Fórum témák
» Több friss téma |
Közben TME-n találtam, de köszi a választ!
Sziasztok! Egyenáramú mini kompresszort keresek, 12V-ost, ha lehet, de legalábbis valami "egyszerű" feszültségűt (legyen rá 78xx stab ic). Ami az eredeti, abban a motor kb akkora mint a góliát elem, és kb fele olyan magas kompresszor rész van a tetején. Szabványosnak tűnő, 4-6mm-es levegőcsatlakozás van rajta.
Valamint keresek még 3 pólusú 7,5mm-es lábtávolságú, panelba ültethető sorkapcsot. Ez utóbbi egy ~200.000Ft árú készülékben van, ezen kapja a betápot. Szóval nem szívesen alakítanám át a nyákot a sokkal egyszerűben beszerezhető 5mm-eshez.
Autós boltban keress ilyen kompresszort. Az általad linkelt sorkapocs pedig pont jó, csak minden második lábát ki kell vágni.
Nem-nem. A 2,5 a max vezeték vastagság mm2-ben, és nem a lábtávolság. A lábtávolság 7.62, ami elég ritka, biztos olvastad is, hogy kifutott, és többé nem rendelhető. A többség 3,5 vagy 5,08 mm. A 3,5-ös talán jó lenne úgy, ahogy mondtad, mert valószínüleg tudok 0,6mm-t hajlítani a nem kivágott lábakon, de abba meg nem valószínű, hogy be tudom kötni a 1,5-es MT kábelt.
www.ret.hu, ha fix csavaros kell, akkor "cll 7.62", ha bontható aljzat és dugó, akkor "cpm 7,62"
Sziasztok
Nekem olyan csatlakozó kellene ami a wifi antennákon és usb wifi adapterek antennacsatlakozójánál van. Az usb wifi adapterem antennája helyére szeretnék koax kábellel egy irányított antennát csatlakoztatni a jobb jelerősség érdekében. A csatlakozó pontos nevét nem tudom. Pesten kéne valahol, ahol nem rendelni kell hanem azonnal megvehetem mert viszonylag sürgős lenne. Előre is köszönöm a segítséget.
A csatlakozó neve SMA. Bővebben: Link
Köszönöm Így már egyszerűbb keresgélnem gugliban
RP-SMA (Reverse Polarity SMA) a hivatalos neve, de - tévesen - csak SMA-nak is szokták rövidíteni. Az eredeti SMA csatlakozó (középen) nagyon ritka. Legalábbis otthoni wifi témakörben. De ha már ebben a topikban vagyunk, szívesen vennék valami toldó féleséget, amivel egy SMA Female-t és egy RP-SMA Male csatlakozót össze lehet hozni. Össze lehet őket tekerni, de a középső csatlakozónál mindkettőnél luk van. Egy gémkapocsból szoktam egy kis darabot vágni, hogy "áthidaljam" a problémát.
Ha jó jelminőséget akarsz, akkor ne vegyél csatlakozót külön. Jó minőségben csak a krimpelhető csatlakozókat lehet felrakni, a hozzávaló szerszámmal, krimpeléssel. Sem a forrasztgatás, sem a tákolgatás nem szokott jó eredményt hozni. Ezen felül sokat számít a kábel minősége is, a hossza is, valamint minden egyes csatlakozás, toldás ront a jelminőségen.
Ha rám hallgatsz, vagy olyan antennát veszel, aminek kapásból olyan csatlakozója van, mint a wifi adapternek (és közvetlenül kötöd rá), vagy egyetlen, lehetőleg minél rövidebb, jó minőségű kábelt veszel, a két végén "gyárilag" felrakott, illeszkedő csatlakozókkal.
Hát az antenna adott úgyhogy annyira nem tudok ugrálni, viszont magán az antennán is ilyen csatlakozó van meg ugyebár a wifin is. A kábelen nincs toldás viszont van krimpelő fogóm, tudom hogy az ilyen munkálatokat nem forrasztással kell megoldani, legalábbis nem célszerű. A kábel minősége lehet hogy nem a legjobb, de reménykedek benne hogy megfelel a célnak mert jelen pillanatban ez is adott Nézegettem a kábel árakat és 2-3 ezer környékén van, de ennyit nem szeretnék szánni erre a projectre
Ha az antennán ilyen csatlakozó van, akkor miért nem közvetlenül dugod az adapterbe?
Mert mind a kettőn aljzat.
Ezzel most megleptél. Én még soha nem láttam olyan wifi antennát, amire RP-SMA-ból ne az ellendarabot rakták volna, mint ami az adapteren van... És ennek megfelelően olyan wifi kábelt se láttam, aminek minkét végén ugyanolyan dugó lenne. Az RP-SMA kábelek hosszabbító kábelek szoktak lenni, azaz az egyik végén dugó, a másik végén meg az ellendarabja.
Viszont pl. ők árulnak ilyen krimpelhető dugót, meg belevaló kábelt.
Biztos, hogy nem az a normál SMA csatlakozó van rajta, amit én kergetek már jó ideje? Tudnál róla képet feltenni?
Sziasztok!
Hagyományos E I vasmagokat keresek cséve testtel, vagy lemezeket amiből majd összerakom. E25 30cm2 E20 24cm2 Hol lehet beszerezni ilyeneket? A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2012
A gugli tud néhány helyet. Bővebben: Link
igen, péntek óta guglizom, de valahogy nem akarok a Holuxnál 500db-ot venni (az e-szakuzlet.hu-n találtam még, de ők csak 8-16-ig vannak nyitva, én meg 8-16,5-ig dolgozok )
Szia!
Például itt: Bővebben: Link.
Sziaszotok!
A következőben kérném ötleteiteket, ismereteiteket: Egy adott folyadékot kell kannákba porciózni. A kannák általában színezettek, nem átlátszóak, méretük változó.Viszont szinte 100%-ban tele kell tölteni őket. Ezért gondoltam arra, hogy az üzemanyagtöltő pisztoly mintájára készítenék egy egyszerűbb áramkört, illetve egy kis barkácsolással átalakítanám a jelenlegi pisztolyt, ami jelenleg egy egyszerű elzáró szelep ként működik. Előre is köszönök minden segítséget és elnézést.
Szia!
Az a baj, hogy ebben semmi elektronika nincs. Teljesen mechanikus. Gondolom nem kell magyarázni miért.
Az automata pisztoly "lecsapó" mechanizmusát akarod használni a telítettség jelzésére? Milyen a folyadék? Mekkora az átfolyási mennyiség? Ezek a pisztolyok csak bizonyos folyadékokhoz vannak. Van olyan pisztoly is, ami leginkább a háti permetező pisztolyához hasonlít, és pl ablakmosóhoz jó. Ha gondolod, szívesen segítek, üzemanyagkutakkal foglalkozom, a Derby egy konkurenciánk.
Lehet a folyadékszintet elektronikusan is figyelni, egy kis áttekintés a különféle technológiákról: Bővebben: Link
Sziasztok!
Action2K : Nem teljesen értek veled egyet. Jelenleg tényleg teljesen mechanikus, de pont ezt szeretném átalakítani úgy, hogy mikor megtelik a kanna, akkor kikapcsoljon a szivattyú. ottobacsi : Pisztolyom már van. Igaz nem automata, hanem mechanikus. Mengyán : Azt szeretném, hogy ha megtelt a kanna, akkor kikapcsoljon a szivattyú. A folyadék víz és gázolaj közötti sűrűségű. Átfolyása kb 40 l/perc. Ha másképp nem, akkor egy automata pisztoly szóbajöhetne, viszont ha már költenem kell rá, akkor a normál önzárós nekem kevés, illetve nem a pisztolynak kellene elzárni első sorban, hanem a szivattyút kell leállítani. Ha mindkettő megvan az persze nem baj. _vl_ : Nem a folyadékszin mérése a cél, hanem a tele kannánál a szivattyú lekapcsolás. all: Köszönöm mindenkinek az eddigi hozzászólását. További szép napot!
Nagyon titokzatos vagy az anyag fajtáját illetően. Egy dolgot tudnod kell: ezek a pisztolyok gázolajra, gazolinra, és benzinre (amennyiben rendelkezik gázvisszaszívó rendszerrel) alkalmasak. Lehet másra is használni, de saját felelősségre, garancia vesztés terhe mellett, amennyiben újról van szó. Szóval nem a sűrűsége érdekelt, hanem a fajtája. Nem mindegy, hogy víz az alapja, vagy olaj, vagy mittudoménmi. Az átfolyási sebesség megfelelő, 40-60-80-120 literesek a pisztolyok általában. Annyi elég, hogy több nem jön ki rajta, mint amennyi a hivatalos. Mármint jelentősen több. Egy 60 literes pisztolynál max 72-t mértünk, akkor is, ha 120-as szivattyú tolta neki az anyagot.
Hát én így első körben úgy oldanám meg, hogy tennék rá egy elektronikus jeladóval felszerelt átfolyásmérőt, gondolom úgyis tudnod kell, mennyi van benne. Minimum 30-50 impulzus/liter legyen! Meg egy PIC-es elektronikát, ami figyeli, és ha X ideig nincs átfolyás, akkor leállítja a szivattyút. Nálunk legalábbis így van megoldva a szivattyú védelme. 3-4 percet simán elmennek átfolyás nélkül, utána meg leállítja az elektronika. Van még benne egy nyomásgomba, egy időzítős Finder relével, ami 15 másodperc múlva leállítja a szivattyút, ha nincs nyomás a nyomó oldalon. Ha már PIC-el csinálod, nem kell az időzítős relé, azt is meg tudja oldani a PIC. Az sem mindegy, mennyire habosodik az anyag, amikor kiér a levegőre. Ezzel is valószínűleg számolnod kell. A gázolaj nagyon habosodik, egy kamionba a pisztoly "lecsapása" után még simán belemegy 80 liter. Ez annyit jelent, hogy beér-e a telephelyre, vagy külföldön rá kell tankolnia. (bocs, de csak gázolajban vagyok képben ) Végezetül lehet, hogy az egészet feleslegesen írtam, mert egy ehhez hasonló egyszerű elektronika is megtesz, aminek az érintkezőit zárja a folyadék, ha tele a kanna.
Értem és megértem, hogy segítene az ember, pláne ha tudna. Mert hát kellene nekem valami, de még is hogy segítsen rajtam bárki is, ha azt se tudja mi az. Viszont a mai világban, mikor mindenhol csak belerúgnak az emberbe és az utolsót is ki akarjá csikarni belőle, akkor ott nincs kegyelem. Így meg aztán, hogy mondja azt bárki is, hogy például otthon szeretnék gázolajat szivattyúzni? Mert akkor rögötön jön a kérdés, hogy oké, hogy szivattyúzod, de minek, és honnan... Persze lehet, hogy túl sok filmet nézek...
Szóval tegyük fel, hogy gázolajról lenne szó. Így támpotot adva a gondolkodásban. De az én problémám még továbbra is az, hogy nem akarok a kanna űrtartalmával foglalkozni. Ha tele van, akkor szivattyú stop. És kész. Egy automata töltőpisztoly kiegészítve egy kapcsolóval, ami a szivattyút lekapcsolja abszolut tökéletes megoldás lenne. Viszont már egyszer költöttem egy keveset egy manuálisra, így elősorban ebben gondolkodnék. Nem vagyok én ebben egyáltalán otthon. Sokkal inkább az elektronikában, azért is ebba az irányba és ezen az oldalon próbálok némi támogatást kérni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |