Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem a 200W-ra 2Db MJ15003 van benn és bírja tökéletesen. Bár ekkora hűtéssel én is bírnám Bővebben: Link
Szia!
Az induktivitásokat zsugorcsővel fogtad össze?
Nagyon jó, szépek lettek a panelek! Lefújtad őket fekete festékkel? Én is tervezgetem összerakni ezt a módolt verziót, csak saját terven, mert a borda méreteihez kell igazodnom.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2012
Az urbános nyákok elég semmire valók. Úgy vannak megtervezve, mintha kétoldalú nyák lenne. Kicsik a forrszemek, egy rövidzár után hajlamosak elpárologni. Nem éri az árát egyáltalán, sajnos..tapasztaltam.
Ilyenem nekem is van csak az 8-ohmon tudja a 200-at. 4 ohmon persze összerottyan
Persze, eddig bevált. Nem esik szét, nem mozog, nem rugózik.
Le hát. Nekem őszintén szólva nem tetszik a nyáklemez barna színe. A gyári zöld az igen, de ez nem. Nem mellesleg amilyen dobozba tervezem, ott meg pláne dinkán mutatna. Remélem sikerül szépre megcsinálni, különlegesre szeretném. Tervek vannak....
Lehet rá forrasztás gátló anyagot venni, ami egyben védi is a nyákot. Nem tudom milyen árban van, de többféle színben kapható. Én idáig pirosat, kéket és zöldet láttam. Ha jól tudom Lötstop a neve.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2012
Nem rossz dolog, de az árát tekintve + posta, a fene tudja, ez meg 850Ft a sarki festékesnél. Nem mellesleg nekem tetszik is.
A lötstoppal kb annyi a sz.pás mint a fotós előhívással.
Annak is keverni kell előhívót le kell világítani meg kell sütni...a masz fóliáról nem is beszélve, ami pont a negatívja a fotós nyáknak. Ott csak a kimaradó részeknek kell feketének lennie (forrszemeknek) Ki kell tapasztalni ezt is mint a fotós technikát. Vigyázni kell a réteg vastagságra stb. Nem tudom érdemes-e vele szenvedni.
Mennyivel rosszabb a 709 a quad-ban mint a TL071? Csak azért kérdezem mert találtam két ilyen múzeumszökevényt.
Kár hogy nincs baszerem, ezzel csináltam volna neki egy monoblokot egyébként kezdőknek és haladóknak is ajánlom kondenzátorral az 1-8as lábra, az lm301et, nekem nagyon bevált. Ha meg csak azért sem akkor meg valami audiófül-t...
Jól beválhatott, mivel a gyári verzióban is az volt.
Sziasztok, ha jól emlékszem régebben valaki meg csinálta a Quad-ot 3 pár tranzisztorral, és +-70V-ról járatta, és meg oldotta a 4ohm terheléskor jelentkező be reccsenést is!. Most nem tudom hogy a Ludvig féle volt vagy nem, de az biztos hogy a 200W-os rajz alapján volt áttervezve. Ha valaki rá ismer magára akkor azt kérem jelentkezzen, mert nagyon szükségem volna a tervekre. Kellene nekem a rajz maga a beültetés és ha nem nagy keres Lay formátumba a nyák rajz. De ha valaki másnak is meg vannak a tervek, azt is nagyon szívesen fogadom! Köszönöm!
Én 65v-ra csináltam 2 pár véggel 200W/8-ohm, ehhez van lay-om is ha kell, vagyis ha megfelel.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
Hello Én elkérhetném az t a nyáktervet!?
Persze. Bővebben: Link
Köszönöm
Szevasz, engem igazából ez a 3 pár tranyós változat érdekelne, ki szeretnék hozni belőle többet mint 200W!. Mondjuk 350W-ot!. 2SA 3281a-val, vagy 2SC5200-al építeném meg és +- 70V-rol járatnám. Igazából két darab Reloop RSP-30 ast akarok meg küldeni vele. Meg építettem a VF2 Monstert, és igazából sehol sincs a Quad mellet!, sokkal jobban szól a Quad!. Nagyot csalódtam most a VF2-öben, egyszerűen nem bírja jól meg hajtani ezeket a Reloop-okat, és ezert szeretnem ezt a fel tuningolt Quadot meg építeni!
El nézést érte, csak illusztrálni akartam hogy miről is van szó, vagyis miről menne a Quad.
Mit hajtana inkább.
Egyébként 0.1 ohm os trükkel az eredeti 200 wattosat elég átervezni.
Igazából, csak a nyákot kell egy kicsit áttervezni, bele kell tenni még egy pár tranyót, és a tápot megemelni, a többi alkatrész bírni fogja a 70v-ot, a hidat kell még átméretezni.
Ha rátennél egy műterhelést meg egy szkópot, akkor láthatnád hogy 200W sem jön ki belőle, 350W meg pláne nem fog hiába emelgeted a tápfeszt. Nem egyszerű a fizika törvényeit megkerülni (bár ez inkább matek), de azért csak hajrá...
200asból se fog kijönni 200 watt?
Csak mert akkor hídba köthetné és minyárt lenne neki wattháború, 4 ohm meg tranzisztorok párhuzamosításával megoldható lenne... A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
Akkor meg oldható vagy sem?, mondom, itt a fórumon meg oldotta valaki, csak mar nem tudom a nevét, mert mar regén volt. Ha meg növeled a feszültséget +-70V-ra, és meg triplázod a tranyókat akkor elvileg meg kell hogy növekedjen a teljesítménye is?!. De természetesen meg kell variálni a védelmet a Qudban, amit nem tudom hogy hogy lehetne meg valósítani, de ezt az okosabbak biztosan meg tudnák oldani. Nagyon jó volna ha alaki tudna nekem segíteni, mert a Vf2-ot likvidálni szeretnem abból a dobozból, és Quad menne helyette. És ami a fő volna hogy bírja a 4 ohmos terhelést is, és ne kattogjon nekem!.
Abból sem. Ha eltekintünk a végtranyók bázisáram igényétől, még akkor is ott van az, hogy a műveleti erősítőknél a katalógus 13V körüli amplitúdócsúcsot ír 15V-os tápfesz esetén. Tegyük fel hogy az IC ezt tudja is, és a 26Vpp kijön a kimenetén, ennél több ugye nem tud. A végfok ezen erősít még 3,77x-eset, vagyis maximum 49V (98Vpp) lehet csúcsban a kimeneten, hiába magasabb a tápfesz. Ennek az effektív értéke kb. 34,8V, ami 8 ohmon 151,4W. Tehát aki szerint ebből így kijön 200W 8 ohmon az vagy nem mérte meg sosem, vagy valótlant állít, vagy egyszerűen csak nem ért hozzá. Azt már nem is feltételezem hogy mindhárom.
Lehet a problémán valamelyest javítani, de az nem csak abból áll hogy tápfeszt emelünk meg tranyókat triplázunk, és akkor sem lesz 350W csak mondjuk 200-250.
Szevasz, akkor legyen csak 250W, mit kel variálnom rajta, hogy le adjon ekkora teljesítményt?. Amúgy miért nem lehet nagyobb teljesítményre fel húzni a Quadot?
Ja és meg jegyzem a tápom +-68V, és +-65V-közt ugrál, hálózati feszültségtől függően. A trafóm pedig 850W-os Toroid. Egyenirányítás egy 35A/1200V-os dióda híd, utána pedig két darab 47000µF/100V-os kondenzátor van szűrésnek.
Nem értem mit szenved mindenki a Quad405 teljesítményének a növelésével. Ezt annak idején ilyenre, erre a teljesítményre tervezték. Azóta átesett néhány ráncfelvarráson a minőségének javítása érdekében, de semmi több.
Ha valaki 300-400W-ot ne adj úristen nagyobbat szeretne, keressen olyan kapcsolást. Kismillió kering a neten belőle. Akkora teljesítményre már a minőség sem fontos, mert úgysem fogják hallani. |
Bejelentkezés
Hirdetés |