Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   674 / 1273
(#) kadarist válasza ádinka hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Bekereteztem az IC-t. A borda túloldalán vannak kis elkók. Ezeket feltétlenül cserélni kellene és nem mellesleg add meg az IC típusát.
(#) kadarist válasza Kispotter hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

Szia!
Az a baj, hogy a képen Scart-Svideo átalakító van, és ez nem jó oda.
(#) Kispotter válasza kadarist hozzászólására (») Okt 1, 2012 /

De ahol vettem ott az öreg eladó csak Videoton cuccokkal foglalkozott és szerintem elég tapasztalt lehet azt mondta jónak kell lennie. Lehet hogy elnéztem a képet amit belinkeltem. Itt egy másik. Ez lesz az szerintem 6 tűs a DIN vége. És bele is megy egyébként a TV hátulján lévő AV csatlakozóba
(#) kadarist válasza Kispotter hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

A DVD-lejátszó AV-kimenete komponensre van állítva? Mert ha RGB-re van kapcsolva, akkor az is okozhat ilyen problémát.
(#) Kispotter válasza kadarist hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Na azt most már nem tudom megnézni majd ma délután De azt egyébként tuti hogy lehet állítani??

Általában van ilyen setup-menüpont.
(#) ata843 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Kiszereltem a két kondenzátort. Az egyik 100u/25V helyett 100u/35V. Ilyet vegyek bele, vagy ami a rajzon van?
(#) ádinka válasza kadarist hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Köszönöm a segítséget, ha nem mutatod meg, rá nem jöttem volna soha életemben, hogy az egy IC! Más: találtam egy másik IC-t, Q604 névre hallgat, énis bejelöltem a képen. A többi IC nevének kiderítése folyamatban...

Kép 005.jpg

(#) kadarist válasza ádinka hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

A típusa rá van írva, ezért nem kell deríteni. Amit bejelöltél az nem IC, hanem tranzisztor és a típusa szinté szerepel a felületén. A Q... nem típusszám, hanem pozíciószám és a nyáklapra van szitázva.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2012
(#) kadarist válasza ata843 hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Ha nagyobb a feszültségtűrése az nem baj, sőt.

Neharagudj, igazad van. Ennek a tranzisztornak amit én jelöltem be, D1545, egy másiknak D1555 a száma, csakh javítsam magam, de akkor ezeknek nem sok köze van az IC-hez, ami kell... viszont arra, -a képen nem látszik igazából, de- nincs írva semmi.:S Kicsavarozzam a hűtőbordát?

Kép.jpg

Mosd le a port a felületéről és úgy próbálj meg feliratot találni rajta. A típusnak ott kell lenni. Használj elemlámpát vagy valamilyen erősebb fényforrást!
(#) ádinka hozzászólása Okt 2, 2012 /

Szerk.: na meglett: TOSHIBA TA840

Ha emlékszel, akkor jómultkorában az LA7830-as típusú IC-re tippeltem.

A 840 után van még egy számjegy, azt is keresd meg.

De ha ezt úgyis cserélni kell, inkább kiforrasztom a helyéről... csakmert könnyebbé is tenné a leolvasást.

Lehet, hogy nem kap tápfeszültséget és azért nem működik. Én egyelőre nem forrasztanám ki, hanem megtalálnám az elveszett számjegyet meg méricskélnék feszültségeket a lábain a testhez képest.

Közvetlen mellette? Mert alatta van egy "Japan 942" felirat. Közvetlen mellette + van valami amiből még kicsit rágódnom kell, hogy ki tudjak venni valamit, és egy "K".
Egyébként még annyit hozzátennék a dologhoz, hogy mikor bekapcsolom a TV-t, hang sincs. Nemtudom ez ilyenkor magától értetődik-e, vagy sem, inkább elmondom..

Na hello! Igen találtam olyan menüpontot a következő a helyzet:
Összedugtam a DVD-lejátszóval a TV-t és nemvolt bedugva az antenna csatlakozó. Bekapcsoltam AV-n semmi változás nem történt továbbra is csak hangyázott.. De mikor átváltottam programhelyekre halványan hangyásan megjelent a DVD képe.. elkezdtem kíváncsiságból csatornát keresni és volt egy pont mikor majdnem minden teljesen kitisztult a képe a DVD nek de mindez rendes URH sávon.. Aztán bedugtam az Antenna csatlakozót Ekkor ha adókat váltogattam tisztán megjelent az adó is meg a DVD képe is egybeolvadva. Mivel van egy olyan csatorna amin csak feketeség van ezért átraktam erre ekkor tökéletesen tiszta volt a DVD lejátszó képe, de hang nem volt.. És AV-n megint semmi sem volt.. Valami ötlet?? Remélem érthető volt
(#) zolika60 válasza ádinka hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

(#) ádinka válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Igen, azthiszem ez lesz az, mert előbb google-ban is ezt találtam mint hasonló IC, és most is utánanéztem, és csak a TA8403K "létezik", ilyen formájú IC-ként.

Mekkora feszültséget mérsz a 3-as és a 6-os lábon a tuner fémházához képest? Bővebben: Link
(#) Kispotter válasza Kispotter hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Valakii??

Most nézegetem itthon a multiméterrel, de nem akar jól működni, lehet tönkrement az idők folyamán, majd be kell szereznem egy újat, mert a 230V-nál (tesztként bedugtam a hálózati dugaljba) sem működik..:/ Akkor most maradt az a 3 lehetőség, h veszek mostanában egy új multimétert, és lemérem; veszek egy ilyen tipusú IC-t próbaként; vagy elszívem szervízbe? Melyik lenne a legokosabb?

A tévében DC állásban kell mérni, a 230V-ot meg AC-ban, ez fontos. De szerintem bízd szakemberre a tévédet.

Dobd ki a lomtalanításba azt az őskövületet és újíts!

De nem akarom megakartam csinálni.. De mindegy azért köszi..

Na... apu talált egy másik multimétert, és... 015...017 között ugrált a mérő 1000-es DCV-n.

Azt kellene megnézni, hogy a Scart kapcsolófeszültsége (12V) belejut-e a DIN csatlakozóba. Ilyen csati van a tévén?

100V-os állásban hogyan ugrál?
Következő: »»   674 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem