Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   195 / 400
(#) zoly15 válasza Doncso hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Nekem a 200W-ra 2Db MJ15003 van benn és bírja tökéletesen. Bár ekkora hűtéssel én is bírnám Bővebben: Link
(#) magneto válasza Doncso hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Szia!
Az induktivitásokat zsugorcsővel fogtad össze?
(#) scooby_ válasza Doncso hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Nagyon jó, szépek lettek a panelek! Lefújtad őket fekete festékkel? Én is tervezgetem összerakni ezt a módolt verziót, csak saját terven, mert a borda méreteihez kell igazodnom.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2012
(#) Gránátalma válasza dB_Thunder hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Az urbános nyákok elég semmire valók. Úgy vannak megtervezve, mintha kétoldalú nyák lenne. Kicsik a forrszemek, egy rövidzár után hajlamosak elpárologni. Nem éri az árát egyáltalán, sajnos..tapasztaltam.
(#) Doncso válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Ilyenem nekem is van csak az 8-ohmon tudja a 200-at. 4 ohmon persze összerottyan
(#) Doncso válasza magneto hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Persze, eddig bevált. Nem esik szét, nem mozog, nem rugózik.
(#) Doncso válasza scooby_ hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Le hát. Nekem őszintén szólva nem tetszik a nyáklemez barna színe. A gyári zöld az igen, de ez nem. Nem mellesleg amilyen dobozba tervezem, ott meg pláne dinkán mutatna. Remélem sikerül szépre megcsinálni, különlegesre szeretném. Tervek vannak....
(#) scooby_ válasza Doncso hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Lehet rá forrasztás gátló anyagot venni, ami egyben védi is a nyákot. Nem tudom milyen árban van, de többféle színben kapható. Én idáig pirosat, kéket és zöldet láttam. Ha jól tudom Lötstop a neve.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2012
(#) Doncso válasza scooby_ hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Nem rossz dolog, de az árát tekintve + posta, a fene tudja, ez meg 850Ft a sarki festékesnél. Nem mellesleg nekem tetszik is.
(#) Gránátalma válasza scooby_ hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

A lötstoppal kb annyi a sz.pás mint a fotós előhívással.
Annak is keverni kell előhívót le kell világítani meg kell sütni...a masz fóliáról nem is beszélve, ami pont a negatívja a fotós nyáknak. Ott csak a kimaradó részeknek kell feketének lennie (forrszemeknek) Ki kell tapasztalni ezt is mint a fotós technikát. Vigyázni kell a réteg vastagságra stb.
Nem tudom érdemes-e vele szenvedni.
(#) djhans hozzászólása Okt 10, 2012 /

Mennyivel rosszabb a 709 a quad-ban mint a TL071? Csak azért kérdezem mert találtam két ilyen múzeumszökevényt.
(#) compaqamplifier válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 11, 2012 /

Kár hogy nincs baszerem, ezzel csináltam volna neki egy monoblokot egyébként kezdőknek és haladóknak is ajánlom kondenzátorral az 1-8as lábra, az lm301et, nekem nagyon bevált. Ha meg csak azért sem akkor meg valami audiófül-t...
(#) pinyó39 válasza compaqamplifier hozzászólására (») Okt 12, 2012 /

Jól beválhatott, mivel a gyári verzióban is az volt.
(#) soos csaba hozzászólása Okt 14, 2012 /

Sziasztok, ha jól emlékszem régebben valaki meg csinálta a Quad-ot 3 pár tranzisztorral, és +-70V-ról járatta, és meg oldotta a 4ohm terheléskor jelentkező be reccsenést is!. Most nem tudom hogy a Ludvig féle volt vagy nem, de az biztos hogy a 200W-os rajz alapján volt áttervezve. Ha valaki rá ismer magára akkor azt kérem jelentkezzen, mert nagyon szükségem volna a tervekre. Kellene nekem a rajz maga a beültetés és ha nem nagy keres Lay formátumba a nyák rajz. De ha valaki másnak is meg vannak a tervek, azt is nagyon szívesen fogadom! Köszönöm!
(#) Doncso válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Én 65v-ra csináltam 2 pár véggel 200W/8-ohm, ehhez van lay-om is ha kell, vagyis ha megfelel.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
(#) vipera1997 válasza Doncso hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Hello Én elkérhetném az t a nyáktervet!?
(#) Doncso válasza vipera1997 hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Persze. Bővebben: Link
(#) vipera1997 válasza Doncso hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Köszönöm
(#) soos csaba válasza Doncso hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Szevasz, engem igazából ez a 3 pár tranyós változat érdekelne, ki szeretnék hozni belőle többet mint 200W!. Mondjuk 350W-ot!. 2SA 3281a-val, vagy 2SC5200-al építeném meg és +- 70V-rol járatnám. Igazából két darab Reloop RSP-30 ast akarok meg küldeni vele. Meg építettem a VF2 Monstert, és igazából sehol sincs a Quad mellet!, sokkal jobban szól a Quad!. Nagyot csalódtam most a VF2-öben, egyszerűen nem bírja jól meg hajtani ezeket a Reloop-okat, és ezert szeretnem ezt a fel tuningolt Quadot meg építeni!
(#) soos csaba válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

El nézést érte, csak illusztrálni akartam hogy miről is van szó, vagyis miről menne a Quad.
(#) compaqamplifier válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Mit hajtana inkább.
Egyébként 0.1 ohm os trükkel az eredeti 200 wattosat elég átervezni.
(#) Doncso válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Igazából, csak a nyákot kell egy kicsit áttervezni, bele kell tenni még egy pár tranyót, és a tápot megemelni, a többi alkatrész bírni fogja a 70v-ot, a hidat kell még átméretezni.
(#) Ge Lee válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Ha rátennél egy műterhelést meg egy szkópot, akkor láthatnád hogy 200W sem jön ki belőle, 350W meg pláne nem fog hiába emelgeted a tápfeszt. Nem egyszerű a fizika törvényeit megkerülni (bár ez inkább matek), de azért csak hajrá...
(#) compaqamplifier válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

200asból se fog kijönni 200 watt?
Csak mert akkor hídba köthetné és minyárt lenne neki wattháború, 4 ohm meg tranzisztorok párhuzamosításával megoldható lenne...

Akkor meg oldható vagy sem?, mondom, itt a fórumon meg oldotta valaki, csak mar nem tudom a nevét, mert mar regén volt. Ha meg növeled a feszültséget +-70V-ra, és meg triplázod a tranyókat akkor elvileg meg kell hogy növekedjen a teljesítménye is?!. De természetesen meg kell variálni a védelmet a Qudban, amit nem tudom hogy hogy lehetne meg valósítani, de ezt az okosabbak biztosan meg tudnák oldani. Nagyon jó volna ha alaki tudna nekem segíteni, mert a Vf2-ot likvidálni szeretnem abból a dobozból, és Quad menne helyette. És ami a fő volna hogy bírja a 4 ohmos terhelést is, és ne kattogjon nekem!.
(#) Ge Lee válasza compaqamplifier hozzászólására (») Okt 14, 2012 / 1

Abból sem. Ha eltekintünk a végtranyók bázisáram igényétől, még akkor is ott van az, hogy a műveleti erősítőknél a katalógus 13V körüli amplitúdócsúcsot ír 15V-os tápfesz esetén. Tegyük fel hogy az IC ezt tudja is, és a 26Vpp kijön a kimenetén, ennél több ugye nem tud. A végfok ezen erősít még 3,77x-eset, vagyis maximum 49V (98Vpp) lehet csúcsban a kimeneten, hiába magasabb a tápfesz. Ennek az effektív értéke kb. 34,8V, ami 8 ohmon 151,4W. Tehát aki szerint ebből így kijön 200W 8 ohmon az vagy nem mérte meg sosem, vagy valótlant állít, vagy egyszerűen csak nem ért hozzá. Azt már nem is feltételezem hogy mindhárom.
(#) Ge Lee válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Lehet a problémán valamelyest javítani, de az nem csak abból áll hogy tápfeszt emelünk meg tranyókat triplázunk, és akkor sem lesz 350W csak mondjuk 200-250.
(#) soos csaba válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Szevasz, akkor legyen csak 250W, mit kel variálnom rajta, hogy le adjon ekkora teljesítményt?. Amúgy miért nem lehet nagyobb teljesítményre fel húzni a Quadot?

Ja és meg jegyzem a tápom +-68V, és +-65V-közt ugrál, hálózati feszültségtől függően. A trafóm pedig 850W-os Toroid. Egyenirányítás egy 35A/1200V-os dióda híd, utána pedig két darab 47000µF/100V-os kondenzátor van szűrésnek.
(#) Pioneer hozzászólása Okt 14, 2012 /

Nem értem mit szenved mindenki a Quad405 teljesítményének a növelésével. Ezt annak idején ilyenre, erre a teljesítményre tervezték. Azóta átesett néhány ráncfelvarráson a minőségének javítása érdekében, de semmi több.
Ha valaki 300-400W-ot ne adj úristen nagyobbat szeretne, keressen olyan kapcsolást. Kismillió kering a neten belőle. Akkora teljesítményre már a minőség sem fontos, mert úgysem fogják hallani.
Következő: »»   195 / 400
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem