Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Megméred 0°C-on (jeges víz) és 100°C-on (forrásban lévő viz) és ha szerencséd van lineárisan változik az ellenállása. innen már lehet következtetni.
...na igen, az "egyszerű" dolgok nem mindig jutnak az eszembe...
Nagyon szépen köszönöm ! És egy teljesen más irányú kérdés, de remélem még nem off. Kiforrasztó páka óntartály szűrőjét mivel lehet - ideiglenesen(amíg nem tudok újat venni) - pótolni ? Üdv: sector99
Sziasztok!
Körülbelül 5 ezer forintból szeretnék vásárolni/építeni egy forrasztóállomást. Ebben szeretném a segítségeteket kérni, hogy van-e valami best buy vétel vagy magam rakjak össze egy állomást? Otthoni használatra kellene elég kevés SMD alkatrészhez.
Szerintem JLT-02 azaz Solomon 24V 50W-os páka, és hozzá épített vezérlő áramkör a nyerő.
... és ez kijön 5.000,-ből? Csak a trafó elvisz egy jelentős részt a pénzből.
fahrenheit forrasztóállomás 28020
ez benne van a keretbe.
Keress meg privátban, ha kell olcsón trafó. Úgy benne lesz kb. 5000FT-ban.
De eszedbe ne jusson fahrenheit 28020 állomást venni.
Az még macskát dobálni is alkalmatlan - azért annyi az ára...
Jah azt nem tudtam, hogy azért anyi amenyi és nekem se szimpatikusak a farenheit pákái
Bár én 2 pákát használok és egyik se az 5ezres keretbe tartozó kategória.
Keresek egy Weller WHS 40 -es forrasztóállomáshoz egy olcsó pákát (mivel az enyémet ellopták, de a hülyék az trafót otthagyták), vagy ha nincs, akkor olcsón eladnám az állomást.
Sziasztok! Használt pákahegyeket fel lehet újítani? Ipari forrasztó hegyek felújításával foglalkozik valaki?
Szia!
A videók között van egy módszer pákahegy készítésre, az alkalmas lehet felújításra is. Üdv, mate_x
Alkalmas-e a nikkel-kadmium ceruza akksi a páka hegyének bevonására?
Mégis milyen anyaggal, és milyen technológiával szeretnéd az a pákahegyet bevonni?
Van erről egy videó-cikk, arról beszél szerintem. Ott rossz elem burkolatából nyerik ki a szükséges fémet.
...csak valószínű, hogy a bejárati ajtóra az van kiírva, hogy "Galvanizáló üzem"....
Akár az is lehetne, de nem jellemző. Bővebben: Link
...bocsánat, de nem láttam még. Csak gratulálni tudok az ötletgazdának és a videó készítőjének is !
Sziasztok!
Valaki találkozott már a Hakko936 állomás kínai klónjaival (van pár ..)? Szeretnék egy másodlagos pákát, szervizelési munkákhoz amit annyira nem sajnál az ember. Ezeknek picit vékonyabb a nyelük, ezért szimpatikusabb mint a Solomon pákák. Nagy elvárások nincsenek, sokat valószínű nem lesz használva, de akkor azért lehessen... Ha valakinek van ilyenje, egy pársort legyen kedves róla írni. Köszönöm! 936 soldering A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2012
Legalább most megnézted, és talán mások is. Így tanulhatunk mind.
Én eladtam a kattogós Welleremet, és vettem egy ilyet Hako hegyek tökéletesek bele, de van egy ilyenem is hobby célokra tökéletes
Valóban jó az a kattogós is otthoni célra (Most még.) A munkahelyemen ki tudja hányadik gazdája voltam, és kitől örököltem őket? Ott egész nap be volt kapcsolva. Azért néznek azok a hegyek úgy ki, amikről a képet feltettem. A fiam munkahelyén is leselejtezték őket, de ott legalább tartottak hozzá pótalkatrészt, látszik, hogy jó karban van, amit onnan szerzett. Itthoni használatra megfelelő. Amennyit én előveszem, biztosan nem fog szétégni, mint a volt munkahelyemen.
Nekem van egy eredeti 937-es ami a digitális változata a 936-nak. A páka hozzá a 907-es nevet viseli.
Nem rossz cucc azért a pénzért amit használtan kérnek érte. E-bayről hegyek olcsón rendelhetőek. Maga a páka nem rossz bár azt hozzáteszem nem is annyira jó. Túl vastag a vezetéke és a hegycsere is körülményes. Egy kattogós Wellernél nagyságrendekkel jobb de nagyon messze van a WP/WSP pákától. SMD forrasztáshoz és finomabb munkához tökéletesen megfelel. Magas hőmérsékletnél a páka zavaróan átforrósodik bár ez a hiba a WSP-nél is fennáll. Nálam csak pár órát volt idáig használva, használtan vettem nem is másod hanem talán harmad rendű pákának ezért a tartósságáról nem tudok mondani semmit de nem hiszem, hogy normális használat alatt idő előtt tönkremenne. Szerintem jó ár/értékű szerszám.
Mint "szakértő" mondom: mivel kék és Weller engem azonnal levesz a lábamról
Nekem van egy DS-22 pákám ami a DSX-80 nak az 50 Wattos kistestvére. A pákához van nekem egy komplett fűtőbetétem amire az van írva, hogy DS-21/DS-22. Ha ez megegyezik akkor a DS hegyek kellenek neked is. A DS az menetes a DX pedig kúpos. A DX hegyeket a DXV jelű páka használja csak. Bármelyik nagyobb elektronikai alkatrészboltban tudnak neked rendelni megfelelőt. Véleményem pedig a DS-22 pákáról az, hogy nagyon jól használható bár az 50 Watt miatt nagyon lassan éri el a beállított hőmérsékletet és hajlamos a nagy hőelvonással rendelkező alkatrészek esetén számottevően visszahűlni. Nagyon jól használható és strapabíro páka amit ezzel nem lehet kiforrasztani azt mással sem. Alakja miatt nagyon jól el lehet vele dolgozni például műanyag foglalatok között is. Hegyek amik valószínűleg jók.
Köszönöm a hsz-okat. Én is pont ebben a webshopban gondolkodom.
Túl sokat nem lesz használatban, így biztosan megfelelő lesz, bízom bennetek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |