Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Ha szakadást nem lehet mérni ,akkor hogyan lehet tesztelni ,hogy jó-e?” Nem nagyon szokás tesztelni, hogy jó-e. Ugyanis alapból kis feszültségen szakadásként funkcionál, nagy feszültségen pedig átmegy egy kis ellenállásba. Ez "elromlani" úgy szokott, hogy a sok nagy feszültségű tüske hatására felmelegszik, "felszáll az egységnyi mérőfüst", majd jellemzően keletkezik a közepén egy kormos lyuk, amit általában szemmel is jól lehet látni, "nem kell tesztelni". Ezután annyi változik a viselkedésében, hogy kis feszültségen is szakadás, meg nagy feszültségen is szakadás lesz, azaz üzemi körülmények között nincs különbség közöttük - ha valami nem működik, biztos, hogy nem emiatt az alkatrész miatt van. Idézet: „A kérdésem hogy akkor elég ezt cserélni vagy meghibásodhatott a gépben más is?” Ha látszik rajta az elhalálozás (a közepén a kormos lyuk, vagy esetleg az egész elgőzölgött), akkor van rá jó esély, hogy nem sikerült tökéletesen megvédenie az áramkört, azaz más is tönkre mehetett.
Egy kérdés. Az összes ugyanígy kinéző alkatrész varisztor? Nekem van egy zacskóval, ugyanilyen kék, ugyanezek a feliratok, csak az érték más. Ezek varisztorok? Én kondinak néztem
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2012
Van hasonló kondi is, de azon a felirat más.
Ha megnézed az adatlapját; ott van, hogy egy adott feszültségen mekkora áram folyhat rajt. Általában 1mA-és üzemi feszültség. Ha nagyon ki akarod mérni.
Sziasztok.
Találtam egy újféle alkatrészt, fogalmam sincs, hogy mi ez. Egy régi képcsöves monitorból forrasztottam ki. Képeken mellékeltem a jelölését, és az alkatrész képét. Mi lehet ez? Szerk: és még az van a rajza mellé írva a panelon, hogy SG111. A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2012
Szia! Szikraköz, túlfeszültség levezetésére.
Szia!
Gáztöltésű szikraköz: Bővebben: Link
A képen szinte semmit nem látni ezért leírom mi van rajta.
Ez egy fehér műanyag tokban lévő valami. Pirossal van ráírva: A₂AUPC 115C°F₁₁ 2A250V~ Az AUPC lehet AUPO is a 11 lehet u vagy n is eléggé el van mosódva. Egy 220V os villanymotor belsejében van. A fázis vagy nulla vezetéket köti össze tekercsel. Szakadásnak mértem. Kondi ,ellenállás? A tekercset megértem nincs benne szakadás csak ennél az alkatrésznél. De nem forog. Van a motoron egy 1,2µF kondi ami jó. Szóval már csak ez lehet rossz. Mi lehet ez? A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2012
A2 AUPO val ezt.
Ez egy hőmérséklet függő ellenállás lenne? Magas 115Fok felett nem menne rajta áram? Hol lehet ilyet venni?
Hello Mindenkinek!
Érdeklődnék egy RCA 840 típusú IC után(amerikai gyártmány), hogy hol lehet ilyet találni, helyettesítője létezik e neki, bármilyen infonak örülnék. Ez egy 1979-es Chevy Caprice középkonzolán lévő órának a meghajtó IC-je. Esetleg komplett óra is érdekel ha valaki tud Előre is köszönöm. Üdv!
Ez egy 115fok felet kioldó höbizti ha szakadt akkor ki kell cserélni.
Venni szinte mindegyik elektronikai boltban lehet.
Sziasztok
Van egy brushless motor szabályzóm. Egy modellhez használom. De elfüstölt egy dióda de lehet, hogy fet nem tudom megállapítani, hogy mi ez. A10S hat láb. Segítséget köszönöm
szia
igen bocsánat elírtam S10A
Ennek a vezérlőnek a rajzát nem lehetne megtalálni? Mert most a gugli nem mondja meg a típust.
http://www.hestore.hu/prod_10029339.html
Próbáld meg ezzel hátha sikerülni fog.
szia
Meg nézem, lehet hogy jó oda. De próbáltam vissza rajzolni a kapcsolást remélem, többet meg tudunk.
Nem hiszem, el nem jövök rá, hogy mi lehet ez az alkatrész.
A kapcsolás alapján kondis feszültség sokszorozónak tippelném (x2 vagy x3 lesz, szóval az 5 Voltból ~8-9 vagy ~12-13 Voltot produkál).
Charge pump néven keresgéljél.
Szia
Elképzelhető hogy LM2681 jó lenne nekem? Bővebben: Link A gyári kapcsolás majdnem stimmel. A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2012
Szia
Lipo akkuval hajtom a járgányt. 4 cellával (14V) is és 2 cellával. De nem a 4 cellás járatással halt meg, hanem a 2 cellással.
Megtaláltad. Ott van a data sheetben, hogy S10A a jelzése...
Ennek ehhez mi köze van? A rajzod szerint a stab. 5 Voltos kimenetéről megy, mindegy neki, hogy hány Voltos az akksid...
Szia
Igazad van hüleséget írtam. Most már csak meg kel találnom hol lehet beszerezni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |