Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok, újabb segítségre lenne szükségem. Van egy Fujitsu Siemens lcd monitorom (külső tápegységes) . Az a baja, mikor bedugom, egyből csak villog rajta a led és nem csinál semmit. Van erre valami ötletetek? Előre is köszönöm.
Szia!
Ha VGA kábelt rákötöd a számítógépre, akkor is csak villog a LED? A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2012
Sziasztok!
Van egy Hyundai tévém. Dögnehéz. A függőleges eltérítés nem megy. 1px magas csíkban megy az adás. Azt szeretném kérdezni, hogy hol találok embert, aki IX. kerületben meg tudná csinálni nekem? Neten nem találtam kiszállós tv szerelőt. Tudtok ajánlani megbízható embert? Köszönöm! Attila
Ha a feszültségek meg vannak standby-ban, akkor a táp elvileg jó.
Mi lehet az oka annak, hogy 5 másodperc után mégis kikapcsol? Mit lenne érdemes megnézni még rajta? Előre is köszönöm.
Azért talál a barátunk is. Bővebben: Link Természetesen ha valakinek van ismerőse ettől még jelezheti.
Köszi, kettőt felhívtam. Elég drágának tartom... Mindkettő azt mondta, hogy 10-15e Ft. Az lehetséges?
Sziasztok!
Van egy Toshiba 2805DD tipusú tv-m,aminek a képernyő felső részén apró vízszintes csíkok,alsó részén egy vastag fekete ugyancsak vízszintes csík van.Szerintetek mi lehet a baja? segítséget előre is köszönöm.
Sziasztok!
Van egy panasonic TX-29PM1P TV-m és egy ismerős megnézte, mi a baja és sorkimenő trafó a ludas, ami elvileg ez: tlf157a09 A gondom, hogy sehol nem találok, de a lényeg, hogy szüksége lenne egy ilyen alkatrészre. Van valakinek ötlete, beszerzési forrása, ahol kaphatnék? Előre is köszönöm a válaszokat! Tisztelettel: Krissal
Az árakkal nem vagyok tisztában. Neked kell eldönteni mennyit ér meg a dolog. Nem gondolom olcsónak én sem.
Vidéken fél-negyed árak vannak. Költözz ki a füstös városodból!
Szia!
Nézzétek meg a feliratokat még egyszer, mert így nem lehet találni értelmes adatot.
Szia!
A függőleges eltérítés elektrolitkondenzátorai fáradhattak el. Cserélgetni kellene őket.
Köszönöm szépen.Az igazság az,hogy nem igazán tudom merre keressem.
Az alaplapi panelen keresgess. De ha mutatnál képet erről a környékről, akkor meg tudjuk mutatni.
Elnézést a képekért,de most csak a telefonnal tudtam képeket csinálni.Remélem,hogy azért így is kivehető.
Sziasztok!Nekem van egy Nokia képcsöves tv-m,sok éves 55 cm.Problémája,mikor bekapcs. fehér képernyö hang nélkül,eltelik 3 perc kb.bejön kép és hang ,majd 30 perc után elkezd vibrálni a kép és kikapcsol ,a készenléti led is kialszik.Dug.villa kihúz konnektorból ,vissza újra indul a gép.Hol keressem ahibát?Segitséget köszönöm!
Keress egy TDA8170 feliratú, hűtőbordán lévő IC-t. Ellenőrizd a lábain lévő feszültségeket! A képen nem látszik, de van egy C316 pozíciószámú 3300 µF-os elkó és egy kicsi C317 jelű. A jelzetteken kívül ők is okozhatnak ilyen hibát.
Szia!
Itt is elkóhiba lesz, mégpedig a katódtápfeszültség szűrője lehet a rossz. Ha hirtelen jön be a kép, akkor forrasztáshiba is lehet a probléma oka.
Szia kadarist!A katódtápfeszültség szüröt hol keressem,kezdö vagyok a Tv-ben.Köszi!
Köszönöm szépen.Megmértem és a következők jöttek ki.1-2.1V ; 2-30,2v 3-1.132V ; 4-11.7mV ; 5-13.34V ; 6-29.7V .Gondolom,akkor cseréljem a környékén lévő elkókat?
Segíthetnél egy típusszám megadásával.
A sortrafó melletti C506-os elkót ellenőrizd. Fontos lenne a forrasztásokat is átnézni, mert ez a sasszi is hajlamos a forrasztási kontakthibára.
Egyenlőre nem tudom folytatni tovább,mert úgy néz ki,hogy elhalálozott az ic,vennem kell egyet,már csak egy fehér csík van a képernyő közepén.Az eddigi segítséget köszönöm.
ameikőtök ajánlotta a djbörze.hu oldalt jól megszoptatott! kilöktem 45000ft ot a nagy semmire aktív hangfal helyet kaptam két paszívat vigyázzatok az oldallal sok a csaló rajta
Akkor talán nem az itteni fórumozó vágott át! Lehet hogy a hiba most az Ön készülékében van, annak a javítása nem ennek a topicnak a feladata! A 21. században meg fel van találva a fénykép, telefon sőt még az e-mail is. Lehet kérdezni, infót beszerezni.
Ha valaki ajánl valamit, nem az a bűnös, hanem aki átvert. Mások hülyeségéért-hozzánemértéséért sajnos nem lehet felelősséget vállalni, csak ha garantálom. (Nem én ajánlottam!)
Mivel ennyi pénzt soknak tartok egy képcsöves tévé javítására (szerintem az egész készülék nem ér ennyit), úgy döntöttem, hogy megpróbálom magam elintézni. Tudnátok segíteni, hogy kezdjek hozzá? (az sem baj, ha nem)
Írd meg a típusszámát. kadarist biztosan segít, én csak messziről ugatom a témát. Az biztos, hogy függőleges eltérítés baja van, de ő szerintem még azt is tudja melyik alkatrész a hunyó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |