Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Köszi, holnap kiderítem a típust és megírom.
sziasztok.
A segìtsègetekre lenne szüksègem egy Sony-val kapcsolatban (kv-29c5e). Bekapcsolàskor elöjön a hang,de a kép csak ùgy 4-5 perc mùlva jelenik meg és 5-öt villog. Ez a hiba doksija szerint AKB (IKR) error, ami a szìnegyensùlyra vonatkozik,de azt is olvastam, hogy a tùláramra is aktivizálòdhat. Amit eddig tettem vele,az természetesen az összes kondicsere a tápban, meg a sorvégben,a sorfeszültsèg stabilizátor,R572-es a sorvonalon. Bekapcsoláskor a nagyfesz megvan,csöfütès megvan,feszültsègek a tàpbòl megvannak. A sorfeszültség viszont zavar,mert bekapcsolàskor 135V (amennyinek lenni kell), viszont észrevettem,hogy mikor a kép elöjön a sorfeszültség màr 145 V és a csöfütès is felmegy 215V-ra. Tud ebben valaki segíteni,hogy mi lehet a probléma? Köszi
Sziasztok.Én érdeklődnék tudna e valaki segiteni nekem.Keveset használt daewoo tv nél a hiba a következő: fő gomb bekapcsolásakor a tv próbál kapcsolni de csak 1 másodperces drrr a hangszóróbol. Zölden világit a pover. Érdekes mert a készülék folyamatosan próbálkozik mert áram alatt hagyva van hogy 1 óra mulva de van hogy 3 nap mulva bekapcsol.Ha bekapcsol utána nincs gond.A tv -t nincs szivem kidobni mert szerintem nem lehet nagy a baj.Szerintetek mi lehet a gond?
Szia!
Tekerd feljebb a G2 feszültséget a Screen potival. Ez a tekerő a képcsőpanelen szokott lenni, de ha nincs ott, akkor a sortrafón van.
Szia!
Két dolog lehet: elkókiszáradás a tápbn vagy forrasztáshiba.
Sajnos a poti feltekerése nem hozott eredményt.
azt hogy a tápban az elkó azon mit értessz? Azaz melyik a táp? Annyira nem vagyok nagy tévészerelő de amit lehet megpróbálok megcsinálni.esetleg ha tudod a képen bekarikázni mit érdemes átnézni.
Ahol bemegy a villany a tévébe, az a táp. A kép bal alsó szeglete.
köszönöm a választ. esetleg még annyi kérdésem lenne hogy van egy samsung 72 cm es tv m.A problémája hogy eleinte percenként 4-5 ször elment a kép pár másodpercre. Később már olyan sűrűn csinálta mintha villogna. Most 2-3 percbe bevillan egy pillanatra kép de el is megy.Hang tökéletes , csatornaváltás is megy.Szerintem a sorkimenő lehet de ez csak az én véleményem.Mi lehet a problémája a készüléknek.
közbe próbálkozok csinálgatni a samsung 72 es tv-t és ugytünik megoldódott a probléma. a sortrafón lévő alsó potit tekertem minimálisan. és ugy tünik most jól működik. elképzelhető hogy csak ennyi volt a probléma?
Feltekertem a G2-t, így most már 15 másodperc alatt elojon a kép (gondolom ennyi kell arra, hogy bemelegedjen a rendszer). Az nem baj ha a sorfeszultség 145V?
Nem.
Amikor az ilyen Sony tv-ken G2 állításával lehet csak képet előcsalni ( hibajelzés: készenléti LED ötször villan ) már közel a vég. ( normál körülmények közt legfeljebb 1 év )
Azt már tapasztaltam, hogy a Sony-s sortrafók nagyon konnyen feladják a harcot. Gondolom a képcsovel sincs ez másképp.
Nem baj, ha 145V. Egyébként a Sony sortrafók sem rosszabbak, mint akármelyik másik gyártó trafója.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2012
Ez csak időlegesen lesz jó. Egy képcső regenerálással el fog menni még egy évig (talán), de kezdődni fog elöröl a folyamat.
Ez a sugáráram-méricskélés nem csak a Sony tévéknél kulcsfontosságú, hanem mindegyik modern típusnál. Ez úgy működik, hogy a képkioltás időtartama alatt megméri a processzor a képcsó katódjainak áramát. Ha ez kevesebb az előírtnál, akkor vagy lekapcsolja a készüléket (nem indítja) vagy fekete marad a kép. Ha ilyen vagy hasonló problémába ütközünk, akkor gyógymód lehet a G2 segédrácsfeszültség (alapsugáráram-fényerő) emelése, vagy végszükség esetén a fűrőáram növelése.
Koszonom a segítséget.
Lehet nagy hülyeséget kérdezek de ha a daewoo tv ből kiveszem a sortrafót és átteszem a samsung 72 cm tv be?kinézetre ugyanaz mind a kettő.ugyanis akárhova tekerem a g2 egy darabig jó aztán megint villog a kép pár másodpercig van kép pár másodpercig meg nincs.aztán ezred mm álitok megint jó 5-10 percig.
A forrasztások jók mindenhol? Nem csak valamilyen kontakthiba van?
A legritkább esetben csereszabatosak a sortrafók. 99,99 %, hogy nem lesz jó és még az is lehet, hogy valamit mégjobban tönkreteszel.
A képcső belső felén ívkisülések keletkeznek, azért a villogások. Ezt a fűtésszálból kipárolgott, majd lerakódott fémréteg okozza. A képcső regenerálása (nagyfrekvenciás rezgetés) egy ideig orvosolja a problémát, de max. egy évig lesz jó. Nem lehet eltávolítani a lerakódott fémréteget úgy, hogy olyan legyen, mint az új. Vagy a képcsövet cseréled, vagy a TV-t.
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. Kaptam egy TV-t, ami jelenleg nem működik. Mivel nincs most itthon mit néznem, szeretném megjavítani. Az a problémája, hogy amikor bekapcsolom, nagyon szépen szól, viszont kép nincs. Se egy csík, se egy pont, semmi. Valaki tudna segíteni, hogy hol keressem a probléma forrását. Lehetséges, hogy nem a sorkimenő trafó ment el? A TV típusa: Samsung CW-25M065N Nagyon jó lenne, ha sikerülne megjavítani. Előre is köszi a segítséget. Üdv.: Szabi
Ennek a jelenségnek kb. 1000 + 1 oka lehet. Nincs fűtés, Nincs G2 (kevés, sok), nem kap a cső nagyfeszültséget, valahol szakadt egy vezeték, kiszáradt egy kondenzátor stb.
Tudnál pár ötletet mondani, hogy merre induljak el elsőként?
Mi szokott a leggyakrabban előfordulni?
Szia!
A fűtésre menj rá. Ha van világítás a képcsőfoglalatnál az üvegen belül, akkor van fűtés.
Húzd ki a konnektorból a TV-t és a képcső nyakán lévő panelt húzd le óvatosan és tedd vissza párszor. Néha a képcső foglalata is kontakthibás szokott lenni. Ezekután a panelen lévő csatlakozókkal is csináld meg ezt.
Figyelj arra, hogy attól, mert kihúztad a konnektorból, a TV egyes részei feszültség alatt lehetnek!! Különös tekintettel a képcsővön lévő tapadókorongszerűség alatt sokáig megmaradhat több kV. A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2012
Ok.
Köszönöm szépen a segítségeket. Holnap az lesz az első, hogy ezeket megnézem.
Ha esetleg kellene kérhetnék még majd segítséget?
Amit még észrevettem, hogy bekapcsoláskor villog az elején a visszajelző led, és amikor bejön a hang elalszik.
Folyamatos ügyeletet tartok, tehát állandóan lehet kérdezni A feléledés alatt villog a LED, ez nem hiba.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |