Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapszámláló - Printlogger.
Sziasztok. Hozzájutottam ingyen egy Hp Laserjet L6-hoz. Nyák készítéshez akarom majd használni. A tonerban rejtély mennyi por van. Nyomtattam vele egy próba képet meg maga agép is nyom egy próba képet szerintem szépen dolgozik.
Olyan kérdésem lenne, hogy mire érdemes odafigyelni vele, hogy hosszú ideig szolgáljon még. A másik hogy van-e valahol képes illusztráció a toner cseréjéről mert előbb utóbb esedékessé fog válni.
Szia Mindenki!
Nem igazán tudtam eldönteni, hol tegyem fel a kérdésemet! Adott egy OKI OL400EX led lézer nyomtató, aminek az alábbi a hibája: a fűtő egységben egy 7 mm átmérőjű 22cm hosszú 230 voltos 400 wattos izzó kiégett. Ez az izzó egy 23 mm átmérőjű alu hengerben foglal helyet, ez fűtötte fel az egységet. Az izzó két végén van az érintkező. Nem sikerül pótolni, mert már nem gyártják - mondták a szervizben! Arra gondoltam, hogy egy ilyen méretű, "valamire" tekercselt fűtőrúddal lehetne e helyettesíteni ezt a kiégett izzót? Persze ki kéne számolni, hogy mit és miből. Minden használható ötlet érdekel! Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2012
Szia, itt mutatja, hogy kell kivenni ill. visszarakni. Bővebben: Link
Link javítva. A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2012
Fixálóban a termisztort mérted már ? 1610-2010 es gépnél előfordult hogy megnyúlt vagy megszakadt. Nem tudom hány Ohmnak kéne lennie de utána nézek hátha találok valamit .
![]()
Sziasztok ! Valaki találkozott már Minolta Magicolor 2300D nyomtatónál "paper size mismatch" hibával ? A nyomtató működik csak a papír felső részén elhagy kb egy 5 centis sávot és onnan kezdi a nyomtatandó részt. Az összes kuplungot kipucoltam benne új papírfelszedő görgő, összes görgőt lemostam protegummal és nem tudok rájönni mi lehet a hiba ! Külföldi fórumokban olvastam, hogy csak szoftveres beállítás a hiba, de nem, mert a gépen ha csak sima teszt oldalt is nyomtatok akkor is ez a hiba . A gépnek a menüében nem lehet semmiféle papír mértet állítani ! A papírtálcán sincs semmi olyan dolog ami figyelné a papír méretet csak egy optó van ami figyeli , hogy van e benne papír !
Sziasztok!
Van egy HP Laserjet 2300 dtn típusú lézeres nyomtatóm. És az lenne vele a problémám hogy iszonyat vékonyan viszi fel a lapra a port ja írásvetítő fóliára nyomtatok át is lehet rajt látni. Esetleg valami beállításbeli probléma lenne? Vagy belső hiba okozza? Válaszotokat előre is köszönöm!
Elsőre festéktakarékos üzemmódra gondolok. Nézd át a beállításait. Azon kívül nem lehet, hogy "Sima" papír van neki beállítva "Fólia" helyett?
Szia!
A festéktakarékos üzemmód ki van kapcsolva a lap állítgatásnál akármire állítom ugyanaz az eredmény. A ret is 5-ösön van ami elvileg a legsötétebb.
Passzolom akkor, nekem 2200 van, ilyen beállítás nekem nincs. Esetleg még ha nem gyári a toner, akkor ki kellene próbálni egy gyárival.
Eredetileg nem gyári volt bent azzal is ezt csinálta azért cseréltem ki gyárira de ezzel is ugyanúgy nyomtat. Szépen viszi fel a lapra nem kel szinte semmi hiba nincs bent csak vékonyan az a probléma.
Köszi szépen az ötletet, de már tovább küldtem Bp-estre, ott azt mondták hogy a táp ment tökre, de ha azt cserélik sem bizti hogy jó lesz, a tapasztalat hogy nem csak a tápot kell majd cserélni, valószínűleg így az tulaj majd nem kéri a javítást.
Magicolor 2400-esnél találkoztam ilyen hibával, ott az elektormágnesen lévő kuplung rögzítőn lévő "szivacs" renyhült el -ragadt a kosztól- , és a kuplung rögzítő része oda tapadt és rossz időben indította a papír behúzást
Olyan hibát produkált ma a nyomtatóm, hogy bekapcsolás után amikor gondolom rendszertesztet hajt végre akkor a legfölső led világít és nem lép tovább. Webes felületen se lehet elérni és a router ledje se mutatja, hogy csatlakoztatva lenne. A led ami világít: Elakadásjelző fény a leírás szerint. A nyomtató HP laser jet 2015n. Papír nincs benne elakadva megnéztem. A leírásba nem mutat ilyen hibakódot. Mi lehet a baja?
Hasonló dologgal találkoztam már én is csak már nem emlékszem melyik led világított rajta , annak a fixálóban szált el a kerámia lap ! Valamelyik papír érzékelő nincs felakadva ?
Próbáltam a szervízleírás alapján a cold resetet azzal elindult, de ha kikapcsoltam és be akkor megint a fölső led világít. Hagytam pár percet (kb10) akkor betöltött és lehetett is nyomtatni. visszatettem a helyére és megint bekapcs eljutott odáig, hogy a fölső és alatta a toonet jelzője világít és semmi. Most megint várok vele és megnézem, hogy így betölt e. Gyanúm valami kondi száradt el a tápba és az okozza ezt a tünetet.
Szerk: 2-3perc mulva bekapcsolom akkor világít a felső és alatta, ha kb 10perc mulva kapcsolom be jó ha kikapcs bekapcs akkor csak a fölső világít és "lefagy" A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2012
Lézere forog rendesen ? Mármint nem ad furcsa hangot és nem pörög fel nehezen?
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2012
Szerkesztettem az előzőt abba leírtam mit produkál
Felpörgési, és egyéb "rendellenes" hangot nem hallok. Olyan a hangja mint rég volt.
Akkor meg kell nézni valóban nincs e valamelyik kondi felpúposodva a tápon . Vagy még nem e memória rakoncátlankodik benne még azt is el tudom képzelni .
Az lesz, hogy nekiállok szétszedni a tápig. Csak az úgy be van építve, hogy mindent le kell bontani
![]()
Ma bekapcsoltam (majdnem 1 nap állás után) és elsőre betöltött. Szerintem valami a táppal lesz.
szia, kar, hogy csak most olvastam el a hozzaszollasodat, mert segithettem volna. A tappal minden rendben, a kemenceben van egy termosztat is, ami leragadt szakadt allapotban, es termeszetes, hogy nincs taplalva a futoszal, ezert adja a hibauzenetet. Kiveszed a kemencet, a felso felen van egy kerek "ize" 2 csavarral rogzitve. Kiveszed az izet-termosztatot, es a fuled mellet megrazod. Ha zorog benne valami akkor jo, ha nem 2-3 szor odacsapod az asztalhoz, addig amig zorog. Visszaraksz mindent a helyere, es maris muxik a nyomtatod. Ez a
![]()
Szia, sajnos szomoru hirem van szamodra: haldoklik a logikai modul benne. Szeget kene usson a fejedbe, hogy webes feluleten sem elerheto, es hol megy, hol nem, es ha nem, akkor kulombozo hibauzenet-ledek vilagitanak. Ha van lehetoseged, probald kicserelni a logikai modult, meg ha csak probabol is kapsz kolcson egyet. A lenyeg, hogy 2015-rol legyen, nem szamit a vegzodes. Ha nincs rajt halozati port, usb mindenkeppen van. Udv.
Köszi a választ. Ez valahogy nem küszöbölhető ki csere nélkül? Ill a másik ilyen egység menyibe kerülne?
Az a baj, hogy a hálózati rész a fontos.
Nos, ha javitasra gondoltal, akkor ne gondolj. Nem hiszem, hogy lenne olyan eletunt ongyilkosjelolt, aki erre raszanna magat. Az uj logikai modult nalunkfele 100euroert adjak, de kevesebbert kapsz hasznalt nyomtatot. Es meg alkatreszed is marad, pl a kemence(fixalo), ami ezeknel a modelleknel is igencsak kelendo alkatresz, foleg ha jo allapotban van. Udv.
Már írt egy fórumtárs, hogy neki van eladó mechanika hibás nyomtatója. Már megbeszéltük a részleteket és jövő héten megyek is érte. Arra a modulra gondoltál, ami oldalt van?
Köszi szépen az ötletet. A Pesti kollégának volt bontott gépe, így megtudta javítani.
Üdv: JUlcsika
Szia, bocsi, csak most jutottam oda, hogy elolvassam a HE hsz-okat. Igen, arra a modulra gondoltam, bar lehet, hogy eddig ki is cserelted. Udv.
Még nem cseréltem ki. Feltettem egy másik frissebb firmwert, azóta ez a ki kapcsolom és vissza hiba nem jelentkezett, helyette azt csinálja, hogy betölt tudom is használni csak kb 10 perc után "lefagy" se a webes felület nem jön be se a gombokra nem reagál. Lehet ez is annak a haldokló memóriának a hibája?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |