Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Bekereteztem az IC-t. A borda túloldalán vannak kis elkók. Ezeket feltétlenül cserélni kellene és nem mellesleg add meg az IC típusát.
Szia!
Az a baj, hogy a képen Scart-Svideo átalakító van, és ez nem jó oda.
De ahol vettem ott az öreg eladó csak Videoton cuccokkal foglalkozott és szerintem elég tapasztalt lehet azt mondta jónak kell lennie. Lehet hogy elnéztem a képet amit belinkeltem. Itt egy másik. Ez lesz az szerintem 6 tűs a DIN vége. És bele is megy egyébként a TV hátulján lévő AV csatlakozóba
A DVD-lejátszó AV-kimenete komponensre van állítva? Mert ha RGB-re van kapcsolva, akkor az is okozhat ilyen problémát.
Na azt most már nem tudom megnézni majd ma délután De azt egyébként tuti hogy lehet állítani??
Kiszereltem a két kondenzátort. Az egyik 100u/25V helyett 100u/35V. Ilyet vegyek bele, vagy ami a rajzon van?
Köszönöm a segítséget, ha nem mutatod meg, rá nem jöttem volna soha életemben, hogy az egy IC! Más: találtam egy másik IC-t, Q604 névre hallgat, énis bejelöltem a képen. A többi IC nevének kiderítése folyamatban...
A típusa rá van írva, ezért nem kell deríteni. Amit bejelöltél az nem IC, hanem tranzisztor és a típusa szinté szerepel a felületén. A Q... nem típusszám, hanem pozíciószám és a nyáklapra van szitázva.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2012
Ha nagyobb a feszültségtűrése az nem baj, sőt.
Neharagudj, igazad van. Ennek a tranzisztornak amit én jelöltem be, D1545, egy másiknak D1555 a száma, csakh javítsam magam, de akkor ezeknek nem sok köze van az IC-hez, ami kell... viszont arra, -a képen nem látszik igazából, de- nincs írva semmi.:S Kicsavarozzam a hűtőbordát?
Mosd le a port a felületéről és úgy próbálj meg feliratot találni rajta. A típusnak ott kell lenni. Használj elemlámpát vagy valamilyen erősebb fényforrást!
Szerk.: na meglett: TOSHIBA TA840
Ha emlékszel, akkor jómultkorában az LA7830-as típusú IC-re tippeltem.
A 840 után van még egy számjegy, azt is keresd meg.
De ha ezt úgyis cserélni kell, inkább kiforrasztom a helyéről... csakmert könnyebbé is tenné a leolvasást.
Lehet, hogy nem kap tápfeszültséget és azért nem működik. Én egyelőre nem forrasztanám ki, hanem megtalálnám az elveszett számjegyet meg méricskélnék feszültségeket a lábain a testhez képest.
Közvetlen mellette? Mert alatta van egy "Japan 942" felirat. Közvetlen mellette + van valami amiből még kicsit rágódnom kell, hogy ki tudjak venni valamit, és egy "K".
Egyébként még annyit hozzátennék a dologhoz, hogy mikor bekapcsolom a TV-t, hang sincs. Nemtudom ez ilyenkor magától értetődik-e, vagy sem, inkább elmondom.. A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2012
Na hello! Igen találtam olyan menüpontot a következő a helyzet:
Összedugtam a DVD-lejátszóval a TV-t és nemvolt bedugva az antenna csatlakozó. Bekapcsoltam AV-n semmi változás nem történt továbbra is csak hangyázott.. De mikor átváltottam programhelyekre halványan hangyásan megjelent a DVD képe.. elkezdtem kíváncsiságból csatornát keresni és volt egy pont mikor majdnem minden teljesen kitisztult a képe a DVD nek de mindez rendes URH sávon.. Aztán bedugtam az Antenna csatlakozót Ekkor ha adókat váltogattam tisztán megjelent az adó is meg a DVD képe is egybeolvadva. Mivel van egy olyan csatorna amin csak feketeség van ezért átraktam erre ekkor tökéletesen tiszta volt a DVD lejátszó képe, de hang nem volt.. És AV-n megint semmi sem volt.. Valami ötlet?? Remélem érthető volt
Ez? Bővebben: Link
Igen, azthiszem ez lesz az, mert előbb google-ban is ezt találtam mint hasonló IC, és most is utánanéztem, és csak a TA8403K "létezik", ilyen formájú IC-ként.
Mekkora feszültséget mérsz a 3-as és a 6-os lábon a tuner fémházához képest? Bővebben: Link
Most nézegetem itthon a multiméterrel, de nem akar jól működni, lehet tönkrement az idők folyamán, majd be kell szereznem egy újat, mert a 230V-nál (tesztként bedugtam a hálózati dugaljba) sem működik..:/ Akkor most maradt az a 3 lehetőség, h veszek mostanában egy új multimétert, és lemérem; veszek egy ilyen tipusú IC-t próbaként; vagy elszívem szervízbe? Melyik lenne a legokosabb?
A tévében DC állásban kell mérni, a 230V-ot meg AC-ban, ez fontos. De szerintem bízd szakemberre a tévédet.
Dobd ki a lomtalanításba azt az őskövületet és újíts!
De nem akarom megakartam csinálni.. De mindegy azért köszi..
Na... apu talált egy másik multimétert, és... 015...017 között ugrált a mérő 1000-es DCV-n.
Azt kellene megnézni, hogy a Scart kapcsolófeszültsége (12V) belejut-e a DIN csatlakozóba. Ilyen csati van a tévén?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |