Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nem veszek és kész. Ezért szóltam az uncsi tesómnak, hátha neki van.
Akkor máshonnan keríts cink lemezt, mert anélkül nem fog menni.
Értem. Akkor ez afféle fából vaskarika lesz. Szólj, ha sikerült!
Eljöhetne főnökömnek az is ilyen.
Az anyagot nem tüntetem el, csak átalakítom.
Kell neked egy ilyen: Egy feltöltött elektrolitkondenzátort kell rásütni, és kész. A LED-ek elé csak egy ellenállás kell, ki kell számolnod, 20 mA-re, attól függ, hány voltos a telep. És egy kapcsoló (Nyomógombhoz egy időzítő áramkör).
Sokféle ilyen csipogót kapni, különböző hangerő, tápfeszültség, frekvencia, szét kellene nézned egy alkatrészboltban. A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2012
[off][Ja. Az anyagok átalakítgatásához marha nagy tudás kell ám!/off]
Aki ilyet tud , azt úgy hívják hogy : vegyész
Meg fizikus, régebben alkímista. Aki rézből aranyat tud csinálni.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2012
Sziasztok!
Általánosan nézve a lemezes transzformátorok alkalmasak állandó üzemre? Tehát a a nap 24 órájában az év 365 napjában?
Szia!
Természetesen! Miért ne bírnák?
Sziasztok !
Remélem nem rossz kategóriába írok. ( a kezdőség stimmel legalábbis. ) 7530a-1 ic re lenne nagy szükségem. Hogyha valaki tudna eladni , vevő lennék rá . Köszönöm
Nemrég egy RT évkönyvben olvastam egy cikket és ott érintőlegesen volt szó állandó üzemre tervezett trafóról. Ezért bizonytalanodtam el.
Nekem egy 24VAC szekunder feszültségű trafó kell aminek a max terhelése kb. 12VA. Arra gondoltam, hogy alkalmazok akkor egy 24VA trafót így a disszipáció is minimális lesz hiszem 50% terhelés fölé nem megyek. De a primer kör az állandóan 230VAC 'alatt' lesz.
Értem. És készen kapható? Semmi lehetőségem arra, hogy gyártassak.
Ha sehol nem találsz, akkor, veszel két 230/24V-os 20VA-s trafót. Primert/secundert fázishelyesen sorba kötöd, és kész a cseppet sem melegedő állandó üzemű trafód.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2012
Így érted?
Vagy toroid jobb megoldás lenne? Nem számít, hogy nagyobb a szórása. A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2012
Hello!
Legjobb választás, egy osztott csévetestű biztonsági trafó. Az állandó üzemre készült. üdv! proli007
Igen. Ezt értem. Csak az a baj, hogy mikor bemegyek a boltban és elmondom, hogy milyen trafó kell akkor simány a kezembe nyomják a 'mezei' 230/24 VAC trafót. Ezért próbálok kiindulni a helyi raktárkészletből.
Ezen ne rágódj! Használd úgy a kapott trafót, hogy ne határértéken terheld és akkor nagyon sokáig jó lesz.
Lehet hogy tudjátok, de én az lennék.
Köszi...
Mi ennek a pontos neve? (szerintem ez van a PC alaplapon/(vagy hozzá) is néha...) És kicsit kifejtenéd bővebben. A ledekkel nincs bajom, azt csináltam máskor is... Itt ugye az kell, hogy ha aktív helyzetbe teszem a kapcsolót, akkor ledek be, és egy csippanás hozzá.... A kondit hova és hogy teszem? Hogy fog működni, hogy egy kapcsoló átkapcsolásra gyorsan feltöltődik a kondi, és egyetlen egyszer kisül a csipogón? Előre is köszi...
Hello!
Elég ha feltöltődik. Majd kisül az, ha kikapcsolod. Hogy ne legyen szükség nagy kondira, lehet ott egy ellenállás és egy Fet is. De meddig "csippantson' a piezó? Vagy a hangot is generálni kell? üdv! proli007
Akkor pontosítok...
Tehát alap esetben ki van kapcsolva a rendszer.... Ekkor nincs csipogás, és nem világítanak a ledek... Ez az alap állapot... Ekkor jó lenne ha nem venne fel áramot, mert ebben az állapotban akár napokig, hetekig is lehet a szerkezet... (így lesz tárolva ez a replika...) Amikor viszont valaki a kiállításon átkapcsolja a kapcsolót (tehát a detonátort aktiválja), akkor onnantól folyamatosan kell világítani a két lednek. A piezó feladata csak annyi, hogy egyetlen egy csippanással jelezze az állapotváltozást... A piezó többet nem csippan... (legalábbis amíg működik a rendszer) Ha a kapcsolót újra kikapcsolt állapotba helyezzük, akkor a ledek lekapcsolnak és ennyi.... Mielőtt megkérdezitek, hogy kikapcsoláskor nem -e kell újra csippania a rendszernek: Sajnos nem tudom, mert a filmben csak aktiválást mutattam, deaktiválást nem. De inkább kivágtam a jelenetet, mert így elolvasva lehet zavaros.... http://www.learnnavi.hu/avatar/detonator.mpg Köszi...
Sziasztok!
Nagyon kis helyen kellene megoldanom egy áramkör magszakítását, lehetőleg mágnessel, létezik olyan reed relé ami mágnesre nyit? Ráadásul viszonylag nagy amperek is folynak, azt is bírnia kellene. Hely szűkében relé vagy egyéb áramkör nemigen jöhet szóba. Ha ilyen reed nincs, esetleg más megoldást tudnátok javasolni? (Egy airsoft AEP pisztoly moddolásáról lenne szó, tár kiürülés esetén megállna a motor, nem lenne üres lövés.) Köszönöm!
Kétáramkörös, kétállású kapcsolóra van szükséged. Például ilyenre vagy ilyenre.
Az egyik áramkör átkapcsol egy kondenzátort a telepről a csipogóra, a másik áramköre pedig a LEDeknek ad tápfeszültséget. Csipogó , a LEDekkel pedig sorba kell kötni ellenállást. A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2012
Szia! Szerintem szilárd-test reléknél nézz körül, abból van nagy áramú, kis méretű. Azt hiszem reed csak zár.
tisztelt urak
nemtudom, hogy jó helyen teszemfel kérésemet valamikkor réges régen árultak az üzletben biciglire 3 állású kapcsolóval ellátott szirénát Ha jol emléksze m sárga színű volt, na ennek a rajzát szeretném meg szerezni, Havolna szíves valaki felrakni
Üdv! Létezik, ajtófélfára szerelhető verzióban. Olyan a kinézete mint egy hagyományos mágneses szekrényajtózárnak, tehát annyira nem kicsi, de meg lehet próbálni kiszedni a tokból. Három kivezetése van, COM, NO, NC. Alapból zárt a COM-NC, mágnesre átvált a COM-NO-ra. Szerintem biztonságtechnikai boltokban kellene keresni. Én bontásból szereztem, ipari létesítmény bejárati ajtajain voltak mint nyitás/zárás érzékelők.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |