na szóval tönkrement a tv-nk, egyszer csak elsötétült és a bekapcsolást jelző kis led csak pislákolt...
gondolom, nem tudott bekapcsolni., csak próbálkozott.
Nem ez a lényeg, mert szétszedtem, kiszedtem belőle mindent és az érdekelne, hogy a távirányítót és a vevőrészt fel tudom-e használni például villanykapcsolásra meg hasonlókra?
köszönöm előre is
(#) kérdező válasza kadarist hozzászólására (») Szept 20, 2012 /

Köszi a választ a hét végén megcsinálom. Arra gondoltam, hogy amikor széles adás van, ( sajnos manapság egyre több) megnövelném az egész képméretet, bár lemaradnának a jobb és bal szélei, de nem lenne két csík a képen. Ezt lehetőleg egy kapcsolóval oldanám meg, mely a hátlapra kerülne. Ha széles az adás akkor bekapcsolnám, ha normál akkor ki. Ennek az lenne az előnye, hogy nem égnének be a csíkok a képcsőbe, és nem is látnám őket, mert elegem van belőlük. Ha ez beválna, akkor több tévén is elvégezném ezt a "korszerűsítést".
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2012
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Szept 20, 2012 /

Ez az "átalakítás" nem igazán működik, mert a tévék nem bírják ezt a megnöveledett eltérítési igényt, ráadásul csak torz, nyújtott képet kapnál.
(#) Lacika001 hozzászólása Szept 21, 2012 /

Üdv!
11Ak19proval szerelt tvnél van lehetőség távirányító nélkül valahogy csökkenteni a képméreten? Túllóg a képernyőn és így a széle nemlátszik, viszont távirányítója meg nincs meg hozzá sajnos. Előlapról elérhető menüben sincs ilyen.
(#) kérdező válasza kadarist hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Mást nem lehet tenni a csíkok ellen? Ezen kívül az lenne a kérdésem, ha nagyon felmágneseződik a képcső, akkor nem lehetne a lemágnesező tekercset pár másodpercre közvetlenül a hálózatra kötni?
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2012
(#) kadarist válasza kérdező hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

A csíkokat el kell viselni, mert egy 4:3-as képcsőből nem fogsz tudni 16:9-es arányút készíteni. A lemágnesezés pedig megtörténik minden hálózatra kapcsolásnál, tehát ez egy automatikus folyamat.
(#) kadarist válasza Lacika001 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

Szia!
Szervizmenüből állítható a sor és a képméret, de ehhez kell távirányító.
(#) briki hozzászólása Szept 22, 2012 /

Sziasztok!
Van valakinek ötlete mi lehet a Nordmende TV-m baja?
Hibajelenségek
1. huzatnál, vagy hidegben (22C°alatt) nem akar bekapcsolni, hajszárítóval a hátulját a szellőzőrácsnál megmelegítve bekapcsol
2. néha elmegy a hang, távirányító egyik funkciójára sem reagál, így csak a TV-n lévő kapcsolóval kapcsolható ki. Utána ismét van hang- vagy nincs, de egyszer csak lesz hang.
Segítséget előre is köszönöm.
Riki
(#) kadarist válasza briki hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Szia!
Neked is csak ezt tanácsolhatom.
(#) smasszer hozzászólása Szept 22, 2012 /

sziasztok nekem van egy 6 éves tv m most a fiamnak akartam beuzemelni de elvan csuszva a kép félig mit lehet vele tenni várom válaszotokat köszike ha ir valaki.
(#) pinkova hozzászólása Szept 22, 2012 /

Sziasztok! Lehet hogy rossz helyre kerül a kérdés, de bízom benne hogy nem. Philips S3500 szériás, smart tv-hez kerestem wifi adaptert, de egy kicsit nagyra nyílt a szemem mikor közölték hogy cirka 16000 jó magyar pénzt kérnek érte. A boltos azt mondta hogy csak a saját márkát hajlandó kezelni, de ezt egy kicsit lehúzás szagúnak érzem.
Találtam a gyártó honlapon ilyen kütyüt, de itt csak arról ír, hogy mind a három"b-g-n" szabványú WiFi-t használja.Bővebben: Link .
Rádugtam egy Tp-Link, TL-WN321G USB sticket, még csak észre sem vette.
Feleslegesen nem akarok venni másik, n-es adaptert, de ha valakinek lenne ilyennel tapasztalata, megköszönném ha megosztaná.
Egyébként van rajta egy LAN csatlakozó is, de a fő célom a lehető legkevesebb kábel húzkodása, ha már az egész ház el van látva szórt jellel.

Köszönöm!
(#) mocsoktelep hozzászólása Szept 22, 2012 /

Sziasztok!

Van egy Orion Delton 55 cm es Tv.
Eddig működött minden tökéletesen csak sípolt amikor bekapcsoltam de kb 20 perc után abba hagyta. Most az igazi problémám vele,hogy a jobb és bal felső sarokban kb 5cm átmérőjű szakaszon a színek kimentek belőle.Olyan mint ha mágnest tettek volna rá.
Valami ötlet,hogy mit tudnék vele csinálni?
Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) JohnyBravo hozzászólása Szept 22, 2012 /

Sziasztok!
9 éves Panasonic TX29PS10p TV-nk hibája, hogy bekapcsolás után kb. 5 másodperccel visszaáll standby módba. Az 5 másodperc alatt sincs kép. A 9 év alatt egyszer sem volt kihúzva a konnektorból. A hiba az után jött elő, hogy el kellett pakolni a helyéről, és ez miatt ki kellett húzni.
A táp panelon kicseréltem a jelölt elkokat. Nem változott semmi. Diódákat mértem nem tűnt rossznak egyik sem. Az 5 másodpercben van feszültség a G4 kimeneti ponto és a graetz váltó része is kap 220V-ot. Ez után ezeken a pontokon már nincs feszültség. Olyan mintha a táp jó lenne, csak a másik panelon van valami gebasz ami miatt lekapcsol a tápegység rész.
Sajnos magamtól nem értek annyira a TV szereléshez, hogy ez után kiderítsem a hibát, de ha lenne valakinek javaslata, szívesen fogadom.
Beszereztem a kapcsolási rajzot is. A táp a G jelű panelon van.
Feltöltöttem pár képet az áramkörökről. Ránézésre szinte semmilyen fizikai eltérés nem látszik. Egyedül a D895 diódánál (fehér kerettel jelöltem) van egy kis nyák barnulás, de a dióda jó.
Előre is köszi a segítséget. Üdv: Johny
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2012
(#) JohnyBravo hozzászólása Szept 22, 2012 /

Az 5 másodpercben a csatolt hangot lehet hallani.

pana1.wav

(#) kadarist válasza JohnyBravo hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Szia!
A pdf doksi 11-ik oldalán látható a tápegység. A D-board kimenetén (D2 csatlakozó) kellene feszültségeket mérni. A méréskor a tuner fémháza legyen a testpont.
(#) JohnyBravo válasza kadarist hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Szia!
A standby feszültségek mindenhol megvannak a D2 csatlakozón. A többi feszültségre próbáltam rámérni. Bekapcsolás után abban a rövid időtartamban megy fel a feszültség a műszeren (lehet hogy lassú a műszerem), de visszaesik rögtön mikor lekapcsol a táp.
G panelon is meg van a G18 csatin az 5V sb-ban. G6 csatin is OK a feszültség. A G6 15-ös kivezetésen sb-ban 5 V-nak kellene lennie, de ott 7,5V van.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2012
(#) mocsoktelep hozzászólása Szept 22, 2012 /

Sziasztok!

Van egy Orion Delton 55 cm es Tv.
Eddig működött minden tökéletesen csak sípolt amikor bekapcsoltam de kb 20 perc után abba hagyta. Most az igazi problémám vele,hogy a jobb és bal felső sarokban kb 5cm átmérőjű szakaszon a színek kimentek belőle.Olyan mint ha mágnest tettek volna rá.
Valami ötlet,hogy mit tudnék vele csinálni?
Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) BarnaPili válasza mocsoktelep hozzászólására (») Szept 23, 2012 /

Első körben áramtalanítsd,és 15 perc múlva kapcsold vissza.Ha így nem múlik a hiba,akkor cseréld ki a lemágnesező PTK-t.
István
(#) mocsoktelep válasza BarnaPili hozzászólására (») Szept 23, 2012 /

Egy éjszakára áramtalanítottam nem segített. Lemágnesező PTK mit értesz?
(#) dave500 hozzászólása Szept 23, 2012 /

Sziasztok!
Egy 51 centis Samsung TV-vel van problémám.
Ebben már cseréltem PTC-t, megjavult, tökéletesen működött, aztán 1 3 hete azt csinálja, hogy véletlenszerűen kikapcsol, kialszik a Stand by led is, és nem lehet bekapcsolni. Ha kihúzom, bedugom, akkor a konnektor szikrázik, tehát áramot felvesz, a Standby led ennek ellenére nem világít, bekapcsolni nem lehet. Eddig magától "megjavult" és be lehetett kapcsolni, de tegnap este végleg kikapcsolt, sehogy sem gyullad fel a Stand by led. (Amúgy a bekapcsolás után kb 10 perccel kapcsolt ki)
Mi lehet a probléma?
Előre is köszi!
Üdv: Dave
Következő: »»   669 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem