Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
kitermeltem egy műholdvevő beltéri-ből egy modult, amiben egy PT6958, típusú hétszegmenes meghajtó van, és nem tudom, mit kezdjek vele, rakok fel róla képeket, biztos lehet valamire használni, csak nem tudom mire, ezért kérném a segítséget, köszi előre isBővebben: Link
Szia!
Itt egy részletesebb adatlap...
Sajnos képet most nem tudtam készíteni.
Egy 18650es litiumion cellákból és védőelektronikából álló laptop akkupakkot szereltem szét és van benne pár védelmi elem pl. hőmérő, 75foknál kioldó biztosíték és az egyik szerintem egy regenerálódó biztosíték (multifuse), viszont nem a szokásos lapos alakú, hanem henger alakú kiszerelés. Ez van ráírva: L2 TAM 250V 4A~ Tf 102°C 026 Én egy 4Ampernél lekapcsoló multifuse-nak gondolom amibe talán még 102foknál lekapcsoló hőbiztosíták opció is be van építve. Szeretném a cellákat külön használni, és a rövidzár illetve túlterhelés ellen szeretnék egyszerű 3A-es regeneráló biztosítékot használni a saját akkupakkomban. Helyettesíthetném ezt az alkatrészt nomál multifuse-al pl. egy 3A-esel vagy itt a lekapcsolási sebeség is számít és ez egy speciális bizti? A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2012
Hali!
Ez egy USB csatlakozó vezetéken volt. Mi ez? E nélkül használható e? Az USB csatlakozó csak fezsültség levételre szolgál
Csináltam képeket is, hátha így már meg tudjátok mondani ez tényleg regenerálódó bizti-e és még miket lehetne tudni róla.
Csatolok képet a hőbiztosítékról is az is regenerálódó ugye? Számít ezeknél a polaritás?
Ha jól értelmezem a leírását, bár én még laikus vagyok:
http://www.datasheetdir.com/MORNSUN-B0505S-1W+download Ez egy 5voltos bemenetű és 5voltos kimenető feszültég izoláló azaz leválasztja a feszültséget mintha külön kör lenne... 200mA-t tud és 70% a hatásfoka.
Ez egy profi mikrofonos fejhallgató táplálását végzi, amin természetesen vannak egyéb 3,5-es jack csatlakozók is. Lényeg, hogy ezt ki lehet e hagyni? Mi ennek a bekötési formátuma? Lehet e ezt mérni? Köszi
A 4. oldalon ott van a lábkiosztás: Bővebben: Link
Mérni sok mindent lehet rajta. Meg lehet nézni, hogy üresjáratban ill. terhelésen mekkora áramot vesz fel a bemeneten, meg lehet nézni, hogy leterhelve mekkora feszültség jön ki belőle (és mekkora a hullámzása), meg lehet mérni, hogy ha 500VDC-t kapcsolsz a bemenet és a kimenet egyik lába közé, akkor valóban legalább 1Gohm van-e ott (ez ugye max. 0.5uA-t jelent). Hogy minek építették ezt oda be? 99%, hogy azért, hogy a készüléken levő csatlakozók között ne lehessen földhurok. Ha csak egyetlen csatlakozóját (a tápbemenetet) használod, akkor valószínűleg nélküle is eléldegélhetsz büntetlenül.
Üdv!
Nos úgy tűnik egy elektroncsővel van dolgom. Ami rajta van: otk8/ntk8/otkb/ntkb Bocsánat de eléggé olvashatatlan és se google se wikipédia se alldatasheet nem segített. Ki ne hagyjam hogy 6 lába van. De a kérdés nem is az hogy ez milyen alkatrész hanem mire jó? Kis segítségnek raktam fel képet. (keresztapám garázsában találtam). Segítséget előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2012
Egy preparált telepes trióda. Valamilyen labor bemutatóhoz használták. Egyébként az a 6 láb az hét, miniatűr foglalat. Az otk az a szovjet időkben az ottani MEO pecsét volt, ebből valószínűleg orosz csőre lehet következtetni. Keress rajta olyasmit, hogy: 1C12P (orosz p)
Értem és köszönöm.
De mire lehet használni egy ilyen csövet?
Ezzel biztonságosan megtanulhatod, hogy hogyan működik az elektroncső, mert nem igényel nagy feszültségeket. A fűtés 1,5 V, az anódfeszültség 45 V, esetleg egy állítható feszültségforrás 0 - -5,6 V ig. A külső elemeket az anód munka, és a rácslevezető ellenállást külön hozzákapcsolva mérheted a cső paramétereket, és egy be-, és egy kicsatoló kondenzátorral kiegészítve komplett hangfrekvenciás erősítő fokozatot kapsz. Néhány műszerrel pedig mérheted az erősítő fokozat paramétereit is. Az egyenáramú paramétereket multiméterrel, a hangfrekvenciásakat színuszos generátorral, és szkóppal, vagy hangfrekvenciás mV mérővel.
Szóval erősítőt lehet belőle készíteni.
Oké köszönet !
[off][/off]Most gubiztam (tecsó gyűjtő) ET fénycsövaket. Olyan alkatrészek vannak, amiket nem találok az Alldatasheetben. Pl: PH-17J, négy ilyen dióda van az egyikben. A6822 jelű, TO92-es tokú valószínűleg tranyó.(2SA-val nem jött be). Ki mit tud? Köszi.
Azé' érdekes: van BJT-s, tirisztoros, FET-es is. A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2012
Szia!
Ha csak a számra próbálsz keresni, akkor dob értelmes találatot: Bővebben: Link
Üdvözletem mindenkinek! Információt szeretnék szerezni a képen látható processzornak látszó alkatrészről,mi a funkciója,milyen elektronikai termék tartozéka lehet .Az infókat előre is köszönöm !
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2012
Csakhogy a kép nem látszik...
Valóban nem látszik,már másodjára töltöttem fel két képet,de biztos valamit rosszul csinálok!!
talán most sikerül feltölteni a képeket.
DMD chip DLP projektorból (nagyon sok kis tükör van rajta)
sziasztok!Ez a kék szinü alkatrész érdekelne,hogy micsoda és mia szerepe a Tv-ben(videoton Ts3341)?Segitséget köszönöm!
Ez nagy valószínűséggel egy túlfeszültség ellen védő varisztor. Egy feszültség függő ellenállás. Talán 275V- os paraméterrel.
Varisztor a neve. Túlfeszültségvédelemre való.
A videoton Tv kezelö panelján volt a 12v-os tápkocka mellett ,elég ezt cserélni vagy ilyenkor érdemes mást is?Köszi!
Mert szakadást mérek rajta ,vagyis nincs átmenet.
Ennél épp ez a normális. Akkor csökken rohamosan az ellenállása ha nagyfeszt kap. Ezáltal kézben tartja a potenciált és akár a bizti is kiolvadhat a megnövekedett áramfelvétel miatt.
Tudom nem ide vágó téma,de feldobom itt is.Adott egy Nokia 55cm-es képcsöves tv úgy 20 éves
.Bekapcsoláskor tej fehér képernyö,hang nincs.Pár perc járatás után kikapcsolom és újra be akkor már kép és hang is van,kb.fél óráig.Akkor a kép vibrálni kezd majd kikapcsol a gép ,a készenléti led is kialszik.Dug villa kihúzva konnektorból,újra be és indit megint megy egy párpercig ,és ismét ugyanez a szitu.Ötlet??????
A kérdésem hogy akkor elég ezt cserélni vagy meghibásodhatott a gépben más is?
Ha szakadást nem lehet mérni ,akkor hogyan lehet tesztelni ,hogy jó-e? A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |